LOL: nieuwe terugroepactie treft slechts 3 BMW’s

Auteur: , 20 Reacties

Je kunt het maar treffen.

LOL: nieuwe terugroepactie treft slechts 3 BMW's

Mecaniciens van de Amerikaanse divisie van de BMW Group zullen de komende maanden haast verdrinken in hun arbeidsuren. De Duitse automaker heeft recentelijk namelijk een terugroepactie aangekondigd die miljoenen auto’s tre- nee, wacht, we lezen verkeerd. In totaal betreft het slechts drie verlengde BMW’s 7 Serie (rijtest) met een foutieve twaalfcilinder. Daarmee is het allesbehalve de gemiddelde terugroepactie.

De terugroepactie is in het leven geroepen nadat BMW kort geleden ontdekte dat alle 760Li-modellen die tussen 2013 en 2015 naar de Verenigde Staten zijn verscheept een klein probleem hebben met de V12. Volgens de Duitse autofabrikant heeft de N74 V12 in deze auto’s een incorrecte ECU-mapping gekregen. Hierdoor kan hij mogelijk op onverwachte momenten afslaan.

Aanvankelijk dacht BMW dat de gedupeerde groep auto’s een stuk groter was. De Beierse autofabrikant gebruikt deze V12 tegenwoordig namelijk nog steeds. Sterker: ze plaatst de N74 V12 in een relatief lange reeks auto’s. De twaalfcilinder ligt – in verschillende variaties – in de Rolls-Royce Ghost, Wraith en Dawn, evenals in de nieuwe Cullinan en Phantom. Daarnaast vinden we de V12 in de M760i (rijtest) van de huidige 7 Serie. Echter, omdat de terugroepactie in het specifiek wordt gericht op de 536 pk sterke B60-uitvoering van de N74 V12, ontwijken deze andere varianten de grijpgrage klauwen van de garagisten.

De drie eigenaren van de desbetreffende BMW’s 760Li kunnen een belletje verwachten van de dealer waarbij ze de auto hebben aangeschaft. Overigens, héél dramatisch doen de Duitsers niet over het voorval. De eigenaren van de 7 Series kunnen vrijwillig naar hun lokale dealer om het probleem met een simpele fix op te laten lossen. De zogenaamde “incompatible software” hoeft enkel ververst te worden.20 reacties

Ze hebben nog niet gebeld.. ik wacht af
@divided: Hoop niet dat jouw 7-swrie één van de drie auto’s is die wordt teruggeroepen.

Is een best eind rijden als je voor die softwareupdate terug moet naar de lokale BMW dealer in de States.
@moveyourmind: kom kom, bmw mag de verplaatsingskosten dan ook vergoeden vind ik! Als 760Li koper zal je dat wel gedaan krijgen…
@tjorque: dan ben je wel een zielenpoot als je een vergoeding van een paar tientjes moet hebben om met je auto van +- 150.000 dollar naar de dealer te rijden 🤣
@3246cm252kw: 5 cent is het begin van 1000,- Euro. De rijken zijn niet voor niets rijk.
@3246cm252kw: euhm, ik zou volgende onkosten indienen:
Invliegen auto
Business class vliegticket
1 week Marriott signature hotel
Restaurantkosten

Dat veeg je niet uit met tientjes
@tjorque: waarheen moet je auto ingevlogen worden als er overal dealers zijn?
@3246cm252kw: omdat ik een rijke klootzak ben die er op staat dat deze conversie gebeurt op de plaats waar in de auto gekocht heb?
Klant is koning, maar ik ben keizer!
@moveyourmind: hoeft niet eens terugroepacties mag je bij elke dealer waar ook ter wereld laten uitvoeren.
@divided: ik ook nog niet, wie zou de derde zijn?
@pindakoning: ja,, hiero, vandaag gebeld! Gelijk een afspraak gemaakt voor over 3 weken, nu ff transport regelen 🙄, gelukkig vergoeden ze alles 😁
@pindakoning: ik wel, lekker puh
@lekkaah: ik kon mijne gelukkig kosteloos inruilen tegen een 2 serie active router.
@loserboi932: werzaak in de IT sector? ;)
Zijn er tussen 2013 en 2015 slechts 3 760li’s verkocht in de VS?! Alleen op Autotrader.com vind ik al twee uit 2014.
@e550: Nee, waarschijnlijk zijn er op bepaalde dagen in de fabriek enkele motoren met de verkeerde data naar buiten gestuurd, en dat komt overeen met 3 BMWs die dan terug moeten.
@transaxleman: ik gok dat het op een maandagmorgen is geweest. 😂
@edward330d: of een vrijdagmiddag grap
Hiervoor zou je bij Tesla niet eens terug hoeven, update by air.

Zijn er maar 3 van deze uitvoering verkocht of hebben ze door onderzoek en batch nummer het aantal tot deze 3 kunnen terug brengen?
@sketcher: Sowieso is het enige probleem met een V12 bij Tesla dat ze die niet hebben…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).