Max Verstappen is niet de driver of the day in Oostenrijk

Auteur: , 35 Reacties

De eer gaat naar iemand anders.

MV33

Ongeacht de beslissing van de FIA waar we met smart op zitten te wachten, reed Verstappen vandaag een weergaloze race in Oostenrijk. Maar echt, fabeltastisch. Je zou dan ook zeggen dat hij een shoe-in zou zijn voor de titel ‘Driver of the Day’. Maar niks is minder waar. Die distinctie gaat namelijk naar een enkelvoudig Grand Prix winnaar. Zijn naam: Robert Kubica.

Kubica

Dan denk je nu wellicht: ‘oké, heb ik het waarschijnlijk gemist in alle opwinding, maar dan zal ‘ie Russell waarschijnlijk wel verslagen hebben’. Nou nee hoor, Robert kwam gewoon weer kansloos als laatste over de meet met drie ronden achterstand. Sterker nog, Russell zelf wist met de trage Williams juist Magnussen voor te blijven, dus die deed het een stuk beter.

De enige logische verklaring: een aantal geinponems hebben een actie op touw gezet om de verkiezing te hijacken. Een beetje zoals Voetbal International ooit de televisier-ring won. Op zich natuurlijk wel hilarisch. Plus, zo wint de sympathieke Pool tenminste nog iets dit jaar. Of Kubica zelf kan lachen om de actie of het stiekem ook wel een beetje gênant vind, is nog niet bekend. Hij zal er vast om kunnen lachen, toch?

Image-Credit: Formula1.com35 reacties

Zo krijgt Liberty Media er nog weer een kopzorg bij…
@RRRobert:

Max wint!

https://www.skysports.com/f1/live-blog
@erik2907: gelukkig! Ik durfde nog niet écht te juichen, nu wel. Weergaloze race!
En terecht er zijn betere coureurs in het veld
Haha die had ik even gemist
Max supporters waren natuurlijk te druk met de wedstrijd zelf.
@vroaaar: die waren daar allemaal in Oostenrijk
We wachten nu al 3 uren op de uitslag…
In Mexico 2017 waren de stewards er binnen een halve minuut uit…
De uitslag kan toch nu niet meer teruggedraaid worden?
@013bas: nee precies, moeten ze ook gewoon voor de prijsuitreiking doen natuurlijk
@houthakker: Stewards wilden met de coureurs zelf praten voor ze een beslissing nemen.
@013bas: Jawel hoor. Dan wordt de donderdag op het volgende raceweekend de bekers omgeruild voor de pers.
@bassx: Net zoals Raikkonen de trofee van Brazilië aan Fisichella kon geven?
@willeme: Ja net zoiets… maar lees net dat Max gewoon winnaar blijft zoals het hoort
@jaapiyo wtf is een “shoe-in”? Ik ken wel “sure win” (HAM grootste deel van dit seizoen) en een “shoey” (RIC bij winst)
Robert Kubica. Wie had dat gedacht. Pool position. Cool.
Omdat ie op Pool position stond.
Kansloos…
@brammetjedeb: net als max een paar jaar geleden in Amerika. Zonder te finishen, niets uitzonderlijks gedaan. toch driver of the day. Ook kansloos…
@brammetjedeb: tja, dat was toen omdat het een bijzonder saaie race was en verstappen de enige inhaalactie van de dag plaatste. Voor de rest was dat een kut race van verstappen zelf.
Lekker bezig. #ontslajackplooij
Maar heeft wel gewonnen. Is net bekend geworden.
Oordeel jury is dat het en race incident was. Enige juiste beslissing.
Ik vind het allemaal maar gelul met die coureurs, de grootste onzekere factor in de sport. Tijd voor een autonome raceklasse, en elektrisch natuurlijk!! Want daar hebben wij toch zo’n hoge pet van op hier op Autoblog dat brandstofmotoren in de sport maar verboden moeten worden……milieuvervuilers
@sirdrinksalotofpetrol: Ik weet dat er een hele berg sarcasme in je comment zit, maar dat zit er wel aan te komen. Google maar eens op Roborace
@Edge: Na het lezen over de Roborace heb ik even in een hoekje zitten huilen.
Ik vind het niet om te lachen dat Kubica racer of the day werd. Overigens vond ik de actie van Verstappen tegen Leclerc evengoed discutabel. Hij had m toch wel ingehaald. Nu was het iets teveel “opzij opzij opzij”.
@ericd: ik vind het echt humor van de bovenste plank. Deze driver of the day voelt voor Kubiça aan als “most terrible driver of the day” en ik hoop van harte dat Kubiça nu ook in gaat zien dat hij gewoon niet thuis hoort in de F1

