Mercedes GLE 63 AMG Coupe (X6-killer) speelt in de sneeuw

Auteur: , 87 Reacties

Praatjes vullen geen gaatjes, de marketingjongens bij Mercedes-Benz dichten echter elk gaatje in het gamma zorgvuldig af.

Dat Mercedes-Benz met een coupe-achtige op basis van de ML GLE zou brengen, was geen verrassing meer na de Mercedes-Benz Concept Coupe SUV. Bovendien, dan zouden ze het de BMW X6 wel heel gemakkelijk maken. Na grondige testen op de Ring en in ons eigen Rotjeknor, was het nu tijd om lekker buiten te spelen in de sneeuw. Aan de weinige hoeveelheid camouflage te zien, is de GLE Coupe bijna klaar voor zijn debuut.

De dikke bumpers en een vierdubbele uitlaat verraden dat we hier met het topmodel te maken hebben: de GLE 63 AMG coupe. Die krijgt geen atmosferische 6.2 V8 meer onder de kap en zeer waarschijnlijk ook niet de twinturbo 4-liter V8 die in de nieuwe C63 AMG ligt. Waarschijlijk krijgt deze X6-killer dezelfde 5,5-liter V8 turbo als de huidige ML63 AMG, al schroeft Mercedes-Benz het vermogen wellicht nog wat verder op. De huidige 525pk’s steken toch wat magertjes af tegen de 575pk van de BMW X6 M

Wij wachten nog even op de ongecamoufleerde versie voor we ons oordeel vellen, maar het schijnt dat Jon Olssen al naar Stuttgart heeft gebeld met de vraag of hij de GLE Coupe zo mag meenemen.87 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
In hoeverre ik de Mercedes nu kan zien, vind ik hem mooier dan de BMW X6!
@kahraman11: Zijn allebei hondslelijke hokken op wielen. Mensen die dit soort auto’s kopen houden niet van auto’s of van autorijden.
@grunn: Stel je niet zo aan man, ziet er wel netter/chiquer(?!) uit als een X6.
@paddoswam: Je hebt gelijk. Als een X6 zou hij er veel netter/chiquer uitzien.
@paddoswam: Dan een X6… (Sorry, ik heb wat goed te maken)
@grunn: hahah wat rijd jij dan als ik vragen mag
@nvercouteren: Dat mag je vragen, een s60. Ook niet de ultieme rijdersauto maar een stuk beter dan zoiets.
@grunn: ik ken iemand die een x6 rijdt en een db9 in de schuur heeft staan en vroeger donkervoort reed. Plus zijn vrouw een x5 en dochter een x3 ;)
@rolov: Proficiat !
@rolov: Ik ken iemand met 3 bugatti’s.
@st3fan: in GTA 5 zeker?
@rolov: Ik ken iemand die iemand kent die een x6 rijdt en een db9 in de schuur heeft staan en vroeger donkervoort reed. Plus zijn vrouw een x5 en dochter een x3 ;)
@rolov: Ik ken mijn moeder en ze heeft een dikke Fiat, bijna een klassieker. Vroeger had ze een panda, nu niet meer. Ook heeft ze vroeger een fiets gehad, nu nog steeds.. En staat op het punt om een nieuwe te kopen via een fietsplan. Niet zon elektrische, maar een echte mannen fiets waar je zelf nog moet trappen..

Doei xx
@lamborgfan: Waarom wil je moeder een mannenfiets?
@rolov: ik ken iemand die heeft een keertje in een Porsche gereden! En hij ging heel hard!
@rolov: ik ben blij dat jullie het snappen dat ik reageerde op zijn liefhebbers verhaal.
@rolov: Groepsknuffel?
@rolov: dit maakt jou echt vet stoer ?
@rolov: Zoveel auto’s maar hij moet zijn DB9 in de schuur zetten? misschien wat geld besteden aan een garage zou een goed idee zijn.
@grunn: smaken verschillen mensen die dit soort auto’s kopen zullen best van auto rijden houden. Beetje kort door de bocht omdat jij ze lelijk vind. Ja idd er zijn mooiere auto
@grunn:
Amen, ik had het niet duidelijker kunnen omschrijven….
Van mij had Mercedes dit gaatje links mogen laten liggen, alsof de X6 al niet erg genoeg is.
Ik zit niet te wachten op meer van die hoornvlies verscheurende proletenhokken..
De nieuwe x6m heeft 575 pk maar goed, ben wel nieuwsgierig!!
@Jeyo: Je hebt gelijk, de lat ligt al hoger voor MB…
BMercedesW glX6
Meh… nog niet overtuigd.

