Mazda komt met nóg lichtere MX-5

Auteur: , 21 Reacties

Voorruit? Niet nodig joh. Gewichtsbesparing yo!

Het segment ‘gooi en smijt auto voor weinig geld’. Ja, daar is Mazda koning in. Al sinds eind jaren tachtig voorzien de Japanners de markt van het leuke lichtgewicht roadstertje. De nieuwe MX-5 is nog niet zo gek lang op de markt. Toch kon de Japanse autofabrikant het niet laten om met iets creatiefs naar SEMA te komen.

Mazda heeft namelijk twee conceptmodellen meegenomen naar het Amerikaanse tuningsfeestje. De MX-5 Spyder en de MX-5 Speedster. De Spyder is een, met carbon overgoten, zilveren rakker geworden. Dankzij de nieuwe elementen in combinatie met de lichtere 17-inch Yokohama wielen weegt de MX-5 1043 kg. Een standaard MX-5 met het 2.0 DOHC blok weegt zo’n 1057 kg. Een kleine afvalkuur dus.

De Speedster is wat extremer en werd voorzien van een grotere make-over. De auto is 3 cm verlaagd en staat op 16-inch RAYS. Ook ontbreekt de voorruit. Dankzij een stijvere ophanging, lichtere Brembo remmen en wat carbon frutsels weegt de kleine cabrio nu 943 kg.

De twee auto’s dienen als pronkstuk van Mazda op de show in Las Vegas. De kans dat deze lichtgewicht rakkers uiteindelijk in een omgetoverde productievorm bestelbaar worden bij de showroom is dan ook erg klein, wat stiekem toch wel een beetje jammer is.21 reacties

De Spyder vind ik wel erg geslaagd hoor, mooi agressief neusje heeft ie zo!
Het kontje doet me wel denken aan een Lotus, zo met die uitlaat in het midden. Maar vind hem zo erg geslaagd. In productie ermee!
Gewoon bouwen! Gave karretjes, zullen zeker goed gaan verkopen denk ik
@jobberns: nee! Weet je wel waar je over praat? Natuurlijk wordt dit niet vaak verkocht.
@zweed: ja, ik weet waar ik over praat…
Maar ik lette even niet op bij het plaatsen van die reactie en typte iets wat ik niet wilde typen, dat nergens op slaat… (Iets met 2 dingen tegelijk doen, haha 😅)
14 kilo minder? Dan je beter het vloerkleed uit de standaard MX-5 weggooien.
@p0wn3d:
Volgens mij zegt dit vooral veel over het werk ze geleverd hebben bij de gewone MX-5 ;-)
@dimglor: Dat kan natuurlijk ook!
@p0wn3d: De spyder is dan ook geen lichtgewicht uitvoering maar een model met custom lak, leer, bodykit, grille, velgen etc., als ware het van de namarkt.
Hier moet de Europese commissie of zoiets ingrijpen: Je hebt ons zitten teasen, nu gewoon maken die bakjes! Ben je nu helemaal….
Hebben !
Die Spyder <3
Dan moet er wel haast een mega spoiler op voor extra downforce yo.
Komt er nog eens een Z3-coupé achtige variant? Dat lijkt me echt de ultieme daily driver: Alles MX-5, plús flinke laadruimte!
Mazda is echt ontzettend lekker bezig. Dit zijn ook weer twee heerlijke snoepjes, ondanks dat ze niet gebouwd gaan worden.
Leuk zo’n goedkope Boxster Spyder!
Hmm, doe mij maar eentje met voorruit.
@dutchdriftking: Ik zou ook één met een kap nemen.
Aahahah
Lekker vliegjes happen
Doe mij maar een speedster mét voorruit
Geef de boxster spyder zijn dakje een terug….
Lame ..
Of het productie model überhaupt te verbeteren valt ..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).