MAX VERSTAPPEN WINT DE GP VAN MALEISIË 2017!!1!

Auteur: , 120 Reacties

De voorlopig laatste GP van Maleisië is ook meteen de beste!

MV33-jarig

En dat was niet makkelijk. In het verleden zagen we namelijk al menig mooie race op het circuit van Sepang, mede dankzij de weersomstandigheden. Regelmatig kwam er op de racedag een bakje water naar beneden, wat vrijwel altijd een garantie is voor een mooie race (link), of in ieder geval tijd biedt om een ijsje te kanen.

Nu we het toch hebben over Kimi Raikkonen: de Fin pakte gisteren bíjna zijn tweede pole van het jaar in de kwalificatie, maar uiteindelijk heette de snelste man toch weer Lewis Hamilton. Max Verstappen troefde teamgenoot Ricciardo nipt af voor de derde plaats. Twee mannen die je dan nog verwacht in dit rijtje hebben we dan nog niet genoemd. Bottas kreeg zijn Mercedes weer niet goed aan de praat en gaf liefst negen tienden van een seconde toe op teamgenoot Hamilton. Opvallend is dat juist hij met de nieuwe aero-upgrades rijdt en LH44 niet. Daar moet het team van Mercedes dus nog eens even naar kijken.

Dan is er nog het drama van Vettel. Waar Ferrari na de Grand Prix van Singapore nog dacht dat het de motor van Sebbie kon redden, begeeft de krachtbron het alsnog in de kwalificatie. De viervoudig winnaar van deze race (multi-21, Seb) moet helemaal achteraan het veld beginnen. Betekent dat het definitieve einde van zijn titelkansen?

Vlak voor de start van de race blijkt dat de gifbeker nog niet leeg is voor Ferrari. De auto van Raikkonen blijkt ook problemen te hebben. Slecht nieuws voor de Fin die ooit zijn eerste zege pakte in Maleisië en vandaag na de pech van Vettel voor de verandering waarschijnlijk eens het speerpunt van het team was geweest. Het bezoekje van de pechduivel aan het adres van Kimi zou echter wat prettige neveneffecten blijken te hebben…

De start:
De voorkant van de grid biedt een aparte aanblik door de verdwijning van Kimi Raikkonen. Kunnen de Red Bull’s profiteren van de ruimte door met zijn tweeën Lewis aan te vallen? Nee. Lewis komt goed weg, terwijl beide Rode Stieren bij gebrek aan een rode lap voor hen wat langzaam op gang lijken te komen. Even lijkt het of Ricciardo wellicht Max te grazen kan nemen, maar dan komt Bottas opeens als een duvel uit een doos opzetten. BOT schiet langs Ricciardo en lijkt ook MV33 te pakken na de eerste bochtencombinatie. Maar dan ken je de Nederlander nog niet: MV33 verdedigt zich met hand en tand en houdt VB77 achter zich.

De rest van het Kimi-loze veld komt vrijwel ongeschonden door de eerste slingers. Alleen Ocon en Massa raken elkaar, wat enigszins te maken heeft met Ocon’s BFF Perez. De Mexicaan moest de Fransman dit keer voor zich dulden op de grid, maar kent een goede start en maakt een opportunistische move in de tweede bocht. Ocon moet uitwijken en raakt Massa. Uiteraard klaagt de voormalig F3-rivaal van Max even over ‘Checo’ op de radio.

Maar ja, lekker belangrijk, want vooraan het veld zien we iets anders gebeuren dat onze aandacht opeist. Max Verstappen haalt Lewis Hamilton in en pakt de leiding in de race! We zijn zo gewend aan het gebruikelijke patroon van de Silberpfeil die na de start uit zicht verdwijnt dat dit toch wel een verrassing is. Op de radio doet Max zijn beste Montell Jordan imitatie: ‘That’s how we do it!’. Hamilton klaagt wat over ‘D-rates’, maar het team vertelt hem dat er niks abnormaals aan de hand is. Ricciardo probeert het voorbeeld van Max te volgen door Bottas in te halen, maar slaagt daar vooralsnog niet in.

