Londen start offensief tegen supercartuig én autospotters

Auteur: , 121 Reacties

Londen is er he-le-maal klaar mee en ook toeristen die een glimp willen vangen van supercars zijn de dupe.

Aventador

De Britse hoofdstad kampt al jaren met autoterreur door de straten. Supercars met aftermarket uitlaten laten hun V8, V10 of V12-sound bombastisch door de stad klinken terwijl ze met een gangetje van 10 km/u door Londen rijden. Ook parkeren de eigenaren hun bolide waar ze maar willen. Autospotters vinden het geweldig. Londenaren zijn het spuugzat.

Het is al jaren bekend dat de stad niet meer zit te wachten op het supercartuig, maar vanaf deze zomer wordt er keihard opgetreden. De luxe wijk Knightsbridge is dé hotspot van Londen op het gebied van supercars en vooral hier zal de politie in actie gaan komen. Asociale rijders worden zonder pardon op de bon geslingerd. Wie niet mee wil werken of een grote mond opzet krijgt te maken met een takelwagen. De supercar zal direct worden afgesleept.

Met dit signaal probeert Londen de rust te laten wederkeren in de stad. Halve maatregelen bleken niet te werken en dus volgen er nu agressievere acties. Niet alleen bestuurders maar ook supercar spotters kunnen een boete krijgen. Volgens de politie lokt deze vorm van toerisme het asociale gedrag van de rijders uit. Betrapt een agent je op het filmen van een supercar die even flink staat te revven ben je de sigaar. Afhankelijk van het humeur van de agent kan er een boete van omgerekend 117 euro worden uitgeschreven. (via Standard en CJ)

Met dank aan @toyotafortuner voor de tip! Topicfoto: screenshot via YouTube121 reacties

Spotters.. Zijn autisten 9 van de 10 keer. Laat die jongens lekker.
@dutchcorvette: pas op wat je zegt, AB zit vol met spotters???
@dutchdriftking: Autoblog zit vol met autisten?
@dutchdriftking: nou vind de meeste spotters ook maar beetje triest. Oke als ik supercar tegen en foto kan maken doe ik dat. Maar als ik dan die filmpjes van bijv monaco zie waar ze midden op weg gaan staan met hele groep. En als in debiel achter zo’n auto aan rennen moet je je toch een keer laten nakijken.
@raym: Helemaal gelijk. ik zie het wel is gebeuren en dan denk ik echt zo bij mezelf…waarom? Komt allemaal op zelfde youtube/insta in the end. Leuk dat ze geen omatjes overvallen enzo maar tering…beetje zielig allemaal.

Wat jij zegt, i.e. foto maken van iets moois dat langs rijdt allemaal ok, maar over de weg rennen/staan, verkeer ophouden omdat jij een foto moet maken (met 85 pubers in de achtergrond. Mijn god.
@basjaski: gelukkig ben niet de enige die er zo over denkt.
@raym: uhm die filmpjes kun je zien dankzij de autospotters die ze fabriceren…
@mauking: ja dus. Dan zijn het nog wel wanhopige personen die denken dat al het verkeer wel op hun wacht. En ze alleen op de wereld zijn.
@raym: ik zie ze bijna elke zaterdag op de Coolsingel staan, hoek meent. Rennen gewoon een drukke weg over om de zoveelste 911 turbo of c63 te filmen. Vind het ook beetje triest maar zal wel verder. Autobezitters vinden het leuk want geven nog eens flink gas en dat kan ik dan ook wel waarderen
@dutchcorvette: ?
@thomcarspotter: sorry
@dutchcorvette: verdomme
@thomcarspotter: ik ben zelf “spotter” geweest.. Maar geef toe, er zijn veel autisten in “the game”
@dutchcorvette: lol de eerste wie in me opkomt als je zegt autist en autospotter is @thomcarspotter ?

