Moeten Jeremy Clarkson en co. alsnog 3 jaar de bak in?

Auteur: , 59 Reacties

Bye bye dikbetaalde show bij Amazon, of valt 't allemaal wel mee?

Moeten Jeremy Clarkson en co. alsnog 3 jaar de cel in?

Dat valt nog te bezien, want het akkefietje met provocerende kentekens op de Argentijnse pampa’s krijgt mogelijk een heel vervelend staartje. De rechter in het Zuid-Amerikaanse land heeft namelijk besloten dat het onderzoek naar de strapatsen van de voltallige Top Gear-crew moet worden heropend.

Tijdens het filmen van een special, waren de auto’s van de drie toenmalige TG-presentatoren uitgerust met kentekens die op verschillende manieren verwezen naar de Falkland-oorlog, die aldaar nog steeds gevoelig ligt. Aanvankelijk leek het verhaal met een sisser af te lopen, maar vandaag besloten drie Argentijnse rechters dus anders.

Crux in het verhaal is het feit dat de nummerplaten van Clarkson (H982 FKL) vlak voor het uitbreken van fikse rellen werden verwisseld. Da’s ook in Argentinië verboden en dus wordt de presentator fraude ten laste gelegd. Daarvoor kan de rechter een gevangenisstraf opleggen van zes maanden tot drie jaar.

Of Clarkson inderdaad drie jaar lang met veterloze schoenen een Argentijnse cel van binnen mag bekijken, zal te zijner tijd blijken. Wij vermoeden dat ‘ie zich niet al te veel zorgen hoeft te maken, al is dat vermoeden verder nergens op gebaseerd.59 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Hahaha! Die grapjassen. Ze moeten die stenengooiende argentijnen is even met een zakdoek om tegen een muurtje zetten.
En stel hij krijgt 3 jaar, denk je nou echt dat UK heb gaat uitleveren? De laatste keer dat er iets brits werd afgeleverd in argentinië waren het bommen uit een bommenwerper.
@lambo4all: Oja want meneer clarkson zal nooit willen reizen? Maar die aanklagers krijgen het toch nooit voor elkaar. Dus allemaal rustaahg.
@clarkson: Europa is ie veilig. Volgensmij maar daar buiten weet ik niet
@clarkson: denk maar niet dat hij ooit nog een voet in Argentinië zet. Rechtzaak of niet.
@lambo4all: daarmee geven ze dus al aan dat het de echte kentekens (die waar ze dus over vielen in Argentinië) waren die bij die auto’s hoorden. Dan is vervolgens volgens mij ook een koud kunstje om te achterhalen of die kentekens echt als vanity plates voor die auto’s besteld zijn geweest. Of dat die platen er altijd al op gezeten hebben. Ik geloof al niet echt dat ze zo ver zouden gaan om te provoceren en dan nog was het op de FLK kenteken na een beetje vergezocht om de connectie echt te maken. Dat ze überhaupt auto’s gezocht hebben waar dit soort kentekens origineel op zaten geloof ik al helemaal niet. Kortom wie kan dat in de UK onderzoeken? Ik heb er in ieder geval nog geen smoking gun over gelezen.
@lambo4all: Tsja, de U.K. heeft een uitleveringsverdrag met Argentinië. Zeg dus nooit nooit. Nu zal de rechter hier hooguit een flinke geldboete voor uitschrijven. Eentje die lachend betaald wordt. Want de heren hiervoor 3 jaar de bak in laten gooien is onzin. Dat is alleen als het stelselmatig en structureel gebeurt daar. En dat is niet zo.
@Stefje: standaard voor uitleveringsverdragen is dat ze wat uitleveringen betreft een uitzondering maken voor eigen onderdanen.
sdm via Android app
sdm via Android app
@davidw: oeps, wat ik wil zeggen is dat Nederland hier dus een uitzondering op is. Heb je als Nederlander bijv een Amerikaanse wet overtreden dan mag je lekker in de USA een straf uitzitten. Dit is ook al meermaals gebeurd in het verleden.
@sdm: hadden die daders dan misschien de dubbele nationaliteit? Of stemden ze vrijwillig in met uitlevering?
@davidw: Er was geen sprake van een dubbele nationaliteit en de persoon in kwestie heeft de uitlevering zelfs aangevochten bij een Nederlandse rechtbank maar kon alsnog naar Amerika vertrekken. Het was drugs gerelateerd dus ik heb geen medelijden maar feit is wel dat de persoon in Nederland niet of nauwelijks straf had gehad voor dezelfde actie.
@SDM: Wat dan wel weer vaak gebeurt is dat zo’n persoon na de veroordeling in de VS terug mag naar Nederland om hier de straf uit te zitten, waarbij ook de Nederlandse strafmaat wordt gehanteerd. Vaak betekent dat dus dat zo iemand hier meteen vrij is.
@lambo4all: De UK zal ‘m niet uitleveren, maar een ander land kan dat wél doen natuurlijk. Dus mocht Clarkson een keertje voor een tv-opname in een land moeten zijn dat de vriendschappelijke banden met Argentinië nog eens wil bevestigen, dan krijgt-ie zo een enkeltje Buenos Aires.
Het zal wel wat wezen zo ineens zeg. Maar denk ook dat ze niet al te veel te vrezen hebben.
Dus eerst werden die lui boos vanwege de kentekenplaat en als daar dan vervolgens wat aan gedaan wordt, is dat ook weer niet goed? Vreemde lui daar. Ik snap dat er wetten gelden, maar je moet ook ruimte laten voor een fatsoenlijke oplossing.

