Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé: rijtest en video

Auteur: , 76 Reacties

Een SUV Coupé met de prestatiecijfers van een serieuze sportwagen. We moeten gewoon weten of dit een briljante mix is of dat we er beter bij weg kunnen blijven.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

Om te beginnen zal ik de naamgeving even duidelijk uitleggen. De GLE is de voormalige ML, een SUV voor het hele gezin. Niet de GL of de G erbij halen, daar heeft deze auto qua positionering niets mee te maken. En waar Mercedes vroeger bij een aflopende daklijn nog wel eens een C in de naam gooide, (vooraan, achteraan, whatever) is dat nu niet meer het geval. Het is nu de toevoeging “Coupé” geworden. Dus de GLE Coupé. Niet de CML, of de MLC, of wat voor andere “logische” badge je ook maar zou kunnen bedenken. GLE Coupé is het geworden.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

En in die GLE Coupé ligt in dit geval een 5,5 liter grote V8 met biturbo setup. Deze is goed voor 585 pk, 760 Nm koppel, een gemiddeld verbruik van 11,9 liter per 100 kilometer en een CO2 uitstoot van 278 g/km. Dankzij al die fijne cijfertjes is een sprint naar de honderd mogelijk van 4,2 seconden. We maken geen grapje, deze half platgeslagen zeecontainer maakt het standaard Porsche 911’s verrekte lastig bij het stoplicht. De begrensde topsnelheid van 250 kilometer per uur is eventueel op te rekken maar dan moet je wel even lief een dagje rijtraining bij Mercedes volgen.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Laten we eens kijken naar de concurrentie. Die is er in de vorm van een SsangYong Actyon. De grondlegger van het “coupé-SUV” segment is echter niet meer te krijgen, en was al helemaal niet met sportwagenprestaties verkrijgbaar. Ooit dacht men echter bij de Koreanen dat het een briljant idee was om een coupé-daklijn op een SUV te knutselen. En dus moeten wij nu tegen de GLE Coupé en de BMW X6 aankijken. Want die laatste, dat is eigenlijk de enige concurrent in het segment.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

En van die concurrent is ook een snelle rakker beschikbaar. Laten we de cijfers eens tegenover elkaar zetten. De X6M heeft tien pk minder, tien Nm minder en 20 gram CO2 minder. Dat zijn allemaal kleine nadelen, met name die laatste want zoals jullie weten hebben bomen CO2 nodig om te overleven. Maar goed, de X6M zet er een gelijke sprinttijd naar 100 en dezelfde topsnelheid mee neer. Ook verbruikt de X6M 0,8 liter minder benzine per 100 kilometer en tot slot is de X6M iets goedkoper: €167.400 euro tegenover €186.230 euro voor de GLE63S Coupé.

Beide auto’s zitten daarmee echter in een prijsklasse waarbij prijs niet zo heel belangrijk meer is. Iemand die een auto als deze koopt zal vooral kijken naar welk merkimago beter bij hem of haar past. Het is een verlengstuk van een persoonlijkheid, zeker bij een auto als deze. En hoewel sommige mensen je zullen complimenteren met je keuze, moet je je ervan bewust zijn dat een hoop mensen dat niet zullen doen.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Er zijn namelijk veel mensen die de GLE Coupé niet zo’n knappe verschijning vinden. Dat wist Mercedes van tevoren al wel, want de concurrent die ze proberen aan te vallen is de X6, ook niet bepaald een auto die louter complimenten om zijn uiterlijk ontving. Toegegeven: er zijn mensen die het fraai vinden. Maar het zijn er niet veel. Het concept van een SUV met Coupé daklijn is natuurlijk in de basis al belachelijk. Een SUV is groot en praktisch. Er is geen enkele logische reden om dan een stuk hoofd- en kofferbakruimte op te offeren. En als het dan de looks ten goede komt dan kan je er nog iets van vinden, maar aangezien ongeveer de hele wereld de X6 (en daarvoor de Actyon!!!) uitkotste is er gewoon geen enkele andere reden voor Mercedes geweest om de auto te ontwikkelen, dan de volgende:

Fuck jullie allemaal, wij willen een SUV Coupé omdat anders alle zes mensen die dat ook willen naar BMW gaan.

