Marcheer naar Limburg en koop tig militaire voertuigen

Auteur: , 17 Reacties

Je moet er maar zin in hebben.

Wie eens wat anders zoekt dan een Golf of een 3-serie moet misschien even een kijkje nemen in Thorn. Daar wordt t/m 21 november namelijk het een en ander geveild door Troostwijk.

Hoewel er op de gehele veiling meer dan 4.000 producten staan, is er geen een categorie zo goed vertegenwoordigd als die van de leger materialen. Maar naast eindeloze verzamelingen containers, kleding en veldbedden kun je er ook prima een paar trucks kopen die oorspronkelijk bij het Amerikaanse leger vandaan komen.

Neem bijvoorbeeld de Dodge Power Ram pick-up uit ’81 die niet alleen rijdt, maar ook gewoon al op Nederlandse papieren staat. Helemaal handig is dat er zelfs een LPG-installatie in hangt, zodat je lekker goedkoop de pomp kunt verlaten. Aan de andere kant, er ligt wel een 5,2-liter V8 in die allesbehalve zuinig is. Heb je minder zin in zo’n smerige zuipschuit, dan is een ouderwetse ambulance misschien iets interessanter om op te bieden. De Dodge WC64 KD beschikt over een zescilinder benzinemotor en komt regelrecht uit de tweede wereldoorlog. Ondanks zijn leeftijd schijnt ook deze wagen gewoon te rijden.

Willen we iets grover geschut, dan moeten we uitwijken naar de zeswielers die er aanwezig zijn. Zo staat er een gigantisch ‘rijdend theater’ en zijn er meerdere vrachtvoertuigen aanwezig die absoluut niet bang zijn om een beetje te werken. Tenslotte is geen legerveiling compleet zonder de oude vertrouwde Willys Jeep.

Overigens hoef je geen angst te hebben voor hoge bedragen. Op het moment van schrijven staat het hoogste bod van de genoemde voertuigen op € 6.700. Dit bod is uitgebracht op —je raadt het al— de Jeep.17 reacties

Waarom je de nieuwe Astra nu wilt configureren bekijk het hier!.
Die Dodge pick-up is toch wel lekker voor het weekend.
Gewoon even de Dodge uitlaten
De Ambulance en de blauwe 6×6 truck zijn wel vette voertuigen om om te bouwen tot ultieme offroad camper. Maar dan moet je wel de tijd hebben om ergens naar toe te rijden.
Er zitten leuk dingen tussen. Heb het helemaal niet nodig (ook geen plaats of budget voor), maar een Unimog voor de heb. Of een legertruck met tribune achterin. Of een forse Cummins diesel om een belachelijk hotrod om heen te bouwen. Of … of … Of anders een leuk aanhangertje.
Ook te koop bij Warstock Cache & Carry ;)
Helaas niet de allermooiste uitvoeringen. De Dodge Weapon Carrier is zoveel mooier in de ‘gewone’ uitvoering, die met zeildak… Net als de Reo, die heeft ook de mooiste uitstraling in de versie met laadbak en huif…

Maar als ik een schuur met legervoertuigen zou mogen inrichten zou er allereerst een DAF YA328 komen. Van kinds af aan al helemaal leip van dat ding… Alleen al die geniale as-instructie, het geluid van de 6cilinder Hercules benzinemotor en het onverzettelijke dikke uiterlijk..

http://jabami.nl/frame2/fotos_328/be1407.gif

De YA126, YA314 zouden er ook naast komen te staan… En als het even kon een YP…

Én dan zou het Amerikaanse en Engelse spul aan bod komen, het liefst te beginnen met een Sherman tank… Als je er wel eens naast hebt gestaan als zo’n ding start weet je waarom ik die zo graag wil… Wát een kippenvelopwekkend geluid heeft zo’n ding… Echt onmundig mooi!
@moveyourmind: Eens. Vooral de aandrijflijn van deze voertuigen is magnifiek!
Ik snap ook niet dat je deze achterassen niet in andere voertuigen ziet/zag.

Ik hou het voorlopig even bij mijn YA66…. Past beter in de schuur :)
Voor de liefhebber, het duurt even voor hij aanslaat, maar dan!!!

https://youtu.be/mHH3WM_8F0g
@moveyourmind: Verkeerde filmpje (hoewel ook leuk om te zien). Dit is het goede filmpje van de koude start:

https://youtu.be/_A4SJ5XTPMg
@moveyourmind: En ik maar wachten….
De YA616, ook zo’n mastodont, liep in het terrein 1 op 1.
Leuk voor de voetbal op zaterdag!
Die Dodge Pickup is wel cool! Crew cab zie je niet vaak.
@e34m5touring: In de havens van IJmuiden rijdt/reed er eentje, mét lift-kit. Erg badass. https://www.autojunk.nl/2015/02/lifted-1980-1981-dodge-w250-power-ram. Geen idee of ie nog daar word ingezet. Want ik kom al even niet meer in IJmuiden.

OT: doe mij maar oa de Power Ram en de Willys.
Toch maar eens gaan kijken daar is lekker in de buurt en in het gebouw heb ik vroeger nog gewerkt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).