Lezersvraag: wat vonden we van het eerste seizoen van The Grand Tour?

Auteur: , 95 Reacties

Voldeed de langverwachte nieuwe show van het oude trio aan de verwachtingen, of ben je inmiddels net als @autoblogger alweer afgehaakt?

TGT

Een kleine twee jaar geleden kregen autoliefhebbers het triestige nieuws te horen dat Jeremy Clarkson ontslagen was door de BBC. Hij verkocht producer Oisin Tymon een klap omdat deze hem geen broodje warm vlees voorschotelde na een lange dag opnames maken. Voor de BBC was het de laatste druppel. Eerder al had Clarkson zich namelijk niet populair gemaakt bij de politiek correcte auntie Beeb met licht racistisch getinte uitspraken. Ook het debacle in Argentinië sprak niet in Clarkson’s voordeel. Hierbij werd de TV-crew praktisch het land uit gejaagd naar aanleiding van een kenteken op Jeremy’s Porsche 928, dat verwees naar de Falkland-oorlog.

Hierna begon het lange wachten. We hoopten dat de pijn verzacht werd door een nieuw TopGear-seizoen met andere presentatoren. Maar Chris Evans zorgde er voor dat de pijn alleen maar groter werd. Eind vorig jaar was het moment dan eindelijk daar: The Grand Tour debuteerde op Amazon Prime.

Na dertien afleveringen kregen we een mailtje binnen van Paul, die zich afvroeg wat onze bevindingen waren over de show:

Heren Autoblog Redactie en commentridders,

Gister is de laatste aflevering van The Grand Tour voor seizoen 1 op de kijkbuis uitgezonden op Amazon Prime.

Menig maal heb ik hard moeten lachen om het heerschap Jeremy, Richard en James. De beelden waren weer om te smullen. Het was zelfs bij vlagen informatief. Zo wist ik tot gister niet dat er zoiets bestaat als een winch-club. Ja het modderhappen om met zo min mogelijk punten over een parkoers te geraken is mij bekend, deze vorm dan weer niet.

Al met al vond ik het een geslaagd seizoen voor dit entertainment op de buis. Nu ben ik echter benieuwd wat jullie mening daar over is en die van de altijd mondige community van Autoblog. De meningen zullen wel weer mijlen ver, haaks of parallel lopen met elkaar maar mijn nieuwsgierigheid wint het toch om dit stukje te tikken met de vraag, wat vonden jullie er van?

Met vriendelijke groet,

Paul aka Dagg

Laat ik ‘m aftrappen met mijn eigen mening. Ik heb toch weer trouw alle dertien afleveringen gezien en heb me over het algemeen best goed vermaakt met de show. Dat gezegd hebbende had ik er ook niet de torenhoge verwachtingen van die sommigen lijken te hebben gehad. The Grand Tour is gewoon een voortzetting van het voormalige TopGear, daar zaten af en toe ook minder afleveringen tussen. Voor de show geldt eigenlijk het zelfde als voor het kapitalisme: het is de allerslechtste autoshow op aarde. Op alle andere autoshows op aarde na dan.

Help ons en Paul uit de brand en deel jouw mening over The Grand Tour, in de comments.95 reacties

heb alleen één aflevering gezien in crappy kwaliteit, wegens te gierig om er voor te betalen.
Beetje met same shit nieuw decor gevoel en verder geen moeite meer voor gedaan.
@tjorque: Ooit gehoord van torrents?
Ik ben naar 2 afleveringen afgehaakt. Een grote teleurstelling. Humor is ver te zoeken, veel te gescript(was overigens ook bij de laatste paar seizoenen van top gear), te weinig reviews, teveel op het oude concept te willen lijken, een slecht circuit etc. etc.
@baklava: grappig hoe je kritiek geeft op het hele seizoen terwijl je maar twee afleveringen bekeken hebt…

