Mercedes SLS AMG Black Series is helemaal niet zwart

Auteur: , 20 Reacties

Gevleugeld Black Series-geweld in Genève, en wij werden zomaar toegelaten om er even zachtjes naast te staan met een kwijlwaffel.

Mercedes SLS AMG Black Series is helemaal niet zwart

In het kort: de 6.2-liter V8 peurt er 631 pk en 635 Nm aan koppel uit, met een redline die is opgetrokken van 7.200 naar 8.000 tpm. Hij is 70 kg lichter gemaakt en uitgevoerd met AMG RIDE CONTROL, met een keuze uit ‘Sport’ en ‘Sport+’, samen met een instelbare veerspanning. De Black Series is breder dan standaard: de wielkasten voor en achter zijn respectievelijk 13mm en 26mm uitgeklopt, en ook de spoorbreedte nam toe met 20 en 24mm. Het sprintje van 0 naar 100 km/u doet dit gele beest in slechts 3,6 seconden. De top is 315 km/u.

NSFW!20 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Is dat droogrekje achteraan optioneel? Of zit je er sowieso mee?
@SimonMc: ideaal om een stokbrood op in stukken te snijden
niet normaal dik gewoon!!! geslaagd!!!
Geel van buiten, zwart van binnen. Snoop Tweety.
prachtig!! zeker met dat geel en zwart gecombineerd!!
Dik hoor. Ook op de circuits doen de SLS’sen het steeds beter. De 24 uur van Dubai, de 12 uur van Bathurst…
Top auto.
Iets anders he… Waarom heeft bmw eigenlijk geen “sportwagen” zoals audi de r8 heeft en mb de sls…? zal zo een reden achter zitten maar ik kan dat zo niet bedenken dus wie geeft mij het antwoord?
@karsvdtuin: bmw wil het praktisch houden. Circuitgenot voor het hele gezin in de m1, m3, m4, m5, m6, x5m en x6m ;)
@nasty: oke dank voor de uitleg maar deze.modellen die je nu opnoemt heeft mb ook en audi ook. Waarom niet en en? Misschien och het wel een uitdaging voor Bmw om te laten zien dat ze echt wel kunnen googellen bij m performance. Mij lijkt het in ieder geval geen verkeerd idee om het is te overwegen als Bmw zijnde.
@karsvdtuin: goochelen of google’en?? En ik weet t wel. Het laatste was zo’n beetje de Z8. Toen dachten ze ‘neh… laat maar. Niet ons ding’ And right they were… De SLS van MB is historisch nog verantwoord ook, de R8 van Audi bestaat alleen maar want Lamborghini maar waarom zou BMW t doen?
@davelepeef: (de R8 van Audi bestaat alleen maar want Lamborghini maar) Probeer dit nog maar een keer.
@nasty: 1M bedoel je waarschijnlijk? Een M1 kan je nog geen koffer in kwijt.
@quattromeister: inderdaad, ik was nog aant denken dat ik allern die andersom moest schrijven, en dan doe ik het nog verkeerd. Sorry :p
Die CLK BS is ze indertijd goed gelukt maar alles anders met de letters BS erop vind ik toch maar serieuze mislukkingen. Zelfs WALD heeft nog smaakvollere SLS AMG’s gemaakt dan deze.
Leuk, onbetaalbaar (voor mij), maar las het een black series is, waarom dan in het geel -_-
@thomcarspotter: omdat op een zwarte auto de agressieve aanpassingen zoals extra happerts moeilijk te zien zijn. Geel/oranje/rood is anders, knalt er een beetje uit, valt dus op.
Ben ik de enige die zich steeds afvraagt of bij het vormgeven van het dak van de SLS de inspiratie of de tijd op was?? Vind m dakloos erg mooi, het vaste dak ziet er zo simpel uit? Niet dat het heel spannend moet, maar ik mis wat. Uiteraard zou ik het beter kunnen :)
zal brabus hem tunnen?
zo ja
ik hoop niet aan de buiten kant
Ziet er heel goed uit, maar toch misschien een beetje te extreem. Een gewone vind ik toch mooier.
Ik blijf me elke keer afvragen wie er nou zo’n auto koopt. Als je in dit segment (qua prijs, vermogen) mag gaan shoppen, wil je dan naar de MB-dealer bij je om de hoek of wil je dan eigenlijk liever niet iets exclusievers?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).