McLaren Senna van Salomondrin verwoest na brand

Auteur: , 53 Reacties

Dit gebeurde afgelopen nacht, Nederlandse tijd.

YouTuber en zakenman Alejandro Salomon was dolblij met zijn nieuwste aanwinst in de garage, een McLaren Senna met enkele toffe MSO-opties. Lang genieten van de brute supercar was er voor de Mexicaan niet bij. De Senna is vannacht (Nederlandse tijd) in de fik gevlogen toen Alejandro met zijn vrouw een ritje aan het maken was in de omgeving van Los Angeles, Californië.

Er was geen sprake van een crash of een aanrijding. Vermoedelijk is er iets mis gegaan in het motorcompartiment waardoor de brand is ontstaan. Onderzoek moet uitwijzen wat de exacte oorzaak is. Hoewel de exclusieve Senna meer dan een miljoen waard is, is nu niet duidelijk of de auto opgeknapt gaat worden.

De complete achterkant en een deel van het interieur is verwoest door de brand. Het vele water zal de rest van de auto ook niet goed hebben gedaan. Het gaat hier om exemplaar 170 van de 500 Senna’s die gebouwd gaan worden. De McLaren is een gelimiteerde supercar, een nieuwe kopen er niet zomaar bij. Niemand is gewond geraakt naar aanleiding van het incident.

Fotocredit: _aaronzx6r_sti_ via Instagram. Met dank aan albers voor de tip!53 reacties

Jammer voor de milieuschade maar dit lelijke hok kan niet hard genoeg branden.
@hotze: deze is inderdaad iets té hyper.
@hotze: vraag mij af of supercars procentueel nu meer branden dan de auto voor de gewone man/vrouw zoals Skoda, Dacia, Kia, VW, enz.
@erik2907: jaa lijkt me wel. Ze werken met kleine toleranties. Hierdoor is de kans op fatale fouten ook groter. Ookal is de controle wss ook strenger. Plus er zijn hogere temps, speciaal onderhoud vereist en mensen gaan niet altijd naar de ferrari dealer of een andere speciaalzaak enz…
@b00m3rang: plus eigenaren gaan er niet altijd even zuinig mee om. Warmlopen, fatsoenlijk rijden etc.
@goodolddays: nouuu deze is wel goed warmgelopen hoor…
@b00m3rang: het ‘revven’ is volgens mij ook niet bevorderlijk voor de koeling.
@hotze: inderdaad. Hij is er alleen maar mooier op geworden. Ik begrijp nog steeds hou ze bij mclaren dacht kijk dit ziet er goed uit.
@raym: function over form….
@hotze: even kennis van me is bevriend met hem. Deze jongen is in het echt erg ziek. Gaat letterlijk over lijken. Hij vermoed dan ook dat die dit zelf heeft gedaan voor de views. Alles voor de views.
@mijnporsche: dat zijn nogal wat beschuldigingen! Waar baseer je dit op? En waarom is die kennis dan nog bevriend met hem als hij zo erg is? 🤔
@zeevink: goeie vragen
Het is nu aan jou te bepalen of dit beter voor de wereld is.
Of gewoon leedvermaak, dat dan weer wel.
Wanneer dit om een productiefout gaat lijkt het mij dat McLaren deze simpelweg gaat vervangen, toch? Of werkt dit anders bij gelimiteerde auto’s?
@rike: maken ze nog een nummer 501, dan heb je meteen een collectors item te pakken.
@rike: officieel zou dat betekenen dat er meer dan 500 gemaakt worden, maar wellicht kunnen ze de oude innemen en vernietigen en gewoon nr 170 nog eens maken. De Senna van Shmee150 (heel gaaf uitgevoerd!) is trouwens ook geleverd op tijd voor kerst. Leuk voor onder de boom, samen met zijn Ford GT (niet de mooiste speciale als ik eerlijk ben)
@w0o0dy: ik weet niet hoe die gast aan zijn geld komt. Maar hij doet er wijs aan spraaklessen te nemen i.p.v. hypercars te kopen.
@airc: Spraaklessen niet nodig. Zijn geld praat voor hem.
Hah damn, net een echte Ferrari!
Wel zonde. Ben benieuwd of ‘ie nou ook zo hard op McLaren gaat zeiken als dat ‘ie al een tijd op ferrari doet. Onuitstaanbare vent eigenlijk..
@trustmeiamanengineer: Ja je bent anno 201(8)/(9) echt onuitstaanbaar als je je geen moer aantrekt van wat mensen op het internet van je vinden… Ik vind het juist mooi dat hij geen blad voor zijn mond neemt en zich niet laat lijden door corporaties en mensen die het lastig vinden om dingen te horen waar ze het niet mee eens zijn. Voor de goede orde, ik ben het ook niet altijd met hem eens maarja hoe saai zou het leven zijn als iedereen het met elkaar eens zou zijn. Een fijne jaarwisseling gewenst!
@hard13: Hoe saai jij het leven vindt, ligt aan jouw maatstaven, die jijzelf bepaald.
Net als gelukkig zijn, als je weinig nog hebt, om gelukkig te kunnen zijn, ben je sneller tevreden en is het gelukkig zijn eenvoudiger te bereiken. Lage ‘drempels’ geven soms meer vreugd, dan jezelf over de kop jagen, omdat je denkt dat de topprestatie je gelukkig maakt.

