MAX VERSTAPPEN WINT DE GRAND PRIX VAN OOSTENRIJK!1!!

Auteur: , 111 Reacties

Heeft iemand mijn beeld van een stier gezien? Ik ben 'm kwijt namelijk.

VER

What a difference…a weeeeeek…makes…168…little hours. Vorige week zaten we met een baalgevoel voor de TV naar de Grand Prix van Frankrijk te gluren, deze week is het opeens weer genieten geblazen. Althans, dat hopen we natuurlijk voorafgaand aan de race op basis van de gebeurtenissen in de afgelopen twee dagen. Op de vrijdag ging het al los in de vrije trainingen, waarin Max, Bottas en Vettel werden gegrepen door windvlagen. Misschien was het wel het gevolg van Kvyat, die vast even extra uit moest ademenen na het moment dat hij op tempo doorstampen bijna op de vrijwel stationaire Russell klapte. Dat had een hele zware klapper kunnen zijn…

Gisteren in de kwalificatie was het niet Mercedes, maar Ferrari dat het snelste was. Op dit onvervalste powercircuit kan Ferrari haar brute krachtbron volledig uitnutten en zo ging Leclerc naar zijn tweede pole van het seizoen en zijn prille carrière. Het was echter weer niet allemaal kumbaya voor Ferrari, want Vettel had een probleempje in Q3 en start dus verder achterin het veld.

In mindere mate geldt dat ook voor Hamilton. De Brit ging naar P2 in de kwali, maar hinderde opzichtig Raikkonen in Q1. Dat kostte hem uiteindelijk een straf van drie startplekken. Voor ons Nederlanders niet zo erg: het betekent namelijk dat Max Verstappen op de eerste startrij staat! Max ging gisteren naar een mooie derde plek, maar dat werd dus P2 na de straf van Hamilton. Samen met Charles vormt hij vandaag de jongste front row ooit.

Start
Kan Max meteen toeslaan bij de start? NEIN NEIN NEIN! Man man man…De RB15 komt als een draak van zijn plek en Max zakt door het veld heen. Leclerc komt in tegenstelling tot de vorige keer dat hij op pole stond in Bahrein wel lekker weg en gaat onbedreigd naar de leiding. Hamilton moet snel reageren om Max te ontwijken en pakt na wat knokken met Norris P3, achter teamgenoot Bottas.

Ondertussen heeft Kimi Raikkonen een lekker eerste half rondje te pakken. De Finse veteraan gaat vanaf plek zeven door naar plek vier. Kijk, dat zijn de betere starts. Ook Vettel maakt meteen wat goed en kruipt naar de zesde plaats. Daarmee gaat hij tevens voorbij aan Max, die aansluit achter de Duitser. Dat is natuurlijk balen voor Max Emilian. Norris en Raikkonen moet hij wel terug kunnen pakken, maar Vettel wordt waarschijnlijk een zwaardere dobber.

Aan de kop van het veld kan Leclerc zo te zien een gaatje trekken naar de Mercs. Dat zal ook moeten, want de Monegask is van start gegaan op de zachtere band, terwijl de Mercs op de medium los zijn gegaan. Wat de beste strategie is moet nog even blijken, maar de verwachting is dat Leclerc wel een buffertje kan gebruiken.

Mid Race
Verstappen toont in ronde 16 vervolgens aan hoe jammer het is dat zijn start zo matig was, door de snelste ronde van de race te rijden. Hij zit een paar seconden achter Vettel die, wellicht mede geholpen door zachter rubber, iets sneller heeft afgerekend met Norris en Raikkonen in het begin van de race. Ook de Ferrari’s zijn echter nog snel op hun ouder wordende softs. Verstappen, Leclerc en Vettel ruilen snelste rondes met elkaar. Mercedes lijkt in deze fase wat af te wachten. Of ze hebben de snelheid gewoon echt niet.

