Mercedes heeft plannen met stoere rakker

Auteur: , 15 Reacties

De perfecte auto om verkeersdrempels mee te trotseren.

Crossovers heb je in alle soorten en maten. In sommige gevallen moet je drie keer kijken of het wel degelijk een ‘crossover’ is en niet een conventionele hatchback. Die gedachte leek niet geheel ongeplaatst bij de Mercedes-Benz GLA. Die was een halve centimeter langer, 0,8 centimeter breder en slechts 5,4 centimeter hoogte. Tel daarbij op dat de GLA erg veel leek op de A-Klasse en het was lastig om te bepalen was wat de meerwaarde van de auto was.

Er is inmiddels een nieuwe A-Klasse en de nieuwe GLA zal niet lang op zich laten wachten. De huidige GLA is niet meer te configureren op de website van Mercedes-Benz. Dat is een teken dat een de opvolger klaar staat. De GLA krijgt echter ook een extra variant, de GLB. Deze auto wordt gepositioneerd boven de GLA, mede dankzij het feit dat de auto (eventueel) plaats biedt voor zeven personen.

Mercedes-GLB Concept '19

De komst van de GLB is vandaag door Mercedes-Benz bevestigd. De auto is net zo Duits als de Audi TT, Porsche Cayenne en BMW X5. Net als die ‘Duitse’ auto’s staat de fabriek namelijk niet in Duitsland. De GLB zal van de band rollen in Peking (thuismarkt) en Mexico. De productie van de GLB start aan het einde van dit jaar. Rest nu alleen nog de eerste beelden van de productieversie, want de GLB die wij zagen op Shanghai was officieel nog een concept. Het is niet bevestigd, maar reken op een officiële introductie op de IAA in Frankfurt.

Meer lezen? Deze modellen kun je binnenkort ook van Mercedes verwachten.15 reacties

Natuurlijk is deze cool. Natuurlijk zal hij in productie versie in basistrip op 16″ lease velgen een stuk minder cool zijn. Dat is allemaal duidelijk.
Mijn vraag is echter: als dit ding ruim genoeg is om zelfs als 7-zitter config op de markt te komen; wat is het nut van de GLC nog? Of gaan ze daarmee stoppen?
@gregorius: Het valt me juist op dat hier behoorlijk kleine velgen op zitten. Ik heb ze zo nog zelden gezien op de folder/beursvloer en vind het erg stoer staan. (Ik heb een beetje haat/liefde met grote velgen)
@defl8: pcies. Zijn relatief kleine velgen met grote off-road banden. De juiste wijze om een SUV iets stoerder te laten lijken.
@gregorius: de GLB is meer off-road (voor de stoere actieve medemens) en de GLC is wat meer ‘urban’. Niches vullen.
Eindelijk weer eens een nieuw model van Mercedes!

*zucht nogal diep*
@denniss00: de ‘Tonale strategie’ is meer jouw ding?
@eklasse: Hebben we hier dan ook een niche voor? Dan kies ik die..!
De zoveelste SUV…
Mijn vriendin is pas een stoere rakker rolt shaggies met een hand, en schakelt zonder het koppelingspedaal in te trappen.
@mikje90: Hoe lang was je van plan om nog bij haar te blijven..??
@denniss00:

Interesse?
@denniss00: totdat de koppelingsplaat aan vervanging toe is.
Hoi weer een GLabcdefghijklmnopqrstuvw(?)xyz!
@viezefreddyw: deze hoef ik eigenlijk ook niet..
Mooie lampjes op het dak, dikke interieur. Sexy offroader. Lekker een afrikaanse rimboe milfje gaan hunten

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).