Mist Jos Verstappen ook in 2017 Le Mans?

Auteur: , 13 Reacties

Als hij consequent blijft, dan waarschijnlijk wel.

Jos

Het leek zo’n mooi project. Afgelopen zomer zouden misschien wel de twee beste Nederlandse Formule 1 coureurs vóór Max, vergezeld door racefan en sponsor Frits van Eerd een gooi doen naar de eindoverwinning in de LMP2-klasse op Le Mans. Maar het mocht niet zo zijn. De nieuwe Europese Grand Prix in Azerbeidzjan werd namelijk in hetzelfde weekend gepland als de Franse klassieker en Jos koos er liever voor om met Max mee te gaan voor moral support, dan om zelf weer eens op de limiet aan een stuurwiel te draaien.

En dus werd het hele project een jaar verschoven, ongetwijfeld tot grote teleurstelling van Jan Lammers. Jan heeft zich tot doel gesteld de race 24 keer te rijden. De teller staat inmiddels al op 22, maar Jan wordt ook een dagje ouder dus de jaren beginnen te tellen. Deze editie bleven voor hem, Frits en gelegenheidsteamgenoot prins Bernhard van Oranje alleen deelname aan de sprintrace over in een Ligier. Leuk natuurlijk, maar niet het echte werk. Zeker niet voor een ervaren coureur als Jan.

Eerder meldde Sky Sports al dat het F1-seizoen volgend jaar ten opzichte van dit jaar een weekje later begint, te weten op 26 maart in Australië. Dit om de teams net iets meer tijd te geven om de nieuwe auto’s af te ronden. Inmiddels is motorsport.com een stapje verder gegaan door de voorlopige F1-kalender voor 2017 samen te stellen op basis van informatie die reeds aan de teams is doorgespeeld.

Wat blijkt, er is gewoon wéér een clash tussen de twee wereldkampioenschappen. En dat ondanks dat de FIA de race van Le Mans voor vorig jaar verschoven heeft naar het weekend van 17 en 18 juni (zet maar vast in je…kalender). Interessant in deze is dat de FIA natuurlijk ook behoorlijk wat in de melk te brokkelen heeft in de F1, dus je zou zeggen dat dit probleem makkelijk te verhelpen is.

Echter, FIA-baas Jean Todt gaf na de clashfaal van dit jaar al aan dat hij niet kon garanderen dat het in de toekomst niet weer zou gebeuren. Dat komt omdat Bernie uiteindelijk gaat over wanneer de F1-races gehouden worden. Boze tongen beweren dan ook dat Bernie de F1 expres tegenover Le Mans zet, om de groeiende populariteit van die serie ten opzichte van de ietwat tanende wererldwijde interesse in de Formule 1 te bestrijden. Max ten spijt lopen de kijkcijfers namelijk al enige tijd terug.

Saillant detail is dat de CEO van de race in Azerbeidzjan heeft toegegeven aanvankelijk niet op de hoogte te zijn geweest van het feit dat zijn debuutrace in hetzelfde weekend viel als de 24 uur. Hij zal dus meteen geleerd hebben dat je altijd extra goed op moet letten als je een deal maakt met Bernie. Echter voor dit jaar zit hij zoals het er nu naar uitziet alsnog in hetzelfde schuitje.

Mocht er inderdaad weer een clash zijn én Jos wederom kiezen om met Max mee te reizen naar Bakoe, dan raden we Frits en Jan aan om voor een geschikte vervanger eens te komen kijken naar de Junkyard-race eind oktober. Naar verluidt doen er daar een aantal scherpe coureurs mee in een Ford Mondeo.13 reacties

Toen Jos besloot om Le Mans te laten schieten, racete Max nog voor Toro Rosso. Nu hij met de grote jongens van Red Bull meedoet, heeft Jos al aangegeven zich meer naar de achtergrond te verplaatsen. Wellicht dat hij daardoor alsnog in 2017 aan de start van Le Mans staat.
Sinds de overstap naar Red Bull heeft Jos volgens mij aangegeven dat hij wat meer afstand neemt. En dat hij dus niet meer persé bij iedere race aanwezig zal zijn. Probleem opgelost. ;-)
Jos kan best wel ff een weekendje over LeMans boenderen terwijl Max dat saaie rondje in “Europa” even afraffelt.
Jos moet gewoon de Le Mans rijden, Max is nu al volwassen en kan best een weekendje zonder The Boss..
Anders doe je toch Doornbos in plaats van Jos? Of 1 van de broertjes Coronel? We hebben meer Coureurs uit Nederland.
Je zou zeggen dat Max tegen die tijd toch wel op zijn benen kan staan in de F1. Lekker racen dus Jos.
Wat mij betreft wel, dit jaar ging het ook prima zonder onze vriend.
Zou mooi zijn als we Jos in actie kunnen zien, Max is nu en zeker dan niet helemaal aan het begin van zijn carrière dus die kan best even zonder Jos.
Totaal overbodig dat Jos meedoet.
Wie weet
Ik was al lang geleden helemaal klaar met ons josje, moral support me reet. Alsof Max dat nodig heeft.
Als Jos elke race aanwezig is had ie een tijdje terug ook niet z’n pa tegen de oren kunnen petsen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).