Mansory presenteert S63 AMG met een hoop extra pk’s

Auteur: , 36 Reacties

Dit toonbeeld van goede smaak kan namelijk met twee verschillende performancekitjes worden besteld. De milde variant is goed voor 800 pk en 1.200 Nm, maar de andere is compleet ridicuul.

Jawel, ook Mansory brandt z’n Beierse vingertjes aan de grote Merc. Het blijft niet alleen bij uiterlijke opsmuk in de vorm van allerhande flapjes, LED-jes, nep-diffuser en toeters en bellen van carbon, maar ook de monstrueuze V8 onder de kap is stevig onder handen genomen.

Mansory S63 AMG interieur

Deze Mansory S63 (standaard 585 pk)kan met twee verschillende vermogensupgrades besteld worden. Het M800-kitje is goed voor 800 pk bij een elektronisch afgeregelde 1.200 Nm, waarmee de Merc van 0-100 km/u gaat in slechts 3,6 seconden. Echt leuk (en absurd) wordt het pas bij de M1000-kit, die nog veel meer aanpassingen aan het blok omvat. Daardoor is de V8 voortaan goed voor 1.000 pk en 1.400 Nm, wat zich vertaalt in een standaardsprintje van 3,2 seconden en een begrensde top van 300 km/u.

Zoveel power vraagt om een poepsjiek interieur, maar ook dat is aan Mansory wel toevertrouwd. Grote delen van het interieur zijn wit bekleed en ook het stuurwiel kreeg een onsubtiele make-over. Wat velgspul betreft heeft de klant met diepe zakken (en een petje) de keuze uit verschillende 22-inchers.

Alles bij elkaar toon ook deze opgeblazen S-klasse weer aan dat je een S63 maar beter gewoon standaard kunt laten.36 reacties

Ziet er niet uit bah kampianen bak
wat ordinair weten ze auto’s te maken daar in Zwitserland!
@ettie: Interieurs van mansory zijn doorgaans wel erg mooi moet ik ze nageven
@ettie: is ook smaak…
@ettie: De afwerking is anders waardeloos. Slecht leer en slecht gestikt. Staat op YouTube een filmpje van Grip over een Mansory Phantom, dat ding is van binnen totaal verkracht, zeer slechte kwaliteit.
Meer iets voor de 8e eigenaar over 7 jaar.
@romeoalfa:
Nee hoor, past prima bij het imago van de voetballer of jurk die hem nieuw koopt, beide groepen staan niet bekend om hun uitmuntende smaak..
ziet er niet uit maar ben echt benieuwd naar die 1000 pk versie hoe hard hij kan. zou mooi zijn 400 km/h ;)
@henkhupelschoten: 400 gaat hem never niet worden met een S.
@sebasjuhh: 50 jaar geleden dachten ze dat de 300 ook niet kon in een 4 zitter en kijk nu, die brabus s850 rijdt gewoon 370 km/h dus volgensmij kan het gewoon. Maar als jij het zegt….
@henkhupelschoten: in theorie moet het kunnen. De bakverhoudingen zijn goed, het vermogen komt goed in de buurt. Maar de aerodynamica kan een uitdaging zijn. Daarnaast moet alles aan de auto zwaar worden aangepast om het vermogen en die snelheid aan te kunnen. Nog een uitdaging is of de motor het wel houdt. 1.000pk is bijna het dubbele vermogen. Er zit wel marge in, maar 1.000 is erg veel. Laatste punt: de combinatie van de koeling met aerodynamica. Als zo’n V8 dat vermogen moet leveren is er heel erg veel extra koeling nodig om de interne hitte tegen te gaan, en dat is vaak een groot nadeel voor de aerodynamica.
@gtwillem: verhaal dat je zegt klopt koeling blijft het grote probleem maar m’n punt was het komt er wel aan. hoe weten we ook niet precies maar het zal eraan komen. of zoals Jeremy Clarkson zegt: POWERRRRRRR
Leuk voor de zakenman zonder tijd.
Doet het ongetwijfeld goed bij een paar voetballers met buitenlandse dienstbetrekking.
Ik, maar kan ook niet voetballen, zou het inderdaad bij het origineel houden.
Naar verluidt heeft @exclusiviteitsfreak er al eentje aan Zuckerberg én zichzelf cadeau gegeven.
De flying spur en de wraith kunnen het nog hebben maar deze niet. Doe tog maar de brabus!
Vind het uiterlijk niks maar dat M1000 kitje zouden ze er bij mij wel op mogen schroeven hoor!
Wat hebben ze met het logo gedaan? Verder wat een pauper bak.
@meepinz: idd, zovan laten we het logo eraf slopen net zoals de buurjongen met z’n golf 3.Maar er vervolgens achterkomen dat er allerlei mercedes sensor meuk achter zit.
Bij het zien van zon auto krijg ik gewoon de behoefte om een bank te overvallen en gelijk maar mansory te vluchten
Doe maar gelijk een rijtest
Ziet er, en dit zeg ik niet vaak bij Mansory, lekker uit
Wat mij betreft stelen ze dit soort gedrochten voortaan in plaats van die rs6jes
Er moet toch iemand bij mansory zijn die denkt; jongens deze gril was toch een dom plan. We moeten wat anders verzinnen.
helemaal gestoord
Het is weer om te janken
Het interier is best stijlvol voor mansory.…
Doe mij de 1000 pk maar en dan gewoon de luxe Maybach uitvoering van binnen. Haal hem zelf wel op :)
Wat een saai exterieur zeg maar wat wen bak aan vermogen en die prestaties voor een limo hahaha sta je dan me je LaFerrarimkan je chauffeur je nog bijna bijhouden ook lol
Ach, gelukkig zit er Isofix in bij de achterste zetels….
300km/uur op 22 inch? Dat is regelrecht je graf in man, als je die snelheid überhaupt al haalt
Dat is nog eens een overkillfestijn… Al helemaal als 1000pk.
Wanneer gaat met de S65 aanpakken. En als ik een auto laat tunen, wil ik net alle begrenzingen weg…
Van 0 tot Halfords in 3 seconden?
@123bat: die grap wordt een beetje oud nu…
Een begrensde top van 300 is wel een beetje karig hoor.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).