In ronde 11 kijken we eens waar Vettel eigenlijk gebleven is. Vanaf de achterkant van de grid is de Duitser opgeklommen naar P8. Waar het team van Mercedes Lewis eerder over de boordradio riep ‘you’ll have oppertunities towards the end of the race’ wordt Lewis nu gewaarschuwd dat Vettel hem misschien nog komt bedreigen naarmate de race vordert. Mercedes lijkt dan ook niet echt de snelheid te hebben. Max verdwijnt met rasse schreden uit beeld bij Hamilton en Ricciardo is inmiddels ook Bottas voorbij na een briljant gevecht. Beide inhaalacties van de stiertjes check je HIER.

RIC-BOT

Mid Race:
De race komt een beetje tot rust en het is wachten op de eerste pitstops. Hamilton begint een beetje tijd af te snoepen van Max, die een kleine tien seconden heeft op de Brit. Verstappen heeft al een paar keer aangegeven dat zijn bandjes minder beginnen te worden, maar dan zwaait opeens de gele vlag. Sainz en Ocon hebben elkaar geraakt in de eerste bocht en Ocon gaat in de rondte.

In ronde 27 komt Hamilton binnen. Hij probeert dus min of meer voor de undercut te gaan ten opzichte van Max, hoewel de buffer te groot is om MV33 meteen voorbij te steken. Red Bull reageert door Max een ronde later naar binnen te halen. Ricciardo krijgt op de radio echter te horen dat hij nog even door moet rijden.

Als de Ozzie zijn stop gemaakt heeft is de volgorde weer VER-HAM-RIC. Op de vierde plaats duikt inmiddels Vettel op, die duidelijk de snelste man op het circuit is, maar inmiddels 22 seconden achterstand heeft op zijn titelrivaal Hamilton en 30 seconden op leider Max. Ricciardo op de derde plaats heeft zo’n tien seconden voorsprong op zijn voormalig teamgenoot en lijkt binnen bereik te zijn van de Duitser.

Finish:
Spannung! Terwijl Max onbedreigd op zijn tweede overwinning afstevent, is het vooral spannend wie de laatste man op het podium wordt. Vettel heeft het gat met Ricciardo gedicht en zit de Ozzie op de huid. Nog nooit is in Maleisië een coureur die buiten de top-10 startte op het podium terecht gekomen, dus de Germaan kan in de voorlopig laatste Maleisische GP de primeur pakken.

Het lukt echter niet, Vettel doet wel een poging op het rechte stuk na start/finish, maar Ricciardo gooit de deur dicht. Nadat achterblijver Alonso ook nog even zijn McLaren tussen de Red Bull en de Ferrari prikt, lijken de kansen voor Vettel voorbij. Zijn zachte banden hebben het opgegeven. Zo wint VERSTAPPEN!!1!, voor Hamilton en Ricciardo. Na een rampjaar met veel pech dus eindelijk een nieuw droomresultaat voor de Nederlander. Los van de pech voor Ferrari is het zeker geen gestolen overwinning, dus dat belooft nog wat voor de resterende races van het jaar. Yohee? Yohoo?

Stroll en Vettel vieren na de finish in ieder geval wel vast een straatfeest. De Canadees ramt zijn Williams ná de finish in de Ferrari van Vettel. De SF70H ligt compleet aan barrels en Wehrlein stopt even om zijn landgenoot op te pikken (filmpje). Pech voor de Duitser: dit zou weleens tot een versnellingsbakwissel (en dus een gridstraf) kunnen leiden voor de volgende Grand Prix in Japan.

Vettel

UPDATE 1: Mocht je je afvragen wie de vrouw is die het vlees snijdt Jos een kusje wilde geven na de finish: het is de Braziliaanse vriendin van Jos, Amanda Sodre.

UPDATE 2: Jos sprak met de gele microfoon na de race, filmpje!

Jos-V

UPDATE 3: Ook Max sprak met de gele Mic.

