LOL: Prins Bernhard mag Coronel aanpakken in WTCR-race op Zandvoort

Auteur: , 23 Reacties

Geld maakt niet gelukkig? Laat me niet lachen.

LOL: Prins Bernhard mag Coronel zoek rijden op Zandvoort

Wanneer je de eigenaar bent van *zet oranje bril op* één van s’werelds meest iconische circuits, dan is het wel zo netjes om er af en toe fatsoenlijk gebruik van te maken. Zeker aangezien je als neef van de Koning der Nederlanden de laatste tijd bijzonder veel tijd steekt in het verleiden van de Formule 1. Prins Bernhard en Zandvoort strijden samen met het TT-circuit van Assen om het circus weer naar Nederland te halen.

In een poging wat welverdiende rust te vinden, heeft de relatief ervaren coureur het voor elkaar gekregen een stoeltje te landen voor de eerstvolgende WTCR-race in het Nederlandse kustplaatsje. De World Touring Car Cup zal er tussen 19 en 21 mei neerstrijken, om tijdens de Jumbo Racedagen voor het nodige spektakel te zorgen. De 48-jarige prins heeft van de organisatie een wildcard in handen gedrukt gekregen, waarmee hij één race mag rijden. Zodoende zal het veld tenminste twee Nederlandse coureurs op de grid hebben.

De andere Nederlander is, zoals je al uit de titel kon opmaken, Tom Coronel. De Nederlander komt al meer dan een decennium uit in het hoogste toerwagenkampioenschap*, dat na 2017 van het WTCC is veranderd in het WTCR. De omsmelting van de raceklasse bracht allerlei veranderingen aan de regels teweeg. De voornaamste hiervan was het wegvallen van fabrieksteams. Coronel, die de afgelopen vier jaar deelnam met een Chevrolet Cruze, racet dit jaar in een Honda Civic. Prins Bernhard, daarentegen, mag voor het team van Bas Koeten Racing meerijden in een heuse Audi RS3 LMS.

Het zal je niet verbazen dat Prins Bernhard zijn auto laat hullen in een volledig oranje livery. Mocht je het evenement bezoeken, reken dan echter niet op een sensationele podiumrit. Bernhard kan wel degelijk een flink potje sturen, maar aangezien zijn concurrentie bestaat uit ouwe rotten als Gabriele Tarquini, Yvan Muller en Rob Huff, is de kans klein dat de prins na de race op het podium te vinden zal zijn. Althans… het circuit is natuurlijk wel van hem, dus technisch gezien kan hij doen en laten wat hij wil.

*als we het Deutsche Tourenwagen Meisterschaft even vergeten.23 reacties

Ik vind het dapper van m. De kans op een afgang is toch erg groot.
En dat nadat hij toch al een paar keer negatief in het huis is gekomen door zijn manier van zaken doen.
@gregorius: ach dapper? Gewoon een race lol maken. Zoveel rijdt hij volgens mij ook niet en van wie moeten er verwachtingen zijn?

Hij zal vast best mee kunnen komen en niet een rijdende chicane gaan vormen.
Prins Bernhard junior junior zit zo te zien in een ietwat benarde positie…

Ook weer niet zo heel vreemd natuurlijk met twee van die knappe dames naast je.
@moveyourmind: bedoel je een Bernhard-e positie?
@janmetdelangeachternaam: Je was me net voor.. hihi
Er komt helemaal geen F1 naar Nederland. Hoe lang blijven jullie dat sprookje nog voorschotelen aan jullie naïeve lezertjes.

Enig zakelijk inzicht laat deze droom in duigen vallen.
@diezijner: bron?
@diezijner: niet naar Zandvoort in ieder geval, Assen dicht ik nog enige (zij het een kleine) kans toe
@diezijner: Hey! Daar is onze azijner weer!
@diezijner: zonder een beetje hoop en/of wishful thinking wordt de wereld ook weer zo’n saaie boel. Ik heb het liever zo.
Vraag me altijd af in welke mate ik de kwaliteiten van Coronel als coureur moet inschatten. Is het grote internationale succes uitgebleven door gebrek aan sponsoring, of toch eerder door gebrek aan onderscheidend talent?
@sezz:
Hij deed het eind jaren 90 goed in de Japanse kampioenschappen (F3 en Formule Nippon), daarnaast doet hij al jaren mee in het ETCC en WTCC en heeft daar ook de nodige resultaten behaalt.
@sezz: zoek even op het jij-kanaal naar de docu over Tom. De man heeft een F1 test gedaan maar het lot besliste anders ( zeg maar). Is een held in Japan, waar hij veel gereden en gewonnen heeft. Deed leuk mee in het WTCC. Heeft in de Dakar in de buggy klasse gewonnen. Hij doet wat hij leuk vindt, heeft alleen nooit het allerbeste materiaal. Haalt echter uit hetgeen hij rijdt wel het maximale. Aan zijn talent heeft het niet gelegen lijkt mij.
@soes750: ik geloof er niks van dat hij zelf die verzekeringsreclames wel leuk vind. Dat gaat gewoon om het geld. Ok, doei, doei.
@mashell: Zal Max de jumbo reclames wel leuk vinden? Dat zegt toch helemaal niks over hoe goed iemand kan racen?
Vind zo’n foto totaal níet kunnen, in deze tijd, als lid van het Koningshuis. Hij zou toch beter moeten weten. Schande!
@davelepeef: hoho, hooguit lid van de koninklijke familie, geen lid van het koningshuis hoor.
Grootste profiteur van Nederland gaan meedoen met deze profs. Laat me niet lachen. Zelfs als Formule1-fan en Zandvoortenaar misgun ik deze gast zijn F1 op Zandvoort.

Is de 107% regel overigens van kracht?
@rossi: waarom dan? Wat heeft hij je aangedaan?
@soes750:
‘T is zijn huisbaas !
@rossi: Hij heeft ook gewoon handeltjes met vrienden opgezet en goed geboerd. Ja, hij heeft de juiste lijntjes, maar dat is handel en kennis. Hij heeft zijn naam mee, maar hij is ook niet bang voor verantwoording, ook als het even niet wil, of tegenzit. Hij staat voor wat hij doet, ziek, of niet ziek.
Laat het los, het leven is veel leuker zonder te investeren in negativiteit.
Hahah hij mag doen wat hij wil. Gewoon het halve circuit afsnijden

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).