“Mick Schumacher krijgt contract bij Ferrari”

Auteur: , 43 Reacties

Morgen moet het allemaal gebeuren.

Sinds het moment dat Mick Schumacher aantoonde een redelijk potje te kunnen sturen, houden fanatiekelingen iedere beweging van de zoon van de allergrootste Formule 1-coureur in de gaten. Hoewel lang niet iedereen is overtuigd van de stuurmanskunsten van Mick, lijkt de 19-jarige Duitser zich afgelopen seizoen voldoende in de schijnwerpers te hebben gereden. Naar verluidt zal Junior morgen een contract tekenen bij Ferrari.

Nu is het natuurlijk niet zo dat Mick morgen ineens het stoeltje van Charles Leclerc of Sebastian Vettel overneemt of bij Alfa Romeo Sauber terechtkomt. Nee, in plaats daarvan schijnt de Italiaanse renstal van plan te zijn het talent op te nemen in zijn Driver Academy. Hiertoe behoren momenteel o.a. Giuliano Alesi (zoon van), Marcus Armstrong, Enzo Fittipaldi (familie van), Antonio Fuoco en Guan Yu Zhou. Het opleidingsprogramma is zoals je kunt zien een behoorlijk familiepartijtje, dus heel vreemd is het niet dat ook Mick zich bij het team zal voegen.

Volgens verschillende Italiaanse media wil Ferrari gebruikmaken van de talenten van de jongere Schumacher, omdat het ineens geen echte vaste kracht meer heeft voor het betere simulatorwerk. Immers, de twee coureurs die deze taak afgelopen jaar uitvoerden, rijden komend seizoen allebei in de Formule 1. Daniil Kvyat is voor de zoveelste keer door Toro Rosso teruggeroepen en Ferrari heeft eindelijk besloten Antonio Giovinazzi een volwaardig stoeltje in de koningsklasse te geven, door hem naast Kimi Raikkonen bij Sauber te plaatsen.