Max-Maleisie

UPDATE 4: Net als de eerste overwinning van Max volgt ook de tweede op een demotie van Daniil Kvyat. Toeval?

UPDATE 5: Tijdens de persco gaf Ricciardo Max een koude douche. Letterlijk. Hilariteit!

Max-Daniel

UPDATE 6: Check HIER wat sfeerbeelden van Max’ zege.

UPDATE 7: dit is wat de internationale media schrijft over de winst van max.

De volledige uitslag:
1. Verstappen
2. Hamilton
3. Ricciardo
4. Vettel
5. Bottas
6. Perez
7. Vandoorne
8. Stroll
9. Massa
10. Ocon
11. Alonso
12. Magnussen
13. Grosjean
14. Gasly
15. Palmer
16. Hulkenberg
17. Wehrlein
18. Ericsson

DNF
Sainz

DNS
Raikkonen120 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Wat een geweldige race! Hij pakt hem gewoon en het is hem van harte gegund! En wat bijzonder knap ook. Een dik gat getrokken van 11 seconden met Hamilton. Een Mercedes tegen een Red Bull. Echt heel erg knap. Het is hem vreselijk gegund. Meer ga ik er niet over zeggen. Alle lui hier, Airc enzo die zijn talent niet zien, ik wens jullie een fijne dag. Ik trek een pilsje open. Geniet er van boys!
@viezefreddyw: heb je de loterij gewonnen? Happy freddy
@viezefreddyw: Thanks voor de eervolle vermelding. Dus max wint de race als beide ferrari’s uitvallen en Mercedes met een verkeerde setup rijdt… Dat is inderdaad puur talent.
@airc: Ah kom op gast. Een beetje erkenning mag ook wel. Die jongen heeft een heel goed weekend achter de rug. Weer Ricciardo verslagen in de kwalificatie en dit keer een uitstekende race gereden en voor Ricciardo gefinisht.