Dat laatste geloven we eigenlijk niet, maar als Bottas op mediums aan het einde van rondje 21 nog eerder binnekomt dan Leclerc, krijgt de theorie toch wat meer geloofwaardigheid. Vettel komt overigens in dezelfde ronde naar binnen en verliest wat tijd in de pits, tot ergernis van de Ferrari-monteurs. Ferrari countert de potentiële undercut van Bottas een rondje later door Leclerc naar binnen te halen. Dat gaat in principe wel goed, maar het gevaar voor LEC heet nu Hamilton. De Brit heeft Bottas niet meer voor de neus en kan voor de overcut gaan. De snelste ronde van de race die hij direct neerzet kan je zien als een intentieverklaring.

Maar misschien vraagt HAM wel wat teveel van zijn banden. Max Verstappen rijdt achter hem en komt ondanks dat de Brit zit te trappen met rasse schreden dichter in de buurt van de vijfvoudig kampioen. Hamilton roept over de radio dat hij vermoedt dat er wat mis is met zijn voorvleugel. Wellicht heeft dat te maken met het feit dat we ‘m een aantal keer over de kerbs zagen tetsen. Het team is het kennelijk met ‘m eens en heeft een Michael Jacksonesque rhinoplastie voor hem in petto tijdens zijn pitstop, die daardoor wel wat langer duurt. Hoewel de operaties van de King of Pop waarschijnlijk iets langer duurden dan de elf seconden die team zilver nodig heeft. Minuutje of vijf ofzo.

Het tijdsverlies van HAM betekent het voordeel voor Max. Verstappen komt een rondje na Hamilton binnen en zit er bij het uitrijden van de pits voor. Als ‘ie het tempo vast weet te houden zou dit nog wel eens erg spannend kunnen worden aan het eind van de race. Max ligt ongeveer dertien seconden achter leider Leclerc en leek op de mediums de snelste man op de baan. Tussen Max en Charles rijden echter nog wel Bottas en Vettel, dus er is nog wat werk te verzetten.

Voor de druk van Hamilton lijkt VER in ieder geval niet te hoeven vrezen. De nosejob van LH44 heeft schijnbaar niet het gewenste effect gehad en hij geeft flink wat tijd toe. Het voordeel voor Hamilton is dat hij op zijn beurt waarschijnlijk niet hoeft te vrezen voor de tweede helft van de top-10, want die gaat een half minuutje achter hem in de rondte. Dat wordt dus een saaie race voor Lil’ Lewis.

Verstappen kent dat gevoel heel goed, maar vandaag niet. De Nederlander is op hard ook de snelste man op de baan en sluit aan bij Vettel. Dit moet kunnen lukken op deze baan. Vettel verdedigt zichzelf uiteraard met hand en tand. Dat lukt even, maar niet heel lang. In ronde 50 is Max Seb voorbij. Bottas rijdt maar een klein stukje verderop en lijkt het volgende slachtoffer te worden. Maar hoe lang duurt dat en wat kan Max daarna nog doen aan Leclerc? Dat is de grote vraag.

Vettel gaat overigens direct nadat hij door Verstappen is verslagen naar binnen voor softs en geeft Hamilton daarmee track position. Een opvallende keuze. SV5 kan op deze manier misschien wel voor de snelste ronde gaan én op de baan Hamilton inhalen. Dat laatste zal een lekker moment zijn voor de Duitser, maar dan moet ‘ie het nog wel even doen.

En dan…Nee toch!?! Max roept over de radio dat hij power verliest. De monteurs slaan de handen voor de ogen. Doch Max gaat daarna Bottas voorbij. Het lijkt dus mee te vallen. Laten we hopen dat de FAIL-3 knop waar Max van zijn team op moest drukken werkt en we hier geen keiharde Honda-faal gaan zien. Het verschil met Leclerc is vijf seconden met een kleine 15 ronden te gaan. Hoppata, pak ‘m die Monegask!

