Machtig mooi: de BMW M8 Gran Coupe

Auteur: , 56 Reacties

Niets meer aan doen.

Maar gaat BMW er ook echt niks meer aan doen? Dat valt te betwijfelen. Ze maakten ons namelijk ook lekker met het concept voor de nieuwe 8-serie coupé. Wat we vervolgens zagen van de productieversie, is dan toch weer net wat minder qua grille, koplampen en achterkant. Maar goed, dat is nou eenmaal hoe dit soort dingen doorgaans gaan.

Hoe dan ook belooft de M8 Gran Coupe concept veel goeds. Als een procent of 90 van dit studiemodel overblijft in de versie voor de straat, zullen we waarschijnlijk blij zijn. Ik ben zelf in ieder geval vast in mijn nopjes vanwege het feit dat de koplampunits níet de grille aanraken. Tevens wordt het bij ‘vierdeurs coupé’s’ op de loer liggende ‘poepende hond-syndroom‘ omzeild door het spoilertje op de koffer, dat de neerwaartse lijn naar achteren toe doorbreekt.

Meer? Check ook de officiële foto’s in dit artikel!56 reacties

De ‘Gran’ versies van BMW’s coupé’s nooit erg mooi gevonden. De 4 GC gaat nog wel, maar de 6 GC en deze 8 GC vinnik lang niet zo mooi als de niet-GC versies.
@amghans: ben het met je eens dat de tweedeurs coupé’s mooier zijn. Maar de 4 GC vind ik zelf juist de grootste misser. Door het extra ruitje achter de achterdeur is dat echt een onvervalste liftback oude stijl.
@jaapiyo:
De BMW Corolla Liftback. Mmmm, nee, klinkt niet :-)
@amghans:
Leuk hoe de meningen kunnen verschillen! Ik vind de 6 Gran Coupé al jaren de mooiste BMW, en het lijkt er op dat de 8 Gran Coupé dat stokje over gaat nemen.
@zegheteens: mee eens!
@zegheteens: maar een 6-serie ziet er toch precies hetzelfde uit als de GC versie? Alleen niet uitgerekt en sportievere proporties.

Wel is de reguliere 6-serie (laatste generatie) wel erg zeldzaam in het Nederlandse straatbeeld. Je ziet de GC eigenlijk vaker.
@jorden:
Ik vind juist de twee extra deuren het uitgerekte mooi onderbreken. Ik ben niet zo fan van grote, lange coupés met twee deuren. Betere verklaring heb ik eigenlijk niet, maar ik vind de Gran Coupé aanzienlijk mooier dan de Coupé.
@amghans: ‘vinnik’
Haha
You made me grinnik
Jezus mina wat een gedrocht! Wat is BMW het spoor bijster zeg :(
@aquila2003: Ik ben altijd bmw liefhebber geweest. De lijnen vind ik nog steeds erg fraai, maar wat weten ze dat toch voortaan te verpesten met onnodige frutsels en blinkertjes. Zo jammer.
@barkingiron: ik ook, tot de e90 serie.
@aquila2003: exact, het begon dit te gaan bij dat stukje koplamp naast de grill bij de f30
@aquila2003: Ja de ontwerpen van Van Hooydonk worden er niet beter op, neus heeft wel erg grote opvallende koelopeningen wielkasten, de nieren vallen in het niet en achter is het een Mix van Jaguar lichten en kofferklep/C-stijl van de Renault Laguna Coupé die weer wat weg had van Aston Martins. Kortom, origineel en/of mooi is anders
Heel wat mooier dan de nieuwe AMG GT!
Witte lichtunits dr in en klaar. We zijn hier niet in frankrijk. Verder heel gaaf zo!
Een halve meter korter en twee portieren minder zou de wagen wel nog flink mooier maken. En die opzichtige lelijke grote uitlaateindstukken die kunnen echt niet meer, gewoon onder de bumper wegwerken, eventueel zilveren trapeziumvormpjes in de bumper om de uitlaatstaarders tevreden te stellen.
@mashell: “zilveren trapeziumvormpjes in de bumper”??? WIE BEN JIJ
@sntial: haha. Jij bent ontmaskerd als uitlaatstaarder.
Ik vind het wel dik zo. Goede kleur ook. Strakke aggresieve voorkant ook. Laat hem zo maar komen.
Een van de weinige moderne BMW’s die ik wél mooi vind. Ik hoop dat de productieversie op wat praktische zaken na (zoals de aanwezigheid van een interieur en deurgrepen) niet teveel afwijkt van deze concept.
Ik hoop wel dat ze op zijn minst de ramen doorzichtig maken en een paar ruitenwissers toevoegen op het productiemodel
@gulli: wss is deze onderhuids van klei. Vandaar de ondoorzichtige ramen.
@str8six: dat snap ik, maar @jaapiyo wilde hem zo al op de weg hebben blijkbaar. Getuige zijn “niets meer aan doen”
Die hebben goed naar een S90 gekeken!
@volvo-s60-adept: ik weet niet wat jij in de koffie hebt maar doe mij daar ook maar wat van ;-)
@str8six: een wolkje melk, sinds een maand gestopt met de suiker.

