Lil Kleine’s Range Rover kan van jou zijn

Auteur: , 63 Reacties

Een bijzonder stukje van de Nederlandse muziekgeschiedenis staat te koop in de vorm van deze matzwarte RR Sport.

Vraag iemand van de bouwjaren tot en met 1995 wat hij of zij vindt van de muziek van mensen zoals Ronnie Flex, Famke Louise of Josylvio en je krijgt één van de volgende twee antwoorden: “wie is dat?” of “bagger”. Geloof je me niet? Het begint bij jezelf: toen collega @jaapiyo het aandurfde om Famke Louise en haar Merrie op de voorpagina te zetten kwam er weinig positiefs uit. Toch willen we deze kant van ’s lands muziek nog één keer onder de aandacht brengen.

Muzikaal gezien krijgen dergelijke artiesten dus wel eens de volle laag. Het maakt de meesten echter weinig uit, omdat populariteit van zowel lovers als haters zich uitdrukt in bakken met geld. Iemand die daar alles van af weet is Jorik Scholten, beter bekend als Lil’ Kleine. Met hits zoals ‘Drank en Drugs’ of ‘1, 2, 3, 4 pillen’ kreeg hij ineens bekendheid, met als gevolg dat hij nu tussen de grootste Nederlandse artiesten staat qua populariteit. Logisch, want in de tijd van André Hazes ging het nog niet om ‘streams op Spotify’. Leve de digitalisering!

We dwalen af. We zitten op Autoblog, dus wat doe je met geld? Auto’s kopen. Dat deed Lil’ Kleine recent nog, hij kocht het ultieme rapperhok, een Mercedes G63 AMG. Hij had eerder al een swekmobiel, namelijk een matzwarte Range Rover Sport. Al is het ‘slechts’ een SDV6, het is best een gaaf uitziende versie van de Britse SUV. Als ik zelf mocht kiezen zou een beetje kleur niet misstaan, maar dat vond Jorik zelf ook.

Lil' Kleine en Jeroen v/d Berg bij het in ontvangst nemen van de RR

De ‘Range’ is passé en dus mag iemand anders de wagen kopen. Wat je dan krijgt: een Range Rover met V6 Diesel, in het matzwart, met zwarte velgen, zwart dak en zwarte sierdelen. Behalve de remklauwen en de RR badge, die zijn rood. In het interieur ziet het er iets sfeervoller uit, met beige leer op de stoelen en het dashboard. Nogmaals, het staat de auto goed, maar het is wel een beetje inspiratieloos. Verder ontbreekt het de auto niet aan een goed gevulde optielijst, met onder andere een dikke speakerset waarmee Jorik waarschijnlijk zijn tracks onderweg heeft geluisterd.

Als je jezelf al ziet zitten in een gangstermobiel die van een echte Nederlandse nummer-één-artiest is geweest, of ben je gewoon toevallig op zoek naar een relatief goedkope Range Rover Sport omdat je doezoe ’s nachts ineens een ton werd, dan is dit je kans: Hoefnagels verkoopt de wagen voor 87.500 euro.

Met dank aan Leon voor de tip!63 reacties

nou nee liever niet, straks wordt je aangehouden met te veel drugs en alcohol
Hij mag wel uitkijken voor Sylvana S, beetje te zwart. Riekt naar slavernij
@lekkerlinksrijden: Juist dit. Hulde voor jouw comment.
@lekkerlinksrijden: en de prijs voor meest vergezochte comment van een gefrustreerde blanke man gaat naarrrrr…
@dizono: u houdt niet van zwarte humor
@lekkerlinksrijden: ohw, het was humor. Sorry, ik verwar dat wel eens met bekrompenheid.
@lekkerlinksrijden: Hoe de fck leg jij die link nou weer?! Als je een beetje politiek gefrustreerd bent dan zijn er vele andere blogs beter geschikt om je mening te uiten dan AUTOblog….
@mopar: ach meid toch
@fritzel: Ja schat…
@mopar: Moet toch kunnen? Aangezien Autoblog langzaam aan richting niveau van Dumpert kruipt moet je toch alles kwijt kunnen in de comments? Voor deftig en serieus autonieuws zijn er tegenwoordig andere sites.
@tocae: Helaas heb je gelijk. Als dit het niveau is van de reaguurders hier dan is het idd gedaan.
@lekkerlinksrijden: wow je bent ziek
via Android app
@lekkerlinksrijden: dumpert publiek is al irritant met zulke domme opmerkingen,, zitten ze hier ook..
@lekkerlinksrijden:
Hahaha, mooie opmerking.
Helaas klotst bij sommigen het zuur tegen de schedelranden op en daarmee bedoel ik niet u.
Ach, gaaf voor hem dat die het allemaal kan doen. Van een Range Rover naar G63 , het kan zat slechter.
Arrrrrggghhh, weer zo’n Monuta Edition. Al is de kleur van de stoffering van deze coffin wél OK, dat dan weer wel.
@amghans: monuta edition. Ik vind hem leuk.
Met die G63 is Lil kleine nu wel rapper.
@dizono: geniaal
@dizono: alleen het rappen nog!
@dizono: hahaha👍🏻
Je zal in ieder geval de blits maken bij de lokale kechs…