Finish
Het verschil loopt al heel snel terug naar drie seconden. Max spreidt een ongekend tempo ten toon. Leclerc zit in het verkeer en Max heeft een mes of vijftien tussen zijn tanden. Hij komt zienderogen dichterbij aan de Ferrari. Leclerc kan zijn eerste overwinning gaan pakken hier, maar zal er nog echt voor moeten vechten. Tweeëneenhalve seconden…twee seconden…anderhalf…Max komt in die DRS en gaat aansluiten.

Een joker is nog Pierre Gasly, die dankzij zijn traagheid nu vlak voor de deur van Charles en Max rijdt. Maar Pierre en Red Bull doen geen gekke dingen. Dit gevecht moet je eerlijk laten gaan. Met drie ronden te gaan zet Max ‘m ernaast, maar Leclerc countert. Zij-aan-zij gaan de kemphanen uit de karting de baan over. Een ronde later is het op hetzelfde punt wel raak. Er is een lichte touché, maar Max houdt zijn auto gewoon binnen de lijntjes. Moet kunnen. Leclerc drukt uit frustratie te hard op zijn gaspedaal en de staart van de Ferrari breekt uit. Nu is CL16 gezien.

Ondertussen is Vettel toch ook nog voorbij gegaan aan Hamilton. het hield niet over, maar het is wel gelukt. Misschien kan Vettel ook nog Bottas een podium afpakken. Het enorme contingent Nederlandse fans zal het echter een worst zijn. Wat een magistrale overwinning van Max. Geniaal. Masterclass…Woorden komen tekort. Wie had deze zien aankomen? Het feest zal enorm zijn, ook bij Honda in Japan. Fantastisch. Hoewel, de wedstrijdleiding gaat nog even onderzoeken wat Verstappen met Leclerc heeft gedaan. Het zal toch niet dat ze het aandurven om weer te klooien met de uitslag na de race…

In het kielzog van deze briljantie zien we Vettel nog een uiterste poging doen Bottas in te halen in de laatste bocht, maar hij schiet daarbij op het gras. De Duitser wordt vierde, voor Hamilton die vandaag ook een sterveling blijkt te zijn als het allemaal even net niet perfect gaat. Norris wordt knap zesde, voor Gasly en Sainz. De Alfa’s grijpen de laatste puntjes, wat betekent dat Giovinazzi eindelijk zijn eerste puntje te pakken heeft. Straatfeest.

UPDATE 1: het incident tussen Verstappen en Leclerc in de slotfase van de race suddert nog even door. Om 18:00 komt er een meeting waarbij de coureurs hun verhalen mogen doen. Lees er HIER meer over.

UPDATE 2: ook voor de race was er al spektakel. Een McLaren Senna vatte vlam.

UPDATE 3: ondanks de magistrale race van Verstappen ging iemand anders er met de titel Driver of the Day vandoor. Het is waarschijnlijk het gevolg van een ludieke actie.

UPDATE 4: na drie uur vergaderen heeft de FIA eindelijk een beslissing genomen. Max mag zijn zege houden!!1!

De volledige uitslag
1. VERSTAPPEN (Red Bull)
2. Leclerc (Ferrari)
3. Bottas (Mercedes)
4. Vettel (Ferrari)
5. Hamilton (Mercedes)
6. Norris (McLaren)
7. Gasly (Red Bull)
8. Sainz (McLaren)
9. Raikkonen (Alfa Romeo)
10. Giovinazzi (Alfa Romeo)
11. Perez (Racing Point)
12. Ricciardo (Renault)
13. Hulkenberg (Renault)
14. Stroll (Racing Point)
15. Albon (Toro Rosso)
16. Grosjean (Haas F1)
17. Kvyat (Toro Rosso)
18. Russell (Williams)
19. Magnussen (Haas F1)
20. Kubica (Williams)

Image-Credit: Max Verstappen via Instagram111 reacties

Beste race die ik in lange tijd heb gezien. Hulde. Die courgette* in de Red Bull kan er wat van. Sierraad voor de sport.

