Lyon’s 1.700 pk supercar nog niet klaar voor beursdebuut

Auteur: , 21 Reacties

Wie had dat zien aankomen?

Sinds de Bugatti Veyron (no worries, er komt geen nieuwe one-off) lijkt ’t of de onbekende hypercars met 1.000+ pk’s als paddenstoelen uit de grond schoten. Het meest recente voorbeeld, Lyon, liet de autowereld vorige week nog op haar grondvesten schudden met de aankondiging van de Streamliner: een zetpil op wielen die 1.700 pk uit z’n gigantische V8 pompt.

Volgens de makers was de auto nog niet klaar voor een onthulling tijdens de persdagen op de beurs van New York, de rest van de beurs zal het publiek het met een prototype moeten doen. Als die er al komt te staan. Jalopnik vraagt zich wat ons betreft terecht af of Lyon liever kritische vragen van journo’s wil ontwijken en daarom verstek laat gaan.

Volgens de makers is er echter weinig meer aan de hand dan dat er nog één en ander aan de retesnelle hypersporter moet gebeuren aan de auto die in 2,2 tellen ‘de 100’ aan moet kunnen tikken. De topsnelheid ligt als we de makers mogen geloven op een stevige 290 mph (= 467 km/u).

Naast de buitenaardse en voor op de weg volstrekt irrelevante prestaties is de LM2 Streamliner volgens z’n scheppers revolutionair om nog een andere reden. Alle elektronische componenten communiceren namelijk draadloos met elkaar met radiogolven en worden bovendien zonder snoer van stroom voorzien.

Klinkt goed allemaal, maar de eerste voortekenen wijzen erop dat het óf heel lang gaat duren voor we de Streamliner ooit gaan zien, óf hij zal de digitale tekentafel nooit verlaten en het blijft bij gebakken lucht. In dat laatste geval kennen we nog wel een geschikte CEO voor Lyon.

Dit soort projecten onderstreept nog maar eens dat een kleine fabrikant als Koenigsegg het wel echt goed doet. De Zweden hebben een grote mond en zijn niet te beroerd om met flinke cijfers te strooien, maar tot dusver maken ze het ook waar (zie alleen al de Regera). We zijn benieuwd of Lyon binnenkort concurrentie kan bieden vanaf de andere kant van de grote plas.21 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
1april is voorbij
Een veyron is lelijk maar dit is echt een niveau hoger. En tja ik zie hem ook nie echt verschijnen de komende maanden. Ook al zien we hem opduiken ze moeten hem dan nog op de baan krijgen ook
Iets met Amerikanen en grootheidswaanzin….
Ze kunnen hem beter Dreamliner noemen.
Vissen we net achter het net.. Jammer hoor ik geloofde er wel in
Lijkt zo uit de jaren ’90 te komen.
1700pk, waar haalt die daarvoor z’n koeling vandaan? Die vliegt al in de fik met een ritje naar de buurtsupermarkt.
@gash: van de extreem coole dude achter het stuur
8.2 liter met 9000 toeren.. Doei krukas.
Trouwens wagens die snelheden halen boven de 430+ km/u, zoals Mosler, Koenigsegg, Hennessey, Lyons en Bugatti.
De Bugatti Veyron is overigens nog steeds de enige auto uit dat lijstje die de passagiers de meest vertrouwde gevoel zal geven bij dat soort absurde snelheden.
Inderdaad hulde voor Koenigsegg. Die doen het gewoon. Ben wel benieuwd wanneer de eerste video’s van de Regera in actie beschikbaar komen….
@ahs1979: Naar de Koenigsegg Regera ben ik ook zeer benieuwd, schitterende techniek en CvK die het gewoon doet. Alleen rest de vraag waar kunnen ze de Regera op topsnelheid gaan testen.
Alles draadloos. Klinkt als zeer gevoelig voor andere draadloze apparaten. 3/4G aan? ruitenwissers willen niet meer uit. Tomtom aan? Auto start niet…
Al had ti 1.000.000 pk pfff wat lelijk , lijkt op een inlegzooltje !
Wat een verrassing
Die 1700pk is niet het moeilijkste hoor. Alles wireless wel, net als ‘467km/h top’ en de combinatie van 1700pk en 2.2 seconden naar de 100.

Maar ja, als je zoveel claimed geef ik je weinig kans op succes.
Beetje alien auto
Heul veul Lulik
Dat er überhaupt nog iets over deze wagen gezegd wordt verbaast me echt. Alles wat ze tot nu toe laten zien hebben gaande van de “renders” tot het promofilmpje wijst er op dat dit niet meer of niet minder dan een luchtbel is, een hoax is misschien meer van toepassing.

Die maandelijkse mailtjes van de Nigeriaanse kroonprins, om me mee te delen dat ik de lotto gewonnen heb, zijn geloofwaardiger dan dit.
Ik hoop dat het zo blijft
(Als ik de kop lees)
Het ziet er ook niet uit

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).