Het hoeft misschien niet zo te zijn maar dat beeld heb ik gewoon en is moeilijk weg te vagen. Misschien komt het omdat hij ooit achter mijn auto aanrende en z’n fiets zonder pardon voor m’n auto gooide op de P.C. om er een paar kiekjes van te maken. En dan heb ik niet eens een supercar oid
@marstr: hij is wie? Ik fiets nooit op de p.c. dus ik ben het niet geweest ;) ten tweede zou ik nooit mijn fiets midden op straat gooien maar dan terzijde. Jammer dat je zo van mij denkt.
@thomcarspotter: nog erger, dan was het andermans fiets
@marstr: grappig
@marstr: gij bent de grootste autist?
@jeppie: mensen die met “gij” praten zijn ook autisten
@dutchcorvette:

Yep .. Dat is het cjib ..
@dutchcorvette: laat die jongens lekker in hun waarde man. Over mannen met oude SUVs die over henzelf zeggen dat ze “selfmade” zijn, valt ook genoeg te zeggen.
@subaru555: 2012 oud? En ja ik ben selfmade.
@dutchcorvette: Nee dat klusje heeft nog altijd je vader gefixt voor je ;)
@bofkont: ? Wat heeft m’n vader hier mee te maken.
@dutchcorvette: simpel die heeft het kwakje gedoneerd ;)
dus niet selfmade
@subaru555: selfmade gelukkig. En ik heb het prima zeker voor mijn leeftijd.
@dutchcorvette: nee, je papa en mama hebben jou gemaakt…
@sanderm3: mijn dank daar voor
@subaru555: trouwens als je 2012 oud vind.. Hoe oud is jouw auto dan?
@dutchcorvette: 3 replies in 5 minuten … je klinkt enigszins butthurt …
@dawwg: nooit leuk om te horen..
@dutchcorvette: domme opmerking om meteen autisten te vergelijken met spotters…. Zelf een downer misschien?
@spykerboy: van genezen. Ben nu een Upper.
@dutchcorvette: haha, de knuppel vol in het hoenderhok. Erg fraai. Eerlijk gezegd vind ik het ook redelijk kansloos. Daarmee bedoel ik niet mensen die fotoshoots van auto’s maken, maar mensen die als een soort Van Tellingen ongevraagd mensen of hun auto’s 1000x op de foto zetten, desnoods met kenteken, woning en plaats vol in beeld. Ik zou er niet blij mee zijn als het mij gebeurde.
@dutchcorvette: Hahaha grappig maar wel 100% d waarheid
@dutchcorvette: Belachelijk dat ‘ autist’ tegenwoordig als scheldwoord wordt gebruikt!
Net zo belachelijk als ‘ homo’ , ‘ turk’ , ‘ jood’, ‘ mongool’ en dergelijke.
@dracae: hier wordt de geestelijke aandoening waar menig spotter aldus de reaguurder aan lijdt geduid
@apriliarsv: Ik snap heel goed wat er mee bedoeld wordt, dat is bij andere scheldwoorden die bevolkingsgroepen beledigen vaak ook geen probleem. Het probleem is dat er vele mensen zijn die echt autisme hebben en het niet verdienen collectief te worden beledigd.
@dracae: niet zo politiek correct. Ze bedoelen geen echte autisten ermee. Ze bedoelen dat die spotters zich als autisten gedragen. En als ze iemand homo noemen dat die zich als een meisje gedraagt . Niet zo politiek correct. Anders bel je silvana Simons maar. Die luistert graag naar je.
@dutchcorvette:

Rare actie om spotters een boete te geven, tenzij ze voor auto’s springen oid natuurlijk. Echt een maatregel die nergens op slaat, had hier in NL nooit gekund iig.