Zo simpel is het.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Maar genoeg over het uiterlijk, laten we het interieur eens bekijken. Dat is dik in orde als je het mij vraagt. De mannen van Mercedes kunnen zich qua ontwerp en materiaalgebruik tegenwoordig meten met de benchmark in het premium segment: Audi. Met één uitzondering: dat achterlijke scherm dat op een eerste generatie iPad moet lijken en dat niet eens een touchscreen-functie heeft. Echt, Mercedes, we hoeven het niet. Kap ermee en bedenk wat nieuws.

Verder is het interieur hartstikke mooi. De stoelen zitten geweldig, de ruimte is in orde (afgezien van de iets beperkte hoofdruimte op de achterbank) en de bedieningsorganen zitten waar je ze verwacht, inclusief de hendel achter het stuur om de automaat te bedienen.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Qua rijden: dit is een enorme auto. Sportieve aspiraties zijn misschien zo misplaatst, zoals het misplaatst is om te denken dat Bas van Werven ooit een 100 meter vrije slag wint van Naomi Kromowidjojo. Maar tegelijkertijd zal Bas een beter resultaat neerzetten op het WK Bommetje. Conclusie: koop je een GLE Coupé 63 S AMG dan ben je niet bij alle sportieve uitdagingen kansloos. Het motto zal alleen moeten zijn: pick your battles wisely. Rondje circuit? Niet doen. Sprintje in rechte lijn? Je bent zeker niet kansloos.

Want sprinten dat kan dit beest. Het is echt bijzonder indrukwekkend hoe hard dit van z’n plaats gaat en hoe fantastisch comfortabel dit beest tegelijkertijd kan zijn, met dank aan de verschillende rijmodi. De achttraps automaat kan bijzonder hard of bijzonder fijngevoelig zijn werk doen namelijk. En ook het luchtgeveerde onderstel heeft een prima range van “aangenaam zacht” tot “prettig sportief” in zich.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

Want toegegeven, zelfs in bochten gedraagt deze AMG GLE Coupé 63S zich niet slecht. Dankzij een aantal actieve hulpsystemen die de bodyroll en grip in de gaten houden kan er best aardig door bochten gejakkerd worden, als je durft. Het enige waar je je van bewust moet zijn is dat de 4MATIC vierwielaandrijving af en toe niet zo goed weet wat het met de pk’s moet als het wegdek wat gladder wordt. De ESP probeert dan wel het geheel in goede banen te leiden, maar de ingrepen zijn nogal lomp en halen de gang er heel snel uit. Net bij het randje van de grip uit de buurt blijven is dus een beter plan.

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé

So there you have it: een mix tussen sportwagenprestaties, sportwagendaklijn en SUV is bijzonder, doet bijna alles goed, is ongelooflijk indrukwekkend in bepaalde omstandigheden en bovendien biedt een SUV een aantal praktische voordelen. Zou ik hem willen hebben? Nee. Persoonlijk zou ik nooit en te nimmer voor een auto als deze kiezen. Hoe moedig ik de Koreanen ook vond destijds, het concept SUV Coupé is aan mij gewoon niet besteed.

