Max Verstappen is frusti voor thuisrace op Spa

Auteur: , 42 Reacties

En dat terwijl er nog geen meter gereden is.

VER

Na vier weken rust speculeren over wie volgend jaar welk zitje inneemt, ontwaakt de F1 morgen weer uit haar zomerslaap. De vrije trainingen voor de Grand Prix van België staan dan namelik op de planning. Vele Nederlanders zullen weer afreizen naar het prachtige circuit in de Eifel in de hoop Max goed te zien presteren. Tot op heden is dat in vier pogingen om allerlei redenen overigens nog niet gelukt. Of nou ja, de achtste plaats voor Toro Rosso in 2015 was best knap, maar als verwend publiek hopen we inmiddels natuurlijk op meer.

De voortekenen zijn echter niet geweldig. Er hangt Max nog altijd een gridstraf boven het hoofd voor het wisselen van een MGU-K. Red Bull Racing zal inmiddels wel weten of dit moet gaan gebeuren, maar tot op heden wil het team alleen maar zeggen dat er in Italië veel onderdelen gewisseld zullen worden. Dan komt Renaults Spec C motor namelijk eindelijk tot inzet. Maar of Max voor de Grand Prix op zondag óók nog een straf moet incasseren wil nog niemand zeggen.

Tegenover RTL zegt Max echter wel wat anders over de motor. Red Bull maakt dit weekend gebruik van andere benzine, wat naar verluidt een pk of 10-15 extra oplevert. Maar gevraagd of het verschil nu ‘dertig of veertig pk’ is, zegt Max:

Of we dertig of veertig pk tekortkomen? Nee het is veel, veel, veel meer dan dat. Op deze manier werkt het eigenlijk gewoon niet.

Niet echt een lekker sentiment om het weekend mee aan te vangen dus. Maar wacht! Het is Spa! Kan er niet een bakje water vallen om Max alsnog aan de zege te helpen? Nou wat dat eerste betreft: jazeker. Ik heb al een keer eerder gezegd dat ik altijd sceptisch ben als men voor een raceweekend weer roeptoetert dat het gaat regenen, maar kwaliteits-Piet Paulusma’s claimen allemaal vrij consistent dat het zaterdag vrijwel zeker gaat regenen en dat de kans op een bui ook vrijdag en zondag aanwezig is. Dan kan Max dus even Senna gaan, niet?

Mwah, als we denken aan Brazilië 2016 zou je zeggen van wel, maar wat we dit jaar van Red Bull Racing hebben gezien in het natte was niet best. Het voordeel is alleen wel: je ziet Max dan misschien niet winnen, maar als het regent loop je niet zo’n kreeftige kop op als ik vorig jaar deed in de stralende zon.42 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
De eifel? Spa ligt toch echt in de Ardennen?
@spotcrewda: Dit was het eerste wat ik ook dacht bij het lezen van die zin.
@spotcrewda: Ach wat maakt het uit het is toch 1 pot nat, glooiende bergjes en veel bomen. Het enige verschil is dat ze in Duitsland een stuk vriendelijker zijn als die Wallonen 🤭
@dave130r: dan
@borrelnoot: Het zal…
@borrelnoot: Nee, beter he…
@dave130r: dan….
@tjongejongejonge:… me jeuken.
@dave130r: dombo
@tjongejongejonge: Zo zo, jij bent een grote jongen.
@dave130r: het zal me jeuken
@tjongejongejonge: tjongejongejonge
@dave130r: ik ben er dit jaar op vakantie geweest en ik ervoer de Walen anders als een uiterst vriendelijk volkje. Sommigen deden zelfs hun best om Nederlands te spreken, als ik m’n beste middelbare-school-Frans na vijfendertig jaar weer eens probeerde op te halen.

Dat deze Grote Prijs nog maar lang op de kalender mag blijven…
@dave130r: zou wel n leuker race worden als het nat is….
@dave130r: de eifel zou veel meer hoogteverschillen hebben dan spa
@spotcrewda:
Eifel
het Eifelgebied
het Eifelgebied
Hoogste punt Hohe Acht (747 m)
Locatie Noordrijn-Westfalen en Rijnland-Palts
Ouderdom Devoon
Type Laaggebergte
Kaart van het gebied
Kaart van het gebied
Portaal Portaalicoon Aardwetenschappen