Wat moet hij in jouw ogen goed doen om erkenning van je te krijgen?
@viezefreddyw: @airc kan het niet verkroppen dat Hamilton met de snelste wagen van het veld het niet kan winnen van het talent van Verstappen dus pak hem nou niet te hard aan, hij heeft het al moeilijk genoeg vandaag. De kans is heel groot dat hij er vannacht niet van kan slapen dus dat morgen zijn productiviteit in de sociale werkplaats niet geheel optimaal is.
@viezefreddyw: erkenning van zo iemand wil je helemaal niet krijgen. Kan beter leren iets subjectief leren te bekijken. Zal thuis wel niks te vertellen hebben
@airc: “It doesn’t matter if you win by an inch or a mile. Winning is winning!” – Dominic Toretto
@airc: je ziet het verkeert. Hamilton en Vettel wonnen steeds omdat Verstappen pech had. Eigenlijk waren zij dus de rijders met het geluk aan hun zijde.
@dizono: ja vettel hoort geen kampioen te zijn als je crasht in de uitloopronde na de race haha, en dan nog iemand anders de schuld geven ook, echt een pannenkoek
@peterpann3nkoek: Het was Stroll die een rare beweging maakt, niet Vettel.
@airc: zelfs dat is autosport
@airc: zelfs in de snelste wagen van het veld kon Hamilton Verstappen niet eens bij houden dus ja…TALENT!!
@airc: De azijn was lekker deze morgen zeker, ongelofelijk….
@airc: weet je, ik mag jou wel, je bent een van de weinigen die aspecten bekijkt zonder oranje bril op. Ik dacht ik zeg t maar niet anders word ik toch uitgemaakt voor azijnpissen oid, maar wie met een neutrale blik kijkt, ziet dat Max heeft zijn 2 overwinningen puur te danken aan ongunstige omstandigheden/gebeurtenissen aan de kant van zijn opponenten. Maargoed, wat doe je vanmiddag? Als je tijd hebt kunnen we gaan voor een kop koffie
@deuxmillecinqcentetcinq: -1x heeft en azijnpisser ipv azijnpissen.
@2505: gelukkig ben je dan ook van mening dat Ricciardo zijn successen ook alleen maar te danken heeft aan de problemen van anderen.
@airc: iets toegeven is moeilijk he simpele vent
@airc: ja. Jij hebt echt verstand ervan.
Mercedes reed met de verkeerde setup.. zij waren gisteren het snelst! Hoe zo lukt het dan vandaag niet? Beste team en zgn snelste auto. Vorige gp ook met geluk gewonnen omdat de Ferrari’s zich elimineerde. Lag dat ook aan de setup?
En Max. Ja dat is een echte profiteur. Die kan kan alleen als 19 andere coureurs allemaal een off day hebben!
Ga zo door met je analyses! Misschien ben jij wel de pot goud die het team van Ziggo Sport moeten vervangen. Die kunnen er ook niks van.
@airc: Verkeerde setup? Schei toch uit. Red Bull had de zaakjes gewoon goed voor elkaar in Maleisië. Als je zegt dat het komt doordat Mercedes met de verkeerde setup rijdt doe je Red Bull echt veel te kort.
@airc: JOEHOEEEE lulhannes. Er staat straks gewoon dat ie heeft gewonnen, niet hoe. En dat telt. Jij bent zeker ook zo’n zeikerd die na verlies van Ajax gaat roepen dat ze 21 kansen hebben gehad en dat de scheidsrechter 4x verkeerd gefloten heeft. Maar wat staat er in de boeken?
@airc: We wisten het eigenlijk al, maar jouw bijdrages hoeven we totaal niet meer serieus te nemen. Messi is zo goed omdat anderen geen goede voetbalschoenen dragen…
@airc: Mercedes reed niet met een verkeerde setup. Er is iets constructueel “mis” met de Mercedes waardoor het ineens slecht presteert in deze weersomstandigheden. Of je kan ook gewoon concluderen dat Red Bull een beter chassis heeft dat consistenter is dan Mercedes. Iig is de prestatie t.o.v. RIC gewoon goed te noemen, niet episch of waanzinnig goed maar gewoon goed.
@viezefreddyw: laten we wel wezen, Hamilton rijdt op ‘cruise’ modus om het materiaal te sparen. Hamilton hoeft nog maar 1x te winnen en 4x 3e te worden waarbij Vettel dan bv. 1x 2e wordt en 4x wint, dan heeft Hamilton het kampioenschap binnen met +1. Onverlet gridstraffen en uitvalbeurten.
@erik2907: het leek wel of Hamilton niet echt zijn best deed. Wel leuk voor max hoor gun het hem zeker. Maar hij heeft nog een lange weg te gaan.
@fouadski: waarom zou je willen winnen waardoor je het materiaal (motor) op z’n flikker moet geven als deze nog 5 races mee moet gaan? Max had niets te verliezen om er voor te gaan. Dan is de 2e plaats strategisch gezien de beste keus (zie mijn berekening hierboven).
@erik2907: ik ben het met je eens hoor. Zie mijn reactie boven
Een ongelovelijk lekkere kado voor zijn verjaardag! Zeer strakke race, als op rails gewoon!

