Michael Schumacher wilde verdwijnen voor zijn ongeluk

Auteur: , 43 Reacties

De manager van Michael Schumacher deed deze opmerkelijke uitspraak over haar cliënt in een vraaggesprek met journalisten.

Keep fighting Michael

Hij was het he-le-maal zat: de media-aandacht voor hem en zijn gezin kwamen Michael Schumacher de strot uit. Het was een paar maanden voor zijn ongeluk reden om tegen zijn manager Sabine Kehm te zeggen dat hij haar “binnenkort waarschijnlijk niet meer nodig zou hebben”, omdat hij wilde verdwijnen. Nooit meer telelenzen uit de struiken, nooit meer lastige vragen: Schumi wilde rust.

Kehm gaf in het vraaggesprek met ongeveer 90 journalisten (van met name Duitse en Britse media) aan dat ze mede daarom zeer terughoudend is geweest in haar commentaren op Schumachers toestand. Sinds het ongeval eind 2013 weten we eigenlijk alleen zeker dat Schumacher na een periode in het ziekenhuis verplaatst is naar een privéverblijf aan het meer van Genève. Daar werken medische specialisten aan zijn herstel, maar niemand weet hoe snel dat allemaal verloopt. Sterker nog, het blijft gissen of er überhaupt vorderingen gemaakt worden. Er zijn wel eens geruchten geweest dat hij weer zou kunnen lopen, maar nooit is er meer iets bevestigd. Geruchten over vooruitgang waren niets meer dan dat: geruchten.

Zijn manager hoopte daarmee te voldoen aan Schumachers wens om te verdwijnen. Ook gaf Sabine Kehm aan dat elk antwoord op een vraag of statement van haar zijde, direct nieuwe vragen oproept. Ze zal zich dus niet vaker gaan uitlaten over Michaels gezondheid dan dat ze nu doet. Het blijft dus gissen of Michael nog als een kasplantje in zijn bed ligt, of dat hij vorderingen maakt.

