Lexus LS – occasion video & aankoopadvies

Auteur: , 31 Reacties

Eind jaren tachtig lanceerde moederbedrijf Toyota zowel het merk Lexus alsmede hun eerste model: de LS. Het werd meteen de “beste” auto ter wereld.

Inderdaad, de ls600h!

Ze moeten er van zijn geschrokken in Duitsland en Engeland. Een nieuwkomer die in één klap de bestaande modellen verslaat, dat is een unicum. Ook latere generaties werden geprezen om hun comfort, maar ook om hun betrouwbaarheid: de LS grossierde in het winnen van betrouwbaarheidsprijzen.

Aanbod occasions Lexus LS

 • Er is een beperkt aanbod aan occasions van zo´n 30 stuks voor alle generaties.
 • Latere exemplaren (vanaf 2006) zijn allemaal hybride, aangezien alleen deze variant toen nog werd verkocht.
 • Soms staat er een witte te koop, donkere kleuren voeren echter de boventoon.
 • De helft van het aanbod heeft een schuifdak.
 • Prijzen vanaf 30.000 euro voor deze generatie.
 • Eerste generatie is vanaf pakweg 5.000 euro te koop.

Pluspunten

 • Voor de hybrides geldt: de prestaties van een V12 en het verbruik van een V6.
 • Red carpet treatment geldt ook voor occasions; bij onderhoud wordt iedere Lexus gehaald en gebracht.
 • Volledig handgebouwd, voor fabrieksarbeiders is het een eer om aan de LS te mogen werken.
 • Veel luxe, bijna alles is/was standaard.
 • Op leeftijd is de LS minder snel ‘fout’ dan de Duitse concurrenten.

Aandachtspunten

 • Niet te starten met startkabels.
 • Voor de LS600h: achterschijven worden vaak amper gebruikt en roesten weg.
 • Windruis bij de voorste zijruit. Is goed op te lossen.
 • Versterker audiosysteem geeft wel eens de geest.

Hieronder de video die we maakten, het volledige aanbod vind je hier!
31 reacties

De LS600h is een geweldige auto.
De tweede generatie is een stuk mooier dan de eerste, die wil iknog niet voor niets hebben.
Meneer Louwman, die reed (rijd) zelf ook een Lexus LS
@remon_kuiper: LS600hL om precies te zijn, heb er in mogen rijden, heerlijke auto!
Haha die aandachtspunten, daar zal menige fabrikant jaloers op zijn.
Roest de eerste generatie niet een beetje?
@rob68: Volgens mij hadden ze ook problemen met elektronische displays die gingen vervagen na een bepaalde tijd.
Geen foto’s van het interieur?
Wel mooi om te zien, de AB occasionvideo’s & aankoopadvies filmpjes worden verzorgd door Autoscout24.nl. De auto die getest wordt in het filmpje (Lexus LS600H) wordt nergens te koop aangeboden op AutoScout24, sterker nog.. er wordt helemaal geen LS600 aangeboden.
Kijken we even op http://www.gaspedaal.nl blijkt toch echt dat er wel degelijk LS600’s worden aangeboden in NL, 10 stuks om precies te zijn en allemaal alleen op http://www.autotrack.nl te vinden.
Van de laatste generatie had mijn werkgever er een. 2 maanden geleden ingeruild op een nieuwe S-klasse van de vorige generatie (W221)
Zo mooi!
De eerste LS was in Europa vooral bekend als een kopie van de S klasse. Het bevestigde eigenlijk ook het beeld dat in Europa leefde over Japanse auto’s namelijk dat ze vooral kopieerden. De vraag werd toen waarom wil je een kopie als je het origineel kunt krijgen? Daarnaast plakte ook het Japanse er aan vast en dat werd in die tijd niet serieus genomen.

Je kunt Japanse auto’s van toen een beetje vergelijken met de Koreaanse merken van nu en in veel mindere mate met de Chinese merken.

In Amerika kon het wel een succes worden omdat daar een hele andere zienswijze was. Daar werd niet zo negatief tegen Japanse auto’s aangekeken. In de jaren ’90 was dat heel even anders maar dat had meer met patriotisme (amerikaanse autoindustrie ging kapot en dat lag aan de Japanse auto’s stelden ze) te maken dan dat het met de auto’s had te maken. Met Acura werd bewezen dat ook Japanse auto’s in de duurdere segmenten auto’s kon wegzetten. Daarop volgde Lexus en Infiniti.

Tegenwoordig is het niet heel anders maar je merkt wel dat er een kentering van het beeld dat wij hebben plaatsvindt.
@Rick-dos: tja, moet je er wel bij zetten dat de auto feitelijk beter was op veel punten dan het origineel en dat het vooral oppervlakkige types die niet verder konden kijken dan de buitenkant pasten in het plaatje dat je schetst. Iedereen die er mee ging rijden was onder de indruk en moest toegeven dat het een uitzonderlijk goed product was.
@w0o0dy: Misschien op veel punten beter maar niet op de punten waar het in dat segment om gaat. Ik bedoel met het marketen van een fluisterstille motor ga je geen verandering teweeg brengen bij de klanten van Mercedes en/of BMW en al helemaal niet de ijzersterke image van Mercedes.
Daarnaast was de LS qua interieur niet zo verfijnd als de Mercedes. Het typisch Japanse zag je er nog steeds in terug.
Is het oppervlakkig? Ik weet niet. Ik denk eerder dat het met smaak heeft te maken en dat hoeft niet altijd oppervlakkig te zijn.

Ik stel overigens ook nergens dat het een slecht product was. Ik probeer alleen te verklaren waarom Lexus nooit echt voet aan de grond heeft gekregen in Europa. Ze streden vanaf het begin al een verloren strijd omdat BMW en Mercedes een ijzersterke reputatie hebben en hadden. Ook in Amerika zie je een kentering richting de Europese merken, want na jaren van dominantie door Lexus hebben deze merken de laatste jaren Lexus overtroffen in verkopen. Dit ondanks de betere reputatie op het gebied van betrouwbaarheid van Lexus.
@Rick-dos: Het verschil zit ‘m er in dat Europeanen traditie sterk waarderen (en soms zelfs boven kwaliteit), en Amerikanen vaker de voorkeur aan kwaliteit boven traditie geven.
@jelmer: Denk niet dat je dat zo kan stellen. Amerika is volgens mij conservatiever dan Europa. De Amerikaanse markt is net even anders dan de Europese.
@Rick-dos: Amerikanen zien een auto meer als een ge/verbruiksartikel dan mensen in Europa. In die zin laten ze zich makkelijker verleiden door goede producten. 1 van de redenen waarom de Honda Accord kwam zag en overwon. Daar hadden Cadillac en Lincoln gewoon geen weerwoord op dat overeind bleef als je de kwaliteit van het product wat kritischer ging bekijken. Lexus leidt overigens het meest onder de vooruitgang van Hyundai, Audio en Cadillac niet zoveel onder klanten die overstappen maar BMW of Mercedes .
@w0o0dy: Ik denk dat dat het ook is. Daar niet mee zeggend dat de meeste Europeanen een auto niet als gebruiksartikel zagen maar in Amerika is het net anders. Je kon in die tijd voor nog geen $10.000 een Firebird krijgen. Terwijl je hier voor die prijs misschien net een Siësta kon krijgen. Het feit is gewoon dat ze daar net anders tegen auto’s aankijken. Ze moeten daar grotere afstanden afleggen en dat willen ze zo goedkoop mogelijk doen, kijk alleen maar bijvoorbeeld naar de benzineprijzen daar. Als de Japanners dan een auto in de markt kunnen zetten die ruim genoeg, comfortabel, betrouwbaar en affordable is dan heb je daar al snel een schot in de roos. Vooral gezien het feit dat de Amerikaanse autoindustrie lemon na lemon afleverde. Denk dat de Lincolns en Cadillacs niet zozeer van de Accord hebben verloren maar vooral van de BMW’s en Merc’s. De Ford’s en GM in de lagere klasse had meer te lijden van de Accord.
@w0o0dy: Dat Lexus het in Europa het niet zo heel goed doet is geloof ik niet alleen toe te schrijven aan het feit dat Europeanen zo trouw aan traditie zijn. Hoewel de LS in alle generaties een ontzettend goede en betrouwbare auto is/was, zijn er sommige dingen waar met name de eerste generaties niet aan konden tippen. BMW en Mercedes hadden de beter ontwikkelde chassis, waardoor ze niet alleen een betere wegligging hadden en op zeer hoge snelheden geen last hadden van fladderende motorkappen en deuren, maar ook bij crashtests veiliger zijn. Dingen als een vijftrapsautomaat waren pas bij de derde generatie LS leverbaar, terwijl Mercedes dit al in het eerste bouwjaar van de W140 aanbood, BMW had dit vanaf de facelift zelfs standaard op de V8 modellen van de E32. In dit segment telt ook wat een autofabrikant aan innovatie biedt. Lexus op dit gebied niet echt een noemenswaardige bijdrage geleverd terwijl de S-Klasse hier de onbestreden koploper is. Daarbij komt ook nog eens dat het Lexus dealernetwerk niet bepaald uitgebreid is.

Desondanks zijn het prachtige auto’s, vooral de allereerste generatie vind ik geweldig.
Waarom tegenwoordig geen mooie getypte tekst meer ipv alleen een opsomming, dan hoef ik de filmpjes niet te bekijken
Wat is het voordeel van hand gebouwd eigenlijk?
@schellekens006: Ik kan wel een nadeel noemen. De aanschafprijs is HUGE!
@schellekens006: Dat hangt af van de kwaliteit van de medewerkers en robots, kort door de bocht.
De Lexus LS blijft altijd mijn nummer 1 keuze in dit segment. So much want. Goeie aankoopadvies!
@toyotafortuner: same here!
@ej20g: Tja… Japannerliefhebbers onder elkaar ;)
Bij de universele BOVAG garage hier in het dorp wordt de auto ook gewoon opgehaald als je dat wil
Red carpet treatment, zeer goeie kwaliteit, “beste auto van de wereld”, een eer voor de arbeiders….Allemaal heel leuk en aardig maar Lexus doet me gewoon he-le-maal niks.. Dat naam al, Leksus. Vind ik veel minder klinken dan bijv. Benz of Jag….
Ik blijf het maar een wannebee vinden met een typische aziatische dashboard.
Als ik een merk uit Azie zou moeten kiezen wordt het Honda en echt niks anders. Okej een jaren 90 Micra is ook een heel kicke auto’tje.
@Homer55: je houd ervan of je vind het niks. Ik vind persoonlijk Aziatische dashboarden (en interieurs over het algemeen eigenlijk) altijd wel erg mooi, bij Duitsers wordt het snel te saai en bij Italianen en Fransen wordt het al snel te druk vind ik. Daarnaast vind ik persoonlijk dat BMW en Mercedes lang niet zo statig klinken als Jaguar of Lexus. Ieder zijn meug natuurlijk!
Mijn vorige baas had zo veel geld verdiend dat ie z’n Hyundai h100 bus verkocht en een Ls kocht,zo wat stonden wij te kwijlen voor de zaak toen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).