Maybach’s SUV wordt nog verrassend “goedkoop”

Auteur: , 20 Reacties

Relatief gesproken dan.

Maybach's SUV wordt nog verrassend goedkoop

Anno 2019 bestaat er voor automerken geen betere geldkoe dan de SUV. In het ontwikkelingsproces moet er wel iets enorm fout zijn gegaan, wil het productiemodel niet aanslaan. Tegenwoordig vinden we de carrosserievorm dan ook in praktisch iedere prijsklasse terug. Mercedes-Maybach wil zijn toekomstige SUV uiteraard plaatsen in de bovenste regionen, maar het zal zeker niet de meest onbereikbare bolide zijn.

Maybach brengt vrijwel exclusief peperdure bolides ter wereld. Hoewel ook zijn interpretatie op de GLS geen goedkope auto zal zijn, valt de prijs van de SUV in vergelijking met die van zijn directe concurrenten nog enigszins mee. Als we de bronnen van Automotive News mogen geloven, zal de toekomstige luxe-SUV op basis van de volgende GLS in de Verenigde Staten 200.000 dollar kosten. Met deze prijs is de auto ongeveer een ton goedkoper dan de Rolls-Royce Cullinan.

De Cullinan kost aan de andere kant van De Grote Plas om en nabij de 300.000 euro. In Nederland mag men ruim 400.000 euro afrekenen voor de SUV van het Britse merk.

Kijken we naar de genoemde prijs van de Maybach GLS, dan zien we dat deze sterk overeenkomt met die van de Lamborghini Urus. Aan de hand daarvan kunnen we inschatten hoeveel de Maybach ongeveer zal kosten. De sportieve Italiaanse SUV draagt in belastingparadijs Nederland een prijskaartje van ongeveer 300.000 euro. We vermoeden dat de Maybach een vergelijkbare prijs zal hebben. Dat gezegd hebbende, bij Maybach kan men de prijs met het aanvinken van een handvol opties sterk opdrijven, dus uiteindelijk zal de auto waarschijnlijk alsnog duurder zijn dan de Urus.20 reacties

Koopje!
Duurder verkoopt beter.
Gewoon zorgen dat hij een half miljoen kost, er zijn genoeg rijkaards die zo’n bedrag fluitend op tafel gooien.
@dirkv: dat idee heb ik ook wel eens. Als je een Aygo volgooit met glimmertjes, leer en carbon en er een prijskaartje van 1,5 miljoen aan hangt heb je altijd wel iemand die hem koopt om te laten zien hoe rijk hij is.
@gulli: ik kende vroeger iemand met een kledingzaak. Spijkerbroeken van een onbekend merk in de etalage voor €150. Hingen er 3 weken. Prijskaartje aangepast naar €450. Binnen een weekend waren ze weg.
Pfff, wat een vreselijk neus op die bak. Tis net een rijdend dranghek.
Ik had niet gedacht dat ik het zou zeggen, maar hij kan niet alleen duurder worden dan de Urus, maar ook nog lelijker!
Das dus de kwaliteit die ik gewend ben, maar dan supervoordelig.
Dit ding smeekt gewoon om berenvelgen…

Maar dan wel goudkkeurige berenvelgen, noblesse oblige.
Zit 1 nier van Bmw in als grille
@venividivici: 😂 🤣 😅 👍🏻
Dit is nog lelijker dan een Bentayga en een Urus bij elkaar.
Bij lamborghini/audi weten ze ook wel hoe de optielijst werkt hoor.
De buitenkant ziet er niet uit, maar aan de binnenkant kan je denk ik wel een paar jaar doorbrengen.
Het lijkt er wel eentje uit pimp my ride, met 28” spinners. Wat een wanstaltig gedrocht.
Massaal aanschaffen maar!
Tja, duur is niet persé mooi, dat is dan wel weer duidelijk.
Lijkt wel verdomd veel op een hele dikke BMW zeg.
@alfarobert: dan is de X7 helemaal niet zo gek …Vindt dit ding echt pijn doen aan mn netvlies, proporties kloppen voor geen pepernoot ….
Begrijp wel waarom ie zo ‘verrassend goedkoop wordt, omdat ‘ie’ zo verrassend leluukkkk is natuurlijk … 1 + 1 = 3
“Kijken we naar de genoemde prijs van de Maybach GLS, dan zien we dat deze sterk overeenkomt met die van de Lamborghini Urus. Aan de hand daarvan kunnen we inschatten hoeveel de Maybach ongeveer zal kosten.”
Sterk staaltje topjournalistiek. Aan de hand van mijn eigen gokwerk gaat hij ergens tussen 10.000 en 1.000.000 EUR kosten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).