Even met Michael meedenkend: als hij inderdaad wilde verdwijnen, dan zou dit zijn ultieme escape kunnen zijn. Stilletjes revalideren, ondertussen een andere identiteit aannemen en in alle stilte vertrekken terwijl de wereld denkt dat je in alle rust aan het herstellen bent in de buurt van Genève. We achten het scenario niet heel waarschijnlijk, mede omdat we niet denken dat Michael zijn fans in het ongewisse zou willen laten. Maar we zouden het hem ergens ook niet kwalijk kunnen nemen, jullie wel?43 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Begrijp het aan de ene kant wel. Hij is topsporter geworden omdat hij iets vreselijk goed kan, maar daar hoort ook de roem en de fame bij ook al ben je niet zo aandachtsgeil als Hamilton
@eferrari: Lewis Hamilton… Ik heb die man recentelijk ontvolgd op Facebook. Waar je bij een Facebookpagina van een coureur verwacht updates te zien, af en toe een leuk nieuwtje te lezen en een foto van het een of ander, is het op zijn pagina alleen maar zelfverheerlijking, in mijn ogen schreeuwen om comments als “Lewis you’re the best! You’re the champion” blablabla (die hij ook krijgt), knappe foto’s met celebrities, filmpjes van hoe hij op de piano speelt en foto’s van zijn honden. Geen enkele andere coureur is zo aandachtsgeil als hij, en dat is jammer want voor zo’n goede coureur heeft hij op deze manier zijn imago in mijn ogen wel verpest…
@krokant: #teamLH44… Zum kotzen
@krokant: oei, oei, oei en nou is Lewis helemaal van slag……. Of all people Krokant heeft HEM ontvolgt.
@roppp: Volgens mij snap jij het niet helemaal, en wellicht doet een cursusje LOI zinsopbouw ook geen kwaad (k)
@krokant: ken m niet van facebook maar zag m bij een fabrieksbezoekje aan Pagani tijdens de zomer paar jaar geleden. Hele crew van P was verzameld in de showroom. Toespraakje van Horacio. Wat mij juist opviel, is dat hij daar zo bescheiden, bijna verlegen stond. Ging daarna rijden in een Huayra. Reed ook heel normaal weg. Vond m juist sympathiek daar.
@alfablog: hij is ook heel sympathiek en heeft een vreselijk goede drang naar winnen waardoor mensen hem arrogant vinden. Alleen Lewis is na mijn mening nu teveel bezig met fashion en muziek en teweinig met het racen zelf. Over het verlegen zijn, ik ken hem natuurlijk niet persoonlijk maar ik denk niet dat hij zo zeker is dan dat hij werkelijk is maar dit compenseert met een rock en roll leventje te leiden.
@alfablog: Waar ik me mateloos aan stoorde was het eindeloze gezwets op Facebook (dat was het enige medium waarop ik hem “actief” volgde, en dus ook regelmatig langs zag komen). Als je door zijn geplaatste berichten komt merk je denk ik heel snel waar ik het over heb;) Ik geloof best dat het een sympathieke man is, bij Top Gear vond ik hem ook vermakelijk om naar te kijken en in de tribute aan Ayrton Senna, waar Hamilton in een van zijn oude F1-auto’s rijdt, komt hij ook niet over als een zelfingenomen zak. Maar toch, door de social media is zijn image voor mij een beetje verpest.
En gelijk had de man toen der tijd. Je carrière zit er op, je wilt genieten van je vermogen die je hebt opgebouwd met je gezin en niet elke dag gestoord worden door journalisten. Eens in de zo veel tijd jezelf even laten zien in de media, misschien eens een enkele keer een race bijwonen en heel af en toe een interview. Voor de rest niets. Heerlijk toch? Helaas is het nu nog gissen voor ons, maar ik blijf hopen dat ie er bovenop komt en kan gaan genieten.
@viezefreddyw: dat vermogen heeft ie wel opgebouwd door zichzelf duur te verkopen aan sponsors. Dan is de consequentie dat je veel in de media en publieke belangstelling moet staan, anders is geen sponsor in je geïnteresseerd. Dan moet je niet achteraf zeuren dat je dat niet prettig vindt, dan had ie maar rij-instructeur moeten worden of taxi chauffeur…
@vroaaar: Ik begrijp je punt. Maar het is wel zo dat zijn carrière er al een tijdje opzit. Ik weet niet of ie momenteel nog steeds sponsoren aan zich heeft gebonden, maar als dat niet zo is is ie niet verplicht om zich in de buitenwereld te tonen. In de tijd dat Schumacher nog wel actief was in zijn carrière, zag je hem volop. Nu moet ie niks meer lijkt mij. Maar goed, dat is voor mij gissen, net als zovelen op dit moment.
@viezefreddyw: dat gaat ook makkelijk als je zoon hetzelfde beroep heeft gekozen.
Als hij dit werkelijk gebruikt om te verdwijnen zal hij ook flink onder het mes moeten, mocht hij in Europa willen blijven. Mensen blijven hem herkennen. Dat lijkt me dus een sterk verhaal.

Voor de rest klinkt het wel redelijk logisch. Al zou het wel fijn zijn als ze zo nu en dan (eens per jaar?) daadwerkelijk een ware update van zijn status hebben. Nu is het voor iedereen gissen, krijg je de vreemdste spookverhalen en geruchten en weten fans niet meer waar ze aan toe zijn.
Wacht,
Er was dus ene vraaggesprek van 90 minuten en het enige wat ze los heeft gelaten, was dat Schumi het zat was.