Overigens was die kentekenplaat helemaal niet bewust op de 928 gezet, die hoorde bij de auto welke ook pas een paar dagen voor het beginnen van de opnames is gekocht. Ze zagen de auto’s uit de special pas toen deze al aangekomen waren in het land.
@ej20g: en dat geloof jij. Bij TG bestaat toeval niet. Het zou overigens wel een echt leuke stunt zijn als ze inderdaad worden veroordeeld en een paar jaar bij de vader van Maxima in de schuur opgesloten worden.
@roppp: er is gisteren een artikel op Car Throttle geweest met, ik geloof, een ex-producer van Top Gear. Een zogenaamde AMA (Ask Me Anything). Daar vroeg iemand hoe het met die kentekenplaat zat, het antwoord was dat de gebruikte auto’s slechts dagen van tevoren aangeschaft waren, in een container gereden zijn en naar Argentinië verscheept zijn. In de tussentijd heeft niemand van de crew daar de auto’s gezien. Bij het uitladen en filmen is het verder ook niemand opgevallen. Jeremy had simpelweg aangegeven dat hij een 928 GT wilde en op dat moment stonden er maar 2 te koop.

Dat geloof ik wel, ik heb best een scherp oog maar ik had die link zeker ook niet weten te leggen als ik daar aanwezig was geweest.
@ej20g: Dat wordt ook helemaal niet betwist, want die Argentijnen kunnen ook niet anders bewijzen. Maar je mag niet zomaar een ander kenteken op een auto zetten – dat mag hier in Nederland niet, dat mag in Engeland niet en dat mag ook in Argentinië niet.
Om daar dan meteen het etiket ‘Fraude’ op te plakken gaat wellicht wat ver, maar waarschijnlijk was dat de enige manier om het team voor de rechter te krijgen.
@potver7: in sommige landen, zoals zwitserland, mag dag wel.
@potver7: op zich is het natuurlijk zo dat iedereen zich aan de wet moet houden. Maar ik ben toch van mening dat als iemand een oplossing wil vinden voor iets dat voor de inwoners een probleem is, dan moet je hem of haar die kans geven óf meehelpen in het zoeken naar een oplossing. Dat hebben de betrokken Argentijnen niet gedaan. De Top Gear-crew heeft daarop de beste, snelste oplossing gekozen naar mijn idee. Om dan achteraf te gaan klagen over een ongeldige kentekenplaat vind ik dan een beetje zwak.