*Superlatieven worden uitgedrukt in groenten.
@willeme: met zeer grote afstand de beste race van het seizoen.
@hiostu: seizoen? Zeg maar gerust sinds de invoering van de V6 blokken.
@str8six: nou de regen race in Brazilië, was toen ook erg gaaf, met de inhaalactie om Rosberg.
@hiostu: true! Forgot about that one!
@hiostu: en de Tokyo drift het rechte stuk op, dat heeft heel de wereld doen beseffen dat Max geen slappe vlaai is
@hiostu: blijft nog steeds een ongekende race. Als je z’n actie vanuit helicopter beeld ziet, denk je dat ‘ie enkel en alleen maar driftend door die regen ging. Bizar.
@willeme: Honda to the Max! SuperMax, jankende Japanner, wereldrace!
@willeme: en weer moet Max iemand van de baan rossen om te winnen. Tjongejonge wat een misselijke rijder us het toch.
@gebruikersnaam3: wat lul jij nou?
@gebruikersnaam3: ik hoop echt dat je niet serieus bent. Dit is toch racen man. Als dit bestraft wordt dan is het bloemencorso nog interessanter dan F1.
@gebruikersnaam3: heb nog nooit een positieve reactie van jou, op wat dan ook, gezien. Dus jij bent af.
@gebruikersnaam3: geen richtingaanwijzer niets, bij de start ook al geen gevarenlicht toen hij niet van zijn plek kwam die boef.
@gebruikersnaam3: je hebt ook Grosjean. Die rost de meeste races iemand van de baan en wi t toch niet. Zelfs wat jij beschrijft is een goede kwaliteit.
@gebruikersnaam3: not sure if serious or trolling..
@flutterby: is ie niet. Hij is altijd zo zuur.
@gebruikersnaam3: Haha, trol!
@gebruikersnaam3: An internet Troll in the house. Niet op in gaan beste forumleden!
@gebruikersnaam3: je hebt helemaal gelijk, dit soort excessen hoort helemaal niet! Dit is geen racebaan! 😡

Ow wacht….
@gebruikersnaam3: Hoi Dotan! 🙋‍♂️
@willeme: Inderdaad, waanzinnig! Wat een verschil na die suffe race van Frankrijk. En die Leclerc… wat een slechte verliezer zeg pfff.
Unfucking believable! Je van 7e positie terug knokken naar de zege. Enorm verdiend!
Met het ‘oepsie moment’ van de start, kon men denken “iemand wilt een prestatieclausule inroepen”, maar geenszins wat een race! Congrats Max
@linkador: sukkel. Dat je dit oppert. Max heet niet alleen zo. Zo racet hij ook.
@pa045: Och, wat machiavellisme maakt F1 het circus wat het is. Maar normaliter zijn het de teams die ongewenste rijders ‘oepsies’ bezorgen.
@linkador: Ik ben allang blij dat ik na de start de tv niet uit heb gedaan.
Heerlijke slot was t zeg! Heerlijk
Heerlijk, dit. Hopelijk dat de heren stewards “een beetje wheel banging” toelaten. Opnieuw een winnaar aanwijzen vanachter de groene tafel zou wel heel slecht zijn.
@rrrobert: Het is te hopen… ben er wel een beetje bang voor, blijkbaar moeten Verstappen en Leclerc zich pas om18:00u melden. Heb het idee dat ze daar denken “als we Verstapen nu een straf geven worden we gelynched hier, we wachten wel even tot al die oranje shirts het terrein hebben verlaten”
@kees66: Ik denk dat die op het terrein blijven tot er uitslag is.
@kees66: Haha dat zeiden wij thuis ook al. Ik denk dat ze wachten tot de ME op het terrein is 😄
OK, ik moet mijn woorden van eerder deze week terugnemen: ik ben wel degelijk blij dat ik er toch weer voor ben gaan zitten. Los van de overwinning van Verstappen (als die geen straf krijgt, je weet het nooit…): enorm veel actie.

Wel extreem pijnlijk, door je teamgenoot op een ronde gezet worden. Die zal wel pijn doen in huize Gasly.
Heerlijke race! Nu hopen dat de wedstijdleiding een keer nuchter is….
Wat een fantastische race! Na een magere start, waar ik mijn twijfels had is dit de beste race van het seizoen!

