Maserati GranTurismo MC Stradale fikt af

Auteur: , 29 Reacties

Deze Maserati GrandTurismo laat zich even van zijn beste kant zien.

temperament

Z’n Italiaanse supercar kant in ieder geval. Het hoort er helaas een beetje bij lijkt het wel. Is de auto Italiaans? Heeft hij een zeer groot aantal pk’s en maakt ie een plezierige klereherrie? Dan kan je er van op aan dat het model in ieder geval één keer in het nieuws gaat verschijnen met een bovennatuurlijk hoge motortemperatuur. En bijbehorende vlammen.

Maar toch, als je de eigenaar bent van zo’n apparaat verwacht je het niet. Zeker niet na zes weken van aanschaf en na het betalen van een aantal euroton. Het is jouw wagen en je bent voorzichtig voor hem (of haar). Als je dan opeens de motortemperatuur ziet oplopen zou je even kunnen stoppen en de motor af laten koelen.

Dat was de (op dat moment) trotse eigenaar waarschijnlijk ook van plan, tot hij bij een aantal stoplichten aankwam. Hier moest hij met zijn bijrijder helaas wel uitstappen want de vlammen kwamen al onder de kap vandaan. Tijd om de Maserati te redden was er niet en deze beelden zijn het resultaat. Schandalig, niet? (bron: adelaidenow.com)

lekker warm29 reacties

Zonde!
@allesmetturbo: Eens. Mijn eerste reactie was: “NOOOOOOO!!!”.
@sebascars: same here!
Hmm dat is inderdaad erg balen. Als ik ooit zo`n auto mag kopen komt er dan ook direct een brandverzekering op. Je moet wel.
Zonde 😢😢😢
Maserati BrandTurismo
Weet iemand wat bij die Italiaanse auto’s de meest voorkomende oorzaak is van al die branden? Slangetjes met benzine of olie dit losschieten?
@fit4fun: Bij Ferrari was de oorzaak ooit dat de lijm in de wielkast vlam vatte of zo, maar dat geldt niet voor elke denk ik.
@mercedesclk350: dat was alleen bij de 458 italia als ik het me goed herinner. Als je dan een lange rit had gemaakt in de zomer en je parkeerde hem in de zon vloog die in brand
@fit4fun: Volgens mij zijn het vaak de lichtere of sterkere alternatieven materialen voor het gebruikelijke. Zoals inderdaad bij Ferrari lijm in plaats van schroeven
neem aan dat de verantwoordelijkheid hiervoor bij Maserati ligt ?
Goed balen voor de beste persoon…. Ben benieuwd hoe de fabrikant reageert indien het een nieuw exemplaar betreft.

Ik denk niet dat deze auto is betaald met een aantal euroton.
Bij de Opel van de standwerker op de markt die een poetsmiddel verkoopt heb je ook vaak zulke vlammen op de motorkap maar daar gaat nooit de voorruit kapot. Ergo: Opel voorruiten zijn beter dan Maserati voorruiten.
@mashell: Maar, worden die ook met koud water geblust?
Wat zonde! Zo een prachtige Italiaanse volbloed die verloren gaat, blijft balen.
Iemand zei dat er geen echte Ferrari motor in lag…
Ooit, ooit
Beetje sneu zo met die reclame er onder over de junkyardrace… :-/
Stond wss achter een revende lambo
Vurig temperament.
Maserati vlamturismo
De vraag is: was die persoon wel zo voorzichtig of stond ie al een half uur te revven… 1: prductiefout 2: eigen schuld.
Dit vind ik toch wel zo zonde he. Mc stradale is echt 1 van mijn favo’s. Wat een geluid komt er uit dat apparaat. Helaas bij deze niet meer :(
In het bron-artikel lees ik “The man said the car was insured and the most important thing was they escaped injury.”.

Fijn voor de eigenaar (dat hij verzekerd is dan), maar ik ben bij dit soort incidenten toch altijd benieuwd naar de afwikkeling ervan. Draait de verzekeringsmaatschappij hier voor op en/of legt deze een claim bij Maserati (of in andere gevallen Ferrari, Lamborghini e.d.)?

En doen die fabrikanten daar dan wat mee? Als in; een onderzoek, aanpassing(en) aan nieuwe modellen enz.?

Af en toe zie je wel eens nieuws over een terugroepactie voorbijkomen, maar het aantal nieuwsberichten van een affikkende Italiaanse bolide zie je vele malen meer.

Iemand enig idee?
@frenkyboy: deze persoon zal zijn schade vergoed zien worden op basis van zijn autoverzekering. Maar zijn maatschappij zal ongetwijfeld een claim bij de verkoper dan wel producent leggen.
@frenkyboy: De man had de auto volgens het artikel een week of zes in zijn bezit. Als de wagen nieuw is, komt er volgens mij helemaal geen verzekering aan te pas volgens mij. Dit kan dan gewoon met de Maserati dealer geregeld worden. Omdat er een ondeugdelijk product verkocht is, is Maserati verplicht het product te repareren of te vervangen. Gezien de staat van de auto zal dat in dit geval de laatste van die twee opties zijn.

In het geval dat het een tweedehandsje is, waarvan de garantie verlopen is, dan zal het waarschijnlijk in eerste instantie verzekeringswerk worden. De verzekering zal ongetwijfeld een schade–expert langs sturen, die moet bepalen of er aanvullend onderzoek moet plaatsvinden. Immers gaan ze niet blindelings uit tot het uitbetalen van een paar ton. Wanneer blijkt dat het een defect is wat Maserati te verwijten valt (zoals die lijm die bij Ferrari voor problemen zorgde), kan de verzekeringsmaatschappij de schade alsnog op Maserati proberen te verhalen. In principe zou de man zelf daar weinig van mee moeten krijgen, zodra officieel op papier staat is dat hij goed genoeg verzekerd is en hij die auto niet zelf in de fik heeft gestoken, zou hij zijn geld/nieuwe auto al moeten krijgen.
Zo nu is het een echte supercar
Wat zal je balen zeg als je je auto ziet afbranden. ik hoop dat hij goed verzekerd is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).