Mick Schumacher gaat F1 testen voor Ferrari & Alfa Romeo

Auteur: , 27 Reacties

Een eventuele racecarrière in de Formule 1 komt steeds dichterbij voor Mick Schumacher.

Mick Schumacher stap dichterbij F1, gaat voor Alfa testen

Wat zal zijn vader trots zijn. We hebben geen idee in welke medische conditie Michael Schumacher de voortang van zijn zoon Mick meekrijgt, maar de coureur timmert hard aan de weg in zijn carrière.

Op 2 april zal Mick testrijden voor Scuderia Ferrari. Alfa Romeo Racing, voorheen bekend als Sauber, mag Schumacher de volgende dag lenen in Bahrein. Het is een eerste stap voor de zoon van de legendarische Michael in de wereld van Formule 1 en wie weet wat daaruit voort kan komen. Daarnaast laat Alfa Romeo Racing weten dat ook F2-coureur Callum Ilott voor het team gaat testen in Barcelona. Het zal voor Mick Schumacher de eerste keer zijn dat hij plaats zal nemen achter het stuur van een moderne Formule 1-auto.

Voor de 19-jarige Mick Schumacher gaat het sowieso een interessant jaar worden. De huidige F3-kampioen maakt zijn debuut in de Formule 2. Met het officiële nieuws dat de Duitser nu ook gaat testen voor Ferrari en Alfa maakt de stap naar de Formule 1 steeds dichterbij. Met de naam ‘Schumacher’ op zijn schouders liggen de verwachtingen hoog.

I am obviously more than excited and would like to thank Ferrari for giving me this opportunity. I am really looking forward to what I’m sure will be a great experience. But for the moment, I am consciously putting all thoughts of the test to one side, because I am also very much looking forward to competing in my first F2 race and would like to focus a hundred percent on the weekend to come. – Mick Schumacher27 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
toch jammer voor zo’n jonge dat hij altijd in de schaduw zal staan, wel knap dat hij het zover weet te schoppen
@gove: Wie weet wordt ook wel een hele sucesvolle coureur.
@gove: dan kan je toch beter de zoon zijn van Cristian Albers, niemand zal immers ooit nog wegrijden met de benzineslang en al 🤪
@gove: Dat valt denk ik wel mee. Als hij gewoon goed presteert op de baan, dan is dat zijn eigen verdienste. Dat in de schaduw staan van, heeft meer te maar met mensen die in het verleden leven dan met Mick zelf. Ik zie iig Sainz of Verstappen ook al lang niet meer als ‘de zoon van’. En dat had ik bij Rosberg, Hill, of Villeneuve (kuch) ook niet.
@suzikubelona:
Maar zou je wel hebben bij een zoon van Senna, Schumi of Fangio…
@gove: De enige reden dát hij het zo ver schopt is vanwege zijn achternaam.
@gebruikersnaam3: Wat is dit voor onzin? De laatste 1,5 jaar rijdt hij echt de sterren van de hemel. Mooie acties en laat zien dat hij zeker een talent is.
Het is hem gegund.
Ik blijf mij bij hem afvragen of teams hem misschien niet meer gebruiken als marketing instrument dan voor zijn rij kunsten. Maar de toekomst (waaronder dit jaar F2) zal dat moeten uitwijzen.
@quincy: Als dat goed geld opbrengt voor Mick dan laat hij zich daarvoor graag gebruiken.
Enerzijds kom je sneller op bepaalde plaatsen met zo’n naam. Anderzijds is de verwachting altijd torenhoog…
Je zou bijna vergeten dat er nog een andere Shumacher was in de F1, het broertje van.
Maar met Ralf is het nooit zo’n succes geworden als Michael.
Dus hoe het staat met de verwachtingen en het waarmaken er van valt te bezien.

Echter er zijn ook genoeg voorbeelden van zonen van die het net zo goed of beter in de F1 deden dan hun vader.
@milan0: Ralf heeft nog altijd meer races gewonnen dan MaxV. 6 stuks namelijk. Er zijn op het moment maar 39 mensen in history die meer F1 races hebben gewonnen dan Ralf.
Met 180 starts staat hij 23e in de lijst met meeste starts.
Ja, niet zo goed als zn broer, maar nog altijd een zeer prima carrière. Ik zou ervoor tekenen.
Overigens heeft hij ook een zoontje dat het op het moment prima doet in het karten.
Schijnt dat de man een vermogen van 100 mio had en daarna maar 6 mio hoefte te dokken voor zn scheiding (goede deal voor m).
Wieweet hebben we over een jaar of 10 2 Schumacher neefjes in de F1.
@gregorius: Ik wilde Max V er bewust niet bij halen, dat weet iedere F1 liefhebber ( al dan niet zelf verklaard) wel ;-)
Ik doelde meer op het feit dat een bepaalde achternaam geen garantie voor succes hoeft te zijn, denk aan Bruno Senna niet zo lang geleden. Oke dat was het neefje van de andere Senna dus geen zoon van.