Vind de neus wel oké maar hij is nog wat..lomp.
Tja,leuk met een net zo brede als lange in kleur gespoten skibak richting Mayrhofen of Val Thorens te gaan.Om ‘m daar voor het appertement of in de parkeergarage te stallen,meer niet.
Hmm dit zou je bijna een schaamteloze kopie kunnen noemen. ’t Is maar goed dat wordt vermeldt dat het een Mercedes is, van achter is het gewoon een X6.
@mercedesclk350: Daarom vind ik de CLS ook een uitstekend voorbeeld, natuurlijk is BMW even later met de 6-serie Gran Coupe gekomen als concurrent, maar van de CLS zelf valt niet direct een kopie te maken. Of het moet een Chinese autofabrikant zijn die doen dat schaamteloos ;)
@inception: Je zou zeggen dat ook niemand zo dom is om een kopie te maken van de X6.
@mercedesclk350:
Zie zelfs een (klein) Hofmeister knikje.
@mercedesclk350: Idd, moest het van een Chinees merk komen zouden de kindertjes over elkaar rollen om als eerste te zeggen dat het een flagrante kopie is…
Ben benieuwd ik weet niet of ik het zou kopen als ik het geld had, maar apart is de auto wel net als de doelgroep zelf volgens mij.
Audi zal denk ik ook niet lang op zich laten wachten.
Komen we nu in een tijd terecht dat we straks van een afstandje niet kunnen zien of het een BMW of Mercedes is?
Hij lijkt wel enorm op de x6. Ziet er best aardig uit.
Super vet
Waarom zou je deze auto nou kopen?
@norge: Tsja, waarom niet? De X6 kom je ook regelmatig tegen.

Anyhow, vind het een echte copy, paste auto. Kwestie van Mercedes neus op een X6 zetten. Toch moet ik zeggen dat ik er wel van hou.
@littledevil9:
Moet ik daar blij mee zijn dat ik de X6 regelmatig tegen kom?
Elke keer oen mijn ogen weer pijn….
@jrk68: Ligt eraan welke, als je een X6 M550D is dat gewoon een Super gave bak. Maar zoon zilvergrijze zonder M-pakket met de lichtste moter is inderdaad niet veel bijzonders. Maar jij overdrijft wel want er zijn veel lelijker auto’s die je ook nog is veel vaker tegen komt…
@littledevil9:
Alsof hetgeen er onder de kap ligt iets veranderd aan dat blaartrekkende uiterlijk….
@jrk68: Jeps, bij een model met een zwaardere moter heb je niet van die kleine neuk uitlaatjes…
Dat van jon ollson geloof ik niet
@reggie-boy_rood:
Iets met Sherlock en no shit…
@ikbenmnzus: mr. Sherlock no. 1! Look out for the shit!
Buiten het feit dat ze zo’n acht jaar achterlopen vind ik dat er niets mis is met Mercedes’ antwoord op de X6.
Nu nog even wachten op de brengers van Vorsprung durch Technik. Maar die zullen zich over een jaar of twee ook wel melden…
Mercedes is natuurlijk veel beter in autodesign dan BMW, maar dit is toch een slippertje. Lijkt te veel op de X6.
@kapiteinaudi: Mercedes, BMW of Audi maakt mij niet uit ik kan alle 3 wel waarderen. Ene keer is het die, de andere keer de ander. De laatste 10 jaar is Audi erbij gekomen vind ik met modellen die mij aanspreken. Voor 2000 was het overduidelijk BMW en Mercedes.
De laatste 10 jaar BMW, Mercedes, Audi.
@inception: Tja, voorkeuren he ;) Persoonlijk doet BMW me helemaal niks, en dat is altijd al zo geweest eigenlijk. Er zijn natuurlijk wel modellen die ik mooi vind (4, 5, 6 serie, Z4), maar nooit zal ik een BMW verkiezen boven een Audi of Merc. Ik zou nog niet eens kijken naar BMW.
@inception: Klopt Audi is pas sinds het nieuwe design mee gaan doen. Zij hebben destijds ook heel veel in marketing gepompt wat heel goed uitgepakt heeft want kijk waar ze nu staan. Stonden ze eerst bekend als een iets betere volkswagen(het zit nu met 3 schroefjes vast inplaats van 2) hebben ze dat via marketing toch wel helemaal weten om te buigen en staan ze nu bekend als 1 van de Duitse 3. Persoonlijk vind ik Audi leuke auto’s maar wel vaak een beetje saai. Ook houd ik persoonlijk totaal niet van voorwielaandrijving. Reed eerst in een S3(2013) van kantoor maar dat voelde gewoon veel minder fijn dan de BMW 3 uit 2004. Desalniettemin rijdt het top maar voor mij voelt het gewoon minder..
Leuk! Vind de X6M al gaaf dus ben benieuwd naar dit uiteindelijke resultaat :)
lijkt wel een Chinese namaak van X6.
Die voorkant hahahahha lach me kapot wat een botox c klasse.
Wat een lekkere killer zeg kan niet wachten!!
Op basis van de ML: betekent dat dat dit ding dan ook in Alabama, India en Indonesie gemaakt gaat worden?
Weet iemand trouwens, of je in de huidige ML merkt dat dit ding niet in Europa is gemaakt?
En weet iemand of we hier in Europe nu nog steeds alleen Amerikaanse ML’s krijgen, of ook de India en Indonesie versies (of zijn deze gewoon allemaal voor de Aziatische / Australische markt?
Ziet er niet verkeerd uit. Net als de X6
@toyotafortuner: Gelukkig, tenminste nog iemand die eerlijk voor zijn mening uitkomt.

