Meivakantie gaat filechaos veroorzaken

Auteur: , 33 Reacties

Het is weer zover: ons hele landje heeft gezamenlijk vrij komende week. En dus zullen de wegen bomvol zijn.

Als dit je uitzicht is bof je nog een beetje

Dat melden tenminste instanties die geacht worden er verstand van te hebben, zoals de VID. De verwachting is dat eind van de ochtend de wegen al dicht zullen lopen, met name in het midden en zuiden van het land. Met name als je in de buurt van bijvoorbeeld de Veluwe, de Bollenstreek of langs de kust moet zijn vandaag, raden we je aan genoeg eten, water en een dekentje tegen de kou mee te nemen. Je weet maar nooit immers, files duren lang tegenwoordig.

Overigens zijn onze buurlanden minder vakantiegericht komende week, dus over de grens zal het allemaal wel meevallen. De drukte zal zich met name vandaag voordoen op wegen als de A1, A12 en A27, alsmede de snelwegen en provinciale wegen in de kuststreek. Bovendien zijn er wegwerkzaamheden bij de Afsluitdijk, waardoor verkeer richting Friesland daar waarschijnlijk veel hinder zal ondervinden. Aangeraden wordt om door de polder te reizen om urenlange files te vermijden.

Misschien moet je jezelf een plezier doen en lekker morgenochtend vertrekken richting je camping of bungalowpark naar keuze, dan kom je waarschijnlijk heerlijk ontspannen en zonder urenlang stil te staan aan.33 reacties

Die 456 blijft een fantastische wagen :-)
@poes: zat je bij de 4 een cijfer te laag en bij de 6 een cijfer te hoog op je toetsenbord?

Anders snap ik niet wat je bedoelt.
@radeox: 555?
@edje:
Mijn nederige excuses.

Ik zat aan een telefoon toetsenbord te denken.
@radeox: een telefoontoetsenbord? Wat is dat?
Serieus, de 456 is gewoon de laatste echt mooie Ferrari.
@mashell:
Haha, na het teruglezen van m’n zinnetje zie ik ook dat het allemaal niet al te duidelijk in elkaar zit.

Wat ik met een telefoontoetsenbord bedoelde is

1 2 3
4 5 6
7 8 9
# 0 *

Welk getal ik bedoelde was natuurlijk het heilige nummer:
159!
Gewoon met de trein naar Schiphol :)
Tuinkussens uit de schuur, stoel in standje relax, biertje en een boekje en dan maar wachten op de zon :P Ik ben er klaar voor.
de enige file is die naar de koelkast denk ik!
@Gulli: kijk, goed voor elkaar meneer!
@Gulli: Steek ook zo’n mini bbq aan voor je worstjes enzo. O en een bierhelm voor 2 blikken. Hoef je nog minder te lopen. Fijne vakantie
“De instanties die geacht worden daarvan verstand te hebben”… ja dat had ik met mn glazen bol ook kunnen zeggen. En dat voornamelijk de wegen naar het zuiden en de kustprovincies het drukker gaan krijgen had ik ook nog wel aangedurfd.

Waarom moeten dit soort instanties toch altijd met die waardeloze berichten komen, de reden dat mensen steeds slechter presteren in het verkeer is omdat ze zelf niet meer hoeven na te denken. 12 jaar terug zat ik als 10/11jarige naast mn pa, om op de kaart door frankrijk te navigeren, en ondertussen de ring van Parijs, en andere standaard files te vermijden. Tegenwoordig moet men zelfs weten of het glad is, en nog gebeuren er veel te veel ongelukken omdat mensen gewoon niet meer kunnen anticiperen op wat het weer en de omgeving doet.

Zo, ik ben mn azijn voor vanochtend weer kwijt, verder een fijne dag iedereen!
@peug206: Ja klopt, en helemaal vertrouwen op je navi kun je ook niet. Alledrie de systemen die ik inmiddels gebruikt heb (TomTom, Audi en BMW) die files kunnen vermijden komen er vaak te laat achter dat er file is, proberen je te laten omrijden op het moment dat je er 1 minuut mee kunt winnen, en de mooiste was nog wel die in mijn Audi een jaar of twee geleden. We kwamen bij Keulen in de avondspits terecht en de navi gaf netjes aan dat je via een afslag de file kon omzeilen. Wij die afslag genomen, stuurt hij ons dwars door het centrum! van Keulen! In de spits!! Na drie kwartier voor een tunnel te hebben stilgestaan en een Umweltzone illegaal ingereden te zijn (eigen schuld, maar we konden geen kant op) kwamen we weer vóór de file uit de snelweg op… 1,5km verder dan waar we de snelweg bijna een uur daarvoor hadden verlaten :D Thanks navi! Dat hielp echt enorm!

