Mercedes bevestigt AMG GT3 [updated]

Auteur: , 20 Reacties

In 2016 komt Mercedes met de opvolger voor de Mercedes SLS AMG GT3. Deze wordt gebaseerd op de AMG GT.

Mercedes AMG GT telt alvast tot 3

Dit bevestigt Mercedes in een persbericht. Het nieuwe racebeest gaat Mercedes-AMG GT3 heten. De racer wordt komend jaar ontwikkeld en intensief getest door de racespecialisten van AMG. De circuitauto zal worden gebaseerd op de straatversie van de AMG GT. We weten nog niet hoe het ding eruit gaat zien helaas, maar wellicht zijn er creatievelingen onder jullie die onderstaande galleries kunnen samenvoegen tot een fraaie impressie?
Tot de onthulling in 2016 zal Mercedes AMG de succesvolle SLS AMG GT3 ook blijven ontwikkelen. Als de AMG GT3 in de verkoop gaat blijft Mercedes AMG overigens doorgaan met service voor de SLS AMG GT3. Reserve-onderdelen en service worden gegarandeerd voor het model dat in 2014 goed was voor zes kampioenschappen in verschillende raceklassen en 34 overwinningen in races.

Update: bart_vandecavey uploadde alvast een photoshop van hoe hij denkt dat de racer er uit komt te zien:

AMG GT320 reacties

Fix die zoomfunctie op iOS eens! Echt irritant!
@henk123456: als ze dan toch bezig zijn mogen ze ook Youtube filmpjes in artikels fatsoenlijk af laten spelen op de android app
Wat is die Amg GT toch een prachtige verschijning…
Hoe die eruit gaat zien? 3 Cm verlagen. Carbon spoiler achter. Carbon splitter voor. Grote carbon diffuser aan de achterkant. Eventueel nog wat carbon diveplanes. Achter de wielen wat openingen. Gat in de motorkap.

Niks bijzonders dus denk ik. Waar ik wel op hoop is dat het nog zon bulderend geluid maakt als de huidige SLS, dat compleet anders is dan de andere GT3 wagens.
@imdoctorbob: Je vergeet de wielkasten een beetje uit te bouwen… En een setje skirts aan de zijkant.
@imdoctorbob: hopelijk sidepipes, die had de sls gt3 ook!
Zou wel fraai zijn als ze dan ook meteen stoppen met de service voor de SLS AMG GT3… Lijkt me niet meer dan logisch dat er nog een paar jaar onderdelenvoorziening voor dat model is.
In ander nieuws, Cadillac(!) heeft een GT3 versie van de ATS-V Coupe gepresenteerd.
De ATS-V.R, met 3.6 V6 twin turbo motor (~600pk) en 1300kg .
Toch een veel interessanter model om in de gaten te houden, wat performance betreft.
@carmasterr: Thanks voor de link. Best leuk inderdaad. Maar een interessanter model om in de gaten te houden? Sorry, maar nee.
@NeoVeloci:

Om te zien wat ie kan doen is het een stuk interessanter.
Mercedes heeft zich al ruim bewezen in het GT3 veld.
Van de AMG GT3 verwacht ik dan ook dat ie gewoon competitief is.
Daarentegen is Cadillac een complete nieuweling, en het lijkt me leuk om te zien hoe ie zich staande kan houden tussen de gevestigde orde.
We hadden ‘m gezien. Ik heb de foto’s toen direct op autojunk gezet:

http://www.autojunk.nl/2014/11/cadillac-ats-v-racer
@sir_smokalot:

Leuk, maar was ie niet ook een artikeltje waard?
Da’s een retorische vraag. Wellicht besteden we er aandacht aan zodra er ook echte foto’s zijn, in plaats van een paar impressies.
Cadillac leeft niet bepaald (bepaald niet) in Europa, dus we zijn er iets minder scheutig mee.
@sir_smokalot:

Maar dit zijn de “echte” foto’s…
Hij is door Cadillac zelf onthuld.
Maar dat Cadillac hier niet zo leeft (al had Top Gear er wel een item over) is zeker waar.
@carmasterr: Het is een GT3 auto, dus kwa performance zal het allemaal niet zo uit elkaar liggen. Alles ligt zo rond de 1200-1350 kilo en tussen de 500 en 600 pk. Deze AMG GT (wat een slechte naam wordt dat eigenlijk… AMG GT GT3 of AMG GT3) zal ook rond die koers gaan zitten.
@imdoctorbob:

Klopt, maar het zal toch leuk zijn om te zien of de ATS-V.R ook echt potten kan breken.
Het kan gaan zoals met Bentley (in een keer goed), of het kan gaan zoals Nissan met de GTR GT3, die nog steeds geen hoogvlieger is.
Ligt het aan mij of is die AMG GT in het rood nou echt zo bollig en rond? Met name dat dak, stuk hoger en boller dan op de persfoto’s..
@JamesBond007: Als je de foto vanuit een lager standpunt en dichterbij de auto neemt, dan ziet het er al heel anders uit. Maar je hebt wel gelijk, het ziet er wel boller en hoger uit inderdaad.
@bastiaangt: Op die verschrikkelijk afwijkende achterbumper na, is dit voor mijn gevoel de mooiste auto die op dit moment te koop is. En wat je zegt, het zal ongetwijfeld te maken hebben met bepaalde standpunten. Maar als je auto design echt mooi is, moet ‘ie uit alle hoeken mooi zijn. Jammer, maar misschien is hij in het echt wel net zo prachtig als op de persfoto’s?!
Op de motorkap en achterlichten na is het net een cayman zo…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).