Hoe dan ook, het zal uiteindelijk wel met een sisser aflopen…
Clickbait, en toch weer kijken :).
Wat is er clickbaiterig aan dit artikel?
@mauritsh: Dat je het in de titel formuleert als “het Argentijnse verhaal krijgt een staartje met slechte gevolgen” en vervolgens in het artikel zet dat het allemaal wel meevalt. Denk ik. Ik snap hem ook niet helemaal.
Neeeeee! Ik hoopte net zo erg dat er een nieuwe show zou komen met de (voormalige) tg-crew…
Hahah idioten. Denk niet dat het trio ooit nog een voet zet in dat apenland…
Tsja.. Geloof je het zelf?
Poeh dat zou wat zijn. Ik hoop dat die niet de cel in moet. Vermoed dat dat niet gaat gebeuren
@theracetosucces: ik vermouth het ook niet..
Zo, en nu drink ik hem leeg.
Van een show op Netflix, naar een Argentijnse gevangenis.
Hey! Weer een fracas!!!!!
Ik zou de bewaker niet willen zijn die Clarkson water en brood moet geven…
@moveyourmind: Zolang je niet bukt, zal er niets gebeuren!
@toniominestrone: hij bedoeld meer zo lang je biefstuk mee neemt zal er niets gebeuren.
@clarkson: goede biefstuk hoor in Argentinië.
@Kvgorp: Haha dat is waar!
Heeft argentinië uberhaubt wel een uitleververdrag met de EU?
Dan zou het VK Clarkson en co. al moeten uitleveren aan Argentinië, en ik denk niet dat ze dat gaan doen voor het verwisselen van een nummerplaat.
@Vincegail: Heb je wel eens TG gekeken? Opgelet in hoeveel verschillende landen die mannen opnames maken? Dan hoeft er maar één land tussen te zitten met vriendschappelijke banden (en/of een uitleveringsverdrag) met Argentinië en hij is weg.
En dan neem ik voor het gemak maar even aan dat ze voor die Amazon-show niet alles in het Verenigd Koninkrijk opnemen.
Toch jammer dat er zo veel jankers zijn in de wereld. Kan me de beelden nog herinneren. Meer dan 100 man op de been om stenen te gooien en als ze de kans hadden gekregen misschien zelfs meer en dat om een kenteken. Er zijn toch wel grotere problemen in de wereld zou je denken.
Wat een kansloos gebeuren weer. Die hele Falklandkwestie dient alleen maar als binnenlandse afleidingsmanoeuvre voor de gigantische problemen die Argentinië heeft. Er is al geen land dat Argentinië nog geld wil lenen en als het zo doorgaat wil niemand er ook nog naar toe op vakantie.
Goed gevulde envelop die kant uit sturen en ze horen er niks meer van. In die landen werkt dat nog ;)
Poging tot doodslag?
Die stenengooiende, dronken klaplopers mogen straks ook UK niet meer in..
@nord: alsof ze dat van plan waren.
@dutchdriftking: dat waren ze.. Of stonden ze daar langs de weg paaseieren te zoeken..
Van mij mag Badr 3 jaar verdwijnen. Hopen dat hij in Marokko blijft.
He… Rustââââgh
Ik denk en hoop vooral dat het met een sisser af zal lopen.
Mierenneuker modus: fraude bestaat juridisch niet. Het is valsheid in geschifte. ;)
@vonklausenburg: Zo, jij bent goed op de hoogte van het Argentijnse wetboek van strafrecht! [/mierenneuker modus]
Zo, tot 3 jaar voor valsheid mbt kentekenplaten?? Kijk, dàt zijn nog een straffen……
Benieuwd wat daar rijden onder invloed doet, of 7 km/h te hard rijden op een Trajectcontrole.
Die show heeft er mooi voor gezorgd dat je mij daar in zuid-Argentinië niet snel zult zien op vakantie. Achterlijke figuren.

James May heeft in een radio-interview een keer uitgelegd dat de platen gewoon de platen waren waarmee die auto’s origineel mee geleverd zijn: http://m.youtube.com/watch?v=4Rkw_N9pNms

En daarbij, wat de nieuwsartikelen hierover sowieso een stuk oninteressanter maakt: nadat duidelijk werd dat de poep de ventilators raakte, zijn James, Clarkson en Hammond in een vliegtuig gesprongen. Het Top Gear team is met de hele crew en die drie auto’s verder gereden, als dan al heeft dus een van de crewmembers met een ongeldig kentekenplaat rondgereden. En wel ter bescherming van hun eigen leven aangezien de lokale popo geen vinger uitstak voor ze.
@FelixF: Het zou me overigens ook verbazen als die auto daadwerkelijk op JC’s naam stond.
Nee.

Duidelijk clickbait artikel. Stop met dat soort posts.
@Dev: nope
@Dev: Duidelijke zuurpruim reactie. Stop met dat soort opmerkingen.
@Dev: je hoeft het niet te lezen hoor
Wat een grap dat ze zich zo laat kennen.
Als aanklager en als rechter. Elke seconde die ze er nog meer aan besteden, is verloren tijd en geld en gezicht.
3 Jaar betekent in Argentinië toch dat je boven zee uit het vliegtuig wordt geflikkerd?
Op de enkele autofan na, zijn jongeren totaal niet geïnteresseerd in deze oude mannen die praten over auto’s.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).