Dus tegenwoordig gaan gewoon de papieren kaarten mee, en luisteren we ruim van te voren de nachrichten op OE3 of Antenne Bayern om te horen waar de files staan en uit te zoeken hoe we daar in alle rust omheen kunnen rijden.

Toegegeven de BMW-navi is vaak iets beter dan die van de Audi (is ook 4 jaar jonger dus niet heel gek) maar soms een beetje besluiteloos, waardoor een aangeboden omweg soms ineens verdwijnt, om even later weer op te doemen als het alweer te laat is.
@gulli: ik ben over de omleidingen van mijn BMW navi juist heel tevreden. Goed, sinds ik de BMW heb rijdt ik een heel andere route naar Beieren dan op de terugweg.
Waarom zou je overigens Antenne Bayern luistern als je ook Bayern 3 kunt ontvangen?
@mashell: Macht der gewoonte denk ik, luisteren we al jaren als we op wintersport gaan. Is Bayern 3 het DAB-kanaal?
@gulli: Bayern 3 is de popzender van de Bayerische Rundfunk. En om de een of andere reden hebben ze de muziek keuze gewoon erg goed voor elkaar. Probeer maar eens. Ze zitten ook op DAB+.
@mashell: thx, van de zomer eens proberen dan!
@gulli:

Wat voor Audi moet je rijden om niet in de Umweltzone te mogen?
@jack_abarth: als je geen plakkertje hebt mag je er toch niet in? Ongeacht je auto.
@jack_abarth: wat @lekbak zegt, ik had gewoon geen sticker. Overigens nooit een boete van ontvangen, daar ben ik dan wel blij mee. Mijn nieuwe auto had 5 dagen nadat ik het kenteken wist al zijn groene plakker op de ruit, ik ga het risico niet weer lopen :)
@gulli:

Och verrek, inderdaad. (mijn fout)
@gulli: Boete voor geen Umweltplakette is een tientje en er is eigenlijk geen controle meer op.
@Gulli: mijn garmin werkt perfect (ook met het omzeilen van files), die drie keer per jaar dat ik het niet zelf weet. Maar voordat ik weg ga komt eerst de kaart op tafel en komen alle snelwegen, afslagen en grote steden waar ik langs kom op een kladje, en dat kladje komt naast me te liggen in de auto. Het gevolg is dat ik die vaginatie eigenlijk voor de show heb want ik ken de route toch uit mijn hoofd. En bij elke die dat apparaat aangeeft controleer ik het met dat kladje.
@Gulli: ik heb nog niet zo’n nieuwe auto ;) maar ik doe het hetzelfde als lekbak, kaart erbij, grote steden op de route aanhouden, en de ring van de meeste steden zoveel mogelijk omzeilen in de spitsuren. Hierdoor hebben we nog nooit meer dan een uur vertraging gehad. Afgelopen jaar voor het eerst gewoon de tomtom gevolgd en gelijk 2 uur langer erover gedaan…
@gulli: Daarom rijd ik op drukke tijdstippen altijd met google maps, hebben toch de meest nauwkeurige en actuele informatie naar mijn idee.
@wpgt: Brrrr.. Eigenlijk vooral slechte ervaringen met de gratis Maps versie. Voorspelt vertragingen als die er niet zijn, en gaat uit van doorstroming als die er niet is. Maargoed een gegeven paard moet je niet in de bek kijken.
@fiestacruizer: ik gebruik zelf altijd Waze, ook van Google. Leidt me bijna altijd om de files heen en in mijn ervaring heel accuraat.

Ot
Ik check altijd van tevoren even Google Maps en kies dan een route uit, Waze doet voor mij de rest. Papieren kaart is zo ouderwets en eigenlijk nooit up to date..
Ik doe hetzelfde op de telefoon. Alleen het laatste stukje naar de camping met al die kleine weggetjes blijft het handig. Maar voor de rest is dat ding ook voor de sier..
@peug206: was een reactie op @lekbak
Geef even een datum dan. Niet iedereen zit nog op school
@itsok: Komende week… Eerste zin van het artikel.
@radeox: dat is geen datum
Dat krijg je ervan als je Meivakantie gaat vieren in April. Het is hier nog stervenskoud weer…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).