Aflevering 2 was trouwens het absolute dieptepunt.
@carreza: tja als de laatste jaren het al slecht was en de nieuwe serie bij een nieuwe omgeving dan verwacht je toch dat goed begint of niet?
Ook ik ben na 2 afleveringen gestopt. Afgelopen weekend dacht ik laat ik nog eens 1 kijken, maar ik kon al geen meer vinden op het net op een resolutie > 360p en nee voor alleen GT ga ik geen abbo afsluiten bij Amazon. Misschien als ik mij in een vakantie echt verveel dat ik een maand een proef abbo neem en ze nog eens terug kijk.
@ronnys: Je kon niks meer vinden beter dan 360p? LOL

https://rarbg.to/torrents.php?search=The+grand+tour
@ronnys: of je kijkt op 123movies.to
@johan_schipper: goede kwaliteit en staat er iedere week een dag na uitzending op… Niks geen gezoek hahaha
@johan_schipper: alles in top kwaliteit kunnen kijken, maar echt een topserie was het niet. De Vulcan was vet en zo nog een handje vol momenten. 90% tijdverspilling en echt weer te flauw voor woorden. Komt niet in de buurt van de eerdere seizoenen van Top Gear.
@baklava: de laatste jaren TopGear waren tenenkrommend slecht. Ik heb daarom niet eens een poging gewaagd. Gelukkig hebben wij in NL Werner Budding (of hoe die vogel van AutoVisie ook mag heten). Dus als ik een keer mijn tenen wil krommen, kijk ik wel naar zijn programma.
@baklava: Ik ook en heb 3 voor een gedeelte gezien , dus wellicht is mijn mening niet helemaal toereikend. Maar ik vond het tegenvallen. Meer budget las ik overal… Nou, de beelden van de nieuwe TopGear waren soms mooier, het circuit is een lachertje, de coureur daarbij hetzelfde. De studiodelen vaak ook niet bijster interessant. Dan blijft over de trio: altijd lachen, dat wel.
Heb er hard om moeten lachen. Zaten ook veel epische items in zoals het item van May over Ford en Lemans. Ik zeg lekker zo doorgaan!
@willyjee: Dat was zowaar informatief inderdaad. Daar mag best wat meer van terug komen.
Mwa.
Does that mean he is not coming on then?
En dan het bloed van de ramen kuisen

Ik heb ze alle afleveringen gezien​ en ik vond het eerlijk gezegd beter dan dat ik had verwacht
Prima mee vermaakt! Top Gear met meer budget
Heb nog geen enkele uitzending gezien…en dat wens ik graag zo te houden. Dit concept is verouderd en de “grappen” cringy a f.
@cpp1: knap.. coclusies trekken zonder t gezien te hebben.

zeg dan gewoon dat het soort vermaak je niet trekt. is ook prima.
@shogun: overal hoor ik dat het programma exact hetzelfde is als top gear, daar was ik dus helemaal klaar mee. Dus ik hoef het idd niet gezien te hebben om erover te oordelen, omdat het meer van hetzelfde is…
@cpp1: ja, dat is ook wel zo. het is meer van hetzelfde.
en dan is het dus het soort vermaak wat je niet (meer) aanstaat. de daadwerkelijke inhoud kan je dan nog altijd weinig over zeggen.

is overigens prima hoor, als je de laatste seizoenen van top gear al niks meer vond, dan zou ik lekker wat anders doen met je vrije tijd. want t lijkt er inderdaad wel weer veel op.

ik kijk wel uit naar het nieuwe seizoen.
Geen enkele aflevering van gezien, namelijk geen Amazon prime abonnement
@328ci: Kodi -> Exodus. Graag gedaan.
@vonklausenburg: slim zonder vpn.