Lekkere winst! Top gewoon. Yes!
Bedankt voor het verklappen @Jaapiyo. Ik wilde vanmiddag de herhaling bij de Belg kijken…
@willeme: als er in de straat naast jou een bom ontploft vragen we de brandweer of ze zonder sirenes aan willen komen, zodat jij de primeur op het acht uur journaal hebt.
@jochempie: Ik geloof dat jij de enige bent die gelooft dat @willeme oprecht gepikeerd is.
@granlusso: Ik ben vrij goedgelovig.
@willeme: dan moet je geen Autoblog op raceday lezen 😂
@willeme: Nee dit zijn geen grappen! Autoblog is altijd mega genuanceerd in de titel als het om F1 uitslagen gaat. Als je inderdaad even wat later wilt kijken en je uit pure routine die rode A op je scherm aantikt, dan is dit gewoon klote om te zien.
@fmgarcia: blijf dan weg op race day. Je hebt het zelf in de hand. Niet zo Vettelen, joh.
@jaapiyo Bleef je capslock haken? De laatste keer dat ik dat deed veranderde mijn reactie in een nutteloze bijdrage..
@2505: Nee dat is de nieuwe manier om enthousiasme te tonen. Je typt zo snel uitroeptekens dat er perongeluk 1tjes tussen komen.
@vondick: “per ongeluk”
@Edge: Sorry, dat ging prongelijk
@vondick: ook sorry van mijn kant, ik wilde niet je spelfout corrigeren maar aangeven dat Jaapiyo dit tussen aanhalingstskens per ongeluk (m.a.w. bewust) deed
@edge: Ah.. zo had ik het idd niet gelezen. Maar, precies mijn punt omdat hij de typo herhaalt in de tekst.
@vondick:!!!onehundertandeleventyone!!!
@vondick: lijkt op Facebook dus…
@vondick: Die !!111! icm caps is ook een internet-meme … omdat het zo typerende (pun-intended) typo is voor ‘emotionele posts’ :)
Lekker max!!! Heerlijk dit!
@jaapiyo: deze Capslock terreur is je vergeven. Wat een mega strakke en professionele race!! Amazing!
@w0o0dy: Leave @Jaapiyo alone!

https://www.autoblog.nl/nieuws/max-verstappen-wint-de-gp-van-spanje-2016-87264

Vorig jaar had je er minder moeite mee ;)
@willeme: was er nog een honcho?
Het is hem gegund.
Overigens: Stroll tikte Vettel aan t end nog aan, waardoor een van Vettels banden op de auto belandde. Leverde nog leuke beelden op van de nasleep
@toyotafortuner: we zagen het.
@toyotafortuner: volgens mij stuurde Vettel gewoon te snel naar links terwijl hij Stroll nog niet voorbij was…. sukkel die vent!
@toyotafortuner: in mijn ogen stuurde Vettel weer te scherp in en dacht hij dat die andere auto wel in lucht zou zijn opgelost. Wat een pannekoek.
Mogen we ook even opmerken dat Stoffel Vandoorne een geweldig resultaat behaalde door op een atypisch McLaren-circuit de 7de plaats te behalen!

Uiteraard heet Verstappen fabtastisch gereden, en is het resultaat oververdiend.

Mooie dag voor de lage landen!
Hulde hulde hulde. Echt ijzersterk gereden. En gelukkig waren die kl.te sandwichers zelf een keer aan de beurt.
@jaymz: Eigenlijk heeft Vettel hier natuurlijk nog een heel goed resultaat behaald, van helemaal achteraan in het veld toch nog even vierde worden. Lijkt me toch best wel een prestatie.
Had graag Kimi zien rijden, hij leek een goed weekend te hebben en had wellicht voor spanning kunnen zorgen.

Super prestatie van Max, een overwinning waarvan niemand zal zeggen dat het alleen komt door pech van anderen!
Ik vraag me af wanneer het punt komt dat Max wint en het artikel kopt “uitslag GP van ” omdat de gewoonte er in slijt.
Supe race!

En wat maakt Olav Mol weet veel fouten…..
@ijoost: vreselijk commentaar inderdaad, echt tenenkrommend
@autoblogger @ijoost: daarom lekker Sky Sports kijken! Goede commentatoren en analisten, met af en toe wat Britse humor.
@dizono: Moet je daar abonnement op hebben? Want dat hele ziggo gebeuren is (beetje) vermoeiend. En vind de Engelse commentatoren altijd leuk!

Jut en Jul op locatie. Kamphues die het wel probeert, maar niet overkomt. Coronel die vooral zichzelf graag hoort praten. Doornbos vind ik wel helemaal OK. En wat deed die andere gast in de studio? Is die uitgenodigd omdat hij een lift kon krijgen vanuit zijn dorp door Coronel?

