Man die expres zijn Veyron liet zwemmen moet de bak in

Auteur: , 54 Reacties

Zes jaar geleden kwam het bizarre nieuws dat een grijs-zwarte Bugatti Veyron het water was ingedoken te Texas. Later werd bekend dat het om een ouderwets gevalletje verzekeringsfraude ging.

Man die express zijn Veyron liet zwemmen moet de bak in

Het zag er destijds al raar uit. Een Veyron, op een kaarsrechte weg, en opeens was daar de plons. De enige logische conclusie die je hieruit kon trekken was dat de bestuurder misschien onwel was geworden. Niets van dit alles. De Texaan reed bewust de peperdure hypercar diens dood tegemoet.

Andy Lee House, zoals de bestuurder heet, komt er nog goed vanaf. In 2014 werd bekend dat de man een celstraf van maximaal 20 jaar kon krijgen. Deze week oordeelde de rechter dat House slechts één jaar achter de tralies zal verdwijnen. Daarnaast moet hij de 600.000 dollar terugbetalen die hij kreeg uitgekeerd van zijn verzekeringsmaatschappij. Na zijn celfstraf zal hij nog drie jaar onder toezicht komen te staan.


Bugatti Veyron raakt te water

Dank aan iedereen voor de tips!54 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Sukkel
Tss, je mag ook niks meer vandaag…
@norge: snap het sowieso niet, als je een veyron hebt en er ‘maar’ 6ton voor krijgt van de verzekering, word je er toch niet beter van??? Dat ding bewaren tot betere tijden was volgens mij een betere optie geweest, volgens mij verkopen die kevers nu goed! En daar had je geen glazen bol voor hoeven hebben volgens mij
@dutchneon: soms heb je de tijd niet om zoveel geld in zo’n krte tijd op te hoesten en worden er dus ‘wanhopige’ dingen gedaan..
@dutchneon: in Amerika heb je m waarschijnlijk wel voor 6 ton.
Lang leve de belastingdienst
Zozo verzekeringsfraude wordt niet erg licht opgevat. Hier rij je opa, oma en baby dood en je zit enkele weken met een PS3 op je celletje…
@audir8v10: Inderdaad belachelijk, want veel nieuwere games worden niet eens meer gemaakt voor de PS3, dus je zit ook nog eens met ouwe meuk opgescheept.
via Android app
@audir8v10: Het is inmiddels allang bekend dat absurd hoge straffen niet helpen. Zag laatst dat een moordende tiener dat ie levenslang kreeg. Alsof zo’n persoon in z’n jeugd/met issues nog alles weet en niet later volwaesen wordt en bij z’n zinnen komt…
@stfu: Er is ook nog een tussenweg. Een straf moet nog wel als straf ervaren worden. Zeker voor bepaalde verkeersdelicten zijn de verhoudingen in Nederland compleet zoek. Als een gek met zijn dronken kop mensen doodrijdt dan mag het niet zo zijn dat die persoon tijdelijke rijontzeggingen en/of lage of voorwaardelijke celstraffen opgelegd krijgt.
@stfu: dan noem je ook wel direct het andere uiterste…
@stfu: Hoge straffen helpen wel, het helpt namelijk de maatschappij van dat soort mensen af :)
@werf76: In de zin van dat diezelfde maatschappij lekker kan opdraaien voor bewaking, kost en inwoning van zo’n figuur?

Nee, het doel van gevangenisstraffen is juist om de dader op een passende manier te straffen voor zijn misdaden, en daarnaast (eigenlijk nog belangrijker) moet er een afschrikwekkende werking van uit gaan. En juist bij dat laatste werken zwaardere straffen tot op zekere hoogte wel, maar als nog zwaarder gaat straffen wordt dat eigenlijk zinloos. Laten we zeggen dat er een soort ‘sweet spot’ is voor ieder soort misdrijf. Pakkans, of juist het vermeende gebrek daaraan, helpt daar overigens ook goed bij.