Lachen heb een zelfde uitvoering.. ik denk niet dat ik liever een G heb. Maar ach, Lil Kleine is wel een baas!
@porschepdk: Zo dat is qua comfort inderdaad wel een stapje achteruit… ik vond mijn nieuwe sport al keihard in vergelijking met mn ouder rr. Die G63 is echt een stuiterbak in vergelijking met dit.

Jij hebt hem toch niet ge wrapt mag ik hopen? je ziet op de foto na een flinke poetsbeurt zelfs dat dit vrijwel niet schoon te houden is….. soort van grondverf effect waar alles op hecht!
Krijg je z’n boosterseat er ook bij?
Staat die domme kerel er weer bij ( rechts )
@cappie: ja, echt zo dom. Kan een Ford GT en Chiron (deel) rijden uit de inkomsten van z’n eigen bedrijf.
@cappie: die man heeft meer hersencellen dan haarcellen. Hij is niet bepaald dom. Wél kaal. Misschien bedoelde je dat woord. Kaal.
Een bijzonder stukje Nederlandse muziekgeschiedenis ?
Ben je doof ofzo jongûh?

Mijn zwarte kater’s onweersraanbare liefdesgejank is aangenamer dan dat van dit mini-proleetje.
@desjonnies: dat zeiden jouw ouders vermoedelijk ook over de beatles of de stones ;)
@desjonnies: ik haal nergens de kwaliteiten van Lil of zijn muziek aan, ook ik ben er geen groot fan van. Maar de impact die hij heeft op de (jeugdige) muziekfanaten is nu al groter dan menig Nederlandse artiest. Dat kun je niet ontkennen vind ik ;)
@720s: de kern zit hem in je laatste twee woorden
@desjonnies: ik snap nooit dat mensen die iemand zn muziek niet leuk vinden, ook gelijk de persoon niks vinden. (Buiten het feit dat ik zn muziek wel gwn gaaf vind) snap ik niet dat je gelijk de persoon gaat uitschelden, waarom vraag ik mij af?(niet alleen jij, het werd al aangehaald in de geschreven tekst)
Ze zitten daar bij AB wel te geilen he op die kleine…uitermate vreemd allemaal.
@cpp1: Hopen eens met z’n (toekomstige) karretjes te mogen rijden zeker…
Doe mij maar André Hazes!

https://youtu.be/gkX7ga_uR-U
Dat Hoefnagels die voorste raamtinting er gewoon af haalt, want daar krijg je gezeik mee!
Toch bij dit soort artikelen vraag ik me wel eens af waar die afgunst vandaan komt onder de reacties.
@pielemuis: Iedereen hier wil rapper zijn. Maar veel verder dan een demo maken en freestylen op de block komen ze niet. Vandaar.
@pielemuis: Vind je? Ik vind het nog goed meevallen met de reacties die er (tot knu toe) staan.

Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom zovelen wel mee willen met de hype die Lil Kleine is. Ja, zal wel aan mijn leeftijd liggen. Mijn dochters lopen er ook mee weg, dik tegen mijn goesting. Ten eerste vind ik het nogal zagerige muziek. Melige, zeemzoetige teksten op één of ander voortslepend muziekje, met steeds diezelfde autotune effectjes op de stem… Pfff, sorry hoor, in mijn tijd… :) Toen was rap nog “rap”. Zelf was ik fan van Eminem. Dat was tenminste rap (tot ie begon brol te maken met die f°cking Rihanna). Dat ruwe, dat agressieve! Angry rap, zou ik het noemen, de beste soort.

Tegenwoordig lijkt alle “rap” gewoon zagerige pop te zijn. En zeker de NL’se rap.

Daarnaast verdraag ik dat ‘Ollandse accent niet goed. No offence hoor :)

Ook is zijn publiek nogal, euhm… , raar gaan we maar zeggen? Heb net even op YouTube een paar liedjes geluisterd, want mijn kennis is nogal beperkt, en het gros van de reacties eronder zijn, tja… Zal maar even een nieuw woord uitvinden: LikeSluts. Blijkbaar vinden mensen het o zo belangrijk om veel likes te krijgen op een reactie onder een YT-video waar ze verder niets mee te maken hebben??? Waarom? Ik weet wel dat de jonge generatie anders kijkt naar dat soort dingen, maar is de jeugd van tegenwoordig nu echt zo koekerond dat ze daar zo’n belang aan hechten? Reacties als: “like als je dit bekijkt in 2018” bvb? En dat krijgt dan ook nog 1000 likes?? Wtf?

Mèh, sorry, ben aan het “ranten”…
@Esprit_de_Flandre: aandachtshoertjes noemen we dat in ‘Olland 😊
@esprit_de_flandre:

Nerderland heeft mijn 1 rapper en dat is Extince, fantastische teksten.
“ Toch willen we deze kant van ’s lands muziek nog één keer onder de aandacht brengen.”

Heb bewondering voor jullie vastberadenheid bij AB…….


Of die plaat is gewoon erg dik……en dan heb ik het niet over een grote ronde schijf met groeven erin (om het bij “muziek” te houden)
Die naam is niet alleen vanwege zijn lengte, wat een miezerige armpjes man 😂
@janmetdelangeachternaam: het staat tenminste wel in verhouding met de rest van z’n lichaam. Ik zie dagelijks minimaal 3 kerels waarbij dat niet zo is..
Doet me weer denken aan het oude Amerikaanse gezegde: “You can take the man out of the ghetto but you’ll never take the ghetto out of the man”. In dit geval keurig blank wannabe wiggertje maar toch :P
Mat zwart is mij te 2013
Wat zou de kosten zijn om zo’n wrap te verwijderen?
@dailydriver: kan je gwn zelf doen met een föhn toch, il denk dat als je een nieuwe wrap erop laat doen dat ze het er gewoon af halen daarvoor en dat in de prijs zit
@dailydriver: je mag van mij komen oefenen op de glimmend gouden netvliesverzengende Q7 bij mij in de wijk.
Lil wie? Famke wie? Ik heb geen idee wie dat zijn, maar blijkbaar boert de jongeman goed. Hulde voor hem 👍 Nu nog een beetje goede smaak en het komt wel goed met ‘m
Rome 2 – Liverpool 2
@maferick74: dank u
Toch opvallend dat de drugsproductie in Limburg en Brabant floreert evenals de hoeveelheid garages van exclusieve auto’s…
Hoop wel dat het interieur goed gereinigd is. Er is zoveel in gesmoked dat je knetterstoned wordt na de proefrit
Ach, de muzieksmaak van de gemiddelde (jonge) Nederlander is toch al jaren om te janken. Frans Bauer, Django Wagner, dit kereltje, allerlei andere beledigende rappertjes. Nu elke idioot via social media naam kan maken maakt het alleen maar duidelijker. :-) Ach, dit kereltje lift er lekker op mee, het is hem gegund.
Een dikke range maar een kapotte broek.
Ach ja, Nederlandse rap… Ik zeg niet dat iedereen Pearl Jam zou moeten luisteren, maar eigenlijk zou dat wel moeten 😋
Ik vind hem best wel gaaf uitgevoerd zo.
En wederom mis ik de reactie van @lincoln
Hahaha komt hij wel bij de pedalen??

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).