Mochten de geruchten kloppen, dan heeft Schumacher een druk jaar voor de boeg. De tiener komt komend seizoen namelijk uit voor het Prema Powerteam in de Formule 2 – het team waarmee Charles Leclerc in 2017 kampioen werd. Mick heeft zijn promotie te danken aan een indrukwekkende slotfase in het Formule 3-kampioenschap. Schumacher werd na een ietwat trage start van het seizoen alsnog kampioen in deze klasse.43 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik gun het hem, volg F1 al op de voet sinds ’89. Dus moge er een opvolger komen!
@bas2014: een opvolger voor jezelf?
Ik heb het gevoel dat deze kiddo aleen zo ver is gekomen vanwege z’n achternaam, of vergis ik me?
@autospotterkerkrade: je vergist je inderdaad. Met zo’n achternaam kom je niet ineens een paar plekken eerder over de finish. Feit is wel dat hij het begin van het seizoen matig deed, en hij na de zomer ineens op een Max Verstappen manier de zeges achter elkaar binnenreed. Daar kun je natuurlijk vraagtekens bij plaatsen , maar feit is dat hij kan sturen.
@gertjan2012: met zo’n achternaam zijn er echter wel heel veel ‘spelers’ in de sport die er belang bij hebben als er wat goede resultaten behaald worden. Een beetje sturen kan ‘ie natuurlijk best wel, maar dat kan je (in mijn ogen) dan ook iedereen met een redelijk goede motoriek leren als je ze van jongs af aan in een kart zet. Of ‘ie ook het échte talent heeft waag ik te betwijfelen.
@jaapiyo: dat denk ik dus ook. Ik kan me zo snel namelijk geen andere sport indenken waar het vader/zoon-percentage op het hoogste niveau zo hoog ligt als in de F1 (in bredere zin ook voor de gehele racerij waar). Dat zegt wel wat over de balans ‘nature/nurture’ in dezen, denk ik.
@vaakbenjetebang: voetbal..
@kle500: zelfde percentage ‘zoons-van’ wat ook op echt hoog niveau komt te spelen als in de autosport? Waag ik toch wel te betwijfelen. Nu vertekent een percentage ook door het lage absolute aantal F1-rijders, maar toch denk ik dat er onevenredig veel ‘vader-zoon’ setjes naam hebben gemaakt in de hogere klassen van de autosport dan in het voetbal.
@vaakbenjetebang: de vraag is natuurlijk of dit percentage statistisch significant is, oftewel ruim meer dan 50%? Er zijn evenveel F1-coureurs (zo niet meer) zonder beroemde vader. Er zijn evenveel (zo niet meer) F1-vaders zonder succesvolle zoon. Ons gevoel zegt dat het relevant is, zo’n beroemde vader, en het zal wellicht helpen. Maar er zijn veel meer factoren van invloed dan het succes van de vader. Zonder talent, doorzettingsvermogen en een flinke dosis geluk kom je er sowieso niet.
@henk_he: je vergeet de factor geld, want een groot deel van de andere aanwezigen (ik zeg bewust geen talenten) is daardoor op een stoeltje terecht gekomen.
via iPhone app
@vaakbenjetebang: autosport is natuurlijk ook niet echt een laagdrempelige sport. Als ouder moet je er zelf al gek op zijn (een kind van 2 of 3 zegt niet ‘papa, mama, mag ik karten?’) en je moet behoorlijk diepe zakken hebben
@gertjan2012: feit is ook dat hij twee jaar Formule 4 reed en een jaar Formule 3. Allemaal niet heel bijzonder. Ook niet echt slecht. Maar niet het talent waar we nu wakker van gaan liggen. We gaan het zien in de Formule 2.
@gertjan2012: hoeveel zegens heeft verstappen behaald???
@autospotterkerkrade: Verstappen 10 , Mick 8
@autospotterkerkrade: een beroemde achternaam helpt wel. In de F1 hebben we vaker een “zoon van” gezien is eigenlijk is alleen Max Verstappen iemand die zijn vader kan evenaren (of in dit geval duidelijk overklast).
@mashell: Rosberg. Zowel vader als zoon allebei 1 kampioenschap :)
Alleen maar omdat je zoon bent van een voormalig F1 coureur is geen garantie voor succes. Het is nog nooit voorgekomen dat een zoon succesvoller is dan z’n vader in de F1.

Kan mij helemaal geen voorbeeld bedenken dat de zoon een betere staat van dienst had in de F1 dan z’n vader. Geen één. He-le-maal niemand. Noppes. Nada. Niks.