Vind jij het principe wel briljant, dan is er de keus uit twee smaakjes: BMW en deze Mercedes. En dan moet je je vervolgens gewoon afvragen wat je wil dat andere mensen van je denken. In de woorden van @GTWillem: of je genitale wratten hebt, of chlamydia. Nóg belangrijker is dat je je afvraagt of het je iets kan schelen als andere mensen dat van je denken. Als dat niet het geval is, dan is dit de auto voor jou. Filmpje!76 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
In deze kleur toch een erg fraaie verschijning. Om wege de lelijke achterunits zou ik toch voor de X6 gaan. Zelfde verhaal bij de C coupé overigens.
Tja de enige doelgroep lijkt mij de WAG’s van voetballers van rechterrijtjeclubs in de premierleague en primera division.
@pomoek: en Rusland. En de zankbak. Tel dit alles bij elkaar op en je verdient ineens heel veel.
Opzich een stuk minder lelijk als een X6, wat dat betreft is het ontwerp geslaagd, maar het blijft een gedrocht. Doe mij dan maar deze motor in de C-klasse….
Ik vind hem geweldig. In Jurassic World hebben ze een zilveren 500 met panorama dak die zag er echt goed uit.
@thomasthomas: Was een 450 Amg Sport ;-)
Wel inderdaad ook een mooi exemplaar!
Dumpertreeten meets Autoblog: Autoblog leest comments voor :)
Ps. ik kies voor de x6
Verkoop je macan van je vrouw, geef haar een mini cabrio, en koop van al je geld een G63. Zo moeilijk is het niet. Hoop snel dat Mercedes deze wagen uit het gamma gooit en CLS shooting brake blijft maken. Zo spreekt de heer.
@henkhupelschoten: zo heb ik @henkhupelschoten nog nooit over Mercedes-Benz horen praten. Jij hoort te zeggen dat dit een moddervette bak is.
@mercedesbenze350cdi: ja indd haha
@mercedesbenze350cdi: Zou eigenlijk wel moeten he? Hoop dat deze wagen dezelfde lijdensweg achterna gaat al de vaneo. (bijzonder praktische wagen maar niet Mercedes-Benz waardig)
De X6 is op een boel vlakken simpelweg de betere auto. Alleen hang je met de GLE nèt iets meer de aso uit. Leuke vergelijking: https://www.youtube.com/watch?v=vpV3xYGqh9k
oudere mensen hebben een hekel aan lage autos omdat ze er bijna niet in kunnen stappen daar komt bij dat ouderen graag hoog zitten om meer overzicht te hebben op de weg.en wie zijn nu werkelijk de doelgroep van BMW,Mercedes en Audi dat zijn de oudjes want die kunnen het betalen
@boynoon:

Oudere mensen

Begrijpen de waarde van geld inmiddels
Kiezen dan en-masse voor een Dacia, een C4 Picasso of een Senic.

Oud geld een X1 of X3 of een Range Rover -’t liefste gebruikt !

Of, als het ANWB leden zijn uit de sketch van Birgit Kaandorp (fietsendrager/pannenkoekenhuisje/strandwandeling hij zegt alleen maar uuuuuh) hebben ze een vrij fantasieloze Opel Zafira of Volkswagen Touran met fietsendrager.

Dit genre zal meer voor de lange-termijn huur markt bedoeld zijn als modieus ‘succesvol’ zakenmannen gadget.
@boynoon:
werkelijke doelgroep zijn onaangepasten met veel geld (aka Russen en Arabieren)
Wat is het nut van ongeveer alle 63s mercedesen testen als de motoren precies hetzelfde zijn?
@miata93: mocht je ooit het aanbod krijgen om er een te testen, maar daar toch het nu niet van inzien, dan houd ik me aanbevolen! ;-)
@miata93: Dus als jij de kans kreeg om een GLE 63 S Coupe te rijden, zou je dit aanbod afslaan als je eerder een vergelijkbaar auto met dezelfde moto hebt getest.
Je hebt beenruimte, hoofdruimte, het praktische etc etc ik kan wel doorgaan.

Juist dit soort auto’s maken het leuk (vind ik) tussen al die Passat’s en Mondeo’s.
@michaelcorleone: ik alle s amg’s ook helemaal fantastisch :) ik probeer alleen te zeggen dat ze allemaal dezelfde configuratie hebben dus als je de c63s hebt gereden heb je ook de gle63s gereden.
@miata93: Want het onderstel is bij beiden exact hetzelfde, natuurlijk.
@miata93: wat is uberhaupt het nut van 2 versies van een eenzelfde AMG?
@miata93: motoren zijn niet hetzelfde. Dit is de 5,5 liter V8. In de C klasse ligt bijvoorbeeld de 4,0 lter V8.
Dit soort auto’s zijn net zo nutteloos als het gemiddelde tell-sell product.
Het is dus in de basis een verkrachte Espace die een Range Rover heeft ontmoet waarbij er een lubbert van een motor in moet liggen en dat alles voor de prijs van een twee tot drie kamer flat ergens in de Randstad.

Ik begrijp dit soort auto’s dus duidelijk niets, een C4 Cactus is tienduizend keer praktischer en alleen rechtdoor schijnt dit dus aardig te rijden.