Simpel (en ja, versimpeld – ik weet het): in de US of A kun je de doodstraf of hele zware gevangenisstraf krijgen voor moord, terwijl je in Nederland na 10-15 jaar brommen weer vrij man bent, met een beetje mazzel. En ik denk dat we allemaal weten waar er (in zowel absolute als relatieve zin) de meeste moorden worden gepleegd.
@audir8v10: celletje? Uurtje schoffelen en we hebben het nergens meer over!
@audir8v10: Iets met voorbedachte rade…
@bassx: iets met aan opzet grenzende roekeloosheid
Hoe laag kan je vallen?…
@cadrez: voor de helft zo te zien, staat maar half onder water ;)
@cadrez: Je bedoelt: hoe diep kun je zinken?
@rynnus: voor de helft zo te zien, staat maar half onder water ;)
Stel je het moment voor waarop de man er (7 jaar geleden) achterkwam dat iemand zijn “crash” had gefilmd…
@rynnus: wist hij toen ook al… Nu is de uitspraak gewoon gevallen
@rynnus: een beetje normaal denkend persoon kan dat zich wel bedenken lijkt me als je met een Veyron rond rijdt. Nou weet ik niet zeker of deze man een normaal denkend persoon is haha maar ja ach hij heeft tenminste wel een Veyron gehad in tegenstelling tot ons
@rynnus: als ik de filmer was zou ik de bestuurder beetje chanteren en de helft van de bugatti opeisen. Sounds fair toch? :p
$600,000 is nou niet echt dekkend als het aankomt op een (redelijk) nieuwe Veyron welke loss gaat.
@Donstil: Hij had destijds de Veyron gekocht voor 1,5 miljoen dollar en had hem verzekerd voor 2,2 miljoen dollar. Door hem total-loss te rijden ‘verdiende’ hij +-600.000 dollar.

(Bron:http://jalopnik.com/5948245/trial-of-man-sued-for-purposefully-crashing-bugatti-veyron-into-lagoon-mysteriously-postponed)
@scott5701: Ooh zo. Duidelijk :)
@scott5701: Really? Dan mag ie van mij die andere 1,5mio ook terugbetalen. Het is zijn keuze geweest om in het water te rijden, daar hoeven andere verzekerden niet voor op te draaien.
@klaasjevaak: nu heeft ie quitte gespeeld + 1 jaar cel, geen slechte deal gezien zijn situatie.
Toch was verkopen beter geweest, scheelt een hoop gedoe
En terecht! Heeft hij lekker zichzelf genaaid uiteindelijk i.p.v. De verzekeringmaatschappij. Door zulke fraudeurs worden u en mijn verzekeringspremie duurder!
@kevin82: want jij woont in Texas?
@406_v6: alleen in Texas wordt gefraudeerd?
@kevin82: jouw verzekeringspremie zou er inderdaad duurder van worden als je in texas zou wonen. Maar of ik er duurder van zou worden, betwijfel ik.
@jagxjl: want alleen in Texas wordt gefraudeerd.. Heb ik nieuws voor je… Er wordt ook in NL voor miljoenen opgelicht. Dus niet bijdehand he ;-)
@kevin82: je snapt hem niet.
@kevin82: ik word duurder?
don,t mess with Texas ..
Hahahah karma, wat voor mongool ben je dan toch ook zeg!
Gaf hem gewoon aan mij :(
De waarheid komt altijd boven water. Vroeg of laat.
@dailydriver: +1 voor de woordspeling
@dailydriver: dat plannetje is mooi in het water gevallen inderdaad. Hij hielp zichzelf van de wal in de sloot.
En als hij de auto nou gewoon te koop had gezet….. die 6 ton krijg je wel van de koper.
“Pretty sure it’s a Lambo dude” wie kende deze zin al uit zijn hoofd bij het zien van dit artikel haha
@lamborghinibrapa: het eerste waar ik aan moest denken :’)
Het mooie van alles is als hij de wagen had verkocht had hij het dubbele gehad 😄
Jetcars iemand?
@kaasisslecht: kaas is slecht…heel slecht..
Diegene die zegt dat het een Lambo is had de celstraf nog meer verdiend imo.
600k voor een veyron?
Koop auto…. auto bevalt niet… rij plompert in…. krijg geld….hmmm is het echt dan zo’n klote bak? Dat ie had gedacht…. verdomme ik krijg nooit meer zoveel ervoor terug als ik er voor betaald heb… haha sjembek
Blijkbaar kon hij niet “het hoofd boven water houden”
Tax Ass.
“Dank aan iedereen voor de tips!”

Graag gedaan!
Hebben ze daar geen brandverzekering met 100 het water inrijden lijkt me ook niet risicoloos

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).