Ach ja, ik wens m t beste en ik hoop dat ie stiekem ergens van zijn leven aan het genieten is. Ik vrees het alleen dat dat niet het geval is.
Als het echt zo is als dat Sabine zegt dan plaatst het het gebrek aan info in een ander perspectief, en begrijp ik het engizins.
Aan de andere kant, de zorg die hij nu heeft is mede tot stand gekomen door zn fans die jaren lang allerlei petjes en shirts van hem hebben gekocht, en vind dat het wat netter zou zijn naar de fans iets meer info te geven, of gewoon eenmalig een duidelijk statement, hij kan dit wel, hij kan dit niet. En vanaf nu geven we geen informatie meer prijs. Dan zorg je dat de roddels die er zijn ook gereduceerd worden.
@gertjan2012: zelfs bij dat soort simpele statements komen al heel veel problemen om de hoek kijken.
“Hij kan lopen”
– binnen of buiten?
– Met of zonder krukken?
– Hoe ver?
– Hoe vaak?
– kan hij ooit weer een auto besturen?

Elk stukje info zorgt waarschijnlijk voor een stortvloed aan extra vragen.
Geloof er geen zak van. Als hij de media echt zo beu zou zijn als dat men beweert, waarom dan een rentree maken bij Mercedes? Voor het geld hoeft het niet, en om zichzelf te bewijzen ook niet.

Ik heb er dus m’n twijfels over.
@jack_abarth: Ik snap wat je zegt, maar de f1 was wel zijn passie neem ik aan. Ben je daar ooit klaar mee?
@bastiaano:

Daar heb je een punt. Maar ik denk dat als de omstandigheden rondom je passie veranderen dat je passie kan gaan verwateren.
@jack_abarth: Toen Ferrari bij hem aanklopte om Massa te vervangen was hij fysiek niet sterk genoeg om F1 te rijden. Dat was het gevolg van een crash tijdens een test met een Honda Superbike. Toch is het vuurtje destijds bij hem weer aangewakkerd, en heeft hij besloten om bij Mercedes terug te keren toen hij de kans kreeg.
Interessant, dat verklaart een hoop. Moeilijke situatie ook voor zijn manager.

Dat dit deel van de verdwijntruck lijkt me sterk dat werk alleen als Sabine dit niet had gezegd. Werken doet het sowieso niet, ik denk dat er nog nooit zo op nieuws rond hem gejaagd is dan nu.
Ik hoop dat alles een grote grap was. Dat hij nooit een ongeluk gehad heeft, en nu lekker van een rustig leven geniet op zijn eigen onbewoonde eiland inclusief circuit.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Michael in de zon op een terras, leest in t AD dat ie ineens in coma lag.
@rijnounsdoor: z’n auto was volledig uitgebrand?
Was/Is het maar zo dat hij de mogelijkheid heeft in (wederom) goede gezondheid die beslissing te kunnen maken.
Geloof er niets van!
Ik begrijp die media aandacht ook niet zo. In de Nederlandse pers valt het nog best mee. Maar de Duitsers en de Engelse blijven er over schrijven. Gun die man zijn rust als hij inderdaad bij zinnen is. Als dat niet het geval is doe het dan voor de familie om hem heen. Die zullen het er al zwaar genoeg mee hebben. Lekker laten gaan. Rustig herstellen. En als hij daarna nog wat wil doen in de racerij en dus met media aandacht dan moet hij dat lekker zelf weten. Maar een man die er zo heftig aan toe is en duidelijk geen zin heeft in al die aandacht moet je lekker met rust laten.
Ik hoop voor Schumacher dat dit waar is.
Sommige doen er alles voor om op te vallen, Schumi het tegenovergestelde dat vind ik nou mooi.
Onzin. En Todt enzo liegen ook? Er komt echt wel een bericht naar buiten zodra het weer beter gaat met hem.
Als mevrouw de manager nu zou zeggen dat hij in volle gezondheid lekker ver weg van een Caipirinha zit te genieten tussen de palmbomen begint de heksenjacht pas echt. Dan is de complete roddelpers (en dat zijn er nogal wat) gebrand op de eerste beelden van een lopende Shumi en dan heeft hij zijn hele leven geen rust meer. Want dat gunnen we anderen niet om de een of andere reden, hoe harder je roept dat je niets met de buitenwereld te maken wil hebben, hoe harder die muskieten hun best doen om je op de plaat te krijgen.