Dan vond ik Chris Zegers tijdje terug veel scherper. Alleen werd er door de andere ego’s niet naar hem geluisterd.
@ijoost: als KPN-klant mis ik hem totaal niet. Wel jammer dat de Duitse RTL er zoveel reclame doorheen gooit, maar goed, dat was vroeger op RTL7 ook niet anders.
@rrrobert: Ik kwam wat laat mijn bed uit (lag er pas om 3 uur in, wie plant er dan ook een race om 9u ’s ochtends!!) maar mijn vriendinlief had de race voor me opgenomen bij de duitsers (she’s a keeper!). Dus ik heb mijn telefoon op vliegtuigmodus gezet en heb de race teruggekeken. Af en toe eens doorspoelen tijdens de reclame en het viel best mee :)
@ijoost: Olav mag dat.
@ijoost: ieder mens maakt fouten, ook jij :-), weet = weer
@erik2907: Als je dan toch azijn gaat pissen; een zin begint met een hoofdletter en eindigt met een punt.
@iJoost: een zin begint na een dubbele punt niet met een hoofdletter.

Leidt de dubbele punt een verklaring in, dan volgt er een kleine letter.

http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/392/hoofdletter_na_dubbele_punt/
@erik2907: dat weet ik. Alleen kan je die dubbele punt niet weghalen, want dan zie je het niet meer terug als een antwoord. Twijfelde dus of ik wel of niet met een hoofdletter zou beginnen.
@iJoost: :-))
@erik2907: :))

En goed om te merken dat het gewenste taalniveau hier in ieder geval hoger is dan een gemiddelde NL’er uitkraamt. “Hun hebben” en “….beter als…” hoor je iets te vaak voorbij komen.

Ja, ook (zeker) bij een zekere MV33 :)
@ijoost: jij weet ook spelfouten te maken
@justsomebody: Typefout. En helaas geen edit-button.
@iJoost: precies soms verspreekt iemand zich en dan is er ook geen edit button
Prachtig resultaat voor Vettel. Hamilton loopt weliswaar uit, maar hij heeft de schade beperkt weten te houden. Jammer dat RAI niet mee kon doen. Alonso valt me wel wat tegen. Voorbij geracet door z’n teamgenoot.
Leuke winst voor Verstappen. Geluk gehad (zonder kom he nergens) en er optimaal van weten te profiteren. Mooie sportieve week voor NL!
@lalancia: leuke winst en geluk gehad?
Hoezo? Dat alles heel bleef? Of omdat hij de auto niet kapot heeft gemaakt?
Komop zeg! Hij rijdt Ham eruit. Snaar strakke race erna.
@pa045: geluk gehad in de zin dat Vettel achterin start, en Raikonnen niet start. Maar dan moet je er wel zijn, en V was dat, en reed vervolgens een strakke race. Zonder geluk kom je nergens.
@lalancia: Juist. Max was er. Vorige GP had iedereen geluk dat Max voor turn 1 geëlimineerd was.
Lekker hoor! Wat een race! Mega spannend.
Wat ongelooflijk goed gereden. Het mag ook gezegd worden maar Vettel heeft wel echt een droomrace gereden van wereldniveau.
Heerlijke race!! Genoeg leuke dingen gezien.
Overigens lijkt het vooral vettel die daar ze eigen wagen nog kapot rijdt ipv stroll. Wel erg lekkere winst van verstappen!
En dan die achterlijke Mol die er wéér eens even een “fucking” doorheen gooit. Die opa zouden ze maar eens even heel gauw moeten vervangen daar bij ziggo. Enthousiast moet je zijn, maar steeds grof in de mond worden als 60+er op tv gaat te ver.

