Merwedebrug volgende week open voor vrachtwagens

Auteur: , 13 Reacties

Het zou verdulleme tijd worden.

Werkzaamheden Merwedebrug

Inmiddels is het ruim anderhalve maand geleden dat Rijkswaterstaat de Merwedebrug bij Gorinchem niet langer geschikt achtte voor vrachtwagens zwaarder dan 3,5 ton. Er bleken haarscheurtjes in de stalen draagbalken van de brug te zitten. Sindsdien was er veel commotie. Vrachtwagenchauffeurs klaagden steen en been over langere reistijden en hogere kosten, de politie schreef boetes uit bij de vleet aan truckers die tóch over de brug reden, men vond dat het te lang duurde voordat er actie ondernomen werd, er werden bouwvakkers onwel tijdens de werkzaamheden waardoor deze vertraging opliepen. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar aan alle ellende lijkt nu een einde te komen. Gisteravond heeft minister Melanie Schultz van Haegen laten weten dat de brug weer open gaat. Daarmee zijn de werkzaamheden echter nog niet afgelopen. Er worden stalen platen aangebracht op 48 plekken. Naar verwachting is volgende week de helft van die platen bevestigd, waarmee de brug weer stevig genoeg geacht wordt voor zwaardere vrachtwagens.

Overigens betekent dit niet dat er helemaal geen afsluitingen meer zullen zijn, er zullen nog meerdere nachtelijke afsluitingen volgen.13 reacties

Ik dacht dat NL’ers alles via het water deden. Alweer een illusie armer.
Mooizo, werd ook tijd. Nu nog ff een brug er naast bouwen om de capaciteit te verdubbelen en het is helemaal mooi.
@lekbak: En misschien tot die tijd als overheid met een spits-mijd programma komen voor vrachtwagens in de spits.

Minder piekbelasting voor de brug, maar vooral ook een betere doorstroming in het hele land.
@lekbak: 2019…als alles doorgaat tenminste
@lekbak: noodzaak creëren, ze hadden hem nooit moeten ‘repareren’. Platgooien en zo snel (met gezond verstand en kunde) mogelijk een nieuwe fatsoenlijke brug neerzetten 2×2 plus vluchtstrook zou al wonderen (behoud van 120 km/h) doen, net als de weg er voor en er na.

Of wacht dat was begin jaren 90 het plan al.. te duur..
De jaren ’00 parallelbrug.. te duur..
En nu nét genoeg geld en noodzaak voor een paar staalplaten..
@knapzuur: een nieuwe brug maken kost tijd. Dan zou het anderhalf jaar ofzo duren voordat er weer vrachtwagens overheen kunnen en dat is geen doen. Daarbij functioneert een extra brug uitstekend. De ene brug de ene kant op en de andere brug de andere kant op. Zelfs de grote machtige brienenoordbrug bestaat uit twee bruggen. Een oude en een nieuwe, gebroederlijk naast elkaar.
Nu maar hopen dát hij ook echt verstevigd genoeg is om al dat vrachtverkeer te dragen…
Verdorie, worden de files weer langer.
En dan snel een hele nieuwe. Meteen die A27 verbreden dan natuurlijk.
Balen, vind het wel relaxed zo… Maar goede zaak dat de transporteurs niet meer om hoeven rijden. Nu die achterhaalde brug vervangen/vernieuwen/verbreden en we komen nog eens ergens.
Jammer, het was wel zo rustig daar, zonder vrachtwagens
Jammer, was een mooi rustig stukje zonder die vrachtwagens
Ik hoorde van iemand die aan de brug werkt dat het alleen maar “haarscheurtjes” waren…


… wel “haarscheurtjes” van twee vingers breed overigens!

?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).