De Laacher See, een caldera in het Eifelgebergte

Typisch Eifellandschap

Typisch dorp in de Südeifel

Zonsopkomst in de Vulkaaneifel

Top van de Hohe Acht, de hoogste top van de Eifel
De Eifel is het oostelijke deel van het middelhoog plateau Eifel-Ardennen. Het ligt ten noorden van de Moezel en ten westen van de Rijn. Het grootste deel ligt in Duitsland, een klein deel ligt in België
@spotcrewda: sneeuweifel jungeh!
@spotcrewda: Want frusti…..
@spotcrewda: Spa valt we degelijk onder de Eifel (een van de gemeentes ervan). Google maps / Wikipedia informatie laten het je goed zien.
@barryyy: Belgische Eifel is enkel de Duitstalige gemeentes. Spa is volledig Franstalig. Dus het circuit ligt NIET in de Eifel.
@spotcrewda: en een thuiswedstrijd? Als k iedereen moet geloven is de in Belgie geboren Max Verstappen gewoon ne Hollander. En Spa ligt (bij mijn weten) nog steeds ni in Holland.
sowieso en mooi microklimaat boven de baan. heb er met regelmaat meegemaakt dat het met bakken uit de lucht komt boven de baan, terwijl het achter de heuvel bij Stavelot gewoon droog is.
Regen of geen regen, Max of geen Max.. Ik ben vooral blij als Vettel wint. Eindelijk eens een ander team dan Mercedes.
@berlinetta: precies, een echte F1 fan die niet alleen maar om Max kijkt, fijn dat die er nog zijn. Ben ook erg benieuwd naar Vandoorne, ik hoop voor hem dat hij weer even laat zien dat ie het nog in zich heeft.
@volvonerdy70: en zo ben ik weer enorm benieuwd naar Leclerc
Zou dat nou niet een klein beetje, veel, veel, veel, overdreven zijn van Max?
@mashell: max overdrijft nooit max is god.
Ik hoop op een epische schouwspel in de regen. Waarbij het middenveld de aansluiting kan zoeken met de top. Dat bijvoorbeeld Ocon een gevecht heeft met Verstappen voor een podiumplaats, ondertussen Hamilton bezig is om iedereen op een lap achterstand te zetten gemixt met complete chaos in de pit nadat de twee Williams elkaar hebben erafgerost vlak na de herstart.
@AutomotiveDesigner: ik hoop met je mee🤣
@AutomotiveDesigner: ik hoop vooral dat FI überhaupt aan de start mag verschijnen….
Weet iemand hoeveel pk de Renault motor tekort komt in vergelijking met Ferrari/Mercedes?
Vettel ff die winst pakken jongeu, titelrace direct na de zomerstop spannend houden.
K ben es benieuwd. Weer hele volksstammen Hollanders die zich naar Belgie verplaatsen. Nu weer allemaal opgewekt, en als ie strax de finish weer eenq niet haalt, kan er weer nix positief vanaf
@saxoke: Wedden dat ze het dan op een putteke in de weg steken. :-)
@stijnvermeersch: zou zomaar kunnen
@saxoke: maar wij hebben tenminste nog iemand om voor naar het circuit te komen, dat kan je van de Belgen niet zeggen!
@rhellema: ja, en dan? In de tijd dat Max kartte of F3000 reed had er nooit iemand van gehoord, terwijl ie daar meer presteerde dan dat ie tot nu in de F1 heeft gedaan. Zn prestaties zijn wel schitterend eh, en ook ik vind m echt geweldig, maar 95% (of mss nog wel meer) is nooit naar een kart of F3000 wedstrijd gaan kijken. Puur omdat ie F1 rijdt wordt ie bekeken zoals ie nu bekeken wordt. Maar geen nood, die kerel komt er wel, ooit is hij de wereldkampioen! Daar ben ik van overtuigd.
@saxoke: ja en?…hebben de Belgen wel massaal de vorderingen van Stoffelke gevolgd dan? Maar goed, ik keek al naar Verstappen ten tijde van de karts en nee, niet omdat hij toen de karts reed maar alleen omdat ik van races houd.
@rhellema: jij dan mss wel, maar waar zit de rest? Ivm Stoffel, die is hier in België idd verre van zo goed gevolgd als Max bij jullie. Hier telt blijkbaar maar 1 sport en da is voetbal :-( maar kijk eens naar de motorcross, Herlings krijgt ook ni zoveel pers aandacht als Max, en dat terwijl die toch wel al het 1 en ander gepresteerd heeft. Volgens mij werkt de PR machine rond Max echt wel heel goed. (En terrecht).
@saxoke: die lagere klassen zijn net als bij andere sporten, daar kijk je niet naar omdat het gemiddelde niveau toch wel wat lager is. Het is vaak niet om aan te zien. Daar kan een talent dan ook gemakkelijker boven uit steken. Zelfs als Max in lagere klassen veel meer won wil niet zeggen dat hij toen beter presteerde dan nu, de concurrentie was gewoon van een lager niveau.
@mashell: daar ben k het niet helemaal mee eens. Een wedstrijd in de Fiesta Cup is spannender dan bepaalde andere wedstrijden die zogezegd hoger aangeschreven staan.
Andere benzine? Redbull zeker? Geeft hem vleugels.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).