Lexus LF-LC Vision Gran Turismo, hints naar een GT3-racer?

Auteur: , 9 Reacties

Banzai! Ook Lexus waagt zich aan een digitale conceptracer die we nooit op de weg gaan zien. Maarre, kunnen we dingen afleiden uit het design van dit brokje pixels?

Het Japanse merk blijft hameren op z’n sportieve en hippe (Will.i.am enzo) imago, dus een heuse conceptcar in het kader van Gran Turismo 6 mag dan natuurlijk niet ontbreken. Deze LF-LC GT Vision is een tegemoetkoming aan de fanatiekelingen die alvast met de GT3-versie van de basis LF-LC aan de slag willen.

The LEXUS LF-LC GT “Vision Gran Turismo” car is planned for distribution in a free update for the PlayStation®3 exclusive title Gran Turismo 6 due to be released in spring 2015. On the backdrop of the racing activity by Lexus, the LEXUS LF-LC GT “Vision Gran Turismo” was developed to answer fans who “want to race world competitions in their dream car”. Design and development was undertaken targeting entry in races such as the Super GT and the Nürburgring 24 hour race.

Deze lente komt de LF-LC GT middels een update naar je spelcomputer en kun je ermee aan de slag. Wat betreft de reallife LF-LC houdt Lexus vol dat we ‘m echt op de weg gaan zien. Of die lekkere atmosferische 5.0-liter V8 dan onder de kap ligt of dat ze er een hybride gevalletje van maken is nog niet bekend, maar het betekent in elk geval wat extra concurrentie voor de kakelverse Honda NSX.9 reacties

Waarom zie ik hier een nieuwe lf-a in?
@ettie: Ik vermoed omdat dit ook de concept van de nieuwe LFA betreft. Even de conceptcar zaken weg denken en er blijft een keurige opvolger over. Hogelijk nog steeds met een heerlijke V10
Lexus mag de nieuwe LS uitbrengen omdat de huidige al een lange tijd meegaat en meerdere facelifts heeft ondergaan. Een opvolger van de LF-A is ook zeer welkom. Prachtig merk.
Jammer dat die VGT’s meestal niet best rijden en nauwelijks verstel mogelijkheden hebben om er nog een beetje fatsoenlijk rijdende auto van te maken….

De LF-LC is dan wel een erg gaaf ding, hopelijk doen ze er niet zo lang over als met de LFA, dan heb ik een looprek eer hij op de markt komt….
Lijkt me sterk dat dit gaat komen, want Lexus gaat dit/komend jaar de RC-F GT3 inzetten (http://www.lexus-int.com/models/RC-F-GT3/). Weinig zin om dan nog een 2de GT3 auto te ontwikkelen lijkt me.
Ziet er goed uit! Ik zeg maken
Maken maar!
Wat een ziek extreem ding. Altijd wel leuk om te zien dat lexus qua design een hele andere weg in durft te slaan dan de concurrentie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).