Moet Nissan deze X-Trail Nismo naar Nederland halen?

Auteur: , 28 Reacties

Heel Almere Buiten jaloers krijgen? Deze moet je hebben.

Een performance SUV is eigenlijk het ultieme voorbeeld van hoe we zijn doorgeslagen met allerhande niches en gaatjes. Auto’s als de BMW X6M of de GLE 63 AMG, ze zijn overbodig, zuipen als West-Friezen en rijden minder fijn dan een vergelijkbaar gemotoriseerde sedan of stationwagen. En toch ziet deze door Nismo aangepakte X-Trail (al sinds begin 2014 op de markt, maar zie jij er ooit één?) er meer dan appetijtelijk uit.

Heel scheutig met foto’s en informatie is Nissan overigens niet, de details worden bewaard tot de Tokyo Auto Salon, die over iets meer dan twee weken van start gaat. Of dit ‘Nismo Performance Package’ ook motorische tuning inhoudt? Ik hoop het, de standaard 1.6 Turbo met 163 pk is wat karig voor zo’n heftig uitgedoste X-Trail, om over het dieseltje met 130 pk nog maar te zwijgen. De voortekenen zijn echter niet gunstig, de Hybrid-logootjes doen vermoeden dat onder de kap de hier niet leverbare tweeliter hybride met ca. 180 pk gecombineerd vermogen schuil gaat. Niet echt een forse upgrade dus.

Behalve de X-Trail, pakt Nismo ook de Note en de aan de Japanners voorbehouden Serena bij de lurven.28 reacties

De x-trail nismo is niet vergelijkbaar met een performance suv, deze nismo uitvoering zorgt er enkel voor dat het model iets sneller, luxer en stoerder wordt. Ben overigens geen fan van de x-trail, nismo heeft m wel wat mooier gemaakt.
Nee
@mrrallycross: mijn antwoord.
@mrrallycross: ja, om er vervolgens een piano op te laten vallen.
Die Note ziet er wat mij betreft verbazingwekkend goed uit! Maar ja… Hierheen halen is ook zo wat…
Dat hok op foto’s 2,3,4…en ik denken dat aannemer tuning op een transporter fout is…
Toyota prius van achter + meter aanbouw
Kunnen ze best doen. Maar… veel zullen ze er niet verkopen hier. Persoonlijk vind ik hem niet om aan te zien net als de rest van de wagens in de gallerij.
Ik vind ze alle drie leuk!!! Vrolijk het straatbeeld veel meer op dat zo’n alle machtig lelijke x6
@gerjan: die niet mogen ze wel voor men deur zetten hoor! Gaaf dingetje
De X-trail gaat nog maar de specs vallen tegen tenzij deze ook overeind blijven in de blubber.
Ik vind het leuk! Maar t zal vast niet aanslaan in NL. De X-Trail zelf slaat ook niet echt aan hier.

In Indonesië echter heb ik ze genoeg gezien. Daar doen ze ook veel aan ‘af-fabriek tuningpakketten’.

Voorbeelden:

De Honda Jazz/Mobilio/Brio met RS-pakket.
De Toyota Rush/Yaris/Vios/Fortuner met TRD Sportivo pakket.
De Nissan Serena/Elgrand met Autech-pakket.

En ja, ik vind dat ze er lekker dik uitzien met eerdergenoemde pakket. Mijn naamgenoot zie ik ook t liefst met de TRD Sportivo-pakket.

Dus ik zeg hebb0n tegen een X-Trail/Note/Serena Nismo.
Zuipen als west friezen, heerlijk inderdaad hier mag je pas rijden met 4 bier op. Ik ben import ( gelukkig )dus val hier uit de toon
Ik zag m deze zomer, net over de grens in Nederland. Toch wel een bijzondere verschijning, wist nieteens dat er een nismo versie van de X-trail bestond tot dan
Onpopulaire mening: die MPV is best geil. Voor een MPV. Eveneens Patty Brard geil is. Voor een opgewarmd lijk.
Rice, Rice baby. Gisteren zaten we met zijn alle de Hyundai belachelijk te maken(100% terecht) dit is geen snik beter wat een sjohny bak. Bij de titel dacht ik daar komt 400 a 500pk maar neee, t is een zielig hoopje plastic zonder vermogen. AKA big bowl of Rice
Micra,note,X_trail,joke (of was het nou Juke?) sinds Nissan geen Datsun meer is voor mij geen Nissan.
Hoewel de Xtrail een mooie auto is (mijn auto is mooier) vind ik zo,n verlaging/toening setje maar niks op dit type auto…
Ik hou van Nissan, zeker van Nismo. Maar dit? Nee sorry
Ik wacht nog steeds op de Nissan Micra van Nismo :-(
http://www.autoblog.nl/nissan-micra-nismo-concept-maken-of-kraken
@Rob: dat bleek dus een Nisno.
Een gemiste kans Nissan. Mooi dik Infiniti blok er in en gaan!
Neen. Al die domme Qushkquias vervuilen het straatbeeld in NL al voldoende.. Wat vroeger de Kadett was is nu de Quasqai geworden: de auto voor jan lul.
@parker: echt onzin dit. En ik rijd niet in een Qashqai. De gemiddelde Jan met de korte achternaam mocht willen dat ‘ie zo’n auto kon rijden. Neemt niet weg dat die X-trail nauwelijks te onderscheiden is van de Qashqai.
@freezzr: de X-trail is dan ook gewoon de langere versie van de QQ. Ten opzichte van de Kadett van vroeger hebben we met de QQ als standaard auto (ik maar denken dat dat de VW Polo was) toch grote stappen voorwaarts gemaakt.
waarom Almere Buiten? Mis ik iets?
Om deze X-trail succesvol te lanceren hier zouden ze juist die Hybride (mits onder de 50gram) uit moeten brengen. Dan is er een tegenhanger voor dat hok van Mitsubishi. En laten we eerlijk zijn; deze ziet er beter uit dan die Mitsubishi…
Ja, meteen doen! Je zult ze niet bijster veel zien, het het is meer show dan go maar toch blijven die Nismo-uitvoeringen leuk om naar te kijken. Alleen die Serena met die rare duivelsoortjes mogen ze daar houden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).