Ik wens hem alle rust toe die hem toekomt en dat hij lekker van zijn gezin mag genieten op de manier zoals zij dat willen.
B#shit. Schumi heeft maar 1 prioriteit en dat is herstellen. Verdwijnen komt niet aan de orde. En als de fans er later achterkomen dat hij intussen verdwenen is? Nee, hij zal dan eerst zeggen dat ie weer ok is. Hij heeft de keuze om zijn voorkeur bekend te maken. Ik denk dat Sabine haarzelf een beetje probeerd te verdedigen tegen alle kritiek. Of wellicht ons aan het voorbereiden op het ergste..
@windhoekgokarting: hoe moeten ze erachter komen? Je hoort nu al zolang niks van hem. Hij kan wel ergens op het strand liggen. Osama schijnt volgend snowden ook gewoon te leven op de Bahama’s en niemand herkent hem. Al denk ik dat schumi echt gewoon een plantje is. Om erachter te komen moet je gewoon alleen zijn vrouw in de gaten houden. Als die thuis zit is hij daar ook gewoon. Als ze wekelijks op en neer vliegt naar een bestemming is er meer aan de hand .
Voor Elvis is alive complot theorietjes pak ik de Prive of de Story wel, Autoblog onwaardig dit.
Zou ook helemaal gek worden als elke scheet die ik laat in de krant komt
Vraag het me af. Je wilt jezelf sowieso niet in zo’n situatie brengen als nu. En in hoeverre kan je dan “incognito” door het leven als heel de wereld nu extra aandachtig naar ‘Michael Schumacher’ uitkijkt om dat we willen weten hoe het hem vergaat vanwege dat ongeluk. Toeval. Laat die man met rust.
Ach ja, wie weet leven Elvis en Hitler ook nog wel. Maar ik denk gewoon dat hij in een wagentje hangt. Heel erg jammer, maar we kunnen er helaas niets mee.
Even over na gedacht, zou het hem gunnen, een geweldige stunt, maar het is onzin. Hij had zich gewoon kunnen terug trekken op een vrijwel onbereikbaar landgoed, en als een Howard Hughes kunnen gaan leven. Daar had hij het revalidatieverhaal helemaal niet voor nodig. In plaats van minder media aandacht trekt hij nu juist meer media aandacht naar zich toe.
Ik kan me best voorstellen dat je na jaren van in de spotlights staan in de luwte wilt leven, maar hoe stel je je dat voor als Schumacher zijnde? Die man is zowat het gezicht van de Formule 1. Zou jij het geloven als je iemand tegenkomt die sprekend op Schumacher lijkt, dezelfde stem als Schumacher heeft en een Duits accent heeft en dan beweert niet Schumacher is? Zonder plastische chirurgie lijkt het mij onmogelijk om als zo’n grote sportheld anoniem door het leven te gaan, tenzij je je als een kluizenaar op je landgoed opsluit.

En wat te denken van zijn kinderen? Zijn dochter, Gina-Marie, heeft naam voor zichzelf gemaakt als ruiter en doet mee aan internationale wedstrijden paardrijden. Zijn zoon, Mick, racet voor het tweede jaar op rij in de Formule 4 en staat ook al voldoende in de spotlights. Je kunt die kinderen toch niet ook “laten verdwijnen”?
Hij ligt nu in ieder geval lekker te rusten.
Shumi drinkt een pintje ergens op een eiland samen met Biggy & Pac!
Wie gelooft dat ie ons voor de gek houdt, is helemaal van het padje af. En geruchten dat ie wellicht kan lopen? Haha, volgens mij kan ie nog niet eens z’n hoofd bewegen joh.
Ik vraag me alleen af of hij nog veel zal kunnen genieten. Die behandeling kost hem wss bakken geld en het enige wat in het nieuws af en toe doorsijpelt is dat ze allerhande eigendom van de hand doen…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).