Dit is racen!!!!!!!!!!
Wat een zure fromage die Leclerc.
@zwepp: Best wel logisch toch? Hij is net 3 minuten uit de auto en in de laatste ronde ziet hij zijn eerste overwinning in een Ferrari voor zich voorbij gaan. Ik zou ook even janken.
@viezefreddyw: Hij was gewoon niet snel genoeg en je dan verstoppen achter een incident wat notabene je eigen fout was is gewoon zuur. Begrijpelijk op dat moment, maar nog steeds zuur.
@viezefreddyw: Ja en nee. Hij bleef er wat mij betreft wel in hangen. Wat Max zelf al zei: “Andersom had hij hetzelfde gedaan”. En ook andersom zou Max zuur zijn, misschien nog wel erger. Evengoed vindt ik zelf dat je iemand gewoon moet kunnen feliciteren, ook al steekt het. Ze raakte elkaar, maar meer was het ook niet. Hij werd niet van de weg geduwd.
@zwepp: gek hè. Jij zou staan te juichen zeker.
@zwepp: Wees blij. Hij streed en gaf zn positie niet zomaar weg. Vond het wel mooi dat hij niet zomaar opgaf.

Tuurlijk een chagrijnige kop, maar logisch. Dit had eindelijk zijn moment kunnen zijn.

Hoop ten zeerste dat er geen gevolg komt met een straf. Wat een fantastische race!
@zwepp: tja. Andersom was het ook zo geweest
@zwepp: tweede plaats is de grootste verliezer. In dit geval echt de allergrootste. Had hem de winst zeker gegund maar deze uitkomst vind ik nog mooier.
@zwepp: ik vond hem anders netjes reageren. Ik zou ook niet vrolijk zijn, maar in het interview netjes gezegd dat hij de investigation afwacht. Wat een top race overigens!
@zwepp: dat zou iedere sportman zijn, en hopen dat er wellicht toch wat aan gedaan wordt.

Was wel even bang dat ie een Vetteltje zou doen. Had wel leuk geweest in het kader van teamspirit.
Eindelijk weer een race die aan te gluren was 🚗🚗🚗
Geweldige race, hulde voor Verstappen. Gasly valt toch wel echt tegen, ben benieuwd wat RBR daar mee gaat doen.
@tiemegommer: hoorde dat er misschien in Rusland een Gastley Kyvat wissel gaat plaats vinden…
Fuck yeah! Iedereen die liep te zeuren over de F1; DIT is F1! Wat een toprace!
@superfred: dat riep Coronel ook, maar het neemt niet weg dat we exact halverwege het kalenderjaar zo ongeveer het eerste spannende moment van het seizoen hebben gezien.
Zo wat een dijk van een race van Max, sorry Leclerc, je moet nog ff wachten.
En Gasly gaat gewisseld worden.
Ik werd gek!

Maar wat klinkt die Honda lekker als je hem op z’n kloten geeft. 😎
@utregcity: wachten tot de VTEC in kickt, yo!
Charles is in ieder geval wel sportief het had eens andersom moeten zijn 🤜
@thomasthomas: echt een hele volwassen kerel idd.
Max Verstappen die opnieuw voor Red Bull de thuisrace van het team wint. Een mooie traditie is in de maak…
Oke oke ik beken, IK HEB GENOTEN
@soulmaster: btw maar zonder verstappen was het weer een ubersaaie race geweest
@Soulmaster: Wat wil je dan? De snelste auto’s winnen niet. Winnaar zet zijn teammaatje op een ronde. Vettel die een klote pitstop heeft en een 2e stop komt netje terug tot bijna een 3e positie. Hamilton die zijn neus moet vervangen en een keer niet op het podium eindigd. Op de andere posities ook genoeg spanning. McLaren’s mooie prestaties.
@b088y: Gasly vs Raikkonen, Albon vs Grosjean, Sainz die de boel lekker bezig hield op z’n lange stint. Ricciardo evenzo. Overal waren leuke dingen te zien idd.
Prachtig om te zien hoe emotioneel men is geworden bij Honda. Dit hebben ze echt dik verdient daar!