Nee, zoals ik al schreef, nog nooit voorgekomen.
@rick-dos: het duurde even voordat het kwartje bij mij viel ;-) Maar ik heb er behalve Max nog 2 gevonden. Mag jij raden welke ;-)
@gertjan2012: Villeneuve, Rosberg, Hill? Zijn er drie die ik mij zo kan bedenken. Mag jij er één afhalen. 😉
@rick-dos: Hill en Hill waren gelijk, Jacques Villeneuve won één titel, Gilles geen. Keke en Nico allebei 1 kampioenschap. Maar er is nog een koppel. Jan en Kevin Magnussen. Kevin deed het beter dan zijn vader met in iedergeval 1 podium
@gertjan2012: Blijft mog steeds een van de grootste plot-twists van afgelopen jaren F1: Nico Rosberg die dikke doei zei tegen Mercedes na zijn titel…
@gertjan2012: Graham Hill heeft de triple crown, Damon niet. Dus wat mij betreft staan ze niet gelijk.
@stradale888: De discussie ging over de F1-successen van zonen van. Le Mans en Indy doen dus niet ter zake.
@edge: Cijfers achter de komma doen er natuurlijk wel toe als het cijfer ervoor gelijk is..
@dracae: Klopt, heb je helemaal gelijk in. Alleen zijn Indycar en Le Mans geen cijfers achter de komma. Wel als je gaat kijken naar de gehele racecarrière, maar niet als het zoals hier alleen om F1-prestaties gaat. Dan moet je kijken naar bijvoorbeeld het aantal overwinningen, het percentage overwinningen in het kampioensjaar, podiums of pole positions. In een discussie over F1-prestaties roepen dat de een betere F1 coureur is dan de ander is een beetje alsof je twee mensen laat solliciteren voor een kantoorfunctie binnen jouw bedrijf, en dan bij de twee beste kandidaten kiest voor degene die het lekkerst kan koken.
@gertjan2012: nog een koppel, Mario,wereldkampioen in 1978 en de mislukte Michael Andretti.
@toniominestrone: nog een, Wilson Fittipaldi en zoonlief Christian Fittipaldi, broer en neef van Emerson.
@toniominestrone: Niet te vergeten de succesvolle Jack Brabham en zijn in de F1 mislukte zoon David.
@toniominestrone: We hebben hier een met een kenner te maken :-) Hulde!
@Rick-dos: Wat wil je hier nu mee zeggen? Dat Mick Schumacher waarschijnlijk geen 7 kampioenschappen binnen gaat slepen? Tsja..
@Rick-dos: Nico Rosberg
Ferrari junior programma staat gelijk aan NIET rijden bij Ferrari. In al die jaren is alleen Leclerc het nog maar gelukt om dan ook daadwerkelijk in Ferrari F1 te mogen rijden.
@lotuselises2: toch komt Giovanazzi er ook uit voort en rijdt nu toch bij het semi zuster team. En denk dat Bianchi het uiteindelijk ook wel tot coureur bij Ferrari geschopt had
@gertjan2012: Ja, dat geloof ik ook. Verschillende mensen binnen Ferrari hebben aangegeven dat er plannen waren om Bianchi in de wagen van Raikkonen te zetten.
@edge: hij was in ieder geval sneller dan Bottas. Maar ja dat zegt niet zoveel meer dezer dagen.
@jaapiyo: Bijna iedereen is sneller dan Bottas, hij heeft echter het geluk dat hij veel kan verbloemen met de snelle Mercedes.
@lotuselises2: wie komt uit het Mercedes junior team? Alleen Redbull speelt haar coureurs snel door naar het eerste team of een exit in de F1. Ik denk dat je bij ferrari nog niet zo verkeerd zit als junior
@lotuselises2: Voorlopig is dit gewoon een hele mooie kans voor die jongen. Als lid van een juniorenteam gaat er een wereld voor je open; F1 simulatorsessies in Maranello, meeluisteren tijdens driver briefings, F1-wagens rijden tijdens de juniorentests. Dat zijn dingen waar je enorm veel aan hebt als jonge coureur. Mocht hij indruk maken, dan zullen ze hem wel bij Sauber onderbrengen en eventueel laten promoveren naar Ferrari, mocht hij te licht bevonden worden kan hij met zijn naam en vermogen altijd nog als paydriver aan de slag bij een team als Williams.
@edge: toch is dat laatste vooral het scenario wat ik voor me zie en dat is dan weer zo’n dubbel gevoel. Als ik in zijn schoenen zou staan zou ik het gewoon doen (want hé, je bent toch F1 coureur), maar aan de andere kant heeft het ook iets heel sneus.
Is hem gegund. Sowieso moet je gewoon skills hebben, heeft niks met je achternaam te maken als je het talent niet hebt.
Het kan natuurlijk zo zijn dat hij het laatste half jaar ineens het supertalent vond dat hij in de voorgaande paar jaar niet heeft laten zien. Ik heb mijn twijfels. Hij kan zeker een aardig potje sturen maar het kwam wel vrij plotseling naar boven.

Ik denk wel zeker dat z’n achternaam helpt. Terecht of niet, lekker boeiend, het doel heiligt de middelen en het leven is niet eerlijk. Ik zou z’n moeder best doen trouwens..
@cloverleaf: dat was noet zo netjes van mij. Excuseer. Op de een of andere manier dacht ik dat Michael er niet meer was. Ik neem nog een koffie! Ik vind het een mooie dame. Dat is beter
Het is te hopen dat hij het temperament van zijn vader geerfd heeft (achter het stuur). Gaat nog interessante races opleveren. :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).