Zeg zelf: het hoffmeisterknikje lijkt toch op het achterste ruitje van een S90?
@volvo-s60-adept: heeft er wel wat van weg ja.. Maar dan is het Volvo die in de eerste plaats naar BMW heeft gekeken. ;-)
@str8six: indeederinos
@str8six: he, check m’n nickname, ik kan ‘t hier natuurlijk niet mee eens zijn, even los van of ik gelijk heb of niet ;)
Prachtbak! Sepang blauw, gele klauwen, af.
@str8six: marina bay natuurlijk eikel
@jaapyio De grootste hater van BMW is ineens een groot liefhebber van de M8 Grand Coupe.
Zal wel aan mij liggen maar vind het werkelijk een gedrocht. Als hier Kia op had gestaan was hij en masse afgefikt door iedereen, maar nu er bmw op staat is het geweldig.

– Zijkant is nogal pompeus en heel druk qua lijnen.
– Achterkant een compleet ratjetoe, onbeschrijfelijk druk en lelijk.
– Voorkant agressief en herkenbaar bmw, echter zwaar verouderd omdat het een Z4 van een jaar of 8 geleden is op 150% gekopieerd. Daarnaast die bizar grote nieren, als het een Peugeot was geweest was de wereld te klein geweest.
@aarsgewei: Gelul.Of er KIA of BMW op staat moet helemaal niets uitmaken.
@noosaheads: exact, toen die Kia Stinger uitkwam was ook iedereen alom positief. Dus BS.
Ik hoop trouwens voor de Australiërs dat hij er gaat komen. Kunnen de eigenaren hem vrolijk begroeten als ze hem zien staan 😊
@gulli: Het duurde even, maar ik heb ‘m ;-)
@cossiekiller: ik niet?
@sntial: De M8, oftewel zoals de Aussies zeggen; Hey Mate! ;-)
Poepende hond met de staart omhoog.
@cossiekiller: clarkson is that you?
Neus is erg fraai en zo te zien word het een lange auto, maar die kont vind ik 3x niks.
Uitgesproken designs met grote verschillen qua meningen zijn uiteindelijk de beste designs, leert het verleden.
Vind m zeker wel mooi
Na meer dan 15 jaar krijgt BMW de Bangle But eindelijk onder controle.
Van Subaru hoop je dat ze ooit eens hun concepts gaan bouwen. Bij BMW krijg ik steeds vaker het omgekeerde gevoel.
Ik vind ‘m mooi, en, als ze hem zo bouwen, ga ik ‘m kopen ook.
@560pk: Nou! Fijn, dat we dat nu allemaal weten! Mogen we nu ook allemaal komen om er ’n flink ritje mee te maken als je ‘m hebt?
@9000cse: Dude, wat een daggoe opmerking zeg. You got some serious issue’s.
Best gaaf, maar een onhandige kleur om hem te introduceren, zeker met deze ondergrond, er lijken nu allemaal frutsels en lijntjes op te zitten die er niet zijn..
Als ik de term “coupé” hoor, lees of schrijf, denk ik in 1e instantie toch altijd nog aan iets met 2 deuren. Net zoals bij “shooting break” een soort stationwagon met slechts 2 deuren op ’t netvlies verschijnt. Maar ja! De nieuwe tijd, hè? Alles is aan verandering onderhevig. Aanpassen dus! Niet ik alleen, maar jullie allemaal!
Gelukkig gebruikt BMW de term “Gran”-coupé. En daar kan ik me nog enigszins in vinden.
Maar, jongens, de marketingluitjes hebben dus een nieuwe niche tot leven gebracht voor de beter gevulde, “sportieve” portemonnee van de upperclass. En daardoor is het nu mogelijk om een lijstje te maken. Ik sluit hierbij voor ’t gemak even enkele exoten uit, want het gaat nu om de “massa”. Dus voor die wallets, die sportiever willen kopen dan een “ordinaire” A8, S-Klasse of 7-serie.
– Porsche Panamera
– Mercedes AMG GT Coupé
– BMW M8 Gran Coupé
En wat zie ik nu? Behalve dat de Porsche al jarenlang een doorslaand succes is en “de markt” er dus “behoefte” aan heeft: MB en BMW zijn zover, dat ze aansluiting zoeken. Anders gezegd: Ook zij zien er geld in. Natuurlijk volkomen legitiem! Maar waar gaan we nu voor?
Ik denk, dat de kopers in dit beperkte segment onrustige nachten zullen hebben. Waarom? Omdat zij nu naast de Porsche alternatieven hebben. Voorheen was het een bewuste keuze om voor die Porsche te gaan: Zij wilden gewoon iets sportievers dan die “saaie” limousines. En toen was de keuze eenvoudig: Panamera! Maar zet deze 3 nou eens naast elkaar. Waar ga je dan voor?
Natuurlijk heb ik er niet mee gereden, maar ik denk, dat daar bij alle 3 weinig aan op te merken zal zijn. Daarom ga ik in mijn betoog voor het design.
– Panamera? Vernieuwd. Verbeterd. Ontzettend goed, maar ook al jaren van hetzelfde type.
– AMG GT Coupé? Mijn indruk! Product van “Das Haus” en dus merken voorsprong! Maar mooi? Ik vind van niet! Imposant, maar qua design niet echt geslaagd.
– BMW M8 GranCoupé? Mijn indruk! Wat veel “frutsels” aan de voor- en achterkant. Maar langgestrekte, mooie lijnen als geheel. Lange neus, elegant en chiquer dan die andere.
Uiteraard hoeft niemand het met mij eens te zijn, maar bij een keuze tussen deze 3 zou ik voor die BMW gaan. En je mag het gerust oneens met me zijn!
@9000cse: en nu hou ik weer van je ❤️.
Complimenten, lijkt op een kia stinger

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).