Maar de vergelijking met autisten is me een raadsel, want dan is iedereen met een hobby (iets waar je tijd voor vrijmaakt) toch een autist ?
Ik snap dat ze de eigenaren aanpakken als ze ‘onnodig’ veel lawaai maken. Maar vind het wat overdreven dat ze de ‘autospotters’ ook bekeuren.
@deora: Nou ja, ik kan me zo voorstellen dat het soms voor gevaarlijke situaties kan leveren. Denk maar aan spottertjes die midden op de weg gaan staan….
@willempjuh: dan idd wel ja, maar als je gewoon vanaf de stoep een revvende aventador filmt loop je niemand in de weg
@willempjuh: inderdaad, ik erger me er ook altijd aan als mensen naar een mooie auto kijken met hun camera en doen alsof ze helemaal ‘nat’ worden, tenminste, zo komt dat wel eens over bij mij….
@willempjuh: als ze het overige verkeer in gevaar brengen dan moeten ze inderdaad een bekeuring krijgen. Maar als ze keurig vanaf de stoep een filmpje of foto maken dan moet dat kunnen.
@deora: ik vind het juist heel logisch. Die supercareigenaren voelen weinig van zo’n bon. De gemiddelde spotter zal wel 2x nadenken. En als je het klapvee weghaalt, is er voor de aandachtsgeile automobilist ook geen zak meer aan.
@beefcake: leuk, ik zie dat Autoblog nu 2x (min of meer) dezelfde reactie van mij heeft geplaatst, nadat hij eerst niet zichtbaar was. Lekker bezig!
@deora: ik snap het heel goed. Supercareigenaren kijken niet op een bonnetje meer of minder. Door deze maatregel ontneem je de aandachtshoer z’n klapvee. Dan is er niks meer aan…
@beefcake: op een bonnetje niet nee, maar de auto af laten slepen helpt denk ik wel.
@deora: stuur je de bode/butler op pad en ga je verder in 1 van je andere auto’s. Ik denk dat het allemaal niet uitmaakt, geeft het misschien zelfs eerder een spelelement.
Let op, deze zomer Ferrari’s met geluidsdempers…..
Dat mensen het leuk vinden om bijzondere auto’s op de foto te zetten kan ik begrijpen, en dat mensen door de stad heen rijden om gezien te worden in hun exoot kan ik ook begrijpen. Maar dat domme revven snap ik niet.. Het klinkt gewoon niet.
@sportevo: wat doe jij hier op autoblog ahaha wat een sukkel ben jij
@jbspots: hah, zelfde sukkel als jij want je zit hier ook…
@jbspots: U bent zeker de gedupeerde waar dit desbetreffende artikel over gaat?
@jbspots: hij heeft gewoon gelijk. Stilstaande herrie geeft niet iedere autoliefhebber een stugge lus hoor?
@davelepeef: een stugge lus :’) +1
@jbspots: de belangen van groen links behartigen, nou goed?

Maar vertel mij nou wat er zo leuk is om een auto met, laten we zeggen, +650pk stilstaand steeds (onbelast) in de toeren te jagen terwijl zo’n motor belast veel beter klinkt en het er ook nog eens mooier uitziet als ze hem dan meteen met een beetje snelheid (op de limiet is misschien wat teveel gevraagd) over een circuit heen jagen?
