Meer info over de 666 pk sterke Lister Thunder

Auteur: , 12 Reacties

Wie heeft er wat pegels over voor een veredelde F-Type?

Tot voor kort was het al een tijdje oorverdovend stil bij de oudste raceautobouwer van het Verenigd Koninkrijk. De Lister Motor Company heeft echter besloten hun ondernemingen op een hoger pitje te willen zetten, dus focust het zich net als voorheen op het verrijken van Britse sportauto’s. Maar waar ze dat vroeger deden met iconen als deze, pakken ze ditmaal de Jaguar F-Type bij de kladden.

Begrijp me niet verkeerd, de F-Type is absoluut geen verkeerde auto, hij komt alleen bij lange na niet in de buurt van de status die een XJ-SC door de jaren heeft weten op te bouwen. Aan de andere kant is dit juist een goede zet, aangezien ze hiermee een stuk toegankelijker worden voor de menigte.

Uit het meest recente nieuws blijkt ook dit echter niet te kloppen. Lister gaat namelijk slechts 99 exemplaren van de 666 bhp sterke Thunder bouwen, voor de even zo duivelse prijs van 139.950 pond. Dat is een klap meer dan de F-Type R, die in Engeland 92.660 pond kocht. De F-Type SVR komt met een prijs van 112.680 pond nog het meest in de buurt. De supercharged 5-liter V8 in de Thunder heeft nét iets meer dan 3 seconden nodig om de 100 km/u te bereiken en trekt hem tot ruim boven de 330 km/u.

De auto wordt functioneel versierd met verschillende koolstofvezel onderdelen; carbon voor- en achterbumpers zorgen voor extra neerwaartse druk. Een exclusief uitlaatsysteem laat de V8 nog harder donderen dan hij al deed. De binnenzijde is voorzien van flink wat logo’s, maar vooral een enorme lading aan Weir Nappa leer. Hierbij heeft de klant de keuze uit 36 verschillende kleuren.

Wie een van de 99 Lister’s Thunder misloopt, of simpelweg het geld niet overheeft voor een retedure F-Type, kan altijd nog bij de Britten aankloppen voor dezelfde retro-styling kit. Deze kun je aanschaffen voor 19.950 pond.

Lister zal de auto officieel onthullen op 15 februari in Londen.

UPDATE: binnen 24 uur van het aankondigen van de Lister Thunder heeft de sportwagenfabrikant 3,1 miljoen pond aan orders binnengekregen. Dit vertaalt zich naar 22 van de 99 voertuigen.12 reacties

wat een bruut, geweldig!
Man, ben wel echt fan van de F-type. Persoonlijk vind ik 550pk meer dan zat, Maar voor de poenerige gekken onder ons. Gewoon doen.
@porschepdk: Vooral het specifieke aantal van 666 pk is hetgeen wat het hem doet
@hight96: zal vast geen toeval zijn. Ben benieuwd wat t echte aantal pk’s dan was…
Ik pas, alle elegantie aan de F-type is op deze manier verdwenen. Doe maar een R, in het blauw. Dan ben ik tevreden
Vorig jaar in F-type R gereden: https://www.autojunk.nl/2017/09/jaguar-f-type-r-convertible-205474

Ik vind de Lister geen echte verbetering. Wellicht een is er doelgroep die er wel zich toe aangetrokken voelt?
@stephane8200: ‘is er een’
Vind de “knobbly” toch een van de karakteristiekste Listers aller tijden, en er staat zelfs een te koop in NL.

https://www.autoscout24.nl/aanbod/jaguar-others-lister-knobbly-uniek-in-perfecte-staat-benzine-groen-0b573354-50f3-d949-e053-e350040a5126?cldtidx=10
Is het bekend gemaakt of alle 99 exemplaren rechtsgestuurd worden? Goed initiatief van Lister ondanks dat de V8 Jag in SVR uitvoering al bijzonder goed geslaagd is!
Heel gaaf! Maar hij zal ook wel weer 4wd krijgen. Vond de F juist zo tof omdat je ruim 500pk met enkel achterwiel aandrijving kon bestellen
Wat een duivels apparaat is dat een bewussie die 666 pk🤔
Vast wel. Was waarschijnlijk iets meer of minder en toen dachten ze: we maken er gewoon 666 van.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).