De rest loopt maar elkaar na te papegaaien, maar ik weet zeker dat de meesten als een kind zo blij zouden zijn om in zo’n dikke bak te rijden.
@moveyourmind: Ik heb het altijd een dikke wagen gevonden. Toen hij voor het eerst uitkwam had ook iedereen commentaar, ik vond het gewoon een gruwelijk monster(in goede zin) toen ik de X6 voor het eerst zag langs rijden. Hij verkoopt ook goed dus veel mensen zullen deze mening wel delen. Het verbaasd mij dan ook dat het zolang duurt voordat er een concurrent op de markt komt.
@drivingpleasure: Gelukkig kan de wedloop nu beginnen. Geweldig dit soort auto’s, juist omdat ze zo over the top zijn en een uitstraling hebben dat ze van alle andere auto’s gehakt maken.
@moveyourmind: Ik vind de X6 zeker wel mooi. En ik zou er absoluut geen nee tegen zeggen. Juist omdat het gewoon heerlijk anders is dan anders.
Plakken ze alle logo’s af en laten zie die lompe MB-grille erop hangen. Voor de rest ben ik geen fan van de X6 en logischerwijze ook niet van zijn neefje dat hier op de foto werd gezet.
De nieuwe BMW X6 is bijgeschaafd en best wel een fraaie auto geworden ben benieuwd wat het eindresultaat zal zijn bij Mercedes.
@inception: Hebben ze de nieuwe X6 nú al weer bijgeschaafd…?
@zesinlijn: Hahah dat zou wel errug snel zijn :) Ik bedoelde t.o.v. de oude x6.
Vind hem veel op een 911 lijken aan de achterzijde
Lief van Mercedes dat het design nu al zo goed zichtbaar is, maar ik denk toch dat de BMW X6 de grootste middelviger-factor heeft in deze niche. En dat is volgens mij waar het in dit segment om draait, toch?
@introductiemap: Samen met de Porsche Panamera zou ik zeggen :)
@deniropacino: die is naar mijn mening vooral heel lelijk ;)
Totaal geen mooie auto, lijkt erg op de x6.
is dit niet een MLC?
@wolfssjrd: Nee. ML verdwijnt en wordt vervangen door GLE, dus deze wordt GLE Coupé. Zou “simpeler” moeten zijn qua naamgeving…
Spuuglelijk gatver. Mercedes is niet meer wat het moet zijn. ze moeten zich schamen. Maarja je moet toch met de stroom mee nu schijnbaar
Elk geval een stuk beter dan die lelijke overgestileerde kippehokken van BMW, de X4 en X6. Van Hooydonk moet daar dringend weg.
ziet er beter uit als die hondslelijke x6 maar doe mij toch maar gewoon de gle
Hmm van de achter- en zijkant lijkt hij wel erg op de X6
Wel grappig eigenlijk hoe snel Mercedes aan het afglijden is op design vlak.
Zou ik 3 jaar geleden nog niet zeggen. Maar toen was daar de nieuwe A-klasse. Die heeft de toon gezet…..
Wel grappig eigenlijk hoe snel Mercedes aan het afglijden is op design vlak.
Zou ik 3 jaar geleden nog niet zeggen. Maar toen was daar de nieuwe A-klasse. Die heeft de toon gezet…..

Met die Swarovski pruttel in de koplampen van S-klasse als voorlopig absoluut dieptepunt, maar dat duurt niet lang meer vrees ik, gezien deze foto’s.
Neus is een uit de kluiten gewassen a klasse, kontje lijkt op een lagune gt coupe.. ziet er niet uit
-edit: nutteloze bijdrage-
Smaken verschillen gelukkig! Leuk dat benz mee gaat komen ben erg benieuwd!
Je ziet een x6 best vaak rijden… Waarom dan niet een model maken wat daar tegen kan concurreren? (Ook al is het lelijk)
Compleet nagemaakt
De nieuwe BMW X6 is gewoon dik en ben dus daarom ook benieuwd naar het eindresultaat van Mercedes. Zulke auto’s moeten er gewoon zijn en bestaan onze wegen zijn al zo saai, daar brengen auto’s als de X6 en de Panamera verandering in.
Tja, een premium-off-road-vijfdeurs-coupé zal nu eenmaal altijd lelijk zijn. Dat is eigen aan een combinatie die elke logica ontbeert…
Wat een prachtige auto!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).