De prijs, pk’s en het totaal nutteloze in ogenschouw genomen zeg ik : Koop meteen een dikke Actros, goedkoper en veel nuttiger, zeker als u een kinderrijk gezin hebt en Kerstinkopen moet gaan doen.

http://www.mercedes-seite.de/wp-content/uploads/2015/09/36_7_mercedes-benz-actros_concorde-centurion-1200-aussen.jpg

Ow; en met deze krijgt u voorrang ………OVERAL !
@desjonnies: ik vind dat wel een ernstige beschuldiging van jou aan het adres van range rover!
@desjonnies: ik hedde geen zin om meer opnieuw rijlessen te nemen, bende gek
@desjonnies:
nut van zo’n ding is indruk maken op minderbegaafden.
@super:

wil je de verhouding tussen autospotter en autospotterlokker respecteren aub ..
@lincoln:
Ja ok, restecp
Toch begin ik hem stiekem wel gaaf te vinden! Maar toch gaat mijn voorkeur naar een X6, ondanks mijn Mercedes liefde. Het is een beetje het dikke jochie uit het voetbalteam waar niemand wat van verwacht, maar eigenlijk de meest technische speler van het team is..
Ik snap best dat het niet ieders smaak is, maar waarom mag een SUV niet gestroomlijnd zijn van de reaguurders? Maakt ‘m niet per se lelijker ofzo.
Zo zie je maar, probeer je lollig te doen, haal je het er nog mee in een autoblog video ook.
Stijlvol zijn de meeste auto’s tegenwoordig niet meer. En deze valt daar ook onder. Plompe hoge tractors. Liever een mooie klassieke sedan. Die hoge hutten vervuilen het netvlies in mijn optiek!
Leuke video, jammer dat de ruimte op de achterbank niet gedemonstreerd werd in de video.

Verder zal ik deze auto nooit echt begrijpen, volgens mij valt hij ook niet te begrijpen maar vinden sommige mensen hem gewoon mooi. Want een GLE63 is praktischer. En als dat praktische aspect niet zo belangrijk is, is een E63 of CLS63 weer een betere keuze.
De koolstofcomposieten sierlijsten vatten eigenlijk symbolisch samen wat voor schepsel het is.
Wat is dit pure porno zeg houd er wel van, na de G65/ G63 de ultieme middelvinger van Mercedes.
Net als de S63 AMG Coupe wil ik ook deze in het wit, gewoon een zeer dikke bak.

http://image.motortrend.com/f/wot/1501_2016_mercedes_benz_gle63_s_coupe_4matic_rolls_into_detroit/85811213/2016-mercedes-benz-gle63-s-amg-4matic-front-three-quarter.jpg

De GLE vind ik ook fraai die is praktischer en heeft meer ruimte maar de Coupe is sportiever. Ik zou hem wel overwegen, wat boeit mij nou wat anderen of de buurman ervan gaat vinden. Zou er niks van aantrekken.
In mijn ogen dikker en mooier dan de BMW X6.
@michaelcorleone: Wat andere boeien is inderdaad eigenlijk niet zo belangrijk, maar er zijn al weinig mensen die hem zelf mooi vinden.

Wel ben ik eens dat hij veel dikker is dan de X6. Dikker als in dat de X6 oogt als een vrouw van 100kilo en de GLE Coupe als een vrouw van 180kilo.
@michaelcorleone:
Hier ook al dat ‘middelvinger’ gedoe. Wat is dat toch? Het is gewoon een auto die nergens op slaat, meer niet. Wie denk je daarmee voor het hoofd te stoten? Of wil je graag dat mensen zeggen, ‘goh wat een asociaal hok’, en vind je het stiekem dus toch wel heel belangrijk wat je buurman ervan vindt? Ik weet het echt niet, dat middelvinger gedoe….

Een ouwe Mercedes cabriolet kopen en dan als passagier staand en luid schreeuwend met een gestrekte rechterarm naar buiten rondrijden. Of een Zündapp KS 750 rondrijden met een zwarte SS pispot op je kop. Kijk, dat zou ik nog wel als een rijdende middelvinger willen bestempelen…..
@michaelcorleone:

de ultieme middelvinger naar hun huurdertjes ..