Ik heb echt genoten. Als de stewards Verstappen nog een straf gaan geven hebben ze de sport nu wel echt vermoord. Geweldige race van die gozer. Ik ben blij met zijn kudtstart. Zo hebben we iets geweldigs gezien.
@viezefreddyw: als hij tweede was blijven rijden na de start had de race er compleet anders uitgezien en was het misschien in de pits uitgevochten. Dit was echt de beste uitkomst die we konden wensen. En spanning (gaat hij zijn start goedmaken?), en inhaalacties (paar mooie moves gezien), en nog meer spanning (mate I’m losing power!), en blijvende spanning tot het einde!
Wat een EINDBAAS! Dit is racen! Yeah!💪🏻💪🏻💪🏻
Wat. Een. Race.
Staat gewoon nummer 3! Voor beide Ferrari’s. Maar seizoen is nog lang dus oppassen voor de beide Renaults.
@b088y: geen Renault meer he :)
@katoenboer: ricciardo en hulkenberg was sarcastisch ;-)
@b088y: de Renaults staan op dit moment nog twintig punten achter op hun klantenteam McLaren. Beide McLarens in de punten, beide Renaults er (weer) buiten. Ik denk dat er op dit moment in huize Abiteboul zelfs nog harder gebaald wordt dan in huize Leclerc.
FENOMENAAL
Ik had wat anders ver
@rob5nismo: wacht. Gelukkig had ik ongelijk
Echt geweldige race. Niemand verwachtte nog dat hij terug zou komen. En toch weer erg slecht van gasly. Zou me niks verbazen als hij binnenkort weg is bij red bull.
Is max zijn grootste prestatie na Barcelona.
@toyotavenray: Gasly = EXIT
Heb even gekeken, leek er sterk op dat Olav Mol weer eens bezig was met zelfbevrediging.
Knappe race maar schandalige “inhaalactie”, sorry inramactie. Moet altijd bestraft worden.
@boriske: obvious troll is obvious
@boriske: met 60.000 doldwaze Verstappen-fans op het circuit zal er geen steward het in z’n hoofd halen om nu beslissing in het nadeel van Verstappen te nemen…
@RRRobert: waarom zou dat? Wat doet verstappen verkeerd dan?
@sanderz28: om 18:00 uur mogen zowel Verstappen als Leclerc zich melden bij de raceleiding. We gaan het zien.
@RRRobert: en we hebben ’t gezien. 👍🏻
@sanderz28: Gaat langer rechtdoor waardoor LeClerc gedwongen word om de baan af te gaan.
Ik ben blijkbaar de enige die vindt da Max zijn plaats had moeten teruggeven, was het die bocht niet geweest zal het zowiezo wel gebeurd zijn.
@pvg100: “Forcing another driver off the track” wanneer de auto er volledig naast rijdt is inderdaad not done. Moest hij er voor zitten hadden we het nog door de vingers kunnen zien, maar dit is niet OK. De Verstappen Squeeze is al veel te lang door de vingers gezien. Moest het omgekeerd zijn geweest had heel dit forum in vuur en vlam gestaan.
@generalg: Vettel komt er ook enorm vaak mee weg. Let maar eens op, als die iemand inhaalt is er 90% van de keren een klein tikje of hij blijft zo lang in de bocht rechtdoor rijden dat de tegenpartij wel eieren voor zijn geld móet kiezen. Heeft tot nu toe (op Canada na) vrij weinig gevolgen voor hem gehad.
@gulli: inderdaad, maar Vettel hebben ze afgestraft, dan moeten ze het nu met Verstappen ook doen. Geloof me als ik zeg dat ik liever beide penalties niet geef, maar geef je de ene moet de andere ook.
@generalg: die straf voor Vettel in Canada is totaal niet te vergelijken met wat er gisteren gebeurde. Vettel haalde in Montreal de bocht niet en knalde over het gras terug de baan op vlak voor de neus van Hamilton die in de ankers moest en daardoor niet kon inhalen. In elke andere bocht had HAM gewoon kunnen inhalen omdat VET of in de muur zou staan of onvoldoende snelheid zou hebben om Hamilton bij te houden.
VER en LEC waren beiden gewoon op de baan aan het racen en toucheerden, racing incident.
@pvg100: ben het met je eens.
@pvg100: waarom? Hij rijdt rechtdoor en leclerc stuurt in en bam.
@rolov: Plaats laten doen we niet meer? Wat als dit Singapore was met barriers en geen run-offs?
@generalg: dan had LeClerc moeten remmen, omdat Max voor en omdat LeClerc die ruimte toestond.
Wat een bizarre race, Verstappen maakt F1 leuk om naar te kijken! Niet normaal, wat een geweldige coureur!