Als de server van je favoriete video-host, in beslag wordt genomen door de locale politie of lokale brein… heb altijd kans dat jouw ip, uiteindelijk terecht komt in de ‘te vactureren-bak’ van brein en dochters.
@fiestacruizer: bedoel je ‘de vacature-bak’ of de ‘te factureren-bak’?
@fiestacruizer: en wie zegt dat ik geen VPN gebruik? Heb hier vrijwel alles qua downloaden van torrents en streamen via TOR staan. :)
@vonklausenburg: Erg cool, ik hoop wel dat je dit door onwetendheid doet. Tor is niet bedoeld om door te downloaden..
@vonklausenburg: Downloaden via Tor, zal wel lekker snel gaan zeker…
@fiestacruizer: downloaden is strafbaar, maar streamen waar het hier over gaat via Kodi nog niet. Dus nog geen zorgen over Brein en boetes.
@645cabrio: Streamen is juridisch hetzelfde als downloaden. Of je nou download en het de computer direct laat verwijderen of op je computer laat staan maakt niet uit.
@wijsneus: Hi wijsneus, dit is het laatste dat ik er over kon vinden.
“Goed nieuws voor de gebruikers van een streaming box met Kodi, het Europees hof is namelijk van mening dat het gebruik van Add-ons op Kodi niet illegaal is wanneer je dit gebruikt voor het streamen van content.”
Zie linkje:
http://www.twirp.nl/streaming-content-op-kodi-illegaal-volgens-europees-hof/
Titel stelt helaas dat het wel illegaal is overigens….
Is er inmiddels dan al een uitspraak?
@fiestacruizer: We leven in Nederland. Naar mijn weten heeft er nog nooit iemand hoeven betalen aan Brein wegens downloaden. Volgens mij hoeven ISP’s geen klantgegevens te verstrekken aan Brein.
@328ci: Beetje googlen levert dit op: http://autostrada.tv/blog/category/the-grand-tour-season-1/
Alle afleveringen bij elkaar zonder dingen te hoeven downloaden. Het seizoen vond ik erg geslaagd, leuke opdrachten en entertainment.
Geen enkele gezien en ook niet de behoefte gehad… beetje uit het oog, uit het hart.
Een deceptie, waarschijnlijk mede veroorzaakt door de hoge verwachtingen. Ook ben ik geen fan van amerikaanse invloeden in The Grand Tour
The Grand Tour, regelmatig grappig, regelmatig tenenkrommend, altijd zoals van ouds. En dat is fijn. Het is een voortzetting van TG maar met hier en daar verbeteringen. Het nieuwe testcircuit kan mij nog niet warm maken. The American is vooral clichématig grappig maar nooit bijzonder. De serie straalde in vertrouwdheid en het kijken ernaar was alsof ik een willekeurig seizoen TG zat te kijken. In vergelijking met het laatste seizoen TG was TGT veel sterker, een oneerlijke vergelijking eigenlijk. Overall ben ik van mening dat TGT leuker is dan verwacht, het is dezelfde Hema rookworst: je kent het, het is weinig vernieuwend en toch blijft het ook weer heerlijk. Zoals één der AB-redacteuren stelde afgelopen jaar: in het beste geval hebben we twee autoshows waar we – voor entertainment en zijdelings wat info – met plezier naar kunnen kijken. En volgens mij is dat nu zo. TGT is het bekende werk, TG zit ernaast. En uiteindelijk zijn wij als auto beminnend volkje weer tevreden.
***** – Von Klausenburg Daily
@vonklausenburg: mooi gezegd!
@petrolhead4life: Mijn dank is even groot als het ego van JC als hij in S01E01 uiteindelijk aan het woord komt.
@vonklausenburg: dit. Je verwoordt mijn gedachten uitstekend. Kun je dat niet vaker doen? Scheelt mij weer typen.
Dieptepunt: aflevering twee.
Hoogtepunt: James May met het item over de Ford GT.

Ik vond het best een fijn eerste seizoen en had het gevoel dat het aaneenpraten van de shows elke aflevering beter werd. Hopelijk nemen ze wel afscheid van Celebrity Brain Crash. Iedereen begrijpt nu wel dat ze geen gasten mogen interviewen van de BBC.
Ik heb even moeten wennen aan een paar kleine veranderingen. Met name dat het geen top gear meer is, maar ook aan de nieuwe baan en ‘the american’. Maar verder vond ik een zeer vermakelijke show. Inderdaad een voortzetting van top gear die op bepaalde punten begrensd is vanwege rechten. Van mij mag seizoen net zo worden (alleen mag dat celebrity brain crash er dan wel uit).