Hij laat zich zeer waarschijnlijk (inderdaad) niet ‘lijden’. Leiden daarintegen ook niet, mensen met heel veel geld, hebben vaak een eigen visie en mening, die gedeeld wordt.
Het Engelse ontbijt viel de monteur toch wat zwaar, even snel afmaken en rennen naar het kleine kantoor ;)?
Zonde!
Het meest bijzondere van dit hele verhaal is dat er iemand daadwerkelijk kilometers aan het maken was met zijn McLaren Senna. Vermoedelijk is de auto hier niet op berekend.
@riddertevoet: als ik het mij goed herinner is 1 van de eerst geleverde ook behoorlijk kilometers aan het maken. Die eigenaar begon gelijk een road trip samen met een aantal Senna’s van de fabriek
@riddertevoet: Topfewr heeft een road trip van 1500 km gedaan met de Senna. En ik verwacht dat Shmee150 er ook wel een paar ritjes mee gaat maken. Waarschijnlijk is dodelijk langzaam rijden in verkeer eerder een probleem.
@w0o0dy: Shmee had ergens iets neergezet van dat hij ‘ging oppassen met de miles”. Beeeeeetje jammer weer
@riddertevoet: Dat dacht ik ook toen ik dit verhaal las 😄. Moest ook gelijk denken aan de anekdote over Thomas Bscher die zijn Mc Laren F1 destijds gebruikte voor zijn woon-werk verkeer 😄
Valt daar nog wat aan op te knappen?
@jippie: nee maar die speciaal is zo lelijk dat het maar beter is dat hij het overnieuw kan gaan bedenken.
@jippie: die velg linksvoor kan je wel schoonmaken en dan gebruiken om je tuinslang aan op te hangen.
FOAMPARTY !!!!!
Waarschijnlijk niet goed ingereden. Teveel toeren gemaakt dan toegestaan
@evdsupercars: Uhm…
@evdsupercars: klopt, dan gaan de bougies aan de achterzijde vonken en de brandstof heeft te weinig tijd om in de motor te komen. Dat geeft dan brand… :S
Kill it with fire!!!! Good job.
Niet best voor een merk dat 800 dollar vraagt voor een brandblusser!
Mooi dat filmpje dat hij door de stad rijdt. Zou hij doorhebben dat hij echt extreem voor lul rijdt in dit ding (helemaal zo uitgevoerd) en dat enkel 11 jarige ventjes hem aanbidden?
Ik dacht op foto 4 toch echt ‘sorry England’ te lezen.
Ach dan haalt hij vast wel weer een ander
Heeft blijkbaar de Senna-brandblusser niet aangevinkt.

De Senna-striping set wel zo te zien. Keuzes…
Er staan er 3 te koop op Mobile.de .
@wimof: tja, met een productieaantal van 500 kan ik het niet bepaald bijzonder noemen in een dergelijk segment. D’r is altijd wel weer aan te komen, alleen of de prijs dan reëel is, is een ander verhaal. En ‘gelimiteerd’ is ook zo’n nietszeggende term. Je kan de productie ook limiteren op 100.000 dus wat zegt het dan… Daarbij denk ik dat we allang blij mogen zijn dat er ‘maar’ 500 zijn, blijft er een grotere markt open voor snoepjes als een Monza SP om maar wat te noemen…
@davelepeef: dat zegt toch juist alles, namelijk gelimiteerd tot 500 stuks. Lijkt me juist heel duidelijk.

Als je het mij vraagt konden ze het beter limiteren tot 25 stuks, want de Senna snap ik niet.
@jochen: je weet ook dat het ontzettend hip is om iets als ‘limited’ te betitelen, dat lijkt extra bijzonder. Het is wat dat betreft natuurlijk prachtig dat er aan rijke stinkerds (met een klinkklare oogaandoening of een hang naar sadomasochisme) in zo’n mate geen gebrek is dat 500 dus ‘gelimiteerd’ moet heten… En dat het ding dan de naam Senna krijgt… Eerbetoon of hebzucht?
Vind toch dat die fabrikanten wel wat meer kwaliteit mogen leveren zeker als ze er zulke belachelijke prijzen voor vragen. Het is niet voor het eerst dat er zo’n supercar spontaan in vlammen opgaat. Zeker bij zulke kleine oplages moet de kwaliteitscontrole toch niet zo’n moeilijke opgave zijn
@wernerv8: Of de kennis.
Hij was daar gisteren samen met een 812 Superfast. Daar zal het dus wel fout gegaan zijn 😏
@Donstil: aah de beruchte overspringende vonk. Wie heeft dit niet met een schone Italiaanse meegemaakt…
Gelukkig, nog 499 te gaan!
Had opzich nooit echt last van die auto ..
En ook niet van die eigenaar ..

Maarja .. ik schrijf wel vaker rare comments ..
@lincoln: aaah en hou ze vol hè, puntige rakker :)
Hoe zit het met dat wiet logo?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).