Autoblog.nl

Retezeldzame Mercedes Hammer te koop in eigen land


Jazeker, deze monsterlijk vette kar die beter bekend is als Der Hammer staat te koop in eigen land.

Mercedes-AMG verwent ons tegenwoordig met dik aangeklede auto’s voorzien van een V8 of een V12 en niet te vergeten op zichzelf staande modellen als de SLS AMG en AMG GT, maar 25 jaar geleden bouwden de mannen uit Affalterbach pas echt dik spul.

Deze (door de fabriek) zwaar gemodificeerde 300 CE (type C124) betreft een heuse 300 CE 6.0 AMG Widebody, en is volgens de verkoper één van de 12 stuks die ooit zijn gebouwd. De nieuwprijs bedroeg (in 1988) een duizelingwekkende 335.000 DM. Alleen al het geweldige uiterlijk rechtvaardigt die stevige prijs, maar deze auto heeft nog veel meer lekkers te bieden.

Zo heeft AMG de motor na twee jaar vervangen voor een M117/9, wat naar verluidt een zeer zeldzame krachtbron is. Deze potente jongen levert een fijne 376 pk, wat ook meteen verklaart waarom de handgemaakte snelheidsmeter tot maar liefst 320 km/u loopt. Diezelfde motor is in deze specifieke auto gekoppeld aan een handbak met vijf versnellingen.

Uiteraard staat al dat moois niet voor een appel en een ei op je oprit te shinen, maar hoeveel je precies kwijt bent aan deze über-Benz met 56.000 km op de klok wil de verkoper in elk geval niet op z’n site prijsgeven. Mocht je echter goed in de slappe was zitten en gek zijn van zeldzame en vooral dikke Duitse youngtimers, dan zou dit weleens je gouden ticket naar de chocoladefabriek kunnen zijn.

Met dank aan @ad1995 voor de tip!

Update 23-02-2015: De auto is wederom in ons land opgedoken, ditmaal staat hij voor 189.500 keiharde euro’s te koop bij Auto Leitner in Alkmaar. Daarmee is dit ongetijfeld de duurste W124 (C124 zo u wilt) van Nederland.