Iemand trouwens het Monster van Loch Ness nog gespot in de een-na-laatste aflevering?
Ik keek er graag naar en het was grappig. Goed programma dus.
Het is leuk, maar zodra je weer too gear 2.0 aanzet en dan vooral de oudere seizoenen, dan wordt het wel erg duidelijk dat er aan kwaliteit is ingeboet. Dat was grappig omdat het grappig was. Nu is het grappig omdat het goed gescript is…
Over de reguliere afleveringen ben ik redelijk enthousiast. Echter de twee specials met de beachbuggy’s in de hoofdrol vond ik verschrikkelijk saai. Ofwel een nette 7 van mij.
@jasperh: eens dat had beter één aflevering kunnen zijn en de kabelbaan had voor mij niet gehoeven.
In het kort: vermakelijk.
Het had zo zijn goede en slechte kanten.
Het is af en toe duidelijk te merken dat er bepaalde producten even duidelijk moeten worden genoemd en daar houd ik niet echt van. Ook die Amerikaan mogen ze van mij in het volgende seizoen buiten beeld laten. Verder zijn er wat slechte geforceerde grappen.
Maar overall is het nog steeds gewoon leuk, zeker na het werk op de vrijdag avond. En ik zal het volgende seizoen ook zeker weer gaan kijken.
Voor hen die The Grand Tour nog niet gezien hebben: http://www.watchepisodeseries.com/the-grand-tour-2016
Trouw elke aflevering gekeken. Ben inmiddels wel gewend geraakt aan het feit dat letterlijk alles gescript is. Hoogtepunt van dit seizoen vond ik de dubbele aflevering in Namibië. Wat een prachtige shots!
@gerwin420: Top Gear was niet gescript haha
Ik was na 4 afleveringen afgehaakt maar ben nu ziek thuis dus heb er toch weer wat gekeken.
Het is en blijft mij net een beetje te scripted maar zeker niet onaardig. Ik vind wel dat ze het gedurende het seizoen wel weer meer inkwamen. Sommige dingen zijn alleen zo over de top dat het de illusie dat deze 3 vrienden gezellig samen een avontuur beleven weg is.

De tent werkt goed, zou alleen leuk zijn als ze een klein segment in het desbetreffende land zouden doen. Ik had in de Nederlandse aflevering bijvoorbeeld meer willen zien van de Nederlandse auto’s in de openings clip.
@sketcher: beterschap
@dedokter: dank, gewoon een buikgriep voel me al weer wat beter vandaag
Clarkson is een begenadigd schrijver met de juiste neus voor ironie en sarcasme + erg leuke metaforen. Als je dan Carlo Brandtsen van BNR hoorde dit dat probeerde te kopieeren vielen de tanden uit je smoel van schaamte. Beetje net als Lubach en zn copy/paste van wat Amerikaanse shows. We blijven denk altijd kaaskoppen met weinig tot nul talent. Maar Topgear kon me de laatste paar jaar ook niet meer bekoren. Het grapje van 3 jongens met oude autos domme ”uitdagingen” doen was gewoor echt niet leuk meer. Voeg daar nog aan toe dat 90% van de huidige nieuwe modellen mij gewoon niets meer doen maakte dat ik bleef steken na episode 1 van The Grand Tour. Het is geloof ik wel in uhd dus ik zal t binnenkort nog eens herhalen op mijn nieuw bestelde vet dure teevee.
@john4545: Het is erg jammer dat Clarksons columns nu achter een pay wall zitten, maar zijn Sunday Times-schrijfsels zijn echt heel goed, en leuk.
Ze hebben overduidelijk verschillende stijlen getest om te kijken wat wel en niet aanslaat bij het publiek. Ben benieuwd wat ze daarmee gaan doen. Dat ‘celebrity brain crash’ was bijv. één keer leuk als statement, maar was verder het moment voor een toiletbezoek of om meteen door te spoelen. Het element met de tent die rond reist is voor de kijker eigenlijk ook niet heel interessant omdat het land in de uitzending verder nauwelijks belicht wordt.
De afleveringen met de buggy’s en de ‘grand tour’ door Italië vond ik ouderwets genieten. Volgend seizoen hoop ik op meer van dat soort trips. Over het algemeen kon ik er wel van genieten iig.
In den beginne werd ik wel naar van al dat gehak naar de BBC. Het hield maar niet op. Het testcircuit met de onleuke Amerikaan voegt niets toe en is saai en irritant. Gek, vond het juist wel leuk om de Stig hard over het TG circuit te zien gaan.