Dat de eigenaren voor lawaai overlast zorgen en dat daar tegen opgetreden wordt, dat snap ik.

Dat de filmers en fotografen er echter een boete voor krijgen lijkt mij wel redelijk onnodig en bizar.

De bekende term; ‘ga boeven vangen’ lijkt mij dan ook wel toepasselijk.

Diegene achter het stuur moet zelf verantwoordelijkheid nemen door zich gewoon te gedragen. Tenminste, dat lijkt mij.
@thomcarspotter: Dus je woont in het centrum. Of loopt het laatste stuk naar je werk. Je hoort niet anders dan dit. De politie is te druk met boeven vangen. Maar heel simpel: dit is consequente overlast. Geef eens een suggestie voor een instantie die dit mag aanpakken? De (danwel opgezweepte) bestuurders passen zonder bemoeienis hun gedrag niet aan – feit.
@phaeton: het centrum van London is opgekocht door buitenlanders dus alleen een paar overgebleven postduiven mekkeren hier over. Begrijpelijk maar de stad is niet langer van hen.
@w0o0dy: enig idee hoeveel mensen daar wonen ?
@blo3to3t: pak de metro van een buitenwijk naar het centrum, en je zult merken dat het Engels dat je hoort langzaam plaats maakt voor Russisch/Arabisch. De binnenstad is al heel lang niet meer van de Engelsen.
@thomcarspotter: ben ik niet met je eens. Die jochies rennen achter die auto’s aan en steken zonder te kijken de wegen over. En ze hinderen ander verkeer. Irritant is het zeker.
@thomcarspotter: onder “orde bewaren” valt ietsje meer dan boeven vangen hè? Ze verklaren dit gedrag tot “overtreding”. Dat filmen lijkt aan te sporen; zo klinkt deze maatregel zo gek niet…
Als ze in NL nou eens alle klootzakjes gingen opzoeken die filmpjes van hun rellende matties maken…
Ze kunnen je toch niet bekeuren voor filmen op de openbare weg?
@theracetosucces: Maar wel als je met z’n twintigen midden op de weg gaat staan. Als je keurig op de stoep staat, waar je verdomme hoort als voetganger, zal de soep vast niet zo heet worden gegeten.
Laat de carspotterlokkers met rust ..
Als je aan het revven bent verdien je minimaal een boete van 400 euro.
@mab: 4000 pond want wat is nou 400 euro voor een ferrari eigenaar…. een tank peut?
@mab: jaloerse kneuzen hiero ahaha stukgaande
@jbspots: stukgaande om dat steenkolen Nederlands van je.
@jbspots: 12 jarige sukkel, ga lekker naar buiten.
@jbspots: lol @ iemand die aangesproken voelt hier…
@mab: boetes doen helemaal niets voor die gasten. Wegslepen een beetje, ze hebben meer auto’s. Dus afslepen tot de auto’s op zijn. Klaar probleem.
Het lijkt me dat het beboeten van mensen die filmen toch wel een schending van een of ander recht is.
Goed als je het verkeer in gevaar brengt met je fanboy wanhoop is het een ander verhaal, maar filmen op een veilige manier lijkt me niet illegaal :P.
117 Britse Ponden boete als je alleen maar staat te filmen…