fuck die domme kermis apen ..
En als je hem dan … In sport.. + zet, dan wordt die vast wat agress…… “hooooooly crap!” Haha geweldig!
@cla220:

mwah .. is sumoworstelaar stand zal je bedoelen ..
Ik heb deze auto inmiddels een keer in het echt mogen aanschouwen, dan valt het warempel mee met de lelijkheid! Het geluid vind ik zelfs best mooi, dat kunstje met turbogeblazen V8-sound weet AMG toch beter te flikken dan haar Duitse concurrenten. Maar het blijft niet mijn soort auto, voor dit geld zijn er leukere dingen te koop. Denk aan een Aston Martin Rapide met een paar duizend kilometers op de klok. Dan schrijf je ook geen 20k af als je de dealer verlaat.
Als er een kotssmiley bestond dan had ik hem gebruikt
Zo schuin van voren oogt hij wel stoer, er staat wel wat…

En zelfs het coupé-achtige ontwerp kan ik wel waarderen, al vind ik de BMW X6 pas echt gaaf. Allereerst omdat hij de eerste was, maar vooral omdat de vorm en het formaat van de X6 een geweldig tegendraadse auto maken…

Mercedes laat bij deze SUV wel een paar steekjes vallen. Dat de chroomlijst boven de achterklep niet mooi aansluit op de chroomlijst boven de achterlampen is misschien een kwestie van afstellen. Maar dat je dwars door de grille tegen de radiateur zit aan te kijken is een grote misser.
@moveyourmind: dat van die grille is wel een beetje tuning nfs stylo.
Ik vind de naar verhouding korte wielbasis ism de grootte van de wielen niet kunnen. Ziet er bij de x6 beter uit.
Hij is dik en luxe enzo, maar mooi is anders…
Beide zo lelijk als de nacht, maar deze wat mij betreft toch wel het beste gelukt. Ik verkies deze dus boven de X6, maar zou ten alle tijden kiezen voor de non-coupé variant!
209.000 euro? neuj laat dan maar…
Ik sluit me helemaal aan bij Casper in de video: “Maar er zijn natuurlijk gewoon mensen die dit willen hebben, want anders zou Mercedes het niet maken, en anders zou BMW geen excessen verkopen…”
Deze auto (en de X6) zijn zo wansmakelijk, wanstaltig en weerzinwekkend. Geen greintje elegantie te bespeuren.

Als je een dure, of snelle, of terrein, of chique, of hoge auto wil kopen of een combinatie hiervan zijn er oneindig veel auto’s die je kunt kopen voor oneindig veel minder geld. Dit voegt zo niets toe. Ik word verdrietig van het idee dat mensen iets doen waarmee ze geld verdienen om iets te kopen. Dat is vast iets waar ze vooral heel rijk van worden zonder er teveel inspanning voor te leveren. Anders koop je deze auto niet.
@depsycholoog: *om dit te kopen
@depsycholoog:

– Van die muziekwrappers (Ik lach me nu helemaal weer dood, want vroegâh at ik alleen droog brood; nu zit ik hier zo wat te wrappen, en mijn matties maken leuke grappen)
– Lil drollyboll (wrapster met een wrat op haar….)
– Omhooggevallen corrupte Ex KGB Russen die in ‘zaken’ zitten
– Verdovende drugs meneren
– En ooit ex-Rochdale bazen, zouden dat ook mooi vinden
Vanaf de foto’s vond ik hem niet echt zo mooi. Maar ik heb hem een aantal weken geleden eens goed van dichtbij bekeken. Maar dit is toch wel een prachtige wagen. En bijzonder mooi afgewerkt.
Lekker niche product. Ik vind ze toch nog aardig imposant in de binnenspiegel. Valt de Infiniti FX lijn ook niet binnen dit segment ? Topmodel heeft een 5L V8 met 390 pk.
Wacht, dat scherm is dus geen touchscreen? Dat maakt het gebruik van zo’n lelijk scherm alleen maar erger.
Buitensporig geweld op wielen deel 3, de (zie henkhupelschoten) softie-uitvoering. Qua proporties vind ik het eigenlijk best wel meevallen en het interieur zelfs prima te pruimen, de doelgroep zal dus wel 50+ zijn.