Ik snap dat gedoe met die tent ook niet. Waarom zeul je dat ding de hele wereld over maar gaat het in de uitzending, op wat flauwe grappen na, niet over de automobiliteit van het land waar je bent? Over flauwe grappen gesproken: Hammond steekt JC inmiddels behoorlijk naar de kroon wat dat aangaat. Daarnaast ben ik ook wel klaar met alle slowmo’s knetterende vonkjes regendruppels en andere visuele extravaganza. En die schietpistolen aflevering in Jordanië (geloof ik) was wel echt een dieptepunt.

Maar er waren ook dingen die wel leuk of goed waren. Veel auto nieuws en leuke en informatieve tests. James May is meer zichzelf en that’s a good thing! De kerst/Afrika special was de beste special sinds jaren!
Kortom: Beter dan de laatste 2 seizoenen. Niet zo goed als Top Gear ooit was. Beter dan ik had verwacht! Ik sta gecorrigeerd!
@pomoek: precies zoals je het zegt: tgt is beter dan de laatste top gear seizoenen , maar niet op het niveau wat top geae daarvoor had.
Ik ben bang dat dit komt omdat ook deze heren wat ouder worden, of dat ze denken dat alles maar lollig is. Het feit dat alles volledig gescript is zal daar ook niet aan meehelpen.
GT laat zien hoe Top Gear er met onbeperkt budget uit zou zien. Veel films zijn op zichzelf zeer de moeite waard: Alfa, the holy trinity, de expeditie naar Noord Frankrijk, zeer de moeite waard. De Amerkikaan mag terug naar Trumpistan, maar ‘the Eboladrome’ is wel een leuk circuit. Heb nu alle uitzendingen gezien en het smaakt naar meer. Conversation street kan wel weg, net als celebrity deathcrash. Season 2 here we come.
Ik vond de oude manier van top gear zeer leuk om naar te kijken alleen jammer dat ze naar Amazon zijn gegaan en dat je het het niet op tv kunt zien zonder extra te betalen.
Ik verheug me nu meer op top gear nieuwe stijl met Matt leblanc. Want die kun je wel gratis zien en of gratis terugkijken.
Na de ronduit dramatisch slechte reboot van top gear was het eigenlijk niet zo heel moeilijk voor “the boys” om het beter te doen.
Toch zit het anders naar mijn idee.
Tuurlijk is het vrij goedkoop om te pas en te onpas tegen de beeb aan te trappen maar toch kon ik er om blijven lachen.
De nadruk heeft voor seizoen 1 in elk geval gezeten in lol trappen met elkaar met hier en daar wat top gear achtige invloedden.
Voor seizoen 2 hoop ik op net iets meer diepgang en iets minder ‘kattekwaad’ maar voor een “1e poging” vond ik TGT zeker de moeite waard.
Ben al lang blij dat die rosse eruit is. O wacht…
De “films” vond ik geslaagd maar dat gedoe in die tent vond ik niks. Steeds dezelfde grap met een celeb. En ook die Amerikaanse testcoureur was strontvervelend
Amazon Prime betaald een behoorlijk wat afleveringen gekeken, maar er gebeurde precies als wat ik bij topgear ook al had met deze heren. De lol is er wel af. Best leuk, maat als je het niet ziet mis je ook helemaal niks. Ben afgehaakt.
Ik heb ze veel te weinig zien lachen in de challenges. Het was totaal niet spontaan meer. Ik weet wel dat het altijd scripted is geweest, maar een paar jaar geleden was het veel luchtiger voor m’n gevoel. Voorbeeld: de scene waar ze auto’s gingen afzinken. In The Grand Tour gingen ze elkaar afzeiken met boze koppen, in Top Gear hadden ze helemaal in een scheur gelegen. Heb zelf wel een paar keer smakelijk gelachen moet ik zeggen.
Heb alleen de allereerste aflevering gezien. Meer uit nieuwsgierigheid dan iets anders. Was op momenten wel grappig maar voor de rest niet gekeken. Kan ook niet zeggen dat ik het gevoel heb iets te missen.

