Megagallery: McLaren op Goodwood 2015

Auteur: , 23 Reacties

Op het Goodwood Festival of Speed is op dit moment een indrukwekkende collectie van McLaren modellen te zien.

Prost McLaren P1
Deze nieuwe McLaren P1, geprepareerd door MSO, is geïnspireerd op de kenmerkende Franse uitdossing van de helm van Alain Prost, viervoudig wereldkampioen in de Formule 1.

Senna McLaren P1
De McLaren P1 (geen GTR) in de opvallende geel met groene outfit van de McLaren F1 GTR met chassisnummer #06R. Deze auto werd derde met aan het stuur het Britse trio Derek Bell, Justin Bell en Andy Wallace. Achterop de Braziliaanse spoiler zien we de vermelding van Ayrton Senna. Deze auto is het eigendom van de man die ook de Prost P1 heeft gekocht slash laten maken.

McLaren F1 GT
De Heritage-afdeling van MSO wordt vertegenwoordigd door een van de zeldzaamste McLaren straatauto’s ooit gebouwd, de F1 GT. McLaren heeft dit exemplaar speciaal geleend om op Goodwood te laten zien. Chassisnummer #58F1GT is een van de drie exemplaren die gebouwd zijn om de McLaren F1 GTR Longtail te homologeren voor de GT-klasse van seizoen 1997. De auto is uitgevoerd in het beroemde monochrome design van het Formule 1-team uit de late jaren 90, de periode dat de Finse coureur Mika Häkkinen de wereldtitel binnensleepte in 1998 en 1999.

McLaren 675LT Hulme
Denny Hulme en oprichter Bruce McLaren behaalden grote successen in de Formule 1 en in de Can-Am Series, wat al gauw bekend stond als de ‘Bruce en Denny show’ vanwege de dominantie van het tweetal. Denny Hulme wordt geëerd door de 675LT, die voor de gelegenheid is voorzien van het ontwerp van de helm van de Formule 1 en Can-Am winnaar. Twee zwarte strepen lopen van voor tot achter over de in Silica White uitgevoerde carrosserie. Geel getinte koplampglazen weerspiegelen Hulme’s vizier.

McLaren 570S
Ook de nieuwe McLaren 570S is uiteraard aanwezig, die tijdens het weekend in de heuvels van Goodwood zijn wereldwijde, dynamische debuut maakt.

McLaren 650S Spider
Tot slot de 650S Spider, welke de line-up compleet maakt. Deze paarskleurige 650S is door MSO aangepakt. Check onderstaande gallery voor alle pics!23 reacties

Wat is die 570s vreselijk lelijk in die kleur.
@maseratizzzzzzzz: het is al niet moeders mooiste
En nee, kiezen is niet mogelijk
Die 570S is echt lelijk zeg! Die 670LT is wel weer gewoon super dik!
Wat is de 570s toch lelijk. En die gele livery doet de P1 ook geen goed…
@mrB: En ik val een beetje in de herhaling wbt de 570s :P
De senna p1 is geen Gtr hoor
@sr20det: check, heb het aangepast.
Die Senna uitvoering maakt de auto wel. Hij is nog steeds niet mooi, maar wel heel dik!
Klonken ook niet echt bijzonder helaas!
Kunnen ook alleen maar teruggrijpen op sucessen van 30 jaar geleden, echt alles wordt er aan de haren bijgesleept. Wordt tijd dat ze zich eens in het nu gaan profileren…
Die 675lt is de mooiste van het hele stel, wat een heerlijke wagen is dat. Kan geen p1 tegenop, en al helemaal niet in die senna kleuren.
Trouwens, wel mooi weer voor Engelse begrippen.
Wat een leuk hebbe dingetje die p1 senna !
@clarkson: Hoezo? Als ik de handtekening van Senna als sticker op m’n auto plak is het ook niet meteen een hebbeding.
Ze hadden beter een p1 in MP4/4 livery kunnen maken. Niet echt mijn ding die Prost Senna helm creaties.
Ben ik de enige die positief kan zijn over zowat alle wagens die voorbij komen?
Die homologatie LT ziet er heel anders (lelijk) uit zonder spoilers. Veel minder dik. Als 1/3 enorm speciaal, dus vast een fortuin waard. Maar het is niet mijn smaak, waar ik de GTR LT juist bruut vind
Ze lijken bijna allemaal op elkaar. Behalve die F1, dat is dan ook meteen de mooiste.
F1 GTR of de P1 GTR!!
Mclaren is zo een verpest bedrijf door al die lelijke modellen. Ze hadden zoiets moois kunnen maken maar nee laten we alles op elkaar laten lijken endan ook nog super lelijk.
Het mooiste op die Long Tail is wel de luchthapper op ’t dak. Zo subtiel, zo vloeiend van vorm… Zou ‘m bijna sexy noemen!! Rest van de auto, mwah. LM uitvoering leuker
McLaren timmert goed aan de weg met hun autos

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).