Marchionne: gerucht Chinese overname Fiat is bullshit

Auteur: , 13 Reacties

De honcho spreekt. Voorlopig komen er geen Chinese Alfa's, Masers et cetera.

Ghibli

Onlangs berichtten we dat er interesse zou zijn vanuit China om Fiat-Chrysler (FCA) te kopen. Het is alom bekend dat topman Sergio Marchionne lange tijd verwoede pogingen ondernomen heeft om FCA te laten fuseren met een ander groot autoconcern. FCA is de zevende grootste autobouwer ter wereld, maar Ome Serge is/was van mening dat er geen ruimte is in de markt voor veel concerns en uiteindelijk alleen de allergrootsten over zullen blijven. Zijn flirts met andere grote concerns liepen echter op niks uit. Heb je ooit.

Enfin, nadat het gerucht dat een Chinese fabrikant interesse zou hebben in een overname van FCA of in ieder geval het merk Jeep, schoot de aandelenprijs van het Italiaans-Amerikaanse bedrijf de lucht in. Fabrikant Great Wall kwam er ook openlijk voor uit dat ze een oogje hebben op FCA. De ‘coltrui’, die gisteren aanwezig was om Ferrari te steunen in Monza, geeft desgevraagd echter aan dat er geen sprake van serieuze gesprekken met de Chinezen en dat er dus ook geen bod op tafel ligt.

Maar dat is nog niet alles! Naast de overname-geruchten deed ook nog het verhaal de ronde dat FCA de merken Alfa-Romeo en Maserati (deels) af zou willen stoten, naar voorbeeld van Ferrari. Volgens Marchionne gaat dat echter niet gebeuren zolang hij CEO is van FCA, wat nog het geval is tot april 2019. Volgens persbureau Reuters is Marchionne van mening dat beide merken voor een dergelijke exercitie momenteel niet sterk genoeg zijn:

The way we see it now, it’s almost impossible, if not impossible, to see a spin-off of Alfa Romeo/Maserati, these are two entities that are immature and in a development phase. It’s the wrong moment, we are not in a condition to do it.

Kortom, voorlopig komen er geen grote veranderingen bij FCA. Tenzij ome Sergio hier de rol speelt van de voetbal-voorzitter die claimt dat de trainer voorlopig mag blijven zitten op zijn plek.13 reacties

Wij zijn trots om mede te delen dat “Honcho” hét autoblogwoord van 2017 is geworden! In 2016 was het autoblogwoord van het jaar “Ekkermannen”.
@piquet1986: voor de grap even de zoekfunctie gebruiken..
Soms zijn hardnekkige geruchten waar!
Ik ben het eens met de trui. Het zou wel een mooi concern zijn met Ferrari, Maserati en Alfa Romeo, ze vullen elkaar perfect aan. Maar zowel Alfa als Maserati moeten eerst meer nieuwe modellen hebben.
Waarom gaat FCA niet samen met Mazda, dat zou een perfecte aanvulling zijn, zeker Alfa Romeo en Mazda samen kan best iets moois worden. Beetje hybride techniek van Toyota erbij en het moet goedkomen.
@trustmeiamanengineer: zolang ze de Japanners dan maar verantwoordelijk laten zijn voor de techniek en de Italianen voor het design en zeker niet andersom
@RRRobert: Ja want Alfa kan geen fatsoenlijke motoren ontwikkelen….
@trustmeiamanengineer: Alfa heeft juist een traditie in het bouwen van fantastische motoren. Er zat al een alluminium blok in de Giulia, GT Sprint, GT Veloce, GTA etc. Ook de Boxermotoren in de Alfasud, Alfa 33 en de eerste serie Alfa 145/146 waren heerlijke machines met een geweldige mooi boxer geluid. De drie liter V6 motoren van de Alfa 6, GTV6, Alfa 75 V6, Alfa 90 V6, Alfa 164 V6, Spider/GTV, Alfa SZ coupe en spider en Alfa 166 V6 zijn een voorbeeld van hoe mooi techniek kan zijn. Ik kan je opmerking dus niet plaatsen.
@trustmeiamanengineer: ik ben voor. Hoewel Mazda niet direct designhulp nodig heeft, de nieuwe modellen zien er prima uit
@dunhozzie: eerder andersom, de zes is tien keer mooier dan de Guilia, die helaas, na zolang wachten, nauwelijks een eigen gezicht heeft maar vooral stijlkenmerken van z’n grootste concurrenten heeft inclusief hofmeisterknik.
Zowaar! In het rood is ie best te pruimen!
Ik ga niet inhoudelijk reageren maar wilde even gezegd hebben dat rood op een Maserati Ghibli eigenlijk best goed staat.
@granlusso: *Quatttoporte bedoel ik
@granlusso: Ghibli was juist. Rood staat de meeste Italiaanse auto’s goed, van FIAT 500, Lancia Delta Integrale HF, Lamborghini Countach tot bovenstaande Maserati Ghibli. Rosso Alfa doet het mooi op mijn Giulia Veloce en Rosso Corsa is op de F40 die we hier recent voorbij zagen komen de enig juiste kleur.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).