Daarnaast vond ik het het niveau van nieuwe TG niet ontstijgen. TG was ook goed te pruimen. Mochten ze ooit weer op een regulier tv kanaal terugkeren waar ik vrije toegang tot heb dan zal ik denk ik wel kijken maar om nou een abbo op Amazon te nemen voor hun dat gaat mij veel te ver.
Eerlijk? Ondanks een aantal hoogtepunten (bv Ford GT40, Alfa Romeo Guilia…) vond ik het in zijn geheel ondermaats.

Het programma ziet er prachtig uit, het geld spat van het scherm af, maar mijn grootste probleem is dat ik het gevoel heb dat men mij als kijker niet serieus neemt.

Hiermee bedoel ik vooral dat heel wat ‘grappen’ van een dergelijk simpel niveau waren dat ik me er echt aan zat te ergeren.

Dat gezegd zijnde, noem me gerust hypocriet, want ik heb wel alle afleveringen gekeken en ik zal dat het volgende seizoen waarschijnlijk weer doen.

Waarom? Omdat ik nu eenmaal gek ben op auto’s…

Ik heb verder trouwens wel heel grote verwachtingen van seizoen 24 van Top Gear. Nu men dat concept wat bijgeschaafd heeft denk ik dat we daar echt wel eens aangenaam door verrast gaan worden!
‘debakel’?!
Ik vind het eigenlijk net zo vermakelijk als de laatste seizoenen Top Gear van de heren. Het camerawerk is wellicht nog betere dan bij Top Gear, en de heren hebben een leuke mix van lollige items en serieuze items. De enige twee dingen die ik gewoon echt niks vind zijn The American en Celebrity Brain Crash. Mike Skinner zal vast een prima coureur zijn, maar dat zogenaamd grappige negativisme van hem waarin ‘ie alles wat niet Amerikaans is afkraakt is gewoon niet lollig. In plaats daarvan had hij beter gewoon informatief kunnen vertellen hoe de powerafgifte van de auto is, hoe ‘ie remt, dat soort dingen. Celebrity Brain Crash was eigenlijk na aflevering twee ook niet leuk meer. De eerste keer is het leuk omdat je niet weet wat je moet verwachten, de tweede ben je vooral benieuwd of die dooie celebrity van episode 1 een grap was. Daarna was het vooral heel erg slecht. Ik heb begrepen dat ze vanwege dreigende rechtszaken van de BBC geen celebrity interviews mogen/kunnen doen. Ik snap dat je dan wat anders wil doen, maar doe dan iets beters dan dit.
Erg saai seizoen
Hands down
Nog steeds het beste
Auto programma
Ook hun moesten wennen
Maar algauw was het Ok
De eerste 2 afleveringen vond ik ruk. Veel te veel Amerikaans ofzo. Geen autos. Daarna weer redelijk ouderwets top Gear. Dus vanaf de 2e aflevering was het weer top
Voor mijn idee waren ze eerst nog wat zoekende. Te Amerikaans, te overdreven, van gekkigheid niet weten hoe ze het budget er doorheen moesten pompen. Maar langzaam vonden ze weer de weg naar het oude Top Gear. Kreeg alleen wel genoeg van die sterren die telkens dood gaan en thee American. Het “circuit” weet mij ook nog niet helemaal te bekoren. Heeft er misschien ook mee te maken dat het geen rondje is.
Ik heb niet het hele seizoen gezien. Heb een paar afleveringen gezien en die kon ik gewoon niet aanzien. Het zal misschien beter worden, maar het was zo vreselijk gescript en had voor m’n gevoel net zoveel met auto’s te maken als de laatste Fast and Furious films.
Ik zal tot de minderheid behoren, maar ik heb wel het hele seizoen van Top Gear gekeken en dat vond ik, zeker richting het einde, echt leuk. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen waar Chris Harris hopelijk wat meer op de voorgrond gaat treden.
