Maak de blitz met deze gave zwarte motorkap

Auteur: , 8 Reacties

Jazeker, zoals het een snelle Opel betaamt, heeft deze Grandland een zwarte motorkap.

We gaan natuurlijk lekker verder met al het nieuws dat we tegen kwamen op de IAA van Frankfurt. Op de Opel-stand stonden we oog in, eh, motorkap met de Opel Grandland X Hybrid4. Het is de plug-in hybride variant van de populaire Opel Grandland.

We hadden het gisteren nog over de spirituele opvolger van de Opel Zafira OPC. In een vlaag van verstandsverbijstering kwam de Mercedes-AMG GLB 35 voorbij. Een relatief compacte zevenzitter met meer dan 300 pk. Maar het is niet alleen Mercedes-Benz dat een leuke aanbieding heeft voor de huisvader met haast.

Ook Opel zelf heeft een interessante aanbieding met deze Grandland. Zoals het een PHEV betaamt heeft deze Grandland X twee motoren. Een 1.6 viercilinder met turbo, goed voor 200 pk. De elektromotor levert nog eens 109 pk, waardoor het systeemvermogen uitkomt op en mooie ronde 300 pk.

Deze worden via een achttrapsautomaat afgevuurd op alle vier de wielen. Voor 44.194 euro staat deze auto in standaardvorm op de oprit, de Innovation kost 46.999 euro en de Ultimate kost 50.249 euro. Het leukste onderdeel is de zwarte motorkap, die optioneel verkrijgbaar is. Het was een kenmerk die we vroeger vaker op snelle Opels zagen. Qua prestaties doet de auto het ook zeker niet verkeerd. De topsnelheid bedraagt 220 km/u, van 0-100 km/u accelereren is in 7 seconden achter de rug.8 reacties

Ik denk dat we deze motorkap weinig zullen zien. Verder wel leuke aandrijflijn, lijkt me. Ook handig voor de wintersport, die 4 wielaandrijving. Dashboard hadden ze voor de gelegenheid wel een kleine upgrade kunnen geven. Ziet er niet slecht uit, maar gewoon wat simpel.
In mijn herinnering waren die motorkappen altijd matzwart, en niet glanzend zoals bij deze.
@potver7: Dat klopt helemaal! Maar dan echt matzwart, gewoon lekker in de grondverf ;)
@potver7: moest ik ook aan denken, in de jaren’70 was het op de sportieve uitvoeringen gemeengoed om een zwarte motorkap te hebben, Simca Ralley,Opel Manta SR, Escort Mexico etc.
Dat interieur… nu weet ik weer waarom ik Opel 2x niks vind.
Matzwarte motorkappen waren zeker niet alleen des Opels. Kijk maar eens naar archieffoto’s van rally’s, in, zeg, het pre-quattrotijdperk.

Wel waren Opel-rijders bovengemidddeld bereid om de motorkappen van hun straatauto’s matzwat te spuiten, dat wel.
@vaakbenjetebang: misschien omdat Opel in die jaren toonaangevend was in de rallysport, daar spoot men de kap puur uit efficiƫntie, zo had je geen last van het weerkaatsen van het zonlicht.
Zou iemand die er veel meer dan mij van weet kunnen toelichten waarom de prestaties in verhouding met het vermogen zo achterblijven bij merken als Opel?

Een VW T-Roc R doet 4,9 naar de 100, en weegt ongeveer hetzelfde. Je zou het op de hybride techniek kunnen steken, en het gewicht van de batterijen, maar dan nog is dat zelden in verhouding. En gezond boerenverstand zegt dat de elektrotechniek net een boost geeft bij de sprint naar de 100. Bij een Insignia GSi, die geen hybride is, vallen de prestaties ook erg tegen wanneer er naar het vermogen wordt gekeken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).