#OntslaKubiça
@rhellema: arme Kubica. Het is een echte racer; die ondanks zijn ongeluk is gaan vechten om terug te komen.
Ik hoop dat hij het naar zijn zin heeft voor dit ene seizoen. Laat m vol genieten. Het maakt verder geen ruk uit wie er in die Williams komt te rijden; Williams wordt laatste in het kampioenschap.
@gregorius: en jij denkt dat Kubiça hier van geniet? Zijn doorzettingsvermogen maakt het dat hij deze farce zo snel mogelijk moet verlaten. Je wil niet op 2 ronden achterstand gereden worden iedere race. Dan kan je als coureur F1 nog zo ambiëren, enig zelfrespect en zelfreflectie had hij voor dit seizoen al moeten hebben en bedanken voor dit stoeltje.

#OntslaKubiça
@rhellema: ik weet t niet. Maar het is duidelijk voor iedereen dat dit wel de laatste races van Kubica op dit vlak zullen zijn. Ik hoop dat hij slim genoeg is om te zien dat hij het toch niet meer redt qua snelheid. Dus dan is het enige wat hij kan doen het genieten van de weekenden en dagen dat hij nog in een F1 auto zit en mag racen. Want daarna zal t nooit meer van zn leven gebeuren. Het is niet zo alsof hij een plaatsje bezet houdt voor talentvolle gasten die daar zouden moeten willen racen. In dat geval zou je bij Racing Point en Haas eerder kunnen zeggen: jongens, maak eens plaats voor talent.
@gregorius: ik bedoel het #OntslaKubiça dan ook om hem uit zijn lijden te halen want als coureur kan je hier gewoon niet van genieten. Niemand die interesse heeft in je kunnen en dan al helemaal dit soort dodelijke acties van hem driver of the day te maken. Als hij wel van zijn weekends geniet als coureur dan heeft hij geen plaat maar een complete bunker om zijn hoofd.
Had gedacht dat ze het aan Hamilton gegeven zouden hebben. Die zal nu wel in een hoekje aan het huilen zijn…
Voor de race was er een interview met Patrick Dempsey (die doktor die het in Grey’s Anatomy met dat skelet doet; maar doordat die 100miljoen huisvrouwen daar allemaal van wouwelen, wel nu een raceteam heeft en hij het daarmee gewoon goed doet: 2e in LeMans in zn klasse; eat-that-van-Eerd). Hij stond naar de kaak en Webster voor Channel 4. Hij kreeg de vraag hoe LM F1 beter kan verkopen in Amerika.
IPV het goede antwoord te geven (zorgen dat er meer strijd op de baan is); kwam hij met het 2e antwoord: een Amerikaan vinden die ook naar rechts kan sturen. En, hier komt ie, meer engagement voor de kijker.
Zo’n driver of the day; komt dus door dit soort Amerikanen, die vinden dat we met zn allen moeten stemmen voor de driver of the day. Kun je nagaan als je daarna ook nog een voordeel zou krijgen; je moet je er voor schamen (Formula E).
Anyway; ik stem volgende race ook voor Kubica. Kijken of we dit het hele seizoen vol kunnen houden. Lekker LM pesten. Dat maakt de komende optochten een stuk leuker (we hebben Hungaroring nog bijvoorbeeld).
“tutti votano per kubica!”
😊
Foutje bedankt!

Verstappen alsnog verkozen tot ‘Driver of the Day’

https://www.ad.nl/formule-1/verstappen-alsnog-verkozen-tot-driver-of-the-day~a39e1923/

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).