Maserati Bora Concept is een droomcoupé

Auteur: , 42 Reacties

Is dit Bora-concept de voorbode van een heerlijke nieuwe Maserati-sportcoupé? Helaas niet.

Maserati Bora Concept

Gelikte conceptplaatjes hoeven tegenwoordig niet meer uit de pen van autodesigners in dienst van fabrikanten of coachbuilders te komen, ook hobbyisten en designers in spé kunnen met een lekker ontwerp uit de hoek komen.

Deze Bora Concept is er een van, en wie goed naar de designstijl kijkt, ziet raakvlakken met het werk van Samir Sadhikov, die ook verantwoordelijk was voor de Aston Martin DBC. Als je die oefening mooi vond, dan kan je deze Drietand ook waarderen.

Echter, de artiest die achter deze Bora zit is niet Sadhikov, maar Alexander Imnadze, de man die ook achter het Alfa Romeo 6C Concept zat. Dit keer heeft hij dus weer een Italiaan verschalkt.

Voor de volledigheid: de Bora was niet alleen een doorsnee Volkswagen uit de jaren ’90, maar ook een tweezitter met een 4.7 of 4.9 liter V8, die Maserati in de jaren ’70 bouwde. Ter vergelijking hebben we ook daar even een gallery van gemaakt.
42 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ok bestel er een
productie! En gauw!
@jonkie: ja en laat ze hem alsjeblieft met die nieuwe V8 leveren uit de nieuwe quatroporte gt-s. Dan zal het echt een juweeltje worden.
Bugatti !!!
@beiersmeisje: moest er ook aan denken!
@beiersmeisje: Niets ten nadele van de Bugatti, maar dit ontwerp ziet er een stuk geraffineerder uit. Kijk eens hoe mooi die gebogen lijn in de deuren terugkomt in de daklijn, gewoon briljant. En dat is nog maar een van de vele mooie details.
@moveyourmind: de lijn in de deuren komt voor zo’n 75% overeen met een Veyron.
@moveyourmind: welke lijn in welke deuren? Deze wagen heeft namelijk helemaal geen deuren! Wat lijntjes die mogelijk deuren suggereren maar als dat open zou scharnieren heb je een S vorm aan je deur. Dat krijgen ze (zeker in Italië) never nooit niet goed in productie.
@beiersmeisje: ik vind het midden gedeelte ook buggati maar de achterkant is meer Lotus Europa en de neus is van de mc12 racewagen
Zeer geslaagde concept nu in t echie graag
Geef die kerel zo snel mogelijk een contract bij Maserati! Wat een prachtig design namelijk!
damn!
Wow, wat een prachtig ding! Maken!
Prachtig!!!
Mooie auto maar vind ‘m “te makkelijk” eerlijk gezegd. Neus is van de grand sport, motorkap is de mc12, roostertjes is quatroporte. Alleen de achterkant is vreemd, maar dat had uit de pen van Audi kunnen komen. (Zie achterlichten)
@jack_abarth:
Ik denk dat je moet kijken naar het eindresultaat. Het is een Maserati, dus vind je het gek als er Maserati-lijnen in terugkomen? Ik vind hem eerlijk gezegd heel geslaagd. Het totaalplaatje klopt gewoon van deze wagen en het is in mijn ogen geen samenraapsel van allerlei auto’s.Jij mag natuurlijk vinden wat je wil, ik ook. ;)
@jack_abarth: Tja, als je lang genoeg blijft zoeken… Hij heeft 4 wielen!! Niets anders dan jat werk!!.. Kom op zeg.
Talentje! Erg fraai dit, zowel qua totaalplaatje als de details.
Ah toe, maak dit op basis van de 458. Deze vind ik veel mooier en om die lelijke Ferrari niet in de weg te zitten mogen ze het blok best knijpen tot een pk of 500.
Ik zie er weinig Maserati in, eerlijk gezegd. Alleen de grille en de neusgaten (en die komen dan nog van de MC12, wat eigenlijk natuurlijk gewoon een Ferrari is.)
Allemaal een beetje standaard middenmotor-coupé, weinig vernieuwend. Strak maar saai.
Laat ik jullie de volgende scenario met jullie delen:

Ik opende na een drukke en intensieve fitnessuur de website autoblog.nl om te kijken of ik mijn verzwakte geest wat meer leven in kon blazen… Langzaam maar zeker typte ik de letters a u t b o b l o g . n l in mijn browser en drukte ik op enter.
Ik keek even naar mijn telefoon die een melding gaf van een bericht, dus zag ik niet wat er in beeld stond.. Wanneer ik met mijn verlamde ogen weer op me scherm keek schoot het gevoel van endorfine in mij. En dat kwam niet van het sporten…

“God allemachtig wat een godsgruwelijk mooie auto” waren de eerste woorden die uit me kwamen. Nadat ik alle renders had bekeken besefte ik me opeens dat mijn iPhone uit mijn hand was gevallen. Resultaat? Barst in me scherm.

Hierbij ga ik autoblog.nl aanklagen voor het feit dat ze zulke onvoorstelbare auto’s met onze arme zielen delen. Ik eis een nieuwe iPhone.

Fuck u autoblog..
@exotic: me is geen bezittelijk voornaamwoord.
@swaffelaer: ok tenks.
@swaffelaer: Beetje jammer dat je dan zelf geen hoofdletter en aanhalingstekens gebruikt.
@jolig: neemt nog steeds niet weg dat ‘me’ geen bezittelijk voornaamwoord is.
@swaffelaer: hahahahaha
@exotic: je moet autboblog.nl aanklagen volgens je verhaaltje dan.
@exotic: volgens mij ben je echt een idioot haha
@gerritdriessen: Volgens mij ben je ook niet echt de slimste thuis “haha”.
Wow. Goed bezig maserati
Ik zag deze week nog een donkerblauwe Maserati Bora in Groningen.
Chrysler blokje erin, fake karakter erbij, marchionne s liefdesbaby is geboren
En heeeel stiekuuuuummmmm, zit daar volgesmij een klein beetje Veyron in verwerkt.
Bouwen dat ding! Tegen de tijd dat ik er geld voor heb…..
Ongelovelijk mooi! Echt waar mooi!
Heel mooi. Dit ontwerp is echt af! Mag een vervolg krijgen. En heel wat geslaagder dan zijn 6C.
Erg mooi, de wielen geven me alleen teveel een Bugatti gevoel. Verder zeg ik: in productie dat ding!!
Veyron zn jongere broertje?
Wauw prachtig!!!
De enige fatsoenlijke sportauto die ze ooit gemaakt hebben.
Zou toch probleem moeten zijn om een Maserati met motor achterin te bouwen. Gewoon de Ferrari 458 of de opvolger daarvan als basis gebruiken.
Wel, Fiat-Chrysler heeft toch nog een Italiaans zusje nodig voor de Amerikaanse Viper?

Dus…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).