Het leek in eerste instantie wel goed te gaan maar als ik heel eerlijk ben was het vaak ronduit saai. Veels te veel gescripte grappen. Celebrity brain crash is gewoon niet grappig net zoals the american dat niet is. Laten we hopen dat TG 2 Chris harris pusht, zodat we deze onzin kunnen overslaan
3 woorden…. The Grand Flop
Heb van de week pas TG helemaal gezien en dat was op vele punten slecht. Vooral die rode dakduvel is irritant maar goed die is weg gelukkig. Ik wacht nu op de (illigale) dvd reeks van TGT en kan dan pas een oordeel vellen. Maar het zal niet moeilijk zijn om beter te zijn dan TG.
@pinut187: Het is misschien niet slechter, maar beter vond ik het ook zeker niet! Al moet ik wel zeggen dat ik na 2 afleveringen geen zin meer had om de afleveringen op internet op te zoeken.
Wat ben ik blij met Fifth Gear. Beter word het niet. Eerlijk gezegd vond ik TopGear nieuwe stijl veel leuker de Grand Tour
Geen idee, geen enkele aflevering gekeken. Hadden ze het maar op tv uit moeten zenden…
Helaas geen idee, want nul afleveringen gezien. Ik vond overigens de laatste seizoen Top Gear met de drie ook niet meer zo heel geweldig. Het is me allemaal net wat te veel gescript. Elke aflevering is in principe hetzelfde, maar met andere auto’s op een andere locatie.
De meer échte reviews vond ik vele malen interessanter dan een oude Skoda die op een vlot moet worden getakeld en uiteraard in het water dondert…
Ik heb ze allemaal gezien, maar over het algemeen vind ik het een teleurstelling. Ik had gehoopt dat het vernieuwend zou zijn, niks van dat. Het is vrijwel gelijk, maar dan slechter. Celebrity braincrash was de eerste keer niet leuk en de overige 12 keer ook niet.. ‘the american’ is wel een hele slechte opvolger van ‘the stig’.

Aflevering twee was helemaal drama, dat was voor mij bijna de doodslag om te kijken. Toch ben ik doorgegaan en heb ik af en toe in een vrij uurtje het terug gekeken, maar nooit de behoefte gehad om het ‘direct’ te willen zien.
Heb alle afleveringen gezien en over het algemeen is het te behapen. Het is ok. Erger me alleen dood aan celebrity brain crash, dacht ze de eerste 2 afleveringen de tijd moesten vullen en er wat beters voor in de plaats zou komen maar heb ik mijzelf toch erg in vergist… De beelden die daadwerkelijk over auto’s gaan zijn wel van top kwaliteit. Ik zit nog op 50/50, het is het eerste seizoen en misschien wordt er geluisterd naar de kijker en wordt seizoen 2 beter! Ik hoop het, want ik wil niet kijken naar het nieuwe topgear team, rtl autowereld of fifth gear!
Het format is leuk bedacht. Elke week ergens anders. Helaas vind ik dat naast wat geinige feitjes en een intro met lokale auto’s, het land in kwestie weinig aan bod komt. Voegt weinig toe.
Dat Celebrity Brain Crash is de faal van de eeuw. Het was sowieso al niet grappig dat er elke week een gast langskomt en “doodgaat” (wat zijn we weer realistisch), maar het commentaar van de boys is vervelend gescript.
Het circuit vind ik gaaf. The American, die niet zo. Weer te obvious gescript, op een niet grappige manier. Tenzij BBC patent heeft op een man met een incognito-helm die niet praat maar goed kan rijden, hadden ze dat moeten doen.
Ik sluit me aan bij de mening dat Episode 2 wel echt heel slecht was. Weer niet grappig gescript en dat alleen maar door, ook had het weinig te maken met auto’s.
Hoogtepunt vond ik de trip door Italië, die was gewoon wel ouderwets mooi.

