Mercedes S500 Intelligent Drive rijdt helemaal zelf

Auteur: , 40 Reacties

Mercedes-Benz sprak gisteren de ambitie uit binnen zes jaar een autonome auto op de weg te hebben (een Nissan-diss), en bij zulke grote woorden horen daden. Welnu: deze S500 Intelligent Drive heeft onlangs een rit van 100 km in druk verkeer doorstaan.

De route die werd afgelegd was er eentje met historische waarde: 125 jaar geleden legde Bertha Benz namelijk dezelfde weg tussen Mannheim en Pforzheim af, hoewel ze destijds waarschijnlijk iets minder verkeer tegenkwam.

Mercedes spreekt over het gebruik van bijna productierijpe technologieën op het gebied van sensoren die informatie voorziet voor de geavanceerde autopiloot. Het merk wil graag de eerste zijn met een productierijpe auto in de autonome wapenwedloop, waarvoor dit S500-testvaartuig, op basis van de nieuwe S-Klasse, de aanzet geeft. In de gallery vind je foto’s en uitwerkingen van het systeem, een video staat inmiddels op autojunk.40 reacties

Heel knap. En ook heel eng.
Ideaal voor de CEO die op de kleintjes let. Chauffeur de laan uit maar wel lekker op de achterbank blijven zitten.
Nee echt waar meneer de rechter. De autopiloot van mijn auto reed zomaar de buurman dood. Ik heb het echt niet zelf in de hand gehad.
@azenomei: Dit creëert inderdaad interessante juridische problemen want als men echt een autonome auto op de markt brengt maar er toch bij zegt dat de chauffeur verantwoordelijk is zal het niet een grote hit worden aangezien men alsnog niet andere dingen achter het stuur kan doen behalve opletten en rijden.
@TimoBac: Krijgen we vast het scenario dat autonome auto’s net als vroeger max. 5 km/h mogen rijden en er altijd met een rode vlag vooruit moest lopen om anderen te waarschuwen…..als je alles dan tenminste juridisch wilt indekken.
@joejojo2012: moet je hem dan ook niet uit elkaar halen en achter een bosje verstoppen als er een koe aankomt :p
toetert hij automatisch naar mensen die hun motor laten afslaan bij het verkeerlicht? Seint hij automatisch naar tegenliggers met groot licht? En wint hij automatisch stoplichtsprintjes van Petjes?
Anders hoef ik hem niet. (al kon ik het betalen)
@melkkoe:
1. Stall Judgement Assist
2. uitbreiding op Intelligent Light System
3. Chavish Head Ornament Detection Plus

Dus ja, komt eraan.
@HDM: Haha mooi!
@melkkoe: toetert hij automatisch naar mensen die hun motor laten afslaan bij het verkeerlicht?
.
En die S500 heeft zelf een start-stop systeem… hoe ironisch! :D
@melkkoe: Want door te toeteren slaat de motor van diegene weer aan? Ik denk dat die mensen het zelf ook wel doorhebben wanneer hun motor afslaat, door te toeteren zal het echt niet sneller gaan behalve mensen in de stress laten schieten.

Valt me ook op dat (vooral ouderen) geen geduld hebben bij lesauto’s die vooraan het stoplicht staan en voor hun niet snel genoeg optrekken dat ze dan gelijk gaan toeteren.
@civicfk3: ik hoorde laatst van iemand dat hij in 1 van zn eerste lessen ook de auto liet afslaan bij het stoplicht en toen was er domweg iemand op hem ingereden.. die persoon had blijkbaar zoveel haast maar is er uiteindelijk natuurlijk niets mee opgeschoten.

Die haast ook van tegenwoordig.
@civicfk3:
Logisch toch. Die lesauto’s van tegenwoordig lijken wel trapauto’s. Mijn 3-jarige neefje is op zijn skelter sneller weg bij het stoplicht dan de gemiddelde lesauto van 2013.
Dan hoeft er ook geen chauffeur meer tegen dat hondslelijke interieur aan te kijken…
Hoe eerder dit voor iedereen beschikbaar is, hoe beter; heerlijk: De voordelen van de trein gecombineerd met de voordelen van een auto!
@Brum: heeft dit systeem ook altijd vertraging?
@Brum: voordelen van de trein? Van buitenlandse treinen neem ik aan?
@Brum: Hahaha “voordelen” van de trein. Silly mensen ook, zo zelf willen sturen en alles ;-)
Ik ben benieuwd wat er zou gebeuren wanneer je in Dover uit de tunnel komt en de weg op draait.
@towi1989: Blue screen…. gok ik zo….
@towi1989: Neem aan dat ie wel weet dat in Engeland links gereden wordt?
Geniaal, ongeacht welk merk auto dit gaat krijgen.

Gisteren nog 700km gereden waar ik harder ben gaan rijden om mijn reistijd te verkorten aangezien ik zelf het rijden zat was.

Als ik dat autonoom had gedaan was 120km/h prima geweest. Rustig aan wat anders doen. Of ik durf te slapen vraag ik me af, maar het zou wel geniaal zijn.

Dan doet dat extra uurtje rijden er naar mijn idee ook niet meer toe.
@widodh: Totdat je autonoom rijden niets speciaals meer vindt en je graag een beetje op wilt schieten. Is de trein niks voor jou?
@SCscreamGT2: Bedoel je die trein die om 05.30 vertrekt zodat je die ene klant in duitsland op tijd kan bezoeken? en die 3 tussenstops maakt onderweg terug bij je andere klanten? En die vertrekt exact wanneer jij klaar bent bij een klant, en dan ook meteen voor de deur staat? Die trein?
@MDA: Nee niet die trein… natuurlijk niet. Zou ik ook niet doen. :)
@SCscreamGT2: Als er een trein zou rijden naar dat gat waar ik moest zijn had ik het wellicht gedaan. Helaas is de trein nog steeds godsgruwelijk duur en doet hij er véél langer over.

Ik heb de 700km nu in 7 uur gereden waar de trein er 14 uur over zou doen. Dat is niet meer acceptabel voor mij.
Toch maar eens in Japan gaan wonen dan? :)
@sir_smokalot: Das een goed idee. Paar weken terug op vakantie geweest naar Japan. Die treinen komen tenminste noooooit te laat. En ik lieg niet. ;)

Btw ze gaan “maar” 300km/h, maar dat doen ze in Nederland ook, toch? :’)
Voel je je toch ook een lul met vingers achter dat stuur
Waarvoor koop je een auto ? Juist ja om in te rijden, pure onzin dit.
Weet niet hoe het bij Audi zit maar vanaf de A7 is hij ook gauw klaar dus denk dat ze nu aan het strijden zijn wie het eerste klaar zal zijn.
Boring, waarom zit de die persoon op bestuurders stoel, waar is er een stuur aanwezig,…auto rijden moet plezant blijven, op die manier vind ik er niks aan.
Ideaal dan hoef ik ook geen BOB meer te zoeken in het weekend, laat maar komen deze Mercedes.
Brr ik hoop dat deze techniek nog lang weg blijft, als ik zelf niks wil doen pak ik wel het OV.
@reistje: LOL, dan nog liever een autonome S500!! Heel, heel veel liever. Tegen die tijd beter betaalbaar ook, het OV is voor rijken :D
Voor als U niet van autorijden gecharmeerd bent. De ideale anti AB auto dus.
Juist, en waarom zit er een stuur in dan ?
@Corrado16v: stel, dit ding knalt met 250 over de autobahn en de computer loopt vast.
wat dan?
@melkkoe:
Snel even de uitvaart regelen?
@melkkoe: BSOD :D

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).