Maak kennis met de snelste tractor op aarde

Auteur: , 18 Reacties

Wie zou dat nu eens gedaan hebben?

Maak kennis met de snelste tractor op aarde

Sinds het originele Top Gear-trio is verhuisd naar de oneindige geldfontein van Jeff Bezos (Amazon) en vervangen is door een ander stel dat beduidend minder chemie heeft, wordt er aanzienlijk minder aandacht aan besteed. Zonde, want ze maken wel degelijk toffe televisie. Om de authentieke Top Gear-geest er een beetje in te houden, en wellicht wat extra aandacht te pakken, besloten de presentatoren de snelste tractor op aarde te maken.

Goed, helemaal zelf hebben de presentatoren het niet gedaan, natuurlijk. Nee, in plaats van de handen van Chris Harris en Matt LeBlanc te bevuilen, gingen de in-house ingenieurs van Top Gear ermee aan de slag. Om precies te zijn waren het de mensen van het Top Gear Agricultural Technology Center, want dat is blijkbaar een bestaand iets.

tractor

Het resultaat van het werk is de toepasselijke genaamde Track-tor, een omgebouwde tractor die in staat is wereldrecords te verbreken. Onder de kap vinden we een 5,7-liter Chevrolet V8, die er op een goede dag een kleine 510 pk uitperst. Het ding is daarnaast verrijkt met remmen aan alle vier de wielen, evenals een verstelbare ophanging. De achterste banden zijn liefst 54″ groot en hij heeft een barometer(?). Oh, en het oranje kleurtje is gestolen van Lamborghini.

Toen hij eenmaal losgelaten werd, kwam het gevaarte tot een maximale snelheid van 147,9 km/u. Echter was de tweede run iets minder imponerend, doordat zijn topsnelheid ditmaal niet boven de 133 km/u uitkwam. Zodoende wordt het gemiddelde gesteld op 142,2 km/u, waarmee hij het vorige record van 129,8 km/u ruim verbeterd.

Top Gear heeft er alvast een klein filmpje uitgegooid, maar laat het volledige item dit weekend pas zien.

Maak kennis met de snelste tractor op aarde18 reacties

Pas als je die snelheid haalt met ploegen in de dikke klei ben ik impressed.
Karel uit de Achterhoek heeft er 1 met 5 helicopter straalmotoren ..

Die is wel indrukwekkend ..
@lincoln: die is ook de snelste van Twente en Salland.
De laatste keer dat Harmen gas gaf op dat ding schoot hij finaal door Twente en kwam in Salland tegen een heuvelrug tot stilstand.
@mashell: dat noemen ze een ‘full pull’
@lincoln: dat zei je moeder gisteravond ook..
Fijn om te weten dat mijn kijk- en luistergeld goed besteed wordt.
Dit moet toch wel wat harder kunnen, zo’n Checy blok kun je makkelijk wat meer uit persen. Of je veranderd de overbrenging van zo’n trekkertrek apparaat met een ‘miljoen-miljard’ pk en je snelheidsrecord wordt verpulverd onder een gigantische rookpluim.
Om maar even de azijnzeiker uit te hangen: dat kan toch wel wat beter? 510 pk vind ik niet bizar veel. Daar is veel meer uit te halen.
Als ze tractor standaard hadden gehouden .. en de achterwielen 2x zo groot .. hadden ze er ook gekomen ..

Kracht en koppel genoeg ..
Is de Lamborghini Urus geen tractor? :-S
Wanneer je eenmaal een keer het Kypmântsje gezien en gehoord hebt is dit allemaal niet zo bijzonder. Al zal het Kypmântsje deze snelheid niet halen…een tractor is een om iets te trekken…
@skinnybmw: ik vind het toch geweldig dat iemand het heeft verzonnen om niet 1 maar 2 Rolls Royce griffons op een chassis zet. Jammer dat ze gestopt zijn.
@petachterstevoren: Geven ze ook geen demo’s meer?
Deze zal geen file op de provinciale weg gaan veroorzaken.
De gelijkenis met een tractor is anders ver te zoeken. Zelfs de achterbrug ontbreekt.
Dan is de record poging van Valtra toch een stuk indrukwekkender. Die reden 130.165 km/h met een aangepaste productie Valtra.

http://www.valtra.com/images/NokianPressMain.jpg
Dan vind ik die snelle grasmaaier van Honda toch heel wat gaver.
De vooras lijkt niet van een tractor. Het is er niet eens één!
Een Valtra t234 gaat ook 130. die ziet er gewoon uit als
een tracktor.
Zeker nog nooit van tractor pulling gehoord. (Ben een keer in ahoy geweest, best leuk om dat eens te zien!)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).