TL;DR leuk dat “de boys” weer een show hebben, maar het mag iets minder geforceerd.
The American, wat een hatelijk typetje. Had ik liever een Stig die geen woord zei. Zaten wel een paar mindere afleveringen tussen.
Ik vond het beter worden met de week… alleen 2 zaken waren minder en dat waren The American (afvoeren aub) en Celebrity Brain Crash (te voorspelbaar)…
de show zelf was leuk, de amerikaan moet opbokken, en celebrity braincrash hoeft ook niet terug te komen.
Ik heb nu 5 afleveringen gezien.
Ik heb de rest nog staan om te kijken.
Ik moet zeggen dat ik ze moeilijk vind om door te komen.
Alles ligt er nog dikker bovenop dan in de TG setting.
Dat geneuzel met die gasten die nooit komen is behoorlijk vervelend.
Dat was na 2x al niet leuk meer.
En dat stuk in aflevering 2 waar ze in Jordanie iedere keer in dat trainingscentrum commando speelden was wel typerend voor hoe er nu items worden gemaakt. Die vond ik erg lastig om uit te zitten.
Ook de nieuwe Amerikaanse Stig is niet echt grappig. Ik snap dat ze iets moeten, maar dit, nee.
Kortom. Ik was een enorme fan van de oude TG, maar deze GT valt mij behoorlijk tegen.
Echt jammer.
Het is seizoen 1 dus ik ben benieuwd of (en wat) ze gaan gaan veranderen.

Persoonlijk zou ik ‘The American’ dumpen en gewoon weer een coureur nemen die zijn mond houdt.
Daarnaast was ‘Celebrity Brain Crash’ leuk in aflevering 1, daarna niet meer, dus wellicht het volgende seizoen wel een gast per uitzending.
Misschien Chris Evans eens uitnodigen, want die heeft toch tijd over nu.

Verder is het prima vermaak;
Biertje, knabbeltje en Top Ge… sorry The Grand Tour kijken!
ik vind het ouderwets vet.

iedereen die zeikt, je hoeft te niet te kijken en The Grand Tour is niets verplicht aan je
Prima wel. Het enige wat ik echt heel erg tenenkrommend vond is de “interactie” met het Amerikaanse publiek tijdens de 2 in Amerika opgenomen afleveringen. Dat was gewoon slecht en niet grappig. Verder was het allemaal wel oké of gewoon goed.
Ik vind het nog mooier dan de auto Topgear, het blijft informatief maar van hun geweldige humor hebben ze er volgens mij nog meer in gepropt, heerlijk.
Ik heb elke aflevering gezien en het ging boven mijn verwachtingen.
Het enige wat ik niet zo gelukt vind: de amerikaan die de auto’s test, niks grappigs aan die vent
Topshow. In iedergeval beter dan de huidige topgear serie. Alleen jammer dat het via amazon gaat…
De intro vond ik erg gaaf, van droevig Engeland naar een soort Mad Max setting. Het hysterische publiek heeft mij vaak geërgerd, en met die Range Rovers.. Wat een onzin zeg.
Niet geniaal, wel zeer geestig.
Ik heb er heel hard om moeten lachen. Erg goed. En net zoveel gescript al topgear hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).