Livepics: de Mercedes CLA Shooting Brake

Auteur: , 19 Reacties

Kijk, zo moet je 'm voor de deur zetten.

De CLA Shooting Brake is het bewijs dat mensen écht niet altijd op zoek zijn naar de scherpste deal of de grootste auto inzet budget. Integendeel. De CLA Shooting Brake is met opties een van de duurdere auto’s uit het C-segment. Sterker nog, er zijn genoeg D-segment auto’s goedkoper dan deze CLA Shooting Brake.

Waarom dan toch deze CLA kopen? Kijk er alleen al naar! De bevallig bips, het banaanvormige silhouet en het opvallende front geven de auto een uniek voorkomen. De meeste CLA’s die ondergetekende in Nederland tegenkom zijn instapper CLA-tjes met Renault-diesel en 16″ wieltjes. De uitvoering op deze platen doet het wat beter” zwarte AMG multispaak-jetsers met een felrode lak staan de auto uitstekend.

Alleen over het interieur zijn de meningen een beetje verdeeld. Het is veel volwassener dan voorheen, maar misschien wel iets te zakelijk? Enfin, vergaap je aan de foto’s en deel uw mening!19 reacties

Ziet er in het algemeen goed uit, maar ik vondt de achterkant van de oude CLA mooier.
Gelukkig is die achterkant wat beter geworden. Die oude is. Echt lelijk
@fmgarcia: Pff; niet zo lelijk als dit ding; ben fan van de nieuwe MB designtaal, maar dit is m.i. lelijk als de nacht ….
@dawwg: gelukkig is dat op geen enkele wijze in de verkopen teru te zien, ook afgelopen jaar plust Mercedes weer behoorlijk. Dus ga je er nog meer van op straat tegen komen.
Mooi hoe smaak uit elkaar kan liggen 😁
Vond de oude achterkant mooier, de neus is wel gaaf! Ze hadden beter een combinatie van die twee kunnen maken.
Ook bij mooi rood lijken zwarte wielen altijd klein. Overigens snap ik er niets van dat het interieur bij deze wagen in “Swabische winterdepression” is uitgevoerd. Mensen die rood kiezen houden van het leven, die houden van kleur, ook in het interieur!
Je kan zeggen wat je wilt, maar het is wel gewoon een heel fraaie wagen.
Je kan zeggen wat je wilt, maar het is wel gewoon een heel fraaie wagen.
Wat is dat tegenwoordig toch met die achterlichten bij MB? Lelijk vind ik ze!
Vind het helemaal geen uniek voorkomen, dat ding ziet er preciee hetzelfde uut als alle andere mercedessen op het moment. Alleen wat langer en in een stationwagonjasje. Interieur is ook dezelffe eenheidsworst
Ik vind het niet echt mooi en het interieur gewoon echt lelijk. Het is een hartstikke simpel / ouderwets dashboard waar ze gewoon een groot scherm op gelijmd hebben. Zwarte velgen vind ik vrijwel nooit mooi.
Voorkant gaat wel, vanaf de b-stijl begint de horror met hoogtepunt de achterkant. Interieur is ook niet mijn kopje thee. Nee ik vind het niks, toch liever een traditionele sedan
Ik blijf me er aan storen dat het voorwiel bijna in de voordeur zit, ne zoals bij zoveel van deze voorwiel aangedreven auto’s. Ik moet maar eens in het echt kijken of hij mooi is. Maar punt blijft, hij is zo groot als een C-klasse, waarschijnlijk net zo duur als een C-klasse maar het blijft een A -klasse. En dat is toch een paar stappen terug, zelfs tov de huidige C-klasse. De A200 waarmee ik vorig jaar mee in Polen reed als huurauto overtuigde me niet echt. Niet qua vermogen, niet qua ingrijpen van de rijondersteuning en al zeker niet op het gebied van afwerking. Nou was dat te vergeven omdat m’n C de helft meer kost. Maar ik betwijfel of het verschil met deze CLA zo groot is om deze tekortkomingen te accepteren.
@healey: afwerking moet gewoon super zijn, het is en blijft Mercedes met dito prijs. Als je dan minder krijgt qua “premium” kan je beter een Kia oid kopen voor 15k minder
Nog steeds die lelijke banaan vorm, Mercedes, leer toch eens een auto ontwerpen.
Eindelijk nog eens mooi (ferrari-)rood op een niet-Ferrari. Zou hem ook in deze kleur bestellen!
Vind het nu niet echt een verbetering… Achterkant lijkt veel goedkoper op 1 of andere manier. Bijna Seat Leon achtig
Nog een nieuwe Mernault!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).