Dat zal ze leren, met de huidige wisselkoers is dat zo’n twee euro vijftig…
@moveyourmind: Hahahahaha
Goedzo. Zulk soort wagens horen ook op een bergpas of op een circuit, niet in een volgepakte stad. Shmee150 zal wel balen, net nu ‘ie 2 luidruchtige monsters met een dikke V8 heeft gekocht.
@trustmeiamanengineer: en een mini cooper ;)
Mooi …. en met dat brexit in t vooruitzicht gaan ze allemaal naar amsterdam komen.
@maferick74: kunnen ze mooi in de noord-zuid lijn revven, er rijdt voorlopig toch geen metro
Perskaart aanvragen en je valt onder vrije nieuwsgaring.. bye bye plodders!
Wat een jankerts daar in london zeg… Tis jammer dat wij er geen steden voor hebben, al onze grote steden zijn te auto onvriendelijk, helaas
@spykerboy: niks Helaas, woon zelf in de grote stad en het laatste wat je wil hebben is continu die auto die teringherrie maken. Eventjes is wel leuk. (Bijv. Monaco aan de Maas) maar bijv. De hele zomer lang is bloedirritant. En op een gegeven moment is het verschil tussen de petjes met hun Honda civic en een aventador sv niet meer relevant omdat alles herrie maakt.
@blo3to3t: tja, ik woon ook in de stad, zou willen dat ik die supercars hoor, liever dan mensen die praten, of fietsbellen, trams of wat dan ook… Alleen om dit zou ik naar london willen verhuizen als ik het geld had…
@spykerboy: zoals met ongeveer alles geldt: het is even leuk, maar daarna niet meer.
@spykerboy: Jezus wat klinkt dit verdrietig. Maak een playlist op YouTube en help jezelf uit de ellende man…
@davelepeef: Soms is het lekker om niets te horen?
@spykerboy: helemaal gelijk, ik zou willen dat het hier was. laat die midelife crisis gasten maar lekker verder tokkelen in hun Prius.
@blo3to3t: Ik woon midden in de uitgaansbuurt van mijn gemeente. Buiten de vakantie-periode is het hier gelukkig erg kalm, maar nu kom ik soms slecht van het lawaai en de overlast. Vooral s’nachts komen de petjes met hun Civic’s of Golfjes pogingen doen tot burnout’s. Voor een ene keer is het wel leuk, afgelopen nacht een Impreza WRX STI die al de hele dag in de buurt stond horen aanzetten. Voor die enkel keer is het leuk. Wat niet leuk is is dat sommigen meerdere keren door mijn straat blaffen, keer op keer. Kan dat wel verstaan die reacties in London. Voor die ene keer is het wel eens leuk, zelfs als niet autoliefhebber heb je er ook je plezier aan om al die lachende gezichten eens te zien (tenzij je azijn hebt gedronken). Maar dag en nacht, is een ander verhaal.
@scaglietti612: Al moet ik er wel bij vermelden dat ik die boetes voor autospotters maar moeilijk kan begrijpen. Beboet degene die de bestuurders opjutten, degene die onvoorzichtig door het verkeer begeven en degene die een ander blokkeert. Maar niet alle spotters zijn zo. Sommigen willen gewoon een foto maken en blijven braafjes op de stoep zonder in iemand zijn weg te zitten.
@scaglietti612: je “komt slecht van het lawaai en de overlast”…??? Dude, wtf!!?
@davelepeef: Ik kom ook niet altijd ‘slecht’ van het lawaai, maar soms is het voor mij ook de maat vol. Heb zo van die nachten al gehad waar de hele avond door kanslozen met hun wagen door de straat staan te gassen, keer op keer. Heel de nacht door met hun zatte botten staan roepen en krijsen onder mijn raam, plezant is anders. Kan wel wat verdragen, maar soms is de maat vol. Ben zo van het type dat af en toe eens nood heeft aan rust (problemen met stress enzo). Daarmee dat ik de inwoners van Londen ook wel ergens versta, soms is het echt gewoon te ver aan het gaan.
@scaglietti612: (je vat ‘m niet, ik dacht dat er iets van “in slaap” nog mistte maar schijnbaar is dit een uitdrukking…?) (of bevestig je nu hier gewoon je ejaculatieproblemen?)
@davelepeef: Vatte je reactie inderdaad verkeerd op, wees gerust het gaat effectief over slecht komen in de zin van dat het soms wat teveel wordt, niet over de andere betekenis van ‘komen’. :)
@scaglietti612: gewoon wat kraaienpootjes op de weg gooien..
@spykerboy: Londen is lekker “autovriendelijk”…?
@davelepeef: stuk vriendelijker dan een amsterdam ofzo…. Daar zijn teminste nog normale wegen en niet 99% van die smalle straatjes en steegjes
@spykerboy: zou dat die leipe Arabieren interesseren? Kleine straatjes leveren alleen maar meer herrie op…
@davelepeef: ja… Je moet er ook doorheen kunnen rijden met je auto… Ik rij zelf een grote suv en moet soms al mn zijspiegels inklappen, laat staan als je zulke autos dan rijd….
@davelepeef: overigens doen ze zo alleen op brede wegen, heb lang genoeg in die regio gewoont en als het smal is, houden ze zich allemaal in, teveel risico vinden ze het om hun auto dan ergens op een stoep te zetten ofzo…
@spykerboy: mietjes!
Ach die zandjurken brengen jaarlijks vele miljoenen naar Londen, lijkt me dat ze dat niet willen missen,ik zie het nut ook niet echt beetje showrijden stapvoets door het centrum, maar Monaco is niets anders van dat.
‘Spectators who film and encourage drivers to commit even more reckless acts will also be covered by these powers.’

