Max Verstappen: we kunnen in Australië nog niet winnen

Auteur: , 31 Reacties

MV33 reist niet met al te hoge verwachtingen af naar een land down under...

Max-V

Gisteren werd Max Emilian uitgezwaaid door een legioen hoopvolle fans die hopen/verwachten dat Max dit jaar op zijn sloffen de titel binnen gaat halen. Maar, de man in kwestie blijft in een interview met de Telegraaf terughoudend over zijn kansen. Op de vraag of Max dit jaar extra druk op zijn schouders voelt nu hij door de hele wereld vanaf de start van het seizoen gezien zal worden als een van de titelkandidaten antwoordt de Nederlander:

“Nee, want het is altijd even afwachten hoe goed dat we zijn. Ik denk persoonlijk dat we op dit moment nog niet voor de overwinning mee kunnen doen. Ik denk wel dat we veel kunnen verbeteren gedurende het seizoen, maar ik denk in Melbourne dat we op dit moment nog niet snel genoeg zijn dat te kunnen doen [winnen].”

Het is misschien niet wat we met zijn allen willen horen, maar Max staat niet alleen met zijn mening. Dit sentiment sluit aan bij hetgeen dat teamgenoot Ricciardo al uitte vlak na zijn laatste testdag in de RB13.

Nu we het toch hebben over die RB13, Max werd ook gevraagd of hij een andere rijstijl nodig heeft nu de auto’s veel meer downforce hebben ten opzichte van vorig jaar. Op deze vraag gaf hij een antwoord dat fans van Ricky Bobby uit de NASCAR-parodie Talladega Nights bekend in de oren zal klinken.

“Ik denk het niet, ik denk gewoon nog steeds vol gas en proberen het beste resultaat eruit te halen.”31 reacties

Natuurlijk kan dat wel. Er zijn 2 manieren om te winnen. Of als eerste finishen, of als enige finishen. Optie 2 lijkt mij in zijn positie het meest haalbare.
@gertjan2012: aan het begin van het seizoen kan alles, denk dat we wel weer wat motorproblemen kunnen verwachten in Melbourne (ook voor RB)
@gertjan2012: dat gebruikte ik vroeger altijd met Nascar op de PC. Schade bij mezelf uit. 20 rondjes de verkeerde kant op rijden en iedereen uitschakelen. Daarna als enige op de baan overblijven en op mn gemak de race winnen :P

Ik hoop dat Max volgende week dezelfde tactiek hanteert.
Het lijkt mij sterk dat Red Bull de overwinning gaat pakken. Tenzij Hamilton en Rosberg elkaar op de baan gaan tegenkomen zoals op Spanje. Dat legendarische moment mag van mij wel een keertje herhaald worden.
@viezefreddyw: dat zal helaas niet meer gebeuren. Of je moet Bottas bedoelen ;)
@arjontje: Haha sorry, iets te gezellig gehad gisteravond. Ik bedoel natuurlijk Bottas en Hamilton.
@viezefreddyw: aardig om te zien hoe iemand in oude gedachten patronen blijft hangen en niet open staat voor nieuwe situaties.
@viezefreddyw: het zou wel een stunt zijn als Rosberg gewoon met z’n privé wagen het circuit op rijdt om Lewis even te sarren :D
@snorrie: Dat zou zeker een stunt zijn. Ik heb begrepen dat Rosberg een 280SL Pagode heeft en daar veel mee rijdt. Daarmee de baan op gaan is zeker een stunt.

Ik doelde natuurlijk op Bottas. De scherpte heb ik even gemist deze ochtend.
@snorrie: van de week nog gelezen dat hij niet de eerste zou zijn :P
Als het gaat regenen wint ie wel…
Buut Red Bull.
Renault heeft jullie verraden!
Verstoppertje spelen blijft leuk.
Iets zegt mij dat Ferrari hoge ogen gaat gooien dit seizoen. Niet alleen door de training in Barcelona maar meer omdat ze het zich niet kunnen permitteren weer achter de feiten aan te lopen. Denk dat RB wel in loopt op zowel Ferrari als Mercedes tijdens dit seizoen maar niet zullen strijden voor de wereldtitel.. ik hoop natuurlijk op meer maar verwacht het niet.. Wel kunnen ze op een aantal banen mee doen voor de overwinning en hoop ik op veel regen tijdens de races..
I dont know what to do with my hands
Ricky bobby
Deze tijd over een week is de eerste race 2017 alweer geschiedenis
Max gaat dit jaar 2 overwinningen pakken
@mrrallycross: en 5 zachtgekookte eitjes eten en 2 paar crocs kopen.
Als dat zo is kan ik lekker blijven liggen as zondag
Het kan ook gewoon een tactiek zijn om de ‘vijand’ zand in de ogen te strooien.
@rufctr01: ssst… niet hardop zeggen ;)
@rufctr01: Haha, waarom zouden ze dat in godsnaam doen? Sandbagging heeft geen nut, de teams hebben genoeg data om te weten hoe snel de anderen zijn. En dan nog, wat als red bull sneller zou zijn dan ze laten uitschijnen, gaat dat invloed hebben op de rest? Alsof de anderen hun wagens plots sneller kunnen maken of zo. Elke F1 wagen aan de start van elke race is zo snel als ze hem kunnen laten rijden, ongeacht wat anderen doen.
@olivierc: vorig jaar was Ferrari anders ook snel gedurende de wintertesten en we weten ondertussen wel dat hun dit niet veel heeft opgeleverd tijdens het seizoen. Het kan miss wel zijn dat door alle technische veranderingen gedurende voorbije tests het gaspedaal iets meer werd ingedrukt dan gewoonlijk. Toch denk ik persoonlijk dat geen 1 team (zelfs Ferrari niet) het achterste van hun tong hebben laten zien.
@chrisvis: de ferrari liep het hele seizoen harder (puur qua power)
We zien het wel volgende week. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren tijdens de race.
Ik zie Red Bull helmaal niet zo veel winnen dit jaar, een podium wordt al een uitdaging.
Mercedes en Ferrari lijken toch een grote voorsprong hebben, om nog maar van de Mercedes powered auto’s te zwijgen.
@HZW: ik ben inderdaad ook bang dat het die kant op gaat. De PU is dit jaar nog belangrijker. Als de Mercedes PU nog steeds een flinke voorsprong heeft dan wordt het podium moeilijk dit jaar voor RedBull. De verwachtingen voor RedBull waren/zijn te hoog.
Mercedes en ferrari zullen oppermachtig zijn, maar wellicht heeft Max geluk dat ze elkaar van de baan rijden en zo een keertje P1 mag eindigen, op een andere manier zie ik dat nog echt niet gebeuren.
@bofkont: Waar baseer je de plotselinge opleving (snelheid) van Ferrari op? Je glazen bol?
@metalmike: gezien de ontwikkelingen binnen Ferrari lijkt mij de kans vrij reëel, ome Sergio heeft hoog ingezet en zijn onvrede duidelijk laten merken, en gezien het enorme budget van Ferrari moet het toch eens gebeuren !!
@metalmike: nou wat had ik je gezegd!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).