Megaklapper GP2 Monaco: exit Frijns, schorsing veroorzaker

Auteur: , 24 Reacties

Stak er toevallig een duif over?

GP2-crash Monaco

In de opmaat naar de Formule 1-race van Monaco worden er natuurlijk nog tig andere wedstrijden verreden op het fameuze stratencircuit. In de GP2 ging het vandaag goed fout, met een dikke crash kort na de start, waarbij ook Neerlands hoop in bange dagen en winnaar van de vorige race in Barcelona, Robin Frijns, betrokken was. De schade was bij hem dusdanig groot dat hij niet weer kon starten.

De GP2-rijders zijn allemaal nog een stuk jonger en onervarener, en op een circuit als dat van Monaco wreekt dat zich. De Venezolaan Johnny Cecotto maakte zijn reputatie waar, en veroorzaakte kort na de start een grote pile-up, en mag voor straf morgen niet deelnemen aan de tweede race. In de video (v.a 2:48) is te zien hoe de voor velen zeer korte race in het honderd liep:

Laten we hopen dat de heren F1-coureurs de boel zondag meer heel houden. Zou het droog blijven?24 reacties

Bewegende beelden vanaf 2:47.
@Vincegail: staat ook in de tekst.
Hij had alleen een lekke band, maar mocht niet meer verder… Bron gpupdate
Dat was vlug.
Robin had nog wel wat te zeggen over de wedstijdleiding na dit..
erg kinderachtig dat hier weer zo zwaar wordt gestraft. meneer verremt zich, en dat gebeurt op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. hij maakte een klein foutje en dat het gevolg groot is daar kon hij zelf ook niets aan doen!
zijn antecendenten spreken boekdelen.
@lambo4all: actie van deze meneer in Barcelona niet gezien zeker? Hier zelfde scenario, hij is gefrustreerd door eigen fout en is daarna veel te agressief. Terecht.
@Robbert89: ik zit net de gp2 race van barca te kijken, inderdaad. dit is een maldonado 2.0
@Robbert89: hahahaha! die presentator zegt: “you do that in monaco and something serious is going to happen” toen cecotto die beuk an canamasas gaf ik barcelona.
Blijft ook een vieze bocht,als je met z’n alle erin wilt duiken;)
@sirsmokalot,

Quote…“De GP2-rijders zijn allemaal nog een stuk jonger en onervarener, en op een circuit als dat van Monaco wreekt dat zich.”

Dat valt wel mee, hoor! Er rijden zelfs gasten die ouder zijn dan Vettel! Die lui worden gewoon minder achter hun broek aangezet in de GP2, vergeleken met de Formule 1.
Ja, ok… Net zoals bij het motorracen ook mensen in de lagere klasses blijven hangen, is het toch vooral een kweekvijver voor het grote F1-werk.. Je komt er erg jong in, en als je goed genoeg bent, ga je naar de F1.
@sir_smokalot: Geld genoeg hebt bedoel je?
hahaha hilarisch… Ziet er echt komisch uit.. Maar een Venozelaan die dit veroorzaakt? Ik vind het wat lastig om te zien.. Er worden door meer coureurs fouten gemaakt denk ik..
zonde echt jammer voor frijns
keek eigenlijk meer uit naar de gp2 nu frijns meedoet dan naar de f1
Zullen we hier met z’n allen even het woord “megaklapper” definiëren? Want mijn definitie van megaklapper is toch anders.
@Rick-dos: een megaklapper hadden we ooit op Spa…
@awesome:
In 1979 lag in Saint Devôte ook het halve F1 veld op een hoop.
De aanstichter destijds was Derek Daley, dat was pas een stunt piloot.
De straf voor Cecotto is gewoon een optel sommetje, ook vorig jaar en vorige week was hij de aanstichter van de nodige crashes en incidenten.
@awesome: Viel wel mee toch in spa? Haha vooral die Rosset aan het eind
@awesome: Dat is wat ik inderdaad onder een “megaklapper” schaar.
wat wil je ook, landgenoot van Maldonado..
Jammer voor Frijns, weer een race minder om zich te bewijzen.
Even voor de duidelijkheid, welke was Frijns?
Eerst heb je de auto die zich verremt (nummer 2) en nummer 3 knalt daar tegenop. Daarachter spint een coureur omdat hij niet weet wat hij doet, en ene rood-gele auto knalt er tegenop, neus omhoog. De gene aan de binnenkant die daar tegenaan rijdt, is Frijns. Daaropvolgend rijdt een groene auto tegen Frijns’ achterkant aan. (je ziet nog Himler op Frijns’ achtervleugel staan).
Zonde voor t kampioenschap; maar dat moet Frijns toch niet uitmaken. Het gaat er voor hem om dat hij zich in de kijker rijdt, rijdend voor een minder team (toch) als Himler!
Misschien iets te gretig bij de 1e bocht. Niet echt een straf waardig lijkt mij. Al weet ik niet wat ie al uitgespookt heeft in het verleden. Op een normaal circuit was er niet veel aan de hand geweest namelijk. De ellende was groot maar echt een onbezonnen actie was het ook niet

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).