Maak van je Smart een toffe Renault Alpine

Auteur: , 35 Reacties

Met het juiste knutselwerk maak je van een compacte stadsauto een Franse klassieker.

“Dit is toch goud hé, wij zijn helemaal knettah’. Dat moet de bedenkers achter deze bedrijfsformule hebben gedacht. Quelet Composite is namelijk een bedrijf waarbij ze Smarts ombouwen tot een Alpine replica.

Klanten leveren een standaard Smart Roadster en het Franse bedrijf gaat vervolgens met de auto aan de slag. Voor 16.540 bouwen ze een bestaande Smart om. Je zult dus zelf de vierwieler moeten leveren. Er worden kosten noch moeite bespaard om van de Smart een echte Alpine te maken. De looks van de Roadster zijn op diverse punten nog aanwezig, maar de kont en het front zijn volledig nieuw. Op de stoelen en wat details na, blijft het interieur van de oorspronkelijke Smart grotendeels hetzelfde.

Het ding ziet er overigens sneller uit dan ‘ie is. De 82 pk sterke driecilinder brengt je in 11,7 seconden naar de honderd kilometer per uur. De topsnelheid bedraagt 180 km/u en de omgebouwde Smart weegt 815 kg. Ze noemen ‘m Smarlinette..

Met dank aan iedereen voor de tips!35 reacties

Dit ziet er inderdaad geinig uit!
Hulde voor dit bedrijf. Ik ben altijd voor meer diversiteit op de weg. De smart roadster is al een welkome aanvulling, en met deze looks nog meer. Nu nog andere mensen aansporen er een te kopen, dat is mij zelf een brug te ver…
Gaaf!
Even chippen en je hebt een +/- 120 pk sterke motor
Ziet er echt niet slecht uit. Het ontwerp is behoorlijk in balans.
Best goed gelukt!
Het valt me altijd op dat als de titel van het stuk positief is, dat dan de commentaar dat ook zijn.
In dit geval terecht positief natuurlijk, leuk gebouwd ding!
@janjansen: Dat is niet altijd het geval hoor, kijk maar eens naar het artikel van de BMW i8 GTR van gisteren.
redelijk goed te pruimen. Wat ik wel jammer vind is dat ze “oude” onderdelen gebruiken. Ik had liever een moderne coupe gezien. Buitenkant is mix van moderne onderdelen en echt klassieke onderdelen. Dat doet echt afbreuk aan de look helaas.
@dakarbemo:
Zoals jij hem wilt kost’ ie 85000 Euries lijkt me.
@desjonnies: onzin wat kosten een paar moderne lichtunits en een setje moderne bumpers? Inderdaad geen reet in relatie tot de verhoogde aantrekkelijkheid. Denk dat ie daarvan max 1000,- duurder word.
@dakarbemo:
Waarom?
Hij heeft de correcte koplampen qua diameter en de originele achterlichten van de Renault R8S die allebei op de A110 zijn gebruikt,’ t moet op een Alpine A110 lijken, niet op een frikadel !
De deurhandles lijken me eerder storend omdat die nog Smart zijn en eenvoudig verraden dat het om een kitcar gaat.
@desjonnies: Dat t op een Alpine moet lijken hoeft van mij niet. Gruwel ervan oude body look met modern interieur en originele moderne Smart deur. Maak dan gewoon leuk mini coupetje van met moderne lampen en lijnen etc. Dan is het als concept veel sterker. Nu hinkt t op twee gedachten.
@desjonnies:
Inderdaad!
Ziet er niet verkeerd uit.
Ze hebben heel erg goed hun best gedaan om ‘m gunstig op de foto te zetten, óf hij is écht goed gelukt.

Ik dacht, leuk ding. en ineens zag ik die deurgreep.. HUH? zoekende naar afwijkende lijnen of foute proporties bleef ik steken. Klopt aardig op de foto. Líjkt betere proporties te hebben dan de Prius 1. Paar dikke SEV Marchals’ erop, of CIBIÉ’s en goan!
@postzegel: Hier gaat ’t al wel een klein beetje mis qua lijnen: deur, dorpels en luchthapper voor ’t achterwiel:
http://boitierrouge.com/wp-content/uploads/2018/07/Smarlinette-10.jpg
@postzegel: Ufs inderdaad, liever niet dus!
Heel mooi, behalve dat stuur..
Heel gaaf! Wel een beetje jammer dat ze de verschrikkelijke versnellingsbak van de Smart hebben aangehouden…
@shibby: Precies dit. Het grootste probleem van een SMART Roadster is niet het uiterlijk, maar die verschrikkelijke hernia-bak.
Gaaf!
Is best aardig gelukt zo.
Vaak bij dit soort ombouwprojecten lees ik veel negatieve reacties. Ik durfde al bijna geen reactie te geven dat ik het best wel heel mooi vind zeg maar, omdat ik dan die ene idioot zou zijn die zo’n omgebouwde mooi zou vinden.
Maar nu ik de reacties zo lees, ben ik dus niet de enige…
Ik wacht met mijn oordeel tot er een foto van de zijkant is, ik verwacht compleet verneukte verhoudingen.
Leuk gedaan, verhoudingen zijn niet verkeerd. Maar dat er een smart roadster voor wordt gesloopt, want dat zijn ook leuke karretjes.
Dan wel meteen een ander blok erin proberen te sleutelen. Bijna 12 sec naar de honderd is niet iets om vrolijk van te worden. Binnen 6-7 sec zou leuk zijn.
@cpp1: als je een Brabus hebt gaat het iets sneller. Ik heb er 3 gehad, Brabus, roadster en een roadster coupe. Sommige ook tegelijkertijd zelfs. Blijf het leuke auto’s vinden.
@cpp1: Zijn er geen tuningsetjes voor dit blok beschikbaar, dit is inderdaad veel te traag? Dit lijkt mij een erg leuke betaalbare auto naast de leasebak :-) !
Een van de beste kitjes die ik in jaren heb gezien.Ziet er mooi uit.
Leuk, zou het er niet voor over hebben, maar ze hebben wat moois gemaakt.
Heel geinig hoe ze die B-stijl van de smart origineel hebben gelaten en helemaal hebben geincorporeerd in het achterruitje van het alpine ruitje. Het toffe is dat ze daarmee niet alleen de alpine proberen na te doen, maar een knipoog naar de roots van de smart doen.
Ben ik de enige dan die dit niets vind? Vreselijk die deurgrepen, het interieur, de koplampen, het zijaanzicht, het dak en de velgen. Jongens kom op, kijk eens goed naar het origineel! Vreselijk lelijk en lachwekkend!!!
Schattig dingetje
Zonde van de originele roadsters…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).