Nico R was dat wel van Keke, net zoals Damon dat van Graham was en Jacques van Gilles. Maar dat terzijde.
Kleine correctie, het zal de eerste keer zijn dat Mick met een moderne F1 rijdt.

Op Spa mocht hij al wel eens demotje geven met ouden wagen van zijn pa.

Toegegeven… Totaal niet te vergelijken met deze tests, maar toch. 😂
@rohrl-fan: ok, check!
Wat toevallig hé dat als je Schumacher heet dat je dan als man ook meteen heel goed kan autoracen en daarom in de Formule 1 belandt.
@evdw: wat wil je hier nou mee zeggen jongen?
@jules713: Was het te last voor je knul?
Dat men pretendeert dat men in de F1 de beste racers van wereld heeft maar dat de beste racers waarschijnlijk gewoon ergens op straat rondlopen zonder het te weten. En dat is jammer want dat talent krijgt dus geen kans als je achternaam of familievermogen je niet mee zit.
Er is geen reet aan te doen natuurlijk maar dat wilde ik dus zeggen. Zie ook de posts hieronder.
@evdw: *lastig
@evdw: Wat dat betreft is de opkomst en professionalisering van e-sports mooi iets. De kans dat je vanuit de e-sports de Formule 1 bereikt is uitzonderlijk klein, maar het is wel een manier om met minimale investeringen een voet tussen de deur te krijgen in de autosportwereld. De grotere kampioenschappen hebben vaak prijzen waarbij je in echte raceauto’s mag stappen, of geldprijzen die groot genoeg zijn om een seizoen in de racerij te bekostigen. En dan hoef je dus niet te beginnen met een kart van enkele duizenden euro’s en alle bijkomende kosten, maar volstaat een Playstation of PC met iRacing, een redelijk stuurtje en een stoel.
Met de als maar krachtiger wordende consoles en PC’s, het nauwkeuriger en realistischer worden van de racegames en simulatiesoftware en de groei van e-sports, zou het mij niets verbazen als de opleidingsprogramma’s van de F1 teams uiteindelijk ook in die vijver gaan vissen.
Al die zoontjes-van is bewijs dat je met een combinatie van het juiste materiaal, coaching en wil een eind kan komen. Natuurlijk is een beetje talent mooi meegenomen, maar als de wil er is, is er een hoop aan te leren.
Het is lullig voor de coureurs die misschien meer talent hebben, maar niet het geld of de coaching.
Maar leuk voor die jongen dat hij ook mag testen met een F1. Ik zou mn geld er wel op zetten dat hij het gaat redden in de F1. Heerlijk om dan naar te kijken en te analyseren of ie goed genoeg is (leuk om te zien of ie dan een goede teammate krijgt).
@gregorius: Klopt helemaal. Daardoor vraag ik mij ook af hoe goed Mick op dit moment geweest zou zijn als Michael dat ongeluk niet had gehad en hij hem had kunnen begeleiden in de autosport.
@edge: ik denk dat hij geen steek beter zou zijn als papa nog 100 was. Hij heeft zn hele carrière bij de team gereden waarbij je moet rijden. En er zal geen cent bespaard worden op zn begeleiding.
Als papa nog 100% zou zijn geweest zou elke 2e vraag over zijn papa zijn en hoe hij hem helpt of waarom hij er vandaag niet bij is.
In de paar interviews die ik van m heb gezien nu, lijkt hij me een prima jongen. Wel heeft ie net zo’n rotkop als zn pa en oom. :)
@gregorius: Mick heeft zijn autosport debuut toch echt bij Van Amersfoort Racing gemaakt in de Formule 4. Het jaar daarna ging hij naar Prema.
Ik vind het tamelijk lachwekkend als mensen medelijden hebben met de kinderen van grote sterren omdat er zoveel druk op hun schouders zou rusten. Wat dacht je van de kansen die een beroemde achternaam met zich meebrengt. Als Mick geen Schumacher heette dan was hij nu vakken aan het vullen bij de plaatselijke Aldi. Het zou me ook niks verbazen als hij bevoordeeld gaat worden in de Formule 2 want deze jongen moet en zal natuurlijk de F1 halen. Hij is commercieel zo interessant, voor hem gelden andere regels.
Inderdaad, puur commercieel bekeken van onschatbare waarde. Wees dus maar zeker dat hij F1 gaat rijden en ik gun het hem van harte.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).