Mazda Koeru Concept: dit is hem

Auteur: , 16 Reacties

Mazda grijpt de IAA aan om een nieuwe concept-Crossover te lanceren: de Koeru. Naast de auto is er overigens ook meteen een Koeru-jurk ontworpen.

Heel veel vertellen de Japanners niet over hun nieuwe -reeds geteasede– design, dat met zijn 21 inch wielen, kleine spiegeltjes en ontbrekende deurgrepen op en top concept is.

De Koeru volgt Mazda’s inmiddels welbekende KODO – Soul of Motion designthema. Als we het formaat enigszins kunnen beoordelen dan is het een voorloper van een model bovenaan het SUV-gamma. De CX-5 is nog redelijk nieuw, en de CX-3 is ook net gelanceerd, een CX-7 past hier nog prima boven. Kan Mazda ook een beetje marge pakken.

Voor nu zou ik vooral kijken naar het design, een productieversie zal nog wel eventjes op zich laten wachten.16 reacties

Samen met de nieuwe Sorento en de Jag (die stiekem erg veel van de Sorento weg heeft, vind ik deze Mazda de mooiste in hun segment.
Voor zover je in dit segment van mooi kan spreken, het blijft een zwijntjes competitie.
Vanaf de zijkant wil ie F-pace zijn, maar verder is ie best aardig geslaagd, zeker voor een Mazda
Heel mooi design en het zou mij niet verbazen als het bijna ongewijzigd in productie gaat
nette auto, ietwat grote wielen maar eigenlijk de ideale auto voor in nederland met al die verkeersdrempels. Die worden met de dag hoger.
En we zien dat vrouwtje omdat?? Best een leuke auto. Qua lijn heeft ie best veel weg van die Infiniti
Meh beter dan de huidige CX-7, dat wel maar mooi… Nee, doe dan maar een F-Pace.
Hmm. De vorige BMW X1 was ook een wat lang gerekte lage SUV en is nu vervangen door een hoogbenig wiebelding, want de markt vraagt daarom. Terwijl dit gestrekte toch eigenlijk zoveel mooier is.
Mooier dan de jag, mja geen jag badge hé..

Dus eigenlijk alleen voor mensen zonder minderwaardigheidscomplex, die zijn er niet zoveel, dus wordt weinig verkocht..

NEXT!
Die foto`s van dat Japanse jongetje hoeven er opzich niet bij. Knappe wagen, maar het design is toch minder sterk nu het zo uitgerekt word.
Mazdaaa! Wauw! Die gasten zijn zó goed bezig, man man man…
Ja, doe maar maken! En wel in de vorm van een nieuwe CX-7. Een extra 7-zits voor landen in ZO-Azië. Doen!
Mooi gelukt! Voorral van achter. De voorkant is nog een beetje saai maar er zullen vast wat grotere lampen units in komen.
Hoezo die ladyboy?
Voor alle droeftoeters/reaguurders die vragen waarom er een foto van een Japans model bijstaat, lees eens de eerste alinea. ” Mazda grijpt de IAA aan om een nieuwe concept-Crossover te lanceren: de Koeru. Naast de auto is er overigens ook meteen een Koeru-jurk ontworpen.”

OT: Bijzonder goed geslaagd concept.
Laat die chromen V in de grille iets dunner uitlopen zodat er meer ruimte voor een echte koplamp is, gooi er conventionele deurgrepen op en je hebt een productierijpe wagen. Meteen maken als het aan mij ligt.
Is het al iemand opgevallen dat Mazda eigenlijk alleen maar fraaie modellen in het programma heeft. Welk merk heeft zo’n consequente kwaliteit en herkenbaar design zonder eenheidsworst te maken? Ik hoop als volgende auto Vd zaak iets bij Mazda re kunnen uitzoeken.. Al duurt het nog wel even.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).