Ligt niet aan mijn oranje bril, ik denk dat de hele wereld fan is.

Ongeschreven regel toch dat je niet door je eigen teamgenoot op een ronde gezet kan worden. Gasly zal een pittig gesprek krijgen met Dr. Marko.
@imarinos: mee eens als zijn er mensen die een hekel hebben aan mensen met een oranje bril. Want die kunnen daardoor niet goed oordelen. Maar ze vergeten soms dat zij precies hetzelfde doen.
Zeldzame klasse. Heerlijk om te zien. Hulde!!
Mooie en terechte overwinning van VER maar tegelijkertijd maakt hij duidelijk bij Horner dat Gasly er totaal niet toe doet bij een ambitieus team als RB-AM Racing. Degene bij Ferrari die de bandenstrategie heeft uitgedacht bij de kwalificatie mag een week lang alleen maar rijst eten in plaats van pasta bolognase!?
@iphonistvongates: bleek een technische fout bij Ferrari in de communicatie apparatuur.

Monteurs kregen simpelweg te laat doorgegeven dat hij binnenkwam en welke banden benodigd.
Onderzoek officials, niensnd? Kan nog roet in het eten gooien. Verder machtige race. Wat een klasse zeg!
Top race.

Die Coronel is wel zeer irritant, wordt er een vraag gesteld aan Doornbos probeert hij hem snel te beantwoorden. Die man komt aandacht te kort. Nooit f1 gereden, flikker op joh laat Doornbos lekker praten.
No further action….
Hoe verschrikkelijk moet Alonso zich voelen… een Honda. Een Honda! Die 2 Ferrari’s en 2 Mercedessen voorbij raced. En dan hebben we het er nog niet over gehad hoe goed McLaren het ook doet! Super vet!
@rikv99: in een red Bull he. Niet in een mclaren.
@rolov: ja maar McLaren doet het ook serieus goed, dat bedoelt hij, los van Honda..
Ik stel voor dat we volgend jaar gewoon 20 races op dit circuit houden… of toch in ieder geval in plaats van die circuits waar je alleen maar in optocht achter elkaar aan kan rijden…
Zal mij niets verbazen als Max zijn eerste plaats moet inleveren. Als dat waar is is dit de laatste race die ik gekeken heb
@monsieurleloure: maakt niet uit. Iedereen weet wie de winnaar is. Max wordt de Peoples champion dit jaar 😉
@rolov: daar heb jij weer gelijk in 👍
Vanaf de Verstappen-tribune: dit was zo extreem spannend! Wat. Een. Race!
Toch apart dat Ferrari twee races terug nog moord en brand zaten te roepen hoe de FIA en hun regeltjes de races kapot maken en hoe ze nu aan het roepen zijn dat ze Max moeten straffen…
@notsobig: daarom gaan ze ook niet in beroep tegen de uitslag. Dat zou wel heel hypocriet zijn.
Geweldige prestatie. #ontslajackplooij
UPDATE: Max behoudt zijn prachtige overwinning!
Wat een prachtig slot van de race werkelijk ongelooflijk. Die Max is echt een baas! Dit bovenop het spektakel in Assen…. wat een dag.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).