Mega-gallery: 41 redenen om deze Porsche-tentoonstelling te bezoeken

Auteur: , 32 Reacties

Pak je slabbetje er maar bij, want het is tijd om ongegeneerd te smullen.

Toen we jullie enkele weken geleden vroegen waar je als autofiel nu écht naartoe moet, was er onder de 101 reacties welgeteld één iemand die het Petersen Museum in de Verenigde Staten aanraadde. Op zich niet heel gek, aangezien het een behoorlijk eind van huis is, maar de verzameling auto’s die zich onder de daken van het museum bevindt kan zich zonder meer meten met de beste van de wereld.

De meest recente collectie die het Petersen aan haar verzameling toe heeft gevoegd is daarvan het regelrechte bewijs. Om zeventig jaar Porsche te vieren heeft de formatie de handen ineengeslagen met het museum in Los Angeles, met als leidende idee ongeveer vijftig uiterst zeldzame Porsches bijeen te zoeken. Nu is dit doorgaans geen lastige opgave, aangezien de wagens normaliter in Stuttgart staan, maar dankzij deze tentoonstelling kan nu iedereen ze bezichtigen.

De tentoonstelling, genaamd “The Porsche Effect“, bestaat uit de meest diverse soorten Porkers die je je maar kunt bedenken. Van autosportlegendes tot klassiekers, en van prototypes tot hypercars: het staat er allemaal. Porsche brengt o.a. de iconische Type 64 raceauto uit ’38 mee, evenals de 356 Continental Cabriolet uit ’55. Daarnaast vinden we snoepjes als de 906 raceauto, de X83 Turbo S Flachbau 964, de Jägermeister 962, de 935 K3 Le Mans winnaar en de Type 953 911. Kortom, het wordt een waar kwijlfestijn.

Genoeg gepraat, glibber je nu een weg door de gallerij!32 reacties

Reden 1, Porsche. Wat een prachtige wagens hebben ze gemaakt. Mien merk
@porschepdk: precies. Heb ik niks aan toe te voegen
Welk model is het op foto 13? Die twee racers naast elkaar, die achterste is volgens mij op basis van de 996, is dat een gt1?
@gasskaas: jup dat zijn 2 gt1’s
@gasskaas: klopt. Voorste is de 993 GT1 en de achterste is de 996 GT1
Gave collectie. Ik wil die Rothmans wel graag hebben.

Wie trouwens iemand wat de naam is van de kleur op foto 5?
@ikleesookoverautos:
Die 928 lijkt me de kleur amethyst te zijn
Bijna geen hedendaagse wagens te zien(behalve die 918 en die cup racer?) thumbs up
@trolle: hey ouwe Porsche-trol, jij ook weer hier? Of heb je ook nog wat nuttigs te zeggen?
@rhellema: zeg ik eens iets positief over porsche en komt er weer iemand bleiten
@trolle:

Het zwakke volk is zo makkelijk te beledigen ..
Die zijn in een constante staat van slachtoffer zijn ..
@lincoln: geen idee waarom jij je beledigd moet voelen door trollle. Niet nodig knul.
@rhellema: Nu mag je mij even uitleggen waarom jou reactie wel nuttig is… OT: Porsche maakt op het moment prachtige wagens, echter deel ik de mening van @trolle De prachtige oude Porsches zijn een lust voor het oog.
@simonferrari: check alle berichten van trolle even dan begrijp je mijn opmerking ook.
@rhellema: Vraag dan ook niet waarom lincoln een reactie geeft..
Ouwe meuk van Porsche. Doet me toch een stuk meer dan al het nieuwe meuk. Mooi spul om te zien zo.
@viezefreddyw: dat heb ik dus met Ferrari, alles voor de 360 vind ik zo veel mooier dan het nieuwe. De 911 vind ik persoonlijk nog steeds een icoon welke wat mij betreft nog niet voorbij is gestreefd door welk merk dan ook.
@viezefreddyw: shit…besef me nu pas dat jij in het bezit bent van een Ferrari. Mijn vorige reactie was niet bedoeld als sneer naar jou. Mocht je dit wel zo hebben opgevat daarvoor mijn excuses.
@rhellema: Maak je geen zorgen, zo zag ik het ook niet. Iedereen heeft zo zijn/haar mening over auto’s. Dat moet ook. Anders werd de hele boel wel heel saai, denk je niet?

Ik vind juist dat iedereen zijn/haar mening moet kunnen verkondigen. Zolang het maar respectvol blijft. Je beledigt voelen omdat een ander je auto niet leuk vind vind ik een zwakte. Dus, no problemo my friend!
@viezefreddyw: nou, in dat geval…Hebbie effe??😂😂😂

Ik sta altijd achter ieder woord wat ik zeg, als ik iemand van repliek wil dienen dan zal ik dat ook niet na laten omdat ik het van anderen ook kan accepteren als ze dat bij mij doen. Maar iemand affikken op zijn auto, dat is niet aan mij besteed maar gelukkig hoefde ik me daar dus geen zorgen over te maken.
@rhellema: Ik heb exact hetzelfde. Ik sta ook achter alles wat ik zeg. Ik kan het ook nooit nalaten om mijn mening te verkondigen.

Iemand affikken om zijn/haar autokeuze is ook niet helemaal mijn ding. Zal ik ook niet zo snel doen. Of eigenlijk nooit.
Een aantal jaar geleden ook geweest. Vond het Mercedes museum toch wat indrukwekkender en baalde dat ik eerst naar het Porsche museum ben geweest waardoor ik te weinig tijd had voor het Mercedes museum.
Vond het eerlijk gezegd behoorlijk tegenvallen…
@suheyl: maar nu staat er dus meer te bewonderen.
@ikleesookoverautos: Kan, maar kan me niet voorstellen dat het in de buurt komt van het Mercedes museum
@suheyl: als je het artikel gelezen had had je gezien day deze tentoonstelling niet im Zuffenhausen is maar in LA. Iig, Mercedes museum is vooral een stuk groter. Ik heb t Porsche museum speciaal voor de transaxle tentoonstelling bezocht en vond het prachtig!
@suheyl: en dan de bedenken dat de Staatsgalerie in Stuttgart beide automusea vrij gemakkelijk overtreft.
Welk type staat er afgebeeld op de 1e foto?. Wat een geweldig ontwerp is dat.
@mikje90:
Een Type 64 uit 1938
Eigenlijk de allereerste Porsche. Gebouwd op basis van de Kever als racewagen voor een race die uiteindelijk nooit is gereden wegens WOII.
Wist niet dat je een 928 nog lelijker kon maken
@cthijs: jij bent af
Peterson Museum is geweldig! Ben er afgelopen jaar geweest tijdens mijn West-coast roadtrip. Nog een aanrader is het Blackhawk Museum dichtbij San Francisco, de werkplaats van Chip Foose in Huntington Beach en de Pomona Swap-meet in Pomona. Maar dit moet ik eigenlijk dan in het topic van de lezersvraag plaatsen. Doe ik ook even.
The Hoonigans zijn er ook geweest:

https://www.youtube.com/watch?v=6vbDuOEh4No

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).