Mercedes-AMG komt naar deelplatform Car2go

Auteur: , 19 Reacties

Don't be gentle, it's a rental.

CLA 45 AMG

Car2go ken je van die Smartjes in onze hoofdstad. Gaap, zou je misschien zeggen. Wel, daar komt verandering in. Binnenkort is het namelijk mogelijk om een auto van het merk uit Affalterbach te rijden. De Mercedes-AMG CLA 45 zal worden toegevoegd aan de vloot van het succesvolle Car2Go.

Nadeel: je moet toevallig wel in Hamburg of in München zijn. In eerste instantie is de AMG alleen in deze steden te huren, aldus Duitse media. Per 1 november is de snelle sedan te bestellen via de Car2Go-app.

Er zijn echter wel strenge voorwaarden verbonden aan de huurmogelijkheid. Zo moet je minimaal 40 jaar(!) oud zijn om de 381 pk sterke AMG te kunnen huren. Een dagje met de heetste CLA op stap kost 239 euro. Voorlopig doen alleen deze twee Duitse steden mee en is alleen de CLA 45 beschikbaar als het gaat om Mercedes-AMG auto’s. Verwacht echter dat het gamma en de steden in de (nabije) toekomst verder zullen worden uitgebreid.19 reacties

Jeetje, 40 jaar is wel heel erg overdreven! Daarnaast is de prijs veel te hoog!
Kan je hem beter bij Sixt of een ander verhuurbedrijf huren, veel goedkoper en je hoeft daar ook niet zo belachelijk oud te zijn.
@tomthepetrolhead: Het is dan ook voornamelijk als reclamestunt bedoelt lijkt mij. Daarnaast is het de toegankelijkheid die het uniek maakt. Bij Car2go kan je spontaan instappen en de deur open maken met je smartphone. Als je bij Sixt een AMG wilt huren, moet je dat dagen van te voren plannen. Op een bepaalde groep patsers na, zijn er niet zoveel mensen die dat doen volgens mij. Ik snap dan die grens van 40 jaar wel. Je wilt als Daimler ook niet de reputatieschade als testosteronbommetjes die net een jaartje hun rijbewijs hebben omstebeurt een AMG total los rijden op de plaatselijke boulevard.
Ik vind het wel een leuk initiatief. Het is toegankelijker dan de auto huren bij Sixt of Avis, doordat de auto letterlijk voor je staat in de stad. Daarnaast is het veel leuker om impulsief zoiets te kiezen. Vrouwen pakken als ze verdriet hebben een dikke reep Tony’s Chocolonely en een bak Ben & Jerry’s.

Ik ga een middagje scheuren met een AMG CLA45.

Maar even zonder gekheid, het car sharing krijgt, als ik dit soort berichten lees, alleen maar meer levensvatbaarheid.
@granlusso: vind het maar een beangstigende gedachte, dat jij weet wat vrouwen pakken wanneer ze verdriet hebben. Ben jij zelf niet per ongeluk een vrouw?
@cpp1: niet schrikken, maar er zijn hier mensen die wel een vrouw/vriendin hebben ;)
@pindakoning: mijn oprechte condoleances aan die mensen die mensen ;)
@cpp1: hoog tijd dat Autoblog genderneutraal wordt! :-)
De hoge eisen kan ik me wel wat bij voorstellen gezien de rijkunsten van de gemiddelde Car2Go’er / Drive Now’er. Desondanks een leuk uithangbord van voor het MB initiatief, al vermoed ik dat de beperkingen op leeftijd en tevens de prijs meteen risico’s zijn voor het uitblijven van succes.
@karhengst: het feit dat dit bericht opgepakt wordt door de verschillende media is het doel, en hebben ze dus succes. Dit is puur een reclame stunt.

@karhengst:
Ja dat soort bestickerde deel-gebakjes probeer ik altijd met een grote figuurlijke boog omheen te rijden.
Leuk voor als je een bruiloft hebt!
Samen met mn vrouw ben ik wel 40!
AMG of niet, het blijft er knullig uitzien met Car2Go bestickering rondom. +gemiddelde c2g gebruiker heeft zelf geen auto en rijd dus niet dagelijks. Kun je nagaan hoelang die 40+ers wel niet hebben gereden. En dat mag dan wel rijden in die AMG. Vind dat ze beter op een minimaal aantal schadevrije-c2g rijuren moeten stellen of degene geschikt is om er mee te mogen rijden.
@kevinova: zit iets in. Maar dan hou je t per definitie enkel open voor bestaand C2g gebruikers natuurlijk. En das net niet de doelgroep van AMG.
@kevinova: ik heb een auto, maar Car2Go is echt ideaal voor korte ritjes in de stad. Gebruik het vooral als vervanger voor OV.
Zul je zien dat de eerste de beste 40’er die net zijn rijbewijs heeft gehaald dit ding om een boom vouwt.
Heb het idee achter C2G nooit zo goed begrepen. Je mag er alleen mee in de stad rijden, wat over het algemeen niet echt op schiet. Je betaalt bovendien per minuut, dus het wordt al snel een dure grap. Je kunt er maar met 2 personen in en weinig tot geen spullen meenemen. Als het regent overstijgt de vraag vele malen het aanbod en dus moet je alsnog iets anders verzinnen om droog over te komen.
Die AMG’s zullen voor buiten de stad bedoeld zijn. Neem aan dat je met een C2G naar de rand van de stad moet rijden en daar dan de AMG pakt om even over de Autobahn te knallen…
@vroaaar: Ik gebruik het zelf regelmatig als vervanging van het OV en als ik geen zin heb om te fietsen. Als ik bijvoorbeeld Oost naar West moet in Amsterdam. Ben je al gouw 40 minuten aan het fietsen, OV is ook omslachtig (Bus-metro-metro-bus). In car2go kan zo’n ritje dan in minder dan de helft van de tijd. Moet je dan niet in de spits doen natuurlijk.
Op zich is het een leuk idee. Een AMG45 in Hamburg huren en in München inleveren. Dat kan in een dag en is niet eens zo heel veel duurder dan met de trein.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).