Man bouwt glazen garage om naar z’n 911 te kijken

Auteur: , 28 Reacties

Er was geen plek in de woonkamer, zo te zien.

De liefde voor blik doet dingen met petrolheads die de gewone mensch nooit zal begrijpen. Een dure modificatie aan de auto, of een specifieke uitvoering die je MOET hebben. Of wat te denken van een speciale garage zodat je gewoon af en toe eens naar je 911 Speedster kan kijken?

Dat was de gedachte van de 46-jarige Andreas Kümmel. De Duitser wilde iets speciaals voor zijn 911. Geen (ruime) garage met een brug of een prachtige vloer met een muur vol anekdotes en foto’s. Nee, Kümmel’s enige wens was dat hij naar zijn auto kon kijken terwijl deze warm en droog zou staan. Hij nam zelf het initiatief en begon met de bouw van het huis voor zijn Porsche.

Hij schakelde een bevriende architect in voor het ontwerp van zijn garage. De ruimte is dan ook speciaal ontworpen op basis van de afmetingen van zijn 911 Speedster (rijtest) uit 1989. Alleen auto’s met een vergelijkbare grootte passen in de garage. Daarnaast werd een speciaal lichtsysteem geïnstalleerd. Hierdoor valt er vrijwel geen schaduw op de Porsche. Een nadeel is wel dat de lampen in het donker behoorlijk weerspiegelen op de glimmende lak van de klassieker.

De liefde voor de 911 Speedster kwam bij Kümmel niet uit de lucht vallen. Zijn vader was helemaal weg van de auto, maar het daadwerkelijk kopen van de Porsche gebeurde maar niet. Blijkbaar jeukte dit bij zoonlief, want hij deed wat zijn vader nooit heeft gedaan (of kunnen doen). De garage beschikt over een lamellensysteem waardoor de auto met een druk op de afstandsbediening onzichtbaar wordt voor de buitenwereld.28 reacties

Ik had het dan wel in de achtertuin gedaan. Op deze manier lok je de boeven wel heel erg!
@dutchdriftking: Het glas bevindt zich ook aan de kant van de achtertuin. Je ziet de garagepoort achter de porsche. De foto is dus vanaf de achtertuin gemaakt.
@ruud1954: ah ik zie het nu ook, in de app zijn de plaatjes zo klein. Mooi gedaan!
@dutchdriftking: Juist niet. Een garage waar qua maatvoering bijna geen andere auto zal kunnen staan, maar die wel voorzien is van lampen en warmte… Als je het huis ooit wilt verkopen is dat op zich perfect voor een boefje. Alleen die glazen wanden verpesten het: iedereen ziet direct je planten staan….
Gaaf man. Zo trots zijn op je auto dat je dit er omheen wilt bouwen. Ik kan me er wel wat bij voorstellen.
Je hebt iets moois en wilt er naar kijken 3.0. HELD
Waarom staat die in die ballon ?
@bmw1m:
Daarin blijft’ie zo droog als Sinterklaas zijn reet !
@desjonnies: das echt een domme reactie.
@bmw1m: Nee, is geen domme reactie. Gewoon een antwoord met een knipoog. Wel een hele grote knipoog, dat dan weer wel.
@bmw1m: Dat houdt stof, ongedierte en vochtigheid buiten, en de ‘vloer’ van de bubbel absorbeert olie e.d.
Daarnaast bescherming tegen schade van dingen in je garage, bv. een fiets of iets dat omvalt.
@123bat: ah! Wat geleerd. Thnx
Eigenlijk zoals een 911 ooit hoorde te zijn, niet geen luxe of overbodige zaken, maar in dit geval een eenvoudig tentzeiltje, giga dikke gevulde wielkasten en een grote glimlach als je weer eventjes naar buiten kijkt
Laat staan als je weer met mooi weer naar buiten rolt.
De man zou je zo een held kunnen noemen…
@desjonnies: ik weet het niet, qua model vind ik de speedsters nou niet de mooiste…
De beste man heeft geen vrouw/vriendin zeker… #fapfap
Daar zou een 850R heel goed in staan!!
Mooie garage, mooie auto trouwens
Mooiste wat ik laatst zag was dat appartementencomplex in ik meen Singapore waar je je auto in de lift stalde en die bracht je auto naar jouw appartement waar je hem vanuit je woonkamer gewoon kon zien staan. Enne …… Daar werd geen Opel Astra in naar binnengereden.
Mooiste wat ik laatst zag was dat appartementencomplex in ik meen Singapore waar je je auto in de lift stalde en die bracht je auto naar jouw appartement waar je hem vanuit je woonkamer gewoon kon zien staan. Enne …… Daar werd geen Opel Astra in naar binnengereden.
@ruud1954: maar een Lamborghini Aventador zeker.
@xenonlampje: Yep. Inderdaad. Staat op YouTube. En zo zal er nog wel wat vergelijkbaars met de lift naar boven gaan.
Dit noemt met een petrolhead
@mrrallycross:

Ik noem het overdreven, maar ach ieder zo z’n ding toch?
wat een laupo
Ist das ein HUF-Hause?
“Alleen auto’s met een vergelijkbare grootte passen in de garage.”
Ik wil niet lullig doen, maar kleinere auto’s passen óók in de garage… Wel leuk idee, maar misschien was een hi-res 4k IP cam en 4k TV (voor alleen de auto) goedkoper geweest? Kan je ook nog vanaf je werk en tijdens een verloren moment even kijken via je mobiel. Op die middelste foto zit hij overigens in op z’n tuinset op het terras.
@defl8: Als deze toch gestolen wordt (want hij maakt het dieven wel gemakkelijk) past er altijd nog een elektrisch Upje in.
Vraag me elke keer weer af hoe veel mensen daadwerkelijk de tekst lezen…

Ot: Man is een held!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).