P.S. Ik moet boodschappen gaan doen bij Adolf Heijn, maar nog ff het volgende. Er staat ergens in het artikel “De ESP”. Electronic Stability Program, vertaald elektronisch stabiliteitsprogramma, is dat i.t.t. ESC geen hetje?
Bedankt.. Een vriend van mij heeft deze auto, hij is er naast gaan zitten en is in het water terecht gekomen net! Leuk autoblog, ik dacht dat we jullie serieus konden nemen
Wat een gedrocht
Wat een wijvenbak!
Als je Honderdtweeëntachtigduizend euro aftikt voor zo’n machine, dan mag je toch op zijn minst verwachten dat de achterklep er netjes recht in zit. Kijk eens naar die scheve chroomstrip…..
Heerlijke middelvinger op wielen! Ik hou er wel van. Net als de X6
@toyotafortuner:
Wat is toch de charme van een ‘middelvinger op wielen’?
Echt, ik snap het niet….
@Rob:

woon jij soms in een sociale huurflat ??
heb jij een minderwaardigheidscomplex ??
ben jij katvangertje van een shoarmazaak/telefoonwinkel ??
is uiterlijk vertoon je enige houvast ??

nou dan ..
geen wonder dat je er geen kloot van begrijpt ..
Alle reviews spreken ervan dat een Range Rover Sport SVR wel rijdt als een soort sportwagen, dus het is vreemd dat Mercedes dit dan niet voor elkaar krijgt met deze AMG.. Mijn keus ging sowieso al uit naar die RR, maar dit bevestigd dat alleen nog maar meer.
Wat een karikatuur zeg! Met zijn diffuser, vier knalpijpen, grote luchthappers, ‘coupe’ daklijn (*proest!*) en carbonmeuk in het interieur.

Het zal wel een vorm van Duitse humor zijn. Ik begrijp het in ieder geval niet.
o,ja ..
zit er nog zo,n achterlijk fabrieksgemaakte handtekening op dat motorblok ook ..
doen die leippies nog steeds net of ze met de hand gemaakt worden !!
met heeeeeel toevallig weer geen Poolse naam ..

echt mooi .. mooi van triestigheid ..
Het lukt mij de laatste tijd niet meer om de filmpjes af te kijken, door de zaaddodende lijstjes en het oplezen van de specs. Waar zijn de duo-tests met rokende banden, flyby’s, mooie sounds etc.? Krijg het idee dat jullie meer RTL Autowereld achterna gaan, dan dat jullie onderscheidend blijven en de Autoblog waren waar je naar uit keek om weer een test op de site te zien..
Schitterende, ultra-elegante auto. Heerlijk bumperkleven en zuurpruimen fucken in zo’n ding in dit calvinistische afgunst landje..
Dit is wat je krijgt als je Doutzen Kroes (s coupe) te lang laat wennen aan de Amerikaanse cultuur: een ooit mooie vrouw met obesitas.
Toffe kar voor Sjonnie die op illigale wijze aan z’n centjes komt
khoopte dat mercedes nooit de fout ging maken met ‘de poepende hond’ maar daar is tie dan😧😧 maar gelukkig niet zo lelijk als de X6
In cabrio uitvoering met rupsbanden zal ik hem overwegen.

Maar ff serieus, mensen die dit rijden willen graag gezien worden. Dus vinden ze het wel belangrijk dat mensen iets van hun vinden. Ook al willen ze graag als aso worden gezien…

Als het je niks boeit wat andere mensen denken dan koop je gewoon een oude X5. Daarmee rij je namelijk voor lul maar wel in een donders goeie auto.
via iPhone app
In deze kleurstelling (diep donkerblauw?) met de zilveren wielen is het minder erg dan de mat-witte met zwarte velgen van de introductie foto. Dus @CasperH, het is nog minder erg dan dat ik het destijds vond. Nu is het kiezen tussen genitale wratten en overmatige kopkaasproductie: hoef ik ook allebei niet ;-).

Ik ben het wel volkomen met je stelling: de coupe lijn dient geen enkel doel. Het gewicht is nog steeds heel erg hoog, het uiterlijk gaat er niet op vooruit en je moet enorme concessies doen qua binnenruimte. En daar betaal je dan extra voor.

Dat het een middelvinger naar de groen linkse achterban van NL is, is evident, maar dat is toch ook het geval met de GLE 63?
Om het even in perspectief te zetten: voor 1 van deze heb je dus 2 C-klasse 63AMG’s. En die zijn wel mooi.
Heel tof gedaan deze review!!! Klasse
Niet moeders mooiste, -wel minder lelijk dan een X6- maar stiekem toch tof :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).