Nu ben ik aan het twijfelen. Is het nu verboden om zelf nog maar gewoon een foto te maken vanaf de stoep? Of geld die nieuwe wet enkel en alleen op het filmen en opjutten van supercar-eigenaren? Kan dat laatste verstaan, aanzetten tot gevaarlijk rijgedrag is hier ook strafbaar. Maar wanneer je gewoon vanaf de stoep een foto of 5 wilt maken van bv. een Aventador die netjes geparkeerd staat, je hindert niemand en staat niet op de straat te lopen, wat is daar nu verkeerd aan?

Met dank aan al die ‘overdreven’ spotters die het niet meer voor de liefde van auto’s en fotografie doen, maar eerder om het aantal views en likes. Je ziet dat ook op die Youtube-filmpjes tijdens de Top Marques. Met dertig man de straat oplopen om allemaal hetzelfde filmpje te posten. Die denken allemaal dat ze binnenkort ook een AMG GTS kunnen kopen zoals Paul Wallace. Youtube zou kunnen helpen door bv. betalingen voor de views stop te zetten voor zulke filmpjes. Autojunk, Autogespot, Exoticspotter, etc… Zou bv. foto’s en filmpjes moeten weigeren te posten waar gevaarlijk weggedrag te zien is, of waar duidelijk de spotter op het midden van een druk kruispunt is opgelopen om die ene foto.
@scaglietti612: gaat sowieso om filmen van gassende knopen, zolang auto’s stilstaan dan wel fatsoenlijk bestuurd worden zal er geen vuiltje aan de lucht zijn…
@davelepeef: Als het enkel om dat ‘soort’ van spotters zou gaan dan kan ik dat wel begrijpen. Zelf zou ik ook nog eens naar Londen willen gaan, maar buiten die hectische periode. En zelf geniet ik er ook van om af en toe eens een mooie wagen mooi op de foto te zetten. Maar natuurlijk gevaarlijke toestanden, overlast en opjutten, daar doe ik niet aan mee.
@scaglietti612: als ik soms foto’s hier zie van a die gasten in bijv de PC Hooftstraat dan kan ik me best voorstellen dat in Londen de maat echt vol is… Normaal gesproken zou een agent een beetje motorsound misschien best kunnen waarderen, publiek idem, het feit dat ze hier maatregelen tegen nemen zegt al hoe ver het gaat lijkt me.
@davelepeef: Inderdaad, het moet echt zijn dat het daar te gevaarlijk ook wordt. Als je sommige filmpjes bekijkt, vraag ik mij af waarom er nog geen dode is gevallen. Spotters lopen de straat op om een aanstormende Lamborghini zeg maar te kunnen filmen.
@scaglietti612: Ik ben geen carspotter, maar als ik iemand als een malloot gassend door een straat heen en weer zie rijden zou het maar zo kunnen dat ik ook een filmpje maak.. Ik vraag me dan ook af hoe ze dat soort normaal gedrag kunnen verbieden.
@dracae: Denk dat het eerder gaat over degene die de bestuurders staan opjutten en aanzetten tot gevaarlijk rijgedrag. Zelf zou ik ook een filmpje durven maken in zo’n situatie, is zoals je zegt best normaal gedrag. Maar die eigenaren vragen om hun motor in toeren te jagen of om zo snel mogelijk op te trekken, dat is gewoon erover vind ik.
Rekening houden met elkaar. Het blijkt moeilijker dan je dacht.
@pomoek:
“Leven, en laten leven.”
Ook al zo’n moeilijk begrip. “Moeilijk doen om het moeilijk doen” lijkt iedereen dan wel weer te begrijpen….
Ach, roepen en handhaven zijn twee compleet verschillende dingen. Domme wichten die Engelsmannen en vrouwen. Blij dat ze weggaan uit de EU
@josxkrs:
Want je had ontzettend veel last van de Britten toen ze nog in de EU zaten en nu verdwijnen ze van de aardbodem?
Steeds welkom in een echte Europese hoofdstad! Als ze niet bij Europa willen horen, supercars krijgen ze ook niet.
Kan me goed voorstellen dat je dat gejakker een keer zat bent. Wel erg jammer dat je liefde voor auto’s hier weg wordt gezet als autisme door sommige. Ik ga er niet speciaal op uit om auto’s te spotten maar als ik wat moois zie wil ik daar best ff voor stoppen of omdraaien oid. En als iemand interesse heeft in mijn auto mag ie gerust foto’s en video’s maken. Maak graag een praatje met liefhebbers namelijk. Ook als ze autist zijn hoor.
Tuig is het.!
Wettelijk onmogelijk bekeuren van fotos maken
Ik mag ze wel.
Die autospotters.
Beetje wereldvreemde figuren zijn sommigen.
Maar ze beroven geen oude vrouwtjes, ze zitten negen van de tien niet aan de verdovende drugs
Ze maken foto’s van auto’s.
Zijn geen van allen gelieerd aan de georganiseerde misdaad.

Pûh zeg, wat errug toch,
Ow ik heb dit weekeinde bij de Group-B rallye legends inSaalfelden Oostenrijk foto’s gemaakt van een ex-works Delta S4 die de namen van Sergio Cresto en Henri Toivonen droeg, van een paar gewone Groep A Delta’s, een 037 en de originele ex-works Sierra Cosworth group A van Russel Brookes en een wondermooie A 110 160 SC Alpine, ben ik nu ook een autospotter ?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).