Lezersvraag: de beste vintage autobabe advertentie?

Auteur: , 26 Reacties

Vroeger, toen de gulden nog van hout was, vogels nog omhoog poepten en autofabrikanten vrouwen gebruikten om hun auto's te verkopen. Dat waren nog eens tijden.

Sexy auto, sexy mevrouw

Toen ik eerder deze week over de Fiat Abarth 2000 Scorpione schreef stuitte ik op bizarre foto’s van meisjes in gebreide jurkjes. Die in de meest bizarre poses op, naast of in de auto zaten en stonden. Met name in de jaren ’60 en ’70 maakten autofabrikanten gretig gebruik van vrouwen om hun auto’s aan te prijzen en dit was een fraai voorbeeld daarvan. Of het nu ging om persfoto’s die de bladen konden gebruiken of om advertenties: vrouwen werden er vaak op de meest uitdagende manieren in betrokken.

En dat zette me aan het denken: wat voor bizar materiaal werd er eigenlijk allemaal geschoten vroeger? Mijn archieven gaan helaas niet verder terug dan midden jaren ’80 maar een snelle internetsearch leverde al heel wat grappige resultaten op. Wat dacht je van deze foto die Triumph ooit gebruikte om de TR7 aan te prijzen bijvoorbeeld?

Triumph tepelbabe

Ja kijk nog maar eens goed. Kan je je voorstellen dat een autofabrikant vandaag de dag nog een foto zou gebruiken met prominent een vrouw in beeld, wiens niet door een bh ondersteunde tepels dwars door haar witte shirtje heen schijnen? Geen marketingmedewerker die dát nog in zijn hoofd zou halen. Overigens had Triumph rond de TR7 wel meer plaatjes die nu niet meer denkbaar zijn in auto-advertenties (klik voor groot).

Triumph prijst TR7 aan met vrouwen

Maar ook andere merken maakten gretig gebruik van vrouwelijk schoon om hun automobielen aan te prijzen. Zoals bijvoorbeeld AMC dat niet schroomde de Playmate van het jaar bij hun AMC te laten poseren. Dat de auto door haar outfit vaalroze lijkt maakte in die tijd niets uit.

Playmate Angela Dorian naast AMC AMX

Of deze van AMC, dit keer voor de Pacer:
AMC Pacer Jean-Charles

De vrouwen werden soms zelfs schaamteloos en zonder aanwijsbare reden naast een zeszits familieauto geplaatst, zoals in deze advertentie voor de Aero Willys.
Aero Willys babe ad

Sommige merken probeerden het recent nog, Ford legde bijvoorbeeld Kylie Minogue op een StreetKa. Ja, ze is echt zo klein.
Kylie Minogue op een Ford StreetKa

Maar helaas is dat slechts één van de zeldzame en (redelijk) recente pogingen waardoor we blijven terugverlangen naar de tijd waarin zelfs Audi vrouwen gebruikte om haar auto’s te verkopen.
Audi adverteerde zelfs met vrouwen

Het is slechts een kleine greep uit de vele pareltjes. Welke vintage foto met auto’s én vrouwen is jouw favoriet? Dus geen ordinaire tunerkar-met-vrouw plaatjes, nee, écht toffe vintage plaatjes waarbij de vrouw werd gebruikt om de auto te verkopen. Vertel het ons in de comments!26 reacties

Opel doet het toch nog steeds.In TV reclames voor auto’s(dat zijn er veel tegenwoordig)zitten meestal wel vrouwen.Mannen houden nu eenmaal van auto’s en vrouwen,zit in onze natuur.
@Alfarobert: die opel reclame’s zijn alleen zo verschrikkelijk slecht..
Ik mis mijn eigen hand op het strakke kontje van de babe op de foto van de Audi 80. Ik ben zeker weggeshopt?
@Original_Arnoud: die heeft geen reet, dame bij de pacer daarentegen…
@marikoelolo: idd. voor het eerst een plusje voor de Pacer….
Casper je kan ook gewoon even naar retro pr0n zoeken als dit je ding is, dat is veel efficienter. Maar vooruit:

http://www.lotusespritturbo.com/Ferrari_Modulo_Side.jpg

<img src="http://www.lotusespritturbo.com/Ferrari_Modulo.jpg&quot; alt="Mod2"

Ruimtevaartuig uit 1970.
@jaapiyo: ai…haakje vergeten.
@jaapiyo: img src=”http://www.lotusespritturbo.com/Ferrari_Modulo.jpg” alt=”Mod2″>

Andere foto was sowieso beter qua chicks
@jaapiyo: faalhaas…haasfaal. one of those days. Gelukkig is er een edit knop.

http://www.lotusespritturbo.com/Ferrari_Modulo.jpg
Zijn de prikkers hier ook Vintage ?
Zijn allemaal stuk voor stuk mooie vrouwen. Beter dan die skeletten van tegenwoordig.
Vroeger, toen de vrouwen nog sexy en stijlvol waren. Als je het mij vraagt.
Wat te denken van topless en zelfs geheel naakte promovrouwen op autoshows, zie bv. http://www.curbsideclassic.com/blog/milestones-in-automotive-history-1971-the-year-booth-babes-took-it-all-off/
@Modus krijg nou tieten! Dit ga je nóóit meer zien tegenwoordig!
Tja dan het cijfer 14 maar in sexy lingerie hijsen en de woorden bijtelling door een zwoele stem laten inspreken

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).