Maar genoeg azijn nu…mooie race van Max, een hele mooie zelfs!
@cpp1: ah gossie
@cpp1: man wat een drama, iemand noemt het “F woord”!!! Gaan we hier nou net zo hypocriet worden als in Amerika dat we helemaal geshockeerd raken als we het woord fuck horen?
@rhellema: ‘t liefst wel ja.
@cpp1: fuck no!!! Laten we hier alsjeblieft niet op dat fucking Amerika gaan lijken. Als ik fuck wil zeggen dan zeg ik fuck en iedereen mag van mij fuck zeggen als diegene fuck wil zeggen.
@rhellema:
Het is helemaal niet erg om rekening te houden met andere mensen. Ook niet als die aangeven dat ze het onprettig vinden om grof taalgebruik te horen.
De vrijheid die jij zo graag wil hebben om te schelden geldt ook de andere kant op, sommigen willen liever beschaving. Dat is nou eenmaal hoe het gaat met vrijheid. Helaas is in dit land de vrijheid van meningsuiting gekaapt door de grote bekken die vinden dat alles maar moet kunnen. Met de nadruk op MOET kunnen, waarmee ze anderen die er anders over denken alle vrijheid ontnemen.

Ontopic:
Gefeliciteerd Max, knap gedaan!!
@stationcar: als je even iets verder leest in deze reacties dan zie je dat de persoon waar ik op heb gereageerd het over “een walgelijke acteur die zijn bek moet houden” heeft, dus waarom hij dan het woord FUCK ineens grof vindt is mij totaal vreemd.
Na alle pech dit jaar is dit niet meer dan verdient.
Wat maakte die Vettel er na de streep weer een bende van, rijdt gewoon lomp tegen Stroll op.
@jdeboer: apart, als ik de beelden bekijk dan is het Vettel die op z’n lijn blijft.
@foramen: de Duitse commentatoren waren opvallend mild. Die zeiden na het zien van de herhaling (via de onboard camera van Vettel) dat, omdat Vettel Stroll rechts buitenom inhaalde in een linkerbocht, de Canadees hem waarschijnlijk nooit zal (of zelfs kan?) hebben gezien.
@foramen:
Dan was jij vast ook de enige die vond dat Vettel de vorige GP op zijn lijn bleef.

Vettel stuurt hem gewoon in terwijl hij Stroll nog niet voorbij is.
Heeft Vettel wel vaker een handje van.
Schitterend gereden. Gecontroleerd en stabiel. Respect!
Nu Formule 1 dermate groot geworden is in Nederland, mag het format van de uitzenders aangepast worden. Mol zat er geregeld naast. De eerste die Jack Plooij interviewt is de zus van Max… Maar de voor- en nabeschouwing in de studio doet fysiek pijn. Springend en juichend om vervolgens naar het deskundige commentaar van een uitgerangeerde soapacteur te luisteren.
@willeme: ja.. RTL was als eerste bij Jos.
@willeme: helemaal mee eens behalve dat Doornbos wel goed is. Die lijkt ook geïrriteerd te zijn naar Kamphuis.

Ot geweldige race
@rovadepo: Op zich vind ik het niet erg om te luisteren naar Doornbos, Van der Garde, Lammers of een andere coureur die Formule 1 gereden heeft. Die doen het over het algemeen best goed, vind ik. Maar die ‘derde gast’ moeten ze gewoon wegdoen. Die hebben niets zinnigs te zeggen.

F1 was vroeger een sport voor een paar F1 fans. Dan neem je genoegen met een krakkemikkig studiootje en overenthousiaste stafleden. Maar nu mogen ze het wel even een upgrade geven, want dit is een schertsvertoning.
@willeme: dat is óók het resultaat van het uitzendmonopoly wat Ziggo heeft verkregen voor deze sport. Zelfs toen dat nog niet zo was, week ik (destijds) al uit naar de BBC of de VRT. Ook nu ben ik -als KPN klant- op zich al heel content met de wijze van verslaggeving zoals onze oosterburen van RTL dat nu doen: die hebben dit al behoorlijk goed van de BBC en SkySports afgekeken.

We kunnen alleen maar hopen dat Liberty Media de voornemens om Formule 1 via internet streams beschikbaar, werkelijkheid maakt. Daarmee dwingen ze indirect ook af dat de traditionele (televisie)verslaggeving gaat verbeteren, om voldoende onderscheidend te blijven. Al denk ik dat ze dat met een Olav Mol, ondanks al zijn passie en enthousiasme, niet gaat lukken.
@willeme: Ik voel geen enkele behoefte een Ziggo abonnement á € 15 per maand af te sluiten voor dat stelletje amateurs. Liever kijk ik naar Sky Sports F1 via een goede live stream. Enige nadeel is dat hun voor- en nabeschouwing zo goed is dat ik, als ik niet uitkijk de hele zondag kwijt ben aan televisie kijken! Daarnaast zijn ze niet zo chauvinistisch als de Ziggo club. On topic: strakke overwinning van Max, dat er nog maar vele mogen volgen!
@willeme: Ik heb hier Ziggo sport tot mijn beschikking, maar daar kijk ik niet naar. Lekker naar Sky kijken via acestream, heerlijk Brits commentaar!
@willeme: Roep het al een tijdje, die Jack Plooij has got to go. En graag ook die Coronel.

Doornbos doet het goed en mag blijven. Kampheushuis begint beter in zn rol te komen. Mag ook blijven.
@rick-dos: Kamphues is de grootste demagoog daar in die studio. En er zijn er een hoop. Ik snap dat ze allemaal pro-Max zijn, maar dit grenst aan het ridicule.

Zo’n host moet gewoon een chagrijnige, nuchtere en kritische vragensteller zijn. Als je dan goede experts hebt, krijg je vanzelf een goede show. Kijk maar naar VI ;-)
@willeme: Genee is toch geen chagrijn? Een zelfingenomen ijdeltuit daarentegen… ;)
@willeme: moewhaha; alsof er ook maar eentje is op de sheeple zenders die dat mag doen.. Kritische vragen stellen.. Alleen de gedachte al

OT; Briljant! Prachtige Race!!
En het Wilhelmus mogen ze vaker laten horen, kan die ouwe van Max er ook weer aan wennen.. 👌✌️🎉
Die zachte bandjes van Vettel toch… en Verstallen maar blij zijn met z’n ultra softs ;)

Nee, even zonder dollen: echt een topprestatie! Gun het hem van harte en geweldig dat ie het in de voorlopig laatste GP van Maleisië voor elkaar krijgt!
Voor mij is vettel driver of the day en max heeft verdiend gewonnen na alle pech die hij heeft dit seizoen
“helaas” doe ik het hier met RTL en haar reclames, maar Lauda nam letterlijk zijn petje af voor Max en lachte Vettel hard uit voor de actie in de uitloopronde. Toch wel gegniffeld hierom.
Blij dat MV33 eindelijk weer eens heeft kunnen laten zien waar hij van gemaakt is.
En Ferrari en Vettel, sorry maar ik heb nog steeds iets van schadenfreude.
@desjonnies: Ari, wieder ein Neuer Ferrari Bitte!
Die walgelijke uitgerangeerde soap”ster” daar op die bank heeft ook wel echt een ongepast grote bek. Terug je hok in jij en nooit meer terug komen.
@cpp1: haha idd
@cpp1: moet jij geen mond zeggen in plaats van bek? Grof hoor!😄
Was eerst blij dat ie door de eerste bocht was gekomen en vanaf dat moment werd de race alleen maar mooier….
He jongens, ik heb de race niet gezien, en ben geen Ziggo klant. Kan ik hem ergens (Duits, NL, Engels) terugkijken?
@Autoblog: Jullie geheugen reikt niet erg ver, aangezien Kimi nog pole heeft gepakt in Monaco dit jaar! ;)
@alpinaa: Ai je hebt gelijk. Was het alweer even vergeten!
Ik vond de race eigenlijk niet zo spannend, had liever gehad dat ze het middenveld wat meer in beeld brachten, konden we eens zien of Vandoorne nu een beetje kan sturen. 7e plaats is best goed als hij tegen z’n eigen auto moest vechten.
Na al de pech die hij had volledig verdient